Je NU goed voelen is de belangrijkste taak in je leven

Je NU goed voelen is de belangrijkste taak in je leven. Als je dit echt begrijpt, dan wordt een goed gevoel het centrale focuspunt in je leven – niet iets waar je ooit nog wel eens aan toekomt. En daarmee gaat alles voor je veranderen, want alles begint bij een goed gevoel. Stel een goed gevoel niet uit, maar begin er nu mee!

Waarom is een goed gevoel zo belangrijk?

Een goed gevoel is de basis – nee de bron – van alles in je leven. Met een goed gevoel ben je gelukkig. Met een goed gevoel heb je de kracht om vooruit te groeien. Met een goed gevoel hoef je niet eerst duizend dingen te bereiken voordat je tevreden kunt zijn. Vanuit een goed gevoel beweeg je altijd in de richting van je hogere doel – want je hogere doel is nooit om je slecht te voelen.

Iedereen begrijpt dat je goed voelen belangrijk is. Maar ik wil dit nòg belangrijker maken: je goed voelen is de enige taak die je eigenlijk hebt in dit leven. Vergeet deze taak en al je doelen brengen je niet waar je wilt zijn. Werk dagelijks aan deze taak en alle uitdagingen op je pad kunnen je niet meer weerhouden van een heerlijk leven.

Moet je je dan altijd maar goed voelen?

Nee, natuurlijk niet. Ook negatieve emoties mogen er zijn. Ook van negatieve emoties kun je iets leren. Je bent geen robot. Het leven is als koorddansen, het is altijd zoeken naar de juiste balans. Maar vaak vergeten we ons nu goed te voelen. We stellen het uit. We denken dat we er later wel aan toekomen. Ooit nog wel eens een keer als we (vul maar in) hebben bereikt…

Wil je meer Innerlijke Rust?

De online cursus Leven in het Nu gaat je helpen!

Stap uit je hoofd - en geniet van een ontspannen leven. Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor.

“Dank je wel - ik ben heel blij. Het loslaten van negatieve gedachten, gewoon mezelf zijn, dat ontspannen gevoel… heerlijk!”Je ziet nu hopelijk dat een goed gevoel een enorm effect heeft op alles in je leven: je stemming, je keuzes, je acties, je relaties en nog veel meer: onderschat nooit de kracht van een goed gevoel! Met een goed gevoel trek je alles in je leven aan wat het voor jou de moeite waard maakt. Nog niet overtuigd? Laten we het dan omdraaien:

Hoe je je voelt, wordt weerspiegeld in de werkelijkheid.

Stel dat je je nu slecht voelt: dat voel je zwakte, frustratie of onzekerheid. Dan ga je vanuit dàt gevoel dus geen goede keuze maken. Dan neem je niet de juiste beslissingen. Dan krijg je dus ook geen mooi resultaat. Hoe je je voelt, wordt weerspiegeld in de werkelijkheid: Positieve energie trekt positieve mensen aan – vanuit een krachtig gevoel trek je vanzelf je doelen naar je toe.

Als je zorgt dat je je nu – op dit moment – goed voelt, heb je de belangrijkste bron van al die positieve dingen aangeboord. Je hebt de basis gelegd die echt het verschil gaat maken. Alles in je leven trek je naar je toe – of stoot je af. Je versterkt wat al in je zit en ziet de werkelijkheid daarop reageren. Het zit allemaal in jou. Mits je die positieve bron ook echt gebruikt.

Verandering begint in je binnenwereld, niet daarbuiten.

We proberen vaak van alles te veranderen in onze buitenwereld. Maar we vergeten dat elke verandering begint met onze binnenwereld. Dáár wordt het zaadje gelegd dat zich gaat ontkiemen – in jou zelf. Natuurlijk, andere mensen kunnen helpen, dingen kunnen bij toeval veranderen, problemen kunnen vanzelf weggaan. Maar ik zou er niet op rekenen…

Als jij verandert, verandert alles voor jou. Als jij nu een goed gevoel hebt – als je leert gelukkig te zijn – dan trek je vanzelf de juiste mensen aan. Dan krijg je meer ontspanning in een situatie. Dan vind je de kracht om problemen op te lossen. Dan vind je de wijsheid en het inzicht om de richting te kiezen waar jij je het beste bij voelt…

Niet morgen, maar nu.

Je kunt natuurlijk zeggen: “Hoe kan ik me goed voelen in deze situatie: dat is onmogelijk!” Daar kan ik twee dingen op zeggen. Ten eerste: Niemand zegt dat het makkelijk is je gevoel te veranderen. Maar moeilijk is niet hetzelfde als onmogelijk! Ten tweede: neem 100% de verantwoordelijkheid voor je eigen gevoel – want het is van jou. Niemand anders is er verantwoordelijk voor. Alleen jij kunt het veranderen.

Dus doe de duizend dingen die je moet doen. Maar focus je vooral op het krijgen van een goed gevoel – NU, op dit moment. Niet later, niet morgen, niet volgende week dinsdag. NU. Dat is de enige en belangrijkste taak die je hebt. Het is het enige waar je echt controle over hebt. Het is het enige dat je NU kunt veranderen. Dan is de belangrijkste basis gelegd!

Wil je je elke dag heel erg goed voelen? Bestel dan de volgende e-cursus:


Wil je meer Innerlijke Rust?

Volg dan deze online cursus Leven in het Nu.

Stap uit je hoofd – en geniet van een ontspannen leven. Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor!

“Dank je wel – ik ben heel blij. Het loslaten van negatieve gedachten, gewoon mezelf zijn, dat ontspannen gevoel… heerlijk!”

Bestel direct – nu voor € 67


Over de schrijver 

Frank De Moei

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei.

Meer dan 15.000 cursisten heb ik inmiddels geholpen met een gelukkig en succesvol leven.

Wat wil jij?
Wil jij meer zelfvertrouwen, minder stress, betere relaties, leuker werk, meer geluk en meer succes?
Deze Online Trainingen gaan je helpen!

Meer over
Meer over Frank
Ervaringen van cursisten

ONTDEK HET GEHEIM

Hoe je krijgt wat je echt wilt !

Download ons gratis eBoek.

35.000 Lezers gingen je voor.


Ook leuk om te lezen:

Reageer op dit artikel

 • Weer een mooi inzicht Frank. Dank je wel.

 • Brigitte schreef:

  Een hele goeie reminder…. Bedankt!

 • Graag gedaan Eelko! :)

  Vriendelijke groet,
  Frank

 • Fijn zo Brigitte :)

  Vriendelijke groet,
  Frank

 • Robert schreef:

  Geniaal artikel Frank!

  Ik probeer al geruime tijd af te komen van de gedachte: Eerst dit afmaken, dan … vul maar in: plezier maken, genieten, relaxen.

  Dit artikel sluit daar goed op aan.

 • Beste Robert,

  Dank je wel – dat is erg herkenbaar:
  even nog dit, even nog dat…

  Maar dat ‘even, even, even’ is een uitstel van leven :)

  Vriendelijke groet,
  Frank

 • marion schreef:

  Beste Frank ik lees je artikels meestal 3 keer opnieuw :.) dus dat zegd genoeg he hoe goed ze zijn.. :.) dank je wel !

 • Graag gedaan Marion!

  Heel goed – het kan net even wat anders ‘vallen’ als je een zin opnieuw leest :)

  Vriendelijke groet,
  Frank

 • Hoi Frank, ik probeer mezelf te zijn en dat is voor mij de basis van mijn geluk. Jij verwoordt dat met het begint bij een goed gevoel. Dat vind ik een mooie aanvulling op mijn gedachte.
  Dank je wel!

 • Beste Gert,

  Graag gedaan :)

  Helemaal mee eens: jezelf zijn is de basis van een goed gevoel.
  Elk goed gevoel begint daarom met een goed gevoel over jezelf :)

  Vriendelijke groet,
  Frank

 • Beste Frank,
  Ik krijg al jaren je nieuwsbrieven en ik vind ze geweldig, ik heb er ook echt iets aan !
  Om mij onder meer goed te voelen mediteer ik ieder dag (TM) voor 1 x 20 minuten en dat werkt bij mij heel goed, zo maak ik mijn hoofd leeg die iedere dag weer vol komt met de vele data die we dagelijks krijgen toegediend.

  Ga zo door !

  Mvg………..Rene

 • Beste Rene,

  Dank je wel, fijn dat te horen!

  Inderdaad, dagelijks het hoofd leegmaken voorkomt een overdosis aan informatie.
  Mooi dat meditatie je daarbij helpt :)
  Een soort dagelijkse ‘mental floss’!

  Vriendelijke groet,
  Frank

 • Ik had griep en pijn in een gewricht,

  heb ondanks dit toch een tripje naar Aruba gemaakt, viel in het begin niet echt mee. Maar de attracties en de tourtjes aldaar hebben me zo een goed gevoel gegeven, dat ik de griep en de pijn voor 80% vergat.

 • Beste Co,

  Goede beslissing! :)
  Als de focus ligt op de leuke dingen in het nu, ligt het automatisch minder op de minder leuke dingen :)

  Vriendelijke groet,
  Frank

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >