Iedereen is wel ergens bang voor. Soms moet je je angst overwinnen om te kunnen groeien. De beloning is de moeite waard. Dit artikel geeft je inspiratie om aan de slag te gaan.

Doen waar je bang voor bent, is de grootste overwinning.

Heb je ooit iets gedaan waar je bang voor was en is het toch gelukt? Hoe trots was je toen op jezelf? Voelde je je niet geweldig?

Het lijkt erop dat de grootste overwinningen in je leven komen nadat je iets hebt gedaan waar je bang voor was. Om te groeien moet je eerst buiten je comfortzone stappen.

Kun je groeien en je doelen bereiken zonder je angsten te overwinnen?

Misschien wel, maar het duurt veel langer voordat je succes bereikt. En als je nooit buiten je comfortzone stapt, dan is het bijna niet mogelijk om succesvol te zijn.

Wanneer moet je doen waar je bang voor bent en wanneer niet?

Soms zeggen mensen: “Doe elke dag iets waar je bang voor bent.”

Ik vraag me af of zij dat dan ook doen. Het lijkt me helemaal niet leuk om elke dag iets te doen waar je bang voor bent. Dat hoeft ook niet.

Kijk eens naar je leven en bepaal waar je vastzit. Wil je meer zelfvertrouwen, een andere baan, verhuizen naar een andere stad, een nieuwe hobby uitproberen?

Je zult zien dat je daar niet verder in komt, tenzij je je angst overwint.
Tenzij je buiten je comfortzone stapt.

Dus wanneer moet je doen waar je bang voor bent? Als je merkt dat je niet verder komt en je wel verder wilt.

De beloning.

De beloning van het overwinnen van je angsten is dat je zo veel meer zelfvertrouwen, vrijheid en ruimte creëert in je leven.


Wil je meer zelfvertrouwen?

Volg dan deze online Cursus Zelfvertrouwen.
Vind je zelfwaardering weer terug – en voel je zeker over jezelf.
De cursus is gemakkelijk te volgen in je eigen tempo.
Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor!

Plotseling is de muur, die er altijd stond, verdwenen. Je voelt je vrij.

Die beloning, daar gaat het om. Houd dat in je gedachten als je bezig bent uit je comfortzone te stappen. Hoe geweldig zou je je voelen als dat je lukt? Hoe gelukkig zou je zijn?

Als je beloning je genoeg inspireert, vind je ook de motivatie die je nodig hebt.

Mijn top 3 van overwonnen angsten.

Dit is mijn persoonlijke top 3 van dingen waar ik bang voor was. En die ik toch heb gedaan.

1. Presenteren.
Onderzoek toont aan dat veel mensen dit enger vinden dat doodgaan. Die presentatieangst heeft me een tijd heel erg beperkt. Tot ik er genoeg van had. Ik besloot een baan te zoeken waarin ik veel moest presenteren en ben zo trainer geworden. Ook presenteren kan leuk zijn!

2. Eigen bedrijf beginnen.
Na bijna 20 jaar in loondienst ben ik voor mezelf begonnen. Kun je nagaan hoe dat voelt, als je 20 jaar gewend bent voor een ander te werken? Niemand waar je op kan terugvallen, behalve jezelf? Inmiddels werk ik vijf jaar voor mezelf – met plezier!

3. Bungee jumpen.
Wilde ik altijd al doen, maar vond ik doodeng. Je weet pas in de allerlaatste seconde of het koord je wel tegenhoudt… De adrenaline giert door je lichaam, maar wat een overwinning! Alles daarna (parachutespringen, zweefvliegen, parapenten) was een fluitje van een cent.

Alle drie de ervaringen hebben moeite gekost. Ik had de neiging me om te draaien en weg te lopen. Maar ik ben er wel door gegroeid. Het heeft me geleerd niet stil te blijven staan bij je angsten. Om het toch te doen – ondanks de angst.

Er kan je niets gebeuren.

Natuurlijk is het eng. Natuurlijk voel je je ongemakkelijk. Natuurlijk wil je liever niet. Maar wat kan er gebeuren? Dat het mislukt? Dat mensen je uitlachen? Dat je je schaamt?

Dat overleef je wel. Het overkomt ons allemaal wel eens. Misschien is het niet makkelijk, maar je leven gaat gewoon verder. Desnoods probeer je het nog een paar keer. Tot je wel succesvol bent.

Richt je aandacht op de beloning. Want daar gaat het om. Stel je voor hoe het zou zijn als het lukt. Zie het voor je. Is dat niet de moeite waard?

Hoe meer zelfvertrouwen, hoe minder angst.

Hoe zekerder je je voelt, hoe makkelijker je omgaat met angst.
Het is er misschien nog wel, maar het bepaalt niet meer je leven. Je laat je er niet meer door tegenhouden.

Wat is jouw uitdaging?

Wat zou je willen doen, maar zie je tegenop?
Wat houd je tegen?


Vergroot je zelfvertrouwen in slechts 12 weken!

Je zelfvertrouwen is de basis voor een succesvol leven. Hoe meer zelfvertrouwen, des te leuker en makkelijker alles wordt. Vergroot je zelfvertrouwen met deze online training en voel je weer fantastisch over jezelf!

Ja, ik wil meer zelfvertrouwen

15.000+ cursisten gingen je voor!


Op jouw succes,

Frank de Moei
Professional Coach
Newstart.nl | Training in Geluk en Succes

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei. Sinds 2008 heb ik via deze site meer dan 15.000 cursisten online begeleid in het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen, meer ontspanning, betere relaties, leuker werk en meer geluk in hun leven.
Download mijn gratis e-boek

0 antwoorden

Wil je jouw ervaring delen, of heb je een vraag?

Wil je jouw ervaring delen, of heb je een vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.