Doorbreek je blokkades in 3 stappen

Blokkades zijn overtuigingen die in de weg staan van je succes. Je hebt een blokkade als je iets wilt, maar het je niet lukt dat te bereiken. Hoe kun je nu je blokkades doorbreken? Hoe zorg je ervoor dat je in één rechte lijn je doelen bereikt? Lees hier de drie stappen voor het doorbreken van je mentale blokkades:

De grootste blokkade op weg naar succes.

Weet je waar onze grootste blokkade voor succes zit? Die zit in onszelf. Wij hebben de neiging om iets te willen en diep van binnen niet te geloven dat het mogelijk is. We saboteren zo ons eigen succes. We zetten onszelf op de handrem, nog voordat we beginnen te rijden.

Als er iemand aan je linkerarm trekt en een ander tegelijkertijd aan je rechterarm, waar ga je dan naartoe? Het antwoord is: nergens. Je blijft staan waar je bent. Je wil wel naar rechts, maar wordt tegengehouden door links. En andersom. Zo werkt het ook met onze interne blokkades doorbreken: het zijn gedachten, die ons tegenwerken op onze weg naar succes – en die gedachten moeten we veranderen…

Die gedachten noemen we ook wel overtuigingen: het zijn onze ‘waarheden’, die ons vertellen hoe de wereld in elkaar zit.

Hoe kun je nu je doelen bereiken als je tegelijkertijd tegengehouden wordt door beperkende gedachten? Volg dit driestappen plan en doorbeek je blokkades:

Stap 1: Bepaal je doelen

Pak een schrift en schrijf op één A-4tje je belangrijkste doelen op. Het hoeven er niet veel te zijn en ze hoeven ook niet te gedetailleerd te zijn. Houd het bij de hoofdlijnen.

Bijvoorbeeld:
–      Ik wil leuker werk.
–      Ik wil een betere relatie met x.
–      Ik wil minder zorgen.
–      Ik wil meer tijd om leuke dingen te doen.
–      Ik wil meer zelfvertrouwen.


Hoe krijg je wat je wilt?

Download ons gratis eBoek Hoe Je Krijgt Wat Je Echt Wilt.

Stap uit je hoofd – en geniet van een ontspannen leven.

Meer dan 35.000 keer gedownload!

“Interessant, boeiend en leerzaam! Het geeft me ontzettend veel steun. Wat ben ik blij dat ik dit gevonden heb. Het verrijkt echt mijn leven!”

Hoe je alles krijgt wat je wilt


Stap 2: Bepaal je blokkades.

Neem een nieuw A-4tje en schrijf nu alle beperkende gedachten op. Alles wat je associeert met je doelen en wat niet goed voelt. Deze gedachten zijn de overtuigingen die je in de weg staan. Je blokkades doorbreken begint bij het duidelijk zien wat die blokkades daadwerkelijk zijn.

Bijvoorbeeld:
–      Het is moeilijk leuker werk te vinden
–      Ik krijg nooit de relatie die ik wil.
–      Het is normaal om je zorgen te maken.
–      Er is niet genoeg tijd om te leuke dingen te doen.
–      Ik ben niet goed genoeg.

Schrijf zoveel mogelijk negatieve gedachten op. Het zijn er waarschijnlijk meer dan je denkt. Ze zitten in je onderbewustzijn en met deze stap halen we ze eruit. Qua werk kun je bijvoorbeeld de volgende negatieve gedachten tegenkomen:

–      Leuk werk bestaat niet.
–      Ik ben te oud om van werk te veranderen.
–      Leuk werk betaalt slecht.

Als je zoekt, kun je zeker vijf à tien beperkende overtuigingen per doel vinden.

Stap 3: Draai de blokkerende overtuiging om.

Nu je weet welke gedachten of overtuigingen je tegenhouden, weet je ook dat je met een tegenoverstelde overtuiging succes bereikt. Daarmee kun je je mentale blokkades doorbreken.
Neem je oude overtuigingen en draai ze om.

Bijvoorbeeld:
–      Het is gemakkelijk leuker werk te vinden.
–      Ik krijg de relatie die me gelukkig maakt.
–      Ik kies nu voor ontspanning.
–      Er is meer dan genoeg tijd om te leuke dingen te doen.
–      Ik ben absoluut de moeite waard.

Dit klinkt al een stuk beter, nietwaar? Zie je dat het met deze gedachten het veel waarschijnlijker is dat je je doel bereikt? Er is niets meer dat je dan blokkeert.

De kracht van herhaling.

Voor het grootste positieve effect dien je je nieuwe overtuigingen op te schrijven en ze regelmatig hardop uit te spreken. Leg er al je gevoel in. Zonder regelmatige herhaling werken ze niet.

Waarom dien je ze te herhalen? Omdat je dat ook een hele tijd met je negatieve overtuigingen hebt gedaan. Daardoor die er ingesleten en beschouw je ze als waarheid.

Zie het als een wandelpad in een bos. Als een bepaalde route maar vaak genoeg wordt bewandeld, dan ontstaat er vanzelf een pad. Omdat dat pad er al is, heb je de neiging dat te volgen.

Met deze nieuwe overtuigingen kiezen we een nieuw pad. Dat pad moet je vaak bewandelen, anders vergeet je waar het zich bevindt en volg je weer het oude pad. Herhaling zorgt ervoor dat je je gedachten geen kans geeft terug te vallen in een  negatieve overtuiging.

Hoe vaker je herhaalt, hoe natuurlijker het aanvoelt. Blokkades doorbreken doe je in kleine stappen. Met elke stap gaat het weer iets makkelijker…

Wat zijn de overtuigen van gelukkige en succesvolle mensen?

Je raadt het al, dat zijn de overtuigingen die hen ondersteunen in geluk en succes.

Praat maar eens met iemand die heeft bereikt wat jij wilt bereiken en vraag hem of haar: “Ik zou graag willen weten hoe je denkt over….” Je zult na een paar zinnen automatisch terechtkomen bij een positieve overtuiging.

Bijvoorbeeld:
–      Ik kan alles bereiken wat ik wil.
–      Ik kan met iedereen opschieten.
–      Werken is leuk.
–      Het is makkelijk te ontspannen.

Dit zijn allemaal positieve overtuigingen.
Die overtuiging is de reden dat ze gelukkig en succesvol zijn.

Een overtuiging is de oorzaak, niet het gevolg.

Veel mensen denken het volgende: “Als dit gebeurt, dan zal ik me zo voelen.”
Ze denken bijvoorbeeld dat ze gelukkig zijn als ze een partner hebben. Of dat ze zich succesvol voelen als ze een bepaald inkomen hebben.

Maar het is eigenlijk andersom: ze zijn gelukkig voordat ze een partner vinden. En trekken daardoor de juiste partner aan. Ze zien zichzelf als succesvol voordat ze een bepaald inkomen hebben. En trekken daardoor succes aan.

De overtuiging is dus niet het gevolg van een situatie, het is de oorzaak. Met de juiste overtuigingen bereik je het gewenste resultaat.

Wat is jouw overtuiging?
Welke overtuiging heeft je altijd gesteund?
Welke overtuiging zou je graag willen veranderen?


Wil jij echt succesvol worden?

Volg dan deze online cursus Meer Succes In Je Leven.

Ontwikkel een ijzersterke mentaliteit. Bereik elk doel dat je wilt!

Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor.

“Ik weet zeker dat dit mijn leven heeft veranderd – nu al. Door alle vragen, krijg je direct inzicht in jezelf en over je leven. Bedankt!”

Ontdek de snelste weg naar succes


Over de schrijver 

Frank De Moei

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei.

Meer dan 15.000 cursisten heb ik inmiddels geholpen met een gelukkig en succesvol leven.

Wat wil jij?
Wil jij meer zelfvertrouwen, minder stress, betere relaties, leuker werk, meer geluk en meer succes?
Deze Online Trainingen gaan je helpen!

Meer over
Meer over Frank
Ervaringen van cursisten

Ontdek Het Geheim


Hoe krijg je wat je ècht wilt?


ONS GRATIS EBOEK

35.000 Lezers gingen je voor


Ook leuk om te lezen:

Reageer op dit artikel

 • Anoniem schreef:

  Ik vind dit een goed artikel. Alleen mis ik nog iets, als hoe houd ik mijn inkomen stabiel, zodat ik niet gedwongen word om in armoede te gaan leven, omdat de werkgever je dwingt om een andere baan te gaan zoeken in deze recessietijd en je leeftijd een rol speelt boven je ervaring en deskundigheid. Telkens als je een sollicitatie-afwijzing krijgt, word je negatieve gevoel alleen maar groter, de reden word vaak op je kundigheid gegeven, omdat ze niet mogen zeggen dat je te oud bent. Dus de waarheid mag niet gezegd worden, dus geef je iemand maar een reden om af te wijzen, waardoor je gewoon niet in de baan pastte door ontbreken van bepaalde competenties of kennis. Terwijl men bedoelt, dat je leeftijd niet in de groep past of omdat men bang is, dat je te vaak ziek zal zijn, naar mate iemand ouder is.
  Ook al heb je geleerd om daar doorheen te prikken en de boodschap niet binnen te laten komen, helpt nog steeds niet om je aan een andere goede baan te helpen.
  En zeker als je ziet, dat ze mensen die al een moeilijke positie hebben, in de organisatie niet helpen en de gene die er altijd al de kantjes vanaf gelopen hebben, een opleiding van meer dan 10 duizend euro gaan krijgen en jij een opleiding wordt geweigerd, je hebt geen baat bij meer opleiding, je moet het maar doen met wat je hebt. Er wordt met 2 maten gemeten en ook lijkt het erop, dat de vrouwen er de dupe van worden.

 • Monica schreef:

  Ik weet niet waarme blokade zit. Maar ik loop al 3 dagen vast.

 • faizel schreef:

  gmorgen hoe moet het doen houd het bij je hoofdlijn ???? gaag u anwoordt

 • Silvie schreef:

  Ik heb de laatste tyd pyn aan myn nek en aan de linkerkant. Menzen zeggen dat ik helende energie hebt.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >