Van droom naar actie in 3 stappen

Bepaal je doel, bepaal wat je tegenhoudt en neem de eerste stap. Wees bereid om te doen wat nodig is. Vergroot je motivatie en stap uit je comfortzone. Stel je succes niet uit. Dat is de manier om je doelen te bereiken.

Stap 1. Bepaal je doel.

Schrijf het op. Doelen die alleen in je hoofd bestaan, blijven daar meestal ook zitten. Door je doel op te schrijven maak je het concreet. Een doel in je hoofd, daar kan niemand je op aanspreken. Maar een uitgeschreven doel is een herinnering aan jezelf wat je werkelijk wilt.

Maak het concreet en bepaal wanneer je je doel wilt bereiken. “Ik wil ooit nog eens een andere baan”, is een recept voor mislukking. Het is veel te vaag. “Ik wil tussen nu en een maand uitvinden wat ik wil en twee sollicitatiegesprekken hebben”, is al veel concreter. Hoe meer details, hoe beter.

Schrijf op wat je moet doen om je doel te bereiken. In bovenstaand voorbeeld moet je onder andere uitvinden wat je werkelijk wilt. Wat kun je precies doen om daar achter te komen? Je kunt erover nadenken, een e-cursus volgen, een goede coach inhuren of wellicht iets anders.

Vergeet niet dat je bereid moet zijn al deze dingen ook daadwerkelijk te doen. Je kunt niet zeggen: “Ik wil mijn doel bereiken, maar ben niet bereid te doen wat ervoor nodig is.” Daarmee zeg je eigenlijk: “Zo belangrijk vind ik mijn droom ook weer niet”.

Dus hoe belangrijk is het voor jou om je persoonlijke doelen te bereiken?


Wil jij meer succes in je leven?

Volg dan deze online cursus Meer Succes In Je Leven.

Ontwikkel een ijzersterke mentaliteit. Doorbreek al je blokkades. Bereik ELK doel dat belangrijk voor je is. Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor.

“Ik weet zeker dat dit mijn leven heeft veranderd – nu al. Door alle vragen, krijg je direct inzicht in jezelf en over je leven. Bedankt!”

Bestel direct – nu voor € 67


Stap 2: Bepaal wat je tegenhoudt.

Dat is de voornaamste reden dat we niet doen wat we werkelijk willen: We moeten buiten onze comfortzone stappen en zekerheden achter ons laten. Om het voorbeeld van een andere baan aan te houden: dat betekent dat je je huidige functie vaarwel moet zeggen. Maar soms moet je iets goeds achterlaten om er iets beters voor terug te krijgen.

Waar ben je bang voor? Dat is misschien geen fijne, maar wel de belangrijkste vraag. Wat houd je tegen? Denk je dat je minder gaat verdienen, ben je bang dat het verkeerd gaat aflopen? Veronderstel niets negatiefs. Als je dan toch iets moet veronderstellen, ga er dan vanuit dat het een doorslaand succes wordt!

Hoe meer angst, hoe minder motivatie. En zonder motivatie kun je droom niet omzetten in werkelijkheid. “De mens lijdt het meest, door het lijden dat hij vreest”, is een bekende uitspraak. De werkelijkheid valt bijna altijd mee.

Wat is groter: de angst om te veranderen of de spijt dat je doel zo niet bereikt? Iedereen die probeert zijn dromen na te jagen, heeft een bepaalde mate van angst. Dat hoort erbij. Als we alleen maar zouden doen waar we ons comfortabel bij voelen, dan veranderen we nooit iets. Is dat wat je wilt?

Stap 3: Neem de eerste stap.

Na het uitschrijven van je plan en het hervinden van je motivatie, wordt het tijd de eerste stap te zetten. Doe het dan ook! Het hoeft niet perfect te zijn. De eerste stap is zelden uitmuntend, maar wel altijd essentieel.

Te grote stappen zijn vaak overweldigend. Houd het klein, houd het beheersbaar. Zo is het makkelijker om een stap af te ronden en vier je meer successen. Vergeet niet om jezelf te belonen voor elke stap die je neemt. Je had ook immers niets kunnen doen. Hoe meer je jezelf beloont, hoe groter de motivatie om door te zetten.

Maak je niet druk om de rest van stappen. Die worden vanzelf wel zichtbaar. Vaak kun je niet eens weten hoe je bij je einddoel komt, totdat de laatste paar stappen zich hebben geopenbaard. Is het niet fijn om te weten dat je je daar nog helemaal niet druk over hoeft te maken?

Controleer wat werkt en wat niet. Bekijk wat je inspanningen je opleveren. Moet je iets aanpassen? Moet je loslaten wat niet werkt? Blind ergens in stappen en doorgaan zonder te evalueren, werkt niet. Een vliegtuig vliegt 90% van de tijd nét naast de koers. Het zigzagt en stuurt continu bij. Net zolang het doel bereikt is.

Je hoeft geen vliegende start te maken, zolang je maar wel een start maakt. Stel je successen niet uit. Laat je dromen niet voorbijgaan. Daar zijn ze veel te belangrijk voor. Het leven is te kort om niet te doen wat je werkelijk wilt.


Krijg Meer Succes In Je Leven!

Volg de Online Training Meer Succes In Je Leven.

– Bereik elk doel, sneller en slimmer.
– Overwin blokkades die je tegenhouden.
– Word 10 x effectiever en productiever.

Je ontvangt:
– 28 Praktische lessen met effectieve handvatten.
– Uitgebreide vragen en bewezen oefeningen bij elke les.
– 3 Geweldige eBoeken met 500 pagina’s extra inzichten.

Leer in je eigen tempo, met levenslange toegang.
Coach jezelf en bereik je doel!

Meer Informatie
Bestel Direct voor € 67


Wat is jouw doel? Wat houd je tegen?
Wat is de belangrijkste beslissing die je nu kunt maken?

Over de schrijver 

Frank De Moei

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei.

Meer dan 15.000 cursisten heb ik inmiddels geholpen met een gelukkig en succesvol leven.

Wat wil jij?
Wil jij meer zelfvertrouwen, minder stress, betere relaties, leuker werk, meer geluk en meer succes?
Deze Online Trainingen gaan je helpen!

Meer over
Meer over Frank
Ervaringen van cursisten

ONTDEK HET GEHEIM

Hoe je krijgt wat je echt wilt !

Download ons gratis eBoek.

35.000 Lezers gingen je voor.


Ook leuk om te lezen:

Reageer op dit artikel

 • Hey Frank, ik vind het een erg inspirerend artikel.
  Vaak zijn we bang voor het onbekende met de angst materiele en emotionele schade op te lopen.
  Wat als het fout gaat..
  Als je eenmaal niet 100% gelukkig bent met wat je doet of bezig houd heb je nu eenmaal niks te verliezen.
  Durven ondernemen is DE stap in de goeie richting!
  Bedankt voor de inspiratie!

 • Beste Wim,

  Heel graag gedaan :)

  Mooi geformuleerd: “Als je niet gelukkig bent met wat je doet of bezig houd heb je niks te verliezen.”

  Vriendelijke groet,
  Frank

 • albert schreef:

  Dag Frank,

  Weer een mooi en inspirerend artikel, bedankt daarvoor.

  Vr.gr. Albert

 • Graag gedaan Albert! :)

  Vriendelijke groet,
  Frank

 • Marlon schreef:

  “Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure” Uiteraard een stukje uit een van de meest bepalende en invloedrijke mensen op aarde, de wijlen Nelson Mandela. Mooi stuk weer Frank.

 • Beste Marlon,

  Dank je wel, fijn dat te horen :)

  Je quote is heel mooi en waar, hij is echter niet van Nelson Madela.
  Hij is van Marianne Williamson en komt uit het boek ‘A return to love’ (een mooi boek)
  Het maakt natuurlijk ook niet uit wie hem heeft bedacht, het blijft een erg mooie uitspraak!

  Vriendelijke groet,
  Frank

  Dat maakt natuurlijk niet uit, het blijft een mooie quote

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >