De wet van aantrekking – Waarom krijg je wat je niet wilt?

Trek jij aan wat je niet wilt ervaren? Overkomen je dingen waar je geen behoefte aan hebt? Dan maak je gebruik van de wet van aantrekking. Onbewust. Hoe kun je dit nu omdraaien en krijgen wat je wel wilt?

Wat is de wet van aantrekking?

De wet van aantrekking bepaalt dat waar je aan denkt, sterker wordt. Als je een positieve toekomst voor je ziet, is de kans groter dat positieve dingen op je pad komen. Als je een negatieve toekomst voor je ziet, wordt de kans daarop ook groter.

Alleen voor zweverige types?

Veel mensen denken dat deze wet alleen gebruikt wordt door ‘zweverige types’. Ze zien iemand voor zich die geitenwollen sokken draagt, altijd met een yogamat en een foto van hun goeroe op zak lopen en thuis de woonkamer hebben verbouwd tot meditatieruimte. Overigens heb ik niets tegen zweverige types: beter zweverig dan een cynicus. Beter vaag dan negatief. De wet van aantrekking werkt overigens niet altijd.

Maar de waarheid is dat iedereen de wet van aantrekking gebruikt, 24 uur per dag. Zonder uitzondering. We visualiseren allemaal. We denken de hele dag aan dingen die kunnen gebeuren, goed of slecht. We leven allemaal met een half oog op de toekomst gericht. En hoe moet je de toekomst voorstellen zonder te visualiseren?

Enkele voorbeelden:
– We denken aan alle dingen die we de volgende dag moeten doen.
– We stellen ons de afspraak, sollicitatie of meeting van volgende week voor.
– We schatten in hoe andere personen zullen reageren op wat we willen zeggen.
– We bedenken wat er kan gebeuren als iets niet goed gaat.

Negatieve aantrekkingskracht.

Ik zie in de praktijk vaak een omgekeerde wet van aantrekking: je trekt aan wat je niet wilt. Dit werkt helaas net zo goed als iets aantrekken wat je wel wilt.


Wil jij echt succesvol worden?

Volg dan deze online cursus Meer Succes In Je Leven.

Ontwikkel een ijzersterke mentaliteit. Bereik elk doel dat je wilt!

Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor.

“Ik weet zeker dat dit mijn leven heeft veranderd – nu al. Door alle vragen, krijg je direct inzicht in jezelf en over je leven. Bedankt!”

Ontdek de snelste weg naar succes


Heb je je ooit afgevraagd hoe het komt dat er gebeurde waar je al bang voor was? Dat wat je echt wilde vermijden, toch op je pad kwam? Dan heb je (onbewust) de wet van aantrekking toegepast. Alleen niet op de manier zoals deze is bedoeld.

Hoe wordt je tijdelijk doof?

Ik zal je een voorbeeld geven: Ik heb een scherp gehoor en wordt vaak afgeleid door geluiden, vooral de geluiden die me storen: elektrische zagen, boormachines, opgevoerde scooters en vuurwerk.

Een paar weken geleden zei ik tegen mijn vriendin: “Ik zou wel eens wat minder willen horen.” De dag daarop ging ik zwemmen en toen ik uit het zwembad kwam, was ik aan één oor doof. Dat duurde 5 dagen, totdat de dokter het verhielp. Vijf dagen jezelf horen praten en anderen nauwelijks verstaan is niet leuk, zeker niet als je coach bent.

Is het toeval dat dit juist nu gebeurde? Misschien, maar ik denk toch van niet. Ik liep al langer rond met het idee dat het makkelijk zou zijn als ik wat minder hoorde en prompt werd mijn wens ‘verhoord’.

Wees voorzichtig wat je wenst.

Pas op met de beelden die je in je hoofd haalt. Let op waarover je fantaseert. Alle positieve beelden en fantasieën zijn prima. Hoe meer, hoe beter. Het voordeel is ook dat je, omdat je fantaseert, uitgaat van de ideale situatie. Van wat je echt zou willen als de mogelijkheden onbeperkt waren.

Ik begeleid vaak cliënten in hun carrière. Eén van de oefeningen die ik meegeef, is: “Denk eens aan je ideale werkdag. Wat zou je doen? Waar zou je zijn? Met wie zou je samenwerken?” Hoe beter iemand dat voor zich ziet, hoe duidelijker die visie vorm kan krijgen. Hoe beter je weet wat je echt zou willen. Want als je niet weet waar je naar toegaat, hoe wil je er dan komen?

Bang voor de toekomst?

Helaas doen we ook het tegenovergestelde: we zijn bang voor de toekomst en fantaseren over een worst-case-scenario: “Wat zou er gebeuren als ik mijn baan kwijtraak? Hoe moet ik dan verder zonder geld? Wat als ik die opdracht niet goed afrond? Wat als het bedrijf in moeilijkheden komt?” Enzovoort, enzovoort.

Het wil niet zeggen dat je alles aantrekt waar je over fantaseert, maar één ding is duidelijk: De werkelijkheid heeft de neiging zich te richten naar onze gedachten. We krijgen het leven wat we verwachten. Dan kun je maar beter het beste verwachten!

Draai het om!

Weiger vanaf nu om negatief te visualiseren. Om je nog langer zorgen te maken. Om te zwelgen in wat je niet wilt ervaren. Draai het gewoon om. Ga uit van het positieve. Ga uit van je eigen kracht. Denk aan wat je wel wilt. Fantaseer over alle mogelijkheden. Vertrouw op de toekomst. En bekijk dan wat er gebeurt…


Wil jij echt succesvol worden?

Volg dan deze online cursus Meer Succes In Je Leven.

Ontwikkel een ijzersterke mentaliteit. Bereik elk doel dat je wilt!

Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor.

“Ik weet zeker dat dit mijn leven heeft veranderd – nu al. Door alle vragen, krijg je direct inzicht in jezelf en over je leven. Bedankt!”

Ontdek de snelste weg naar succes


Over de schrijver 

Frank De Moei

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei.

Meer dan 15.000 cursisten heb ik inmiddels geholpen met een gelukkig en succesvol leven.

Wat wil jij?
Wil jij meer zelfvertrouwen, minder stress, betere relaties, leuker werk, meer geluk en meer succes?
Deze Online Trainingen gaan je helpen!

Meer over
Meer over Frank
Ervaringen van cursisten

Ontdek Het Geheim


Hoe krijg je wat je ècht wilt?


ONS GRATIS EBOEK

35.000 Lezers gingen je voor


Ook leuk om te lezen:

Reageer op dit artikel

 • Francien schreef:

  Het is inderdaad waar, aan het positieve denken is beter. Ook het moment zelf maakt het al fijner als je positief bent.
  Maar positief gaan denken over de toekomst, dat dingen wel lukken, of dat je wel de kracht hebt, terwijl je vooral negatieve ervaringen hebt is extra moeilijk.
  Dan moet je terwijl je niet beter weet dan dat je teleurgesteld wordt, en het dus negatief afloopt, toch opeens positief gaan denken. Dat betekend verstand op nul en domweg in het positieve gaan geloven. Verschrikkelijk moelijk, maar mogelijk. En samen is beter.

 • Yolanda L schreef:

  Toen ik de Wet van de Aantrekkingskracht leerde, kwam bij mij in eerste instantie een onrustig gevoel; ik gaf mezelf de schuld van alle negatieve situaties in m’n leven. Deze valkuil zie ik vaker bij mensen die net beginnen met het leren over de WvA. Het gaat niet om de schuldvraag. Ja, ik heb het destijds wel aangetrokken, maar nee, ik deed het niet bewust. Als ik de ander dan vraag ‘heb je bewust dit-en-dat aangetrokken?’ (echtscheiding, ziekte(!), ontslag), is het antwoord altijd nee. En natuurlijk is dat ook niet zo. En loopt het toch even niet zoals je wilt? Tegenslag gebeurt om je inzichten te geven en te bekijken welke kant je dan wel op wilt.
  En voor morgen: Wees je bewust van het verband tussen je gedachtes en de resultaten in je leven.

 • Je kan denken wat je wilt, maar wat voel je diep in je hart? Want dat is waar het allemaal om draait. Je hart is de enige zendmast die in verbinding staat met het Universum. Je hart bepaalt wat je aantrekt. Als jij je diep vanbinnen een enorme loser voelt omdat je dat in je verleden vaak te horen hebt gekregen, dan is dat nog steeds wat je uitzend met je hart, wat je verder ook denkt. Begin er dus eerst mee om van jezelf te houden. Geef jezelf elke dag een dikke knuffel, zeg tegen je spiegelbeeld hoe blij je met jezelf bent, hoe geweldig je bent, hoe leuk je bent, hoeveel je van jezelf houd. Als dat gevoel zich diep vanbinnen gaat nestelen en het oude negatieve gevoel vervangt kun je beginnen met wat je echt wilt aantrekken in je leven. Denk niet alleen aan die geweldige toekomst maar voel hoe je je zou voelen als het al werkelijkheid zou zijn. Gebruik al je zintuigen, voel, proef, ruik hoe het zou zijn als je al in die geweldige situatie zou zitten. Voel die vlinders werkelijk in je buik. Al die sensaties zorgen voor een gevoel in je hart. En met dat gevoel krijg je wat je werkelijk wilt. Wanneer je maar een seconde twijfel krijgt of een negatieve gedachte zeg dan meteen tegen jezelf “Het gaat elke dag beter en beter met me”. Zo kap je een negatieve gedachte meteen af en focus je jezelf weer op iets positiefs.

 • Jos Dirks schreef:

  Het is even de omslag maken in het denken. Hiervoor waren we gewend dat het leven ons zo goed als overkomt, door de Wet van Aantrekking te begrijpen leerde ik zien dat ik de bron/oorsprong van mijn omstandigheden BEN.

  Oude vastgeroeste overtuigingen zorgen ervoor dat er nog wel wat onwenselijks mijn leven binnen waait maar doorzie dit nu veel eerder waardoor bewuster mijn keuzes kan bepalen.

 • Ik heb alles gelezen wat betreft de wet van aantrekking en vraag mij af .
  warom hoog opgeleide mensen op scholen niet over dit onderwerp praten.
  dan denk ik ben ik naief of zo of wel slim.
  kan ik de wet van aantrekking ook gebruiken om de lotto te winnen?
  ik heb ook de boek van vraag en het word gegeven ook gelezen.
  graag een reactie want ik wil graag weten of alles waar is.

 • Beste Zakia,

  Als je met de wet van aantrekking de lotto zou kunnen winnen, dan zouden er waarschijnlijk in Nederland 17 miljoen miljonairs zijn :)

  Vriendelijke groet,
  Frank

 • stephii schreef:

  ik heb het nog maar net ontdekt maar het werkt echt. momenteel gbeurt het nog onbewust maar als ik ik dan achteraf even teruhdenk dan denk ik vaak van ja wat je wilt komt naar je toe maar je moet het echt willen. en ik moet zeggen het is echt verbazend!!! :)

 • Beste Frank,

  ik ben een meisje van 17 jaar en heb al sinds ik mij kan herrinneren altijd hele heftige ruzie’s thuis, met mijn ouders en broer en zus.
  maar ik heb helemaal geen kwade bedoelingen en ik hou super veel van hun!
  maar de laatste tijd lijkt het wel alsof ik helemaal niks meer goed kan doen,
  en ik weet nu niet meer wat ik moet doen..
  hoe kan ik de wet het beste toepassen in mijn situatie?
  hoe moet ik beginnen??
  ik hoop dat je me wil helpen, want ik verdrink in mijn ‘problemen’!

  alvast heel erg bedankt!

  met vriendelijke groet,

  floor

 • Brigitte schreef:

  Ik doe al een tijdje aan “Law of attraction”.
  Maar ik heb altijd het idee dat “oké, als ik stop met roken, dan gaat er dit en dit en dit gebeuren”. Soms denk ik “nee, dat heeft er niets mee te maken”.

  Ik weet het dus even niet meer

  Mvg.

 • rachel schreef:

  o jawel hoor.. je kan zeker de jackpot winnen dankzij de wet van de aantrekkingskracht, geloof me.

 • Michel schreef:

  Tja de wet van aantrekkingskracht gaat om overtuiging.
  Je krijgt waar je ECHT in gelooft. Geloof je ECHT dat je de lotto zult winnen en zie je in feite duidelijk voor je dat je het geld al hebt en kunt vastpakken? Dan zit je op de goede weg.

  Alleen denken is niet genoeg, je moet er echt overtuigd van zijn en de emoties waarvan je denkt dat je die zult hebben op het moment van krijgen zul je ook al ECHT moeten voelen.

  Maar bedenk dit, vaak komt het uit een onverwachte richting naar je toe. (bijvoorbeeld je aanstaande vriendin heeft de lotto een keer gewonnen, waardoor jij er ook van meeprofiteert),
  of je krijgt op een totaal andere manier succes.

  Maar bedenk wel dat de lotto winnen heel breed is. Win je 25 euro, dan win je al. Zie dus ook duidelijk voor ogen welk bedrag je in gedachten al gewonnen hebt.

 • Natuurlijk kun je de lotto winnen, alleen zul je dan op een andere manier de hoofdprijs moeten aantrekken als al die anderen? En dat is een hele klus en zal veel energie kosten.

  Waarom er op scholen niet over wordt gesproken? Dat is heel simpel. De wereld is verdeeld in rijk en arm, en rijk zal zijn best doen om arm ook arm te houden. Deze technieken worden dus niet aan het ‘gewone volk’ verteld.

 • Pieter schreef:

  Hoe positief ik ben of blijf ik blijf altijd krijgen wat ik niet wil. Ook al wil ik het niet. Ik kan nog zo positief blijven, ik blijf steevast krijgen wat ik niet wil.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >