Van afwachten naar actie nemen

Succes is zelfservice, niemand komt je bedienen. Je moet het zelf doen. Afwachten is een slecht plan en lost niets op. Ben je er klaar mee te wachten op geluk of toeval? Wil je niet meer rekening houden met de plannen van anderen? Neem dan je leven in eigen hand. Alles waar je op wacht, kan hopelijk nog komen. Maar het is beter om het zelf te gaan halen.

Wat is jouw uitdaging?

Ik ken niemand die zegt: “Ik wil niets meer bereiken. Ik heb al mijn uitdagingen overwonnen.” Iedereen heeft uitdagingen. De cliënten en cursisten die ik begeleid willen meer succes, meer zelfvertrouwen, minder stress, meer geluk, betere relatie en leuker werk. Wat is jouw uitdaging? Wat wil jij bereiken de komende jaren?

Ook al is ieder mens uniek, onze uitdagingen zijn vaak dezelfde. Ik denk dat er een stuk of tien basisuitdagingen zijn, waar iedereen mee worstelt. Wat dat betreft lijken mensen erg op elkaar. Maar de manier waarop we met onze uitdagingen omgaan, verschilt enorm van persoon tot persoon. En dat bepaalt of we succesvol zijn.

Achter de feiten aanlopen.

Ze denken: “Ik weet niet goed hoe ik dit moet aanpakken. Als ik dat wist, dan had ik het allang opgelost.” Dat is begrijpelijk, want sommige uitdagingen zijn nogal… uitdagend. Omdat deze mensen de oplossing niet weten, wachten ze af. Ze hopen dat de situatie verandert of ze gokken erop dat ze op een dag wel een antwoord vinden. Niet slim!

Ik heb dat zelf ook lang genoeg gedaan. Ik dacht: “Ik weet niet wat voor werk ik wil doen, maar misschien wordt dat ooit wel duidelijk.” Of: “Ik ben niet tevreden met mijn relatie, maar zie niet hoe ik het kan veranderen.” In essentie stak ik daarmee mijn kop in het zand en veranderde er niets. Tenminste, niets wat ik zelf had bedacht. Wat wel veranderde, was altijd onverwachts. En daardoor liep ik achter de feiten aan.

Wat gebeurt er als je afwacht?

Laten we eens kijken wat er gebeurt als je afwacht. Hopelijk motiveert dat je om in beweging te komen. Denk aan je uitdaging: wat kunnen we voorspellen als je geen actie onderneemt? Dan weten we in de eerste plaats dat er niets verandert. Over een jaar zit je nog steeds met dezelfde uitdaging. Natuurlijk kan er iets in de buitenwereld veranderen dat je probleem oplost, maar wil je daar werkelijk op wachten?


Wil jij meer succes in je leven?

Volg dan deze online cursus Meer Succes In Je Leven.

Ontwikkel een ijzersterke mentaliteit. Doorbreek al je blokkades. Bereik ELK doel dat belangrijk voor je is. Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor.

“Ik weet zeker dat dit mijn leven heeft veranderd – nu al. Door alle vragen, krijg je direct inzicht in jezelf en over je leven. Bedankt!”

Bestel direct – nu voor € 67


Wil je werkelijk afhankelijk zijn van toeval? Het lot? Wat anderen doen? Je wilt toch controle over je leven, in ieder geval zo veel mogelijk? Door af te wachten kunnen we voorspellen dat wat er ook gebeurt, het waarschijnlijk niet iets is dat je zelf hebt bedacht. En ik geloof dat wij zelf nog altijd het beste weten wat we willen. Kortom, afwachten is een slecht plan en lost weinig op.

Een paar voorbeelden van afwachten:

  • Je weet dat je over een jaar overtollig wordt verklaard, maar besluit pas te gaan solliciteren op de dag dat je werkloos wordt.
  • Je worstelt jarenlang met je relatie, maar wacht nog steeds tot je partner op magische wijze plotseling veranderd.
  • Je weet dat je te veel stress ervaart, maar bent te moe om dit voor eens en altijd op te lossen. Zo sleep je jezelf door de dag.
  • Je merkt dat je belangrijke beslissingen uitstelt, maar je kunt je er niet toe zetten ze te nemen. Je hoopt dat het zich vanzelf oplost.
  • Je voelt dat je ontevreden bent over een bepaald aspect van je leven, maar geeft de schuld aan iemand anders.

Briljant – maar wat als het anders loopt?

Begrijp me goed: dit alles is heel begrijpelijk. Ik denk dat we hier allemaal wel eens last van hebben gehad. Niets is goed of fout, het gaat er alleen om of je er zelf gelukkig van wordt. En ik ken weinig mensen die van afwachten gelukkiger worden. Als afwachten gelukkig zou maken, dan zou ik een cursus uitstellen hebben ontwikkeld, in plaats van een cursus Gelukkig Zijn.

Door af te wachten geef je de controle over je leven uit handen. Anderen moeten het oplossen, een goddelijke kracht moet ingrijpen, de economie moet veranderen of je moet de loterij winnen – en dan is alles opgelost. Dat zijn allemaal briljante plannen en ik hoop voor je dat ze uitkomen. Maar wat als dat niet gebeurt? Dan zul je toch echt zelf aan de slag moeten – en ik natuurlijk ook.

Ik ben er klaar mee!

Ik hoop dat je klaar bent met afwachten, klaar met in de wachtstand staan. In dat opzicht is frustratie goed: wees gefrustreerd, wees een beetje boos. Je verdient beter. Je verdient het om zelf je leven in eigen hand te nemen. Je verdient het je eigen weg te volgen, in je eigen tempo. Het enige dat je daarvoor nodig hebt is de beslissing:

  • Niet meer te wachten op het ideale moment – dat is nu!
  • Niet meer te wachten op de plannen van je bedrijf – maak je eigen carrièreplan.
  • Niet meer te wachten totdat anderen veranderen – bepaal wat je zelf wilt.
  • Niet meer te wachten op geluk – doe wat je nu gelukkig maakt.
  • Niet meer te wachten op de andermans goedkeuring – maak je eigen beslissingen en neem actie.

Succes is zelfservice.

Laatst schreef ik op Twitter: “Mag ik even je aandacht? Over 5 minuten beginnen we met Take 12.783 van jouw leven. Klaar? En….ACTION! P.S. Vergeet niet te lachen!” Dat is eigenlijk de boodschap van dit artikel. Alles waar je op wacht kan nog komen, maar het is beter om het zelf te gaan halen.

Succes is zelfservice in de supermarkt van het leven. Niemand komt je bedienen. Afwachten is de enige manier om iets niet te doen, maar wees gerust: er zijn een miljoen manieren om iets wel te doen. Wat het ook is dat je wilt, begin ermee. Ben je er klaar voor? En….ACTION!

Oh ja, dit gaat je helpen je doelen te bereiken:


Krijg Meer Succes In Je Leven!

Volg de Online Training Meer Succes In Je Leven.

– Bereik elk doel, sneller en slimmer.
– Overwin blokkades die je tegenhouden.
– Word 10 x effectiever en productiever.

Je ontvangt:
– 28 Praktische lessen met effectieve handvatten.
– Uitgebreide vragen en bewezen oefeningen bij elke les.
– 3 Geweldige eBoeken met 500 pagina’s extra inzichten.

Leer in je eigen tempo, met levenslange toegang.
Coach jezelf en bereik je doel!

Meer Informatie
Bestel Direct voor € 67


Over de schrijver 

Frank De Moei

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei.

Meer dan 15.000 cursisten heb ik inmiddels geholpen met een gelukkig en succesvol leven.

Wat wil jij?
Wil jij meer zelfvertrouwen, minder stress, betere relaties, leuker werk, meer geluk en meer succes?
Deze Online Trainingen gaan je helpen!

Meer over
Meer over Frank
Ervaringen van cursisten

ONTDEK HET GEHEIM

Hoe je krijgt wat je echt wilt !

Download ons gratis eBoek.

35.000 Lezers gingen je voor.


Ook leuk om te lezen:

Reageer op dit artikel

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>