Breng de balans terug in je leven. Even gas terugnemen geeft je juist méér energie. Het brengt je dichter bij je doelen. De boog kan niet altijd gespannen zijn. Wanneer is de laatste keer dat je een middag niets deed?

Uitgeput bij de finish.

Ken je het verhaal van de eerste Marathonloper? Na de overwinning van de Grieken op de Perzen in 490 v.C. kreeg Phidippides de opdracht het goede nieuws aan de Atheners te melden. Hij legde de ruim 40 kilometer tussen het plaatsje Marathon en Athene rennend af en kwam uitgeput aan.

Hij kon nog net “Nike!” (overwinning) uitroepen en viel toen dood neer. De tocht had te veel van hem gevergd…

Het doel is bereikt, maar de doener is overleden.

Tragisch nietwaar? De boodschap, hoe belangrijk ook, had best wel een paar uur kunnen wachten. Het doel was bereikt, maar de boodschapper was overleden.

Heb jij ook het gevoel dat je te weinig tijd hebt? En vergeet te genieten? Heb je het gevoel een marathon te lopen en lijkt de finish nooit in zicht? Dan wordt het tijd om de balans te herstellen. Gebruik de volgende stappen voor meer ontspanning in je leven en de balans met jezelf weer terug te vinden:

Loop jij vóór op je lichaam?

Wat zorgt ervoor dat je niet voor- of achterover valt als je staat? Dat is je balans. Balans is het toverwoord in elke situatie.

Een therapeute vertelde me ooit dat ze als oefening mensen met hun rug tegen de muur laat staan. “Het valt me op dat veel mensen helemaal niet rechtop staan. Hun benen staan tegen de muur, maar hun schouders en hoofd zitten er een heel stuk vanaf. Ze buigen als het ware voorover.”

“Hoe komt dat?”, vroeg ik.
“Dat komt omdat ze in gedachten al bezig zijn met de volgende stap: bij morgen, bij hun volgende doel. Lichamelijk staan ze stil, maar geestelijk zijn ze al op een andere plek.”

Test het voor jezelf:

Probeer het maar eens: ga met je rug tegen een muur staan en kijk eens of jij ook voorover helt. Dan weet je dat je lichaam niet in balans in. En wellicht ook je geest niet, want dat is meestal de oorzaak van een disbalans in ons leven.

Je ziet dit fenomeen ook wel bij mensen die lopen op straat. Ze lopen met hun hoofd en schouders voorovergebogen. Het is alsof het lichaam de gedachten niet bij kan houden: de geest is al ergens anders, terwijl de benen er maar achteraan hobbelen…

Neem even wat gas terug.

Wat heeft dit nu te maken met de balans in je leven? Wel, als je merkt dat je voorovergebogen loopt omdat je in gedachten al verder bent, dan is er maar één manier om dat te herstellen. Gas terugnemen. Wachten tot je benen je hoofd hebben ingehaald zodat je weer rechtop staat – en in balans.

Om je leven weer in balans te krijgen – en dus meer plezier en ontspanning te ervaren – moet je gas terugnemen. Even diep ademhalen en bepalen wat nu echt belangrijk voor je is:

1. Wil je een record breken of wil je gezond bij de finish arriveren?
2. Gaat het alleen om die finish of wil je onderweg ook nog plezier hebben?


Wil je meer leven in het Nu?

Volg dan deze online Cursus Leven in het Nu.
Stop met denken – en begin te genieten van dit moment.
De cursus is gemakkelijk te volgen in je eigen tempo.
Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor!

Geen tijd voor leuke dingen.

Wanneer is de laatste keer dat jij een paar dagen alleen maar hebt gedaan wat je ècht wilde? “Ga weg, daar heb ik helemaal geen tijd voor!”, zeg je misschien…

Er is een mooi lied uit de jaren 80. Misschien ken je het wel: het heet ‘De Bom’ van Doe Maar en het gaat zo:

Ik ben verzekerd van succes, tegen brand en voor mijn leven.
Ik heb van alles, maar geen tijd, ook niet voor heel even.
Ik moet aan mijn salaris denken, en aan mijn relaties.
Maar liever weet ik wie jij bent voordat het te laat is.

Tijd voor jezelf is wat je maakt, niet wat je toevallig overkomt…

Hoe belangrijk is niets doen?

Wanneer is de laatste keer dat er niets op je takenlijst stond? De laatste keer dat je een middag op de bank hebt doorgebracht met nietsdoen?

Sommige mensen denken: “Nietsdoen daar schiet je niets mee op – dat is voor mensen die niet beters te doen hebben!”

Maar soms is niets het beste wat je kunt doen.

Breng de balans weer terug in je leven.

Het brengt de balans weer terug: van stress naar ontspanning, van moeten naar willen, van drukte naar rust.

Neem de tijd om regelmatig leuke dingen te doen. Leuke dingen zijn net zo belangrijk als verantwoordelijkheden.

Bovendien – en dit is het ultieme argument voor de ambitieuze doener: leuke dingen doen zorgt ervoor dat je méér taken kunt afmaken. Door de boog af en toe te ontspannen gaat hij langer mee!

“Nietsdoen is het moeilijkste wat er is.
Het is het moeilijkste én het slimste wat je kunt doen.”
Oscar Wilde, Engelse schrijver en dichter.


WIL JE MEER LEVEN IN HET NU?

Volg deze online training en stop met denken & begin te leven!

JA, IK WIL LEVEN IN HET NU

15.000+ cursisten gingen je voor!Op jouw succes,

Frank de Moei
Professional Coach
Newstart.nl | Training in Geluk en Succes

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei. Sinds 2008 heb ik via deze site meer dan 15.000 cursisten online begeleid in het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen, meer ontspanning, betere relaties, leuker werk en meer geluk in hun leven.
Download mijn gratis e-boek:

Zo krijg je wat je echt wilt