Hoe krijg ik wat ik wil?

Zie het als een recept voor een topgerecht: jouw leven. Om dit klaar te kunnen maken, zijn allerlei ingrediënten nodig. Dit artikel laat je kennismaken met deze ingrediënten.

Men neme…

Verlangen.

Een brandend verlangen om te krijgen wat je wilt, is de brandstof voor succes. Verlangen trekt de werkelijkheid naar je toe. Hoe graag wil je je doel bereiken? Als het lijkt of het niet gaat lukken, als je een dipje hebt of als je met tegenslagen te maken krijgt, is verlangen de motor die door blijft draaien en je er weer bovenop helpt. Hoe heviger je verlangt naar je doel, hoe sneller en makkelijker je het bereikt.

Vertrouwen.

Blijvend zelfvertrouwen krijg je door jezelf te accepteren zoals je bent. Probeer niet al je slechte eigenschappen te verbeteren. Dat maakt alleen maar onzeker. Focus op je goede eigenschappen. Het zijn de goede eigenschappen die je succes gaan brengen. Je overschat wat je niet bent en onderschat wat je wel bent.

Vertrouwen in succes krijg je ook door geloof in iets buiten jezelf.

Zelfvertrouwen op zich is voldoende, maar als je daarnaast gelooft in iets dat groter is dan jezelf zul je sneller succes aantrekken. Dan is het alsof de buitenwereld, het universum, God of waar je ook in gelooft je een handje helpt. En we kennen allemaal voorbeelden van ‘toevalligheden’ die ons hielpen op onverwachte momenten.

Visie.

Een visie is het beeld van wat je wilt. Als je niet weet wat je wilt, kun je er ook niet komen. Visie is het zien van je doel alsof het al bereikt is. Visie is de basis van alle creaties, alles dat we op de wereld zien en ervaren. Zonder een visie kan er niets bereikt worden, want hoe kun je iets bereiken als je niet weet hoe het eruitziet?


Wil jij meer succes in je leven?

Volg dan deze online cursus Meer Succes In Je Leven.

Ontwikkel een ijzersterke mentaliteit. Doorbreek al je blokkades. Bereik ELK doel dat belangrijk voor je is. Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor.

“Ik weet zeker dat dit mijn leven heeft veranderd – nu al. Door alle vragen, krijg je direct inzicht in jezelf en over je leven. Bedankt!”

Bestel direct – nu voor € 67


Waar je je aandacht op richt, wordt sterker.

Focus.

Focus is waar je je op concentreert. Focus is als een telescoop: het laat je alleen zien wat je wilt. De rest verdwijnt naar de achtergrond. Het pad naar het doel dat je wilt bereiken wordt verlicht door je focus. Alles buiten dat pad is dat wat je niet wilt of minder belangrijk vindt. Concentreer je op wat belangrijk is: je kunt nu eenmaal niet alles doen.

De juiste gedachten.

Gedachten aan succes creëren succes, gedachten aan mislukking creëren mislukking. Denk aan wat je wilt, niet aan wat je niet wilt. Denk aan overvloed, niet aan tekort. Denk aan creëren, niet aan concurreren.

Gedachten creëren emoties. Positieve gedachten leiden tot positieve emoties. Negatieve gedachten leiden tot negatieve emoties. Het is jouw keuze.

De juiste acties.

Hard werken is geen garantie voor succes, slim werken wel. Concentreer je op je talenten en onderneem de actie die daarbij hoort. Concentreer je niet op de acties waar je geen talent voor hebt of die je niet inspireren. Dan krijg je uiteindelijk wat je niet goed kunt en wat je niet wilt. Besteed al dit soort ongewenste acties zo veel mogelijk uit: laat het over aan anderen. Concentreer je of de dingen waar je wel goed in bent en die je wel inspireren.

Samenwerking.

Voeg waarde toe aan anderen en je ontvangt het veelvoud van die waarde terug. Je doel vind je niet op een onbewoond eiland. Verzamel de mensen om je heen die je inspireren en waar je van kunt leren. Die je ondersteunen en het beste in je zien. En doe hetzelfde voor hen. Deel je kennis en talenten. Samenwerking is gebaseerd op wederzijds profijt. Als één van de partijen verliest, is het geen samenwerking.

Moed.

Leven is het meervoud van lef. Heb de moed om je eigen weg te gaan, om je toekomst niet af te laten hangen van wat anderen van je verwachten. Moed is wat we bewonderen in de mensen die risico’s durven te nemen en zich niet laten weerhouden door tegenslagen.

Eigen ontwikkeling.

Het belangrijkste ingrediënt. De mate waarin we onszelf ontwikkelen bepaalt de mate waarin we krijgen wat we willen. Als je jezelf ontwikkelt, ontwikkelt je succes zich met je mee. Er is niets positief aan krimpen. Groei is het kenmerk van al het leven.

Zie de wereld als een vijver en jezelf als een steen. Bij elke nieuwe rimpel wordt je invloed op de wereld groter. Persoonlijke ontwikkeling bepaalt hoe groot je kring wordt en daarmee je succes.

Tot slot: Het juiste moment om te beginnen.

Dat is nu. Maar dat wist je al, nietwaar?


Krijg Meer Succes In Je Leven!

Volg de Online Training Meer Succes In Je Leven.

– Bereik elk doel, sneller en slimmer.
– Overwin blokkades die je tegenhouden.
– Word 10 x effectiever en productiever.

Je ontvangt:
– 28 Praktische lessen met effectieve handvatten.
– Uitgebreide vragen en bewezen oefeningen bij elke les.
– 3 Geweldige eBoeken met 500 pagina’s extra inzichten.

Leer in je eigen tempo, met levenslange toegang.
Coach jezelf en bereik je doel!

Meer Informatie
Bestel Direct voor € 67


Over de schrijver 

Frank De Moei

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei.

Meer dan 15.000 cursisten heb ik inmiddels geholpen met een gelukkig en succesvol leven.

Wat wil jij?
Wil jij meer zelfvertrouwen, minder stress, betere relaties, leuker werk, meer geluk en meer succes?
Deze Online Trainingen gaan je helpen!

Meer over
Meer over Frank
Ervaringen van cursisten

ONTDEK HET GEHEIM

Hoe je krijgt wat je echt wilt !

Download ons gratis eBoek.

35.000 Lezers gingen je voor.


Ook leuk om te lezen:

Reageer op dit artikel

 • Lilian schreef:

  Frank,
  Een zeer interessant artikel over hoe jij omschrijft hoe je ZELF kunt zorgen dat je kunt krijgen wat je wil.
  Je voorbeeld van samenwerking herken ik wel. Op mijn werk bemerk ik dat wanneer je met mensen samenwerkt, zij veel meer begrip gaan krijgen voor jouw werk en zelf ook die samenwerking gaan zoeken. Dit levert een zeer positief gevoel op naar beide partijen.Het focussen op successen,mogelijkheden en kansen is een inzicht waar ik zeker mee aan de slag wil gaan. De neiging is heel groot om aan negatieve gedachten te denken.
  Ik ga er zeker mee aan de slag.

 • Ik zou graag profvoetballer worden .

 • Oksana schreef:

  Zo mooi kort en krachtig, als jij altijd schrijft, Frank! Dank je voor dit stukje wijsheid. Ik had diverse “bronnen” nodig, van Deepak Chopra The spontaneous fulfilment of desire tot Elisabeth Gilbert’s Eten, bidden, beminnen, om deze “tips” te krijgen :-).
  Het is heerlijk jou te lezen.

 • Frank De Moei schreef:

  Dank je wel Oksana – heel fijn dat te horen!

  Heel mooi dat je zo veel verschillende bronnen aanboort, want alles helpt je verder en alles komt uiteindelijk samen. Bij jou :)

  Veel plezier en mooie inzichten gewenst op je ontdekkingstocht!

  Vriendelijke groet,
  Frank

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >