Succes aantrekken – 3 tips

Jaren geleden las ik deze stelling: “Succes jaag je niet na, maar trek je aan door de persoon die je bent.” Ik begreep het hiet helemaal, maar iets in die zin klikte diep van binnen. Ik was dertig en had jarenlang geprobeerd om succesvol te zijn. Wat ik ook probeerde, succes leek altijd net buiten bereik. Hoe ik me ook inspande, ik kreeg het nooit echt te pakken.

Het lukt me niet!

Wat ik me herinner van die periode was vooral hoe ontzettend moeilijk het was om mijn persoonlijke doelen te bereiken. Ik jaagde mijn doelen na, maar had niet door dat er iets ontbrak. Ik wilde dingen veranderen, maar begreep niet dat ik eerst zelf moest veranderen. Toen viel het kwartje:

Ik zag dat het grootste struikelblok voor succes mijn eigen beperkende gedachten waren: Ik dacht dat je iets kon bereiken zonder de prijs ervoor te betalen. Ik dacht dat mijn persoonlijke ontwikkeling en mijn doelen niets met elkaar te maken hadden. Ik dacht dat succes een kwestie van geluk was: Sommigen hadden het en anderen hadden het niet.

Door deze misvattingen joeg ik persoonlijk succes na, maar bereikte het nooit. Dat kon ook niet, want het was een beperkte mentaliteit. Een mentaliteit die succes niet aantrekt, maar juist wegjaagt. Precies het omgekeerde van wat ik wilde. Toen mijn ogen open gingen, nam ik de verantwoordelijkheid voor mijn leven en draaide alles om.

Dit waren de drie illusies waar ik in geloofde:

Illusie 1: Ik wil succes zonder de prijs te betalen.

Succes zonder investering bestaat niet. Tegenwoordig willen mensen snel, direct en gemakkelijk succes. We willen het liefst even een Appje downloaden en hupsakee: we zijn succesvol. Wat een beperkende gedachte! Alles dat de moeite waard is, heeft tijd, energie en inspanning nodig. De mensen die direct succes verwachten, zijn dezelfde mensen die het nooit zullen bereiken, want direct succes bestaat niet.

Dus “Ik wil dit, ik wil dat, maar ik wil er vooral niets voor doen”, is de nummer-1 reden waarom mensen niet krijgen wat ze willen. Hoe groter het succes dat je wilt bereiken, hoe hoger de prijs is. Er is altijd een prijs voor succes en de mensen die succesvol zijn, betalen hem graag. Toen ik worstelde met mijn doelen wilde ik zo min mogelijk betalen, nu investeer ik met plezier mijn tijd, geld en energie om mijn persoonlijke doelen te bereiken.


Hoe krijg je wat je wilt?

Download ons gratis eBoek Hoe Je Krijgt Wat Je Echt Wilt.

Stap uit je hoofd – en geniet van een ontspannen leven.

Meer dan 35.000 keer gedownload!

“Interessant, boeiend en leerzaam! Het geeft me ontzettend veel steun. Wat ben ik blij dat ik dit gevonden heb. Het verrijkt echt mijn leven!”

Hoe je alles krijgt wat je wilt


Tip 1: Bepaal de prijs voor succes. Ben je bereid deze te betalen?

Illusie 2: Zelfontwikkeling en doelen hebben niets met elkaar te maken.

De beste manier om niet succesvol te zijn, is door niet aan jezelf te werken. Dan blijf je wie je altijd was en krijg je wat je altijd hebt gekregen. Als dat je bevalt, is dat natuurlijk prima. Maar iets in de buitenwereld willen veranderen – zonder jezelf te veranderen – lukt meestal niet. De basis van elk succes is persoonlijke ontwikkeling. Succes is het natuurlijk gevolg van meer vaardigheden, meer ervaring, meer doorzettingsvermogen. Dat is allemaal een verlenging van je persoonlijkheid.

Hier zijn een paar goede vragen: “Wat voor vaardigheden heb ik nodig om mijn doel te bereiken? Welke beperkende gedachte houdt me tegen en hoe kan ik die loslaten? Wat in mijzelf kan ik ontwikkelen zodat ik succes naar mij toetrek?” Meer willen krijgen zonder meer te geven is een mismatch tussen doel en mentaliteit. Kun je dat inzien?

Tip 2: Succes is altijd het resultaat van persoonlijke groei. Focus op persoonlijke ontwikkeling.

Illusie 3: Succes is toevallig.

De mensen die niet succesvol zijn, zullen je vertellen dat het toeval is. De mensen die wèl succesvol zijn (in wat dan ook) weten wel beter. Ze begrijpen dat elk succes het resultaat is van duizend kleine stappen, veel doorzettingsvermogen en een investering van tijd en energie. Zoals Johan Cruijff ooit zei: “Toeval is logisch.”

Over mentaliteit kan ik een boek schrijven (en heb dat ook gedaan), maar dit is de kern: Met de juiste mentaliteit trek je succes aan. Het kan niet anders dan dat je succesvol wordt. Dit betekent niet dat je als persoon moet veranderen, want zoals je bent, ben je prima. Het betekent alleen maar dat je inziet dat je mentaliteit de basis vormt van alles in je leven.

Wil je meer succes? Werk dan aan jezelf. Persoonlijke groei is veel waardevoller dan al je doelen bij elkaar. Het doet er niet toe wat je doel is, het ligt altijd in het verlengde van je persoonlijk groei. Je mentaliteit trekt òf succes naar je toe, òf jaagt het weg. Wees slim en investeer in je persoonlijke ontwikkeling, dan zal succes een natuurlijk gevolg zijn!

Tip 3: Toeval is vaak een kwestie van voorbereiding. Dus bereid je voor…


Wil jij echt succesvol worden?

Volg dan deze online cursus Meer Succes In Je Leven.

Ontwikkel een ijzersterke mentaliteit. Bereik elk doel dat je wilt!

Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor.

“Ik weet zeker dat dit mijn leven heeft veranderd – nu al. Door alle vragen, krijg je direct inzicht in jezelf en over je leven. Bedankt!”

Ontdek de snelste weg naar succes


Over de schrijver 

Frank De Moei

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei.

Meer dan 15.000 cursisten heb ik inmiddels geholpen met een gelukkig en succesvol leven.

Wat wil jij?
Wil jij meer zelfvertrouwen, minder stress, betere relaties, leuker werk, meer geluk en meer succes?
Deze Online Trainingen gaan je helpen!

Meer over
Meer over Frank
Ervaringen van cursisten

Ontdek Het Geheim


Hoe krijg je wat je ècht wilt?


ONS GRATIS EBOEK

35.000 Lezers gingen je voor


Ook leuk om te lezen:

Reageer op dit artikel

  • Goed stukje, Frank. Ik vind het bijvoorbeeld leuk om geld uit te geven aan ervaringen in plaats van materie. Uhm…..ok aan veel materie zit ook weer ervaring aan vast dan :p

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >