Trek jij aan wat je niet wilt ervaren? Overkomen je dingen waar je geen behoefte aan hebt? Dan maak je gebruik van de wet van aantrekking. Onbewust. Hoe kun je dit nu omdraaien en krijgen wat je wel wilt?

Wat is de wet van aantrekking?

De wet van aantrekking bepaalt dat waar je aan denkt, sterker wordt. Als je een positieve toekomst voor je ziet, is de kans groter dat positieve dingen op je pad komen. Als je een negatieve toekomst voor je ziet, wordt de kans daarop ook groter.

Alleen voor zweverige types?

Veel mensen denken dat deze wet alleen gebruikt wordt door ‘zweverige types’. Ze zien iemand voor zich die geitenwollen sokken draagt, altijd met een yogamat en een foto van hun goeroe op zak lopen en thuis de woonkamer hebben verbouwd tot meditatieruimte. Overigens heb ik niets tegen zweverige types: beter zweverig dan een cynicus. Beter vaag dan negatief. De wet van aantrekking werkt overigens niet altijd.

Maar de waarheid is dat iedereen de wet van aantrekking gebruikt, 24 uur per dag. Zonder uitzondering. We visualiseren allemaal. We denken de hele dag aan dingen die kunnen gebeuren, goed of slecht. We leven allemaal met een half oog op de toekomst gericht. En hoe moet je de toekomst voorstellen zonder te visualiseren?

Enkele voorbeelden:
– We denken aan alle dingen die we de volgende dag moeten doen.
– We stellen ons de afspraak, sollicitatie of meeting van volgende week voor.
– We schatten in hoe andere personen zullen reageren op wat we willen zeggen.
– We bedenken wat er kan gebeuren als iets niet goed gaat.

Negatieve aantrekkingskracht.

Ik zie in de praktijk vaak een omgekeerde wet van aantrekking: je trekt aan wat je niet wilt. Dit werkt helaas net zo goed als iets aantrekken wat je wel wilt.


WIL JE MEER SUCCES?

Volg dit stappenplan en bereik je doel – slimmer en sneller!

JA, IK WIL MEER SUCCESHeb je je ooit afgevraagd hoe het komt dat er gebeurde waar je al bang voor was? Dat wat je echt wilde vermijden, toch op je pad kwam? Dan heb je (onbewust) de wet van aantrekking toegepast. Alleen niet op de manier zoals deze is bedoeld.

Hoe wordt je tijdelijk doof?

Ik zal je een voorbeeld geven: Ik heb een scherp gehoor en wordt vaak afgeleid door geluiden, vooral de geluiden die me storen: elektrische zagen, boormachines, opgevoerde scooters en vuurwerk.

Een paar weken geleden zei ik tegen mijn vriendin: “Ik zou wel eens wat minder willen horen.” De dag daarop ging ik zwemmen en toen ik uit het zwembad kwam, was ik aan één oor doof. Dat duurde 5 dagen, totdat de dokter het verhielp. Vijf dagen jezelf horen praten en anderen nauwelijks verstaan is niet leuk, zeker niet als je coach bent.

Is het toeval dat dit juist nu gebeurde? Misschien, maar ik denk toch van niet. Ik liep al langer rond met het idee dat het makkelijk zou zijn als ik wat minder hoorde en prompt werd mijn wens ‘verhoord’.

Wees voorzichtig wat je wenst.

Pas op met de beelden die je in je hoofd haalt. Let op waarover je fantaseert. Alle positieve beelden en fantasieën zijn prima. Hoe meer, hoe beter. Het voordeel is ook dat je, omdat je fantaseert, uitgaat van de ideale situatie. Van wat je echt zou willen als de mogelijkheden onbeperkt waren.

Ik begeleid vaak cliënten in hun carrière. Eén van de oefeningen die ik meegeef, is: “Denk eens aan je ideale werkdag. Wat zou je doen? Waar zou je zijn? Met wie zou je samenwerken?” Hoe beter iemand dat voor zich ziet, hoe duidelijker die visie vorm kan krijgen. Hoe beter je weet wat je echt zou willen. Want als je niet weet waar je naar toegaat, hoe wil je er dan komen?

Bang voor de toekomst?

Helaas doen we ook het tegenovergestelde: we zijn bang voor de toekomst en fantaseren over een worst-case-scenario: “Wat zou er gebeuren als ik mijn baan kwijtraak? Hoe moet ik dan verder zonder geld? Wat als ik die opdracht niet goed afrond? Wat als het bedrijf in moeilijkheden komt?” Enzovoort, enzovoort.

Het wil niet zeggen dat je alles aantrekt waar je over fantaseert, maar één ding is duidelijk: De werkelijkheid heeft de neiging zich te richten naar onze gedachten. We krijgen het leven wat we verwachten. Dan kun je maar beter het beste verwachten!

Draai het om!

Weiger vanaf nu om negatief te visualiseren. Om je nog langer zorgen te maken. Om te zwelgen in wat je niet wilt ervaren. Draai het gewoon om. Ga uit van het positieve. Ga uit van je eigen kracht. Denk aan wat je wel wilt. Fantaseer over alle mogelijkheden. Vertrouw op de toekomst. En bekijk dan wat er gebeurt…


WIL JE MEER SUCCES?

Volg dit stappenplan en bereik je doel – slimmer en sneller!

JA, IK WIL MEER SUCCESOp jouw succes,

Frank de Moei
Professional Coach
Newstart.nl | Training in Geluk en Succes

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei. Sinds 2008 heb ik via deze site meer dan 15.000 cursisten online begeleid in het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen, meer ontspanning, betere relaties, leuker werk en meer geluk in hun leven.
Download mijn gratis e-boek:

Zo krijg je wat je echt wilt