Wat is geluk? Geluk is een beslissing

Wat is geluk? En hoeveel invloed hebben we op ons geluk? Vaak wachten we op omstandigheden die ons geven wat we willen. We hopen dat de economie aantrekt, onze relaties verbeteren, we meer vrije tijd krijgen of meer zelfvertrouwen. Als die dingen zouden gebeuren, dan zouden we gelukkig zijn!

Niets is minder waar.

Wat is geluk? Geluk is een beslissing die je zelf neemt – of niet…

Als je terugkijkt op je leven, krijg je dan geen déjà vu-gevoel? Heb je niet het idee dat je al eerder hoopte op andere omstandigheden om daarna gelukkig te zijn? Doe je dat nog steeds, ook al zijn de omstandigheden veranderd? Ook al heb je bereikt waar je vroeger op hoopte? Dan loop je achter de feiten aan.

Wat is geluk? Geluk is het begin, niet het resultaat.

Geluk is niet iets dat je krijgt als de omstandigheden veranderen.
De omstandigheden veranderen doordat jij gelukkig bent.

Wat je van binnen creëert, zal zich in de buitenwereld tonen.
Wat je van binnen besluit te zijn, trekt de overeenkomstige omstandigheden aan.
De sleutels van geluk en succes zitten binnen in je, niet erbuiten.

Denk maar aan negatieve mensen: ze trekken continue negatieve situaties aan en andere negatieve mensen. De positieve mensen blijven uit hun buurt.

Je kunt niet gelukkig worden door iets te bereiken, terwijl je je nu niet gelukkig voelt. Nu ongelukkig zijn in de hoop dat je later iets bereikt waardoor je gelukkig wordt? Dat klinkt niet logisch. Het jagen achter doelen die je pas gelukkig maken als je ze bereikt, is een utopie. Wat is geluk? Geluk is hier en nu.

Door je gelukkig te voelen, trek je meer geluk aan. Door gelukkig te zijn, maak je betere beslissingen en sta je ontspannen in het leven. Dat maakt het weer makkelijker om je doelen te bereiken, waardoor je meer succes creëert. Geluk is dus niet iets dat je krijgt als je je doel bereikt: je bereikt je doelen vanuit een gevoel van geluk. Geluk is het enige doel dat we echt zoeken.


Hoe krijg je wat je wilt?

Download ons gratis eBoek Hoe Je Krijgt Wat Je Echt Wilt.

Stap uit je hoofd – en geniet van een ontspannen leven.

Meer dan 35.000 keer gedownload!

“Interessant, boeiend en leerzaam! Het geeft me ontzettend veel steun. Wat ben ik blij dat ik dit gevonden heb. Het verrijkt echt mijn leven!”

Hoe je alles krijgt wat je wilt


Wat is geluk? Geluk is een gevoel dat je zelf creëert.

Als je nu besluit je verveeld te voelen, kun je dat gevoel dan oproepen? Waarschijnlijk kost dat je geen enkele moeite. Je denkt gewoon hoe het ooit voelde toen je je verveelde. Waarom zou het met geluk anders zijn?

Net zoals elk gevoel kun je ook geluk oproepen als je dat wilt. Twijfel je daaraan? Laat me je dan vragen of het lukt een gevoel van spanning, angst of wantrouwen op te roepen. Dat gaat je lukken, nietwaar? Je denkt gewoon aan een situatie die je spanning, angst of wantrouwen geeft en voilà: je hebt het gevoel gecreëerd.

Datzelfde kun je doen met elke positieve emotie. Door te denken aan een fijne situatie, kun je direct een gevoel van blijdschap, hoop, vertrouwen, vriendschap of vrolijkheid oproepen.

Hoe roep je dan een gevoel van geluk op? Door te denken aan een mooie gebeurtenis uit het verleden: een vakantie, een etentje met vrienden, een relaxte zondag in de tuin. Of door te denken aan iets dat je graag wilt in de toekomst: je droomhuis, droomauto, droombaan. Iets waar je je op verheugt en naar uitkijkt.

Dit heb je al duizenden malen gedaan! Door je te focussen op een positieve gebeurtenis, herinnering of fantasie kun je je onmiddellijk gelukkig voelen.

Hebben we echt invloed op ons gevoel?

Sommige mensen denken dat ze hun emoties niet kunnen controleren. Toch kan iedereen dat. Door je aandacht te richten op wat je wilt, denk je positieve gedachten. En positieve gedachten creëren positieve emoties. Denk aan vakantie en je voelt je goed. Denk aan een regenachtige maandagochtend in de file en je voel je waarschijnlijk minder goed. Wie beslist waar je aan denkt? Jij toch?

Als je eerst aan de file denkt en daarna aan vakantie heb je je stemming en emotie veranderd. Van file naar vakantie, van negatief naar positief.
We zijn allemaal experts in het veranderen van onze emoties. Sommige mensen zijn expert in het veranderen naar een negatieve emotie. Sommigen zijn experts in het veranderen naar een positieve stemming. De vraag is: “Waar wil je in uitblinken?”

Wat is geluk? Geluk is een beslissing.

Geluk is dus een beslissing. Het is niet iets dat je overkomt, het is iets dat je creëert. De belangrijkste beslissing die je voor je eigen geluk kunt maken is de beslissing zelf. Er is niets voor nodig. Je hoeft niets te doen om gelukkig te zijn. Je hoeft niets te bereiken om gelukkig te zijn. Er hoeft niet te gebeuren om gelukkig te zijn. Andere mensen hoeven niet te veranderen, de economie hoeft niet te verbeteren, de belasting hoeft niet verlaagd te worden.

Het enige dat je nodig hebt, is een beslissing.
Besluit gewoon om gelukkig te zijn. En dat gevoel vast te houden. Je hebt leren lopen doordat je besloot dat je iemand zou zijn die loopt. Je ontspant je na je werk doordat je besluit ontspannen te zijn. Je werd verliefd doordat je (meestal onbewust) besloot verliefd te zijn. En misschien na een tijd besloot niet meer verliefd te zijn. Je kunt te allen tijde geluk vinden door te besluiten gelukkig te zijn. Het enige dat je nodig hebt is de beslissing. Dat is alles.


Wil jij echt gelukkig worden?

Volg dan deze online cursus Gelukkig Leven.

Ontdek wat jou gelukkig maakt en geniet van elke dag.

Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor!

“Het werkt! Wat een super ervaring. Ik had niet verwacht in zo’n korte tijd al zo veel gelukkiger te zijn!”

Word gelukkig met jezelf en je leven


Over de schrijver 

Frank De Moei

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei.

Meer dan 15.000 cursisten heb ik inmiddels geholpen met een gelukkig en succesvol leven.

Wat wil jij?
Wil jij meer zelfvertrouwen, minder stress, betere relaties, leuker werk, meer geluk en meer succes?
Deze Online Trainingen gaan je helpen!

Meer over
Meer over Frank
Ervaringen van cursisten

Ontdek Het Geheim


Hoe krijg je wat je ècht wilt?


ONS GRATIS EBOEK

35.000 Lezers gingen je voor


Ook leuk om te lezen:

Reageer op dit artikel

  • Lilian schreef:

    Frank, Je geeft hier een hele concreet idee wat je ZELF kunt doen om je gelukkig te voelen. Ik ga dit zeker proberen. Heb een aantal maanden geleden een blessure opgelopen en het herstel verloopt erg langzaam. Meestal blijf ik lachen en ga ik er tegenaan, maar soms laat ik me ook weleens meeslepen. Dit artikel geeft me een handvat over wat ik kan doen als het me even teveel wordt. Bedankt!

  • fap er de fap schreef:

    ik vond het faptastish!

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >