Je NU goed voelen is de belangrijkste taak in je leven. Als je dit echt begrijpt, dan wordt een goed gevoel het centrale focuspunt in je leven – niet iets waar je ooit nog wel eens aan toekomt. En daarmee gaat alles voor je veranderen, want alles begint bij een goed gevoel. Stel een goed gevoel niet uit, maar begin er nu mee!

Waarom is een goed gevoel zo belangrijk?

Een goed gevoel is de basis – nee de bron – van alles in je leven. Met een goed gevoel ben je gelukkig. Met een goed gevoel heb je de kracht om vooruit te groeien. Met een goed gevoel hoef je niet eerst duizend dingen te bereiken voordat je tevreden kunt zijn. Vanuit een goed gevoel beweeg je altijd in de richting van je hogere doel – want je hogere doel is nooit om je slecht te voelen.

Iedereen begrijpt dat je goed voelen belangrijk is. Maar ik wil dit nòg belangrijker maken: je goed voelen is de enige taak die je eigenlijk hebt in dit leven. Vergeet deze taak en al je doelen brengen je niet waar je wilt zijn. Werk dagelijks aan deze taak en alle uitdagingen op je pad kunnen je niet meer weerhouden van een heerlijk leven.

Moet je je dan altijd maar goed voelen?

Nee, natuurlijk niet. Ook negatieve emoties mogen er zijn. Ook van negatieve emoties kun je iets leren. Je bent geen robot. Het leven is als koorddansen, het is altijd zoeken naar de juiste balans. Maar vaak vergeten we ons nu goed te voelen. We stellen het uit. We denken dat we er later wel aan toekomen. Ooit nog wel eens een keer als we (vul maar in) hebben bereikt…


Wil je meer leven in het Nu?

Volg dan deze online Cursus Leven in het Nu.
Stop met denken – en begin te genieten van dit moment.
De cursus is gemakkelijk te volgen in je eigen tempo.
Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor!

Je ziet nu hopelijk dat een goed gevoel een enorm effect heeft op alles in je leven: je stemming, je keuzes, je acties, je relaties en nog veel meer: onderschat nooit de kracht van een goed gevoel! Met een goed gevoel trek je alles in je leven aan wat het voor jou de moeite waard maakt. Nog niet overtuigd? Laten we het dan omdraaien:

Hoe je je voelt, wordt weerspiegeld in de werkelijkheid.

Stel dat je je nu slecht voelt: dat voel je zwakte, frustratie of onzekerheid. Dan ga je vanuit dàt gevoel dus geen goede keuze maken. Dan neem je niet de juiste beslissingen. Dan krijg je dus ook geen mooi resultaat. Hoe je je voelt, wordt weerspiegeld in de werkelijkheid: Positieve energie trekt positieve mensen aan – vanuit een krachtig gevoel trek je vanzelf je doelen naar je toe.

Als je zorgt dat je je nu – op dit moment – goed voelt, heb je de belangrijkste bron van al die positieve dingen aangeboord. Je hebt de basis gelegd die echt het verschil gaat maken. Alles in je leven trek je naar je toe – of stoot je af. Je versterkt wat al in je zit en ziet de werkelijkheid daarop reageren. Het zit allemaal in jou. Mits je die positieve bron ook echt gebruikt.

Verandering begint in je binnenwereld, niet daarbuiten.

We proberen vaak van alles te veranderen in onze buitenwereld. Maar we vergeten dat elke verandering begint met onze binnenwereld. Dáár wordt het zaadje gelegd dat zich gaat ontkiemen – in jou zelf. Natuurlijk, andere mensen kunnen helpen, dingen kunnen bij toeval veranderen, problemen kunnen vanzelf weggaan. Maar ik zou er niet op rekenen…

Als jij verandert, verandert alles voor jou. Als jij nu een goed gevoel hebt – als je leert gelukkig te zijn – dan trek je vanzelf de juiste mensen aan. Dan krijg je meer ontspanning in een situatie. Dan vind je de kracht om problemen op te lossen. Dan vind je de wijsheid en het inzicht om de richting te kiezen waar jij je het beste bij voelt…

Niet morgen, maar nu.

Je kunt natuurlijk zeggen: “Hoe kan ik me goed voelen in deze situatie: dat is onmogelijk!” Daar kan ik twee dingen op zeggen. Ten eerste: Niemand zegt dat het makkelijk is je gevoel te veranderen. Maar moeilijk is niet hetzelfde als onmogelijk! Ten tweede: neem 100% de verantwoordelijkheid voor je eigen gevoel – want het is van jou. Niemand anders is er verantwoordelijk voor. Alleen jij kunt het veranderen.

Dus doe de duizend dingen die je moet doen. Maar focus je vooral op het krijgen van een goed gevoel – NU, op dit moment. Niet later, niet morgen, niet volgende week dinsdag. NU. Dat is de enige en belangrijkste taak die je hebt. Het is het enige waar je echt controle over hebt. Het is het enige dat je NU kunt veranderen. Dan is de belangrijkste basis gelegd!

Wil je je elke dag heel erg goed voelen? Bestel dan de volgende e-cursus:


WIL JE MEER LEVEN IN HET NU?

Volg deze online training en stop met denken & begin te leven!

JA, IK WIL LEVEN IN HET NU

15.000+ cursisten gingen je voor!Op jouw succes,

Frank de Moei
Professional Coach
Newstart.nl | Training in Geluk en Succes

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei. Sinds 2008 heb ik via deze site meer dan 15.000 cursisten online begeleid in het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen, meer ontspanning, betere relaties, leuker werk en meer geluk in hun leven.
Download mijn gratis e-boek:

Zo krijg je wat je echt wilt