fbpx

De kracht van Mindfulness Training: vind innerlijke rust en geluk

Mindfulness training in praktijk.

Transformeer je leven met onze mindfulness training. Verminder je stress en vind je innerlijke rust weer terug. Start vandaag met leven in het nu!

Ben je op zoek naar innerlijke rust en geluk? Volg dan eens een mindfulness training. Een mindfulness training helpt je om te leven in het nu.

Je ontdekt hoe je stress en angst kunt verminderen. Je leert bewuster te leven en meer te genieten van jouw leven.

Is dat niet wat iedereen eigenlijk wil?

Met een mindfulness training kun je leren om negatieve gedachten en emoties los te laten. Zo heb je automatisch meer aandacht voor de mooie dingen van het leven. Je stapt uit je hoofd en in de werkelijkheid.

Want de gedachten in ons hoofd zijn niet echt. Ze houden ons de hele dag in een trance. We zijn altijd bezig te denken. Daardoor vergeten we de echte wereld, want die ligt buiten onze gedachten…

De kracht van mindfulness.

De kracht van mindfulness ligt in zijn eenvoud. Door je aandacht te richten op je ademhaling – en wat je nog meer voelt in je lichaam – kun je innerlijke rust vinden.

Het brengt de gedachten tot stilstand. Het helpt je om meer in contact te komen met jezelf. Het leert je om je eigen emoties beter te begrijpen.

Ontdek de kracht van mindfulness en vind innerlijke vrede en geluk in je dagelijks leven!

Wat is mindfulness?

Een mindfulness training leert je mindful (bewust) te zijn van wat er om je heen gebeurt.

Waarom is dit nodig? Omdat wij mensen te vaak in ons hoofd zitten. We laten ons meeslepen door onze gedachten en zijn ons totaal niet meer bewust van het leven zelf.

We voelen ons lichaam niet meer, we gebruiken onze zintuigen niet meer.

We zijn verloren in de droomwereld van gedachten. En vaak is die wereld vol van zorgen, spanning en kleine of grote stress.

Mindfulness – meer bewustzijn van wat er echt gebeurt – helpt je om uit je hoofd te stappen.

Je verlaat de wereld van gedachten over gisteren en morgen. En je keert terug naar het Nu: je leven op dit moment.

Dat geeft ontspanning, vreugde, creativiteit, openheid en geluk.

Wat is een mindfulness training?

Een mindfulness training is elke training die je helpt om dit te bereiken. In essentie leert een mindfulness training je om uit je hoofd te stappen.

Dit kun je doen door te oefenen met je ademhaling. Want je ademhaling is de meest directe deur naar het nu, naar dit moment.

Door te focussen op je ademhaling heb je automatisch minder aandacht voor je gedachten. Daardoor stap je uit je hoofd en beland je in het hier en nu.


Hoe krijg je wat je wilt?

Download ons gratis eBoek Hoe Je Krijgt Wat Je Echt Wilt.

Stap uit je hoofd – en geniet van een ontspannen leven.

Meer dan 35.000 keer gedownload!

“Interessant, boeiend en leerzaam! Het geeft me ontzettend veel steun. Wat ben ik blij dat ik dit gevonden heb. Het verrijkt echt mijn leven!”

Hoe je alles krijgt wat je wilt


Focus op je zintuigen.

Je kunt in een mindfulness training ook focussen op je andere zintuigen.

Je kunt oefenen met je aandacht te richten op elke lichamelijke sensatie. Je kunt focussen op wat je hoort, wat je voelt, wat je proeft, wat je ziet en wat je ruikt.

Deze focus helpt je om je zintuigen te versterken. Hierdoor neemt het lawaai – de druk – van je gedachten ook af. En daardoor word je je meer bewust van je omgeving.

Een goede mindfulness training focust op zowel je ademhaling als op alle andere zintuigen. Want je hebt ze allemaal nodig om de ban van het denken te doorbreken.

Zijn er verschillende soorten mindfulness training? Ja, in principe zijn er twee soorten mindfulness training:

Live mindfulness training.

De eerste soort is een live training, dus samen met andere mensen. Misschien is een 1-op-1 begeleiding meer iets voor jou. Misschien vind je een kleine of een grote groep leuker.

Het voordeel van een live mindfulness training is dat je kunt leren van andere mensen en direct feedback krijgt op wat je doet.

Het nadeel is dat deze mindfulness trainingen vaak wat duurder zijn, en dat je er de deur voor uit moet. Sommige mindfulness trainingen worden alleen ’s avonds gegeven, of in het weekend. Dus niet altijd op een tijd en plek die jou het beste uitkomt.

Daarom is er ook nog een alternatief: een online mindfulness training.

Online mindfulness training.

Je kunt ook online een mindfulness training volgen. Je logt in op een online trainingsomgeving en volgt de lessen in je eigen tempo.

Het voordeel hiervan is dat je elke les kunt terugkijken als je wilt. Vaak is mindfulness iets dat echt geoefend moet worden. Het is niet iets dat je al in de praktijk doet na een middag cursus.

Het voordeel van een online mindfulness training is dat je de mindfulness lessen zo vaak kunt oefenen en terugkijken als je wilt.

Het tweede voordeel is dat je dat kunt doen op een tijd en plek die jou uitkomt. Zolang je maar een computer, mobiele telefoon of tablet hebt, kun je de lessen van een online training volgen.

Totale vrijheid om mindfulness te oefenen.

In de ochtend, in de middag, dat maakt niet uit. Een uur lang of tien minuten, dat maakt ook niet uit. Bij jou thuis of op een openbare plek: je bepaalt het helemaal zelf.

Dat geeft je de ultieme vrijheid om mindfulness te oefenen op een tijd en plek die jou het beste uitkomt.

Vandaar dat onze mindfulness training – de cursus Leven In Het Nu – online gegeven wordt.

We willen dat je altijd en overal mindfulness kunt oefenen. Waar en wanneer je maar wilt. Je ontvangt de lessen in tekst en in audio. Zo kun je zelf kiezen welk medium je het meeste aanspreekt.

Hoe ziet je leven eruit na een mindfulness training?

Het resultaat is natuurlijk afhankelijk van je achtergrond. Maar meestal ervaren cursisten dat ze beter kunnen omgaan met de dagelijkse spanning en stress.

Door praktische oefeningen leren ze om die spanning eerder los te laten. Door bewezen technieken kunnen ze stress omzetten in actie. Door effectieve handvatten weten ze na de training hoe ze uit hun hoofd kunnen stappen.

In het begin zul je moeten oefenen met mindfulness technieken.

Als je elke dag tien minuten mindfulness beoefent, dan ervaar je in die tien minuten geen spanning of stress. Dan ervaar je ontspanning en welzijn.

Je zult merken dat dit doorwerkt in de rest van je dag…

Dus veel cursisten breiden die tien minuten uit, tot twintig minuten of meer. Of door een kwartier in de ochtend en een kwartier in de avond.

Ze doen dit omdat het effect van mindfulness zo weldadig aanvoelt, dat ze er meer mee bezig willen zijn.

Van mindfulness oefenen naar mindful leven.

Met wat oefening zul je merken dat je mindfulness ook gewoon kunt oefenen met je ogen open. Terwijl je bezig bent in de buitenwereld.

Als je wat meer geoefend hebt met je bewustzijn, kun je ook mindful zijn als je in een rij staat bij de bakker om de hoek. Waarom niet?

Wat bepaalt hoe mindful je bent?

Het is niet de plaats die bepaalt hoe mindful je bent, het is jouw innerlijke staat die dat bepaalt. En die innerlijke staat kun je oefenen met een online mindfulness training.

Dus veel cursisten merken dat ze met wat ervaring steeds bewuster leven in het nu. Ze worden steeds meer mindful.

Ze richten hun aandacht steeds minder op de chaos van het denken, en steeds meer op de rust van hun eigen zintuigen. Dan ervaar je “plotseling” die rust ook in een drukke buitenwereld.

Dan ben je mindful, waar je ook naartoe gaat.

Want uiteindelijk is er geen verschil tussen mindfulness, meditatie en het leven zelf. Het is allemaal hetzelfde, als je een beetje oefent.

Of beter gezegd: het leven is één langgerekt moment van mindfulness. Van bewust genieten en leven in het nu. Van ontspannen zintuigen die aanwezig zijn in dit moment. Van een geest die rustig is en niet meer piekert.

Dus ben je op zoek naar een mindfulness training?

Bestel dan de cursus Leven In het Nu.

Verander je leven in tien minuten per dag. Stap uit je hoofd. Word je weer bewust van dit moment.

Deze mindfulness training leert je alles wat je nodig hebt voor een mindful leven!


Wil je echt ontspannen leven?

Volg dan deze online cursus Leven in het Nu.

Vind innerlijke rust en geniet van je leven.

Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor!

“Dank je wel – ik ben heel blij. Het loslaten van negatieve gedachten, gewoon mezelf zijn, dat ontspannen gevoel… heerlijk!”

Ontdek jouw innerlijke rust


Over de schrijver 

Frank De Moei

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei.

Meer dan 15.000 cursisten heb ik inmiddels geholpen met een gelukkig en succesvol leven.

Wat wil jij?
Wil jij meer zelfvertrouwen, minder stress, betere relaties, leuker werk, meer geluk en meer succes?
Deze Online Trainingen gaan je helpen!

Meer over
Meer over Frank
Ervaringen van cursisten

Ontdek Het Geheim


Hoe krijg je wat je ècht wilt?


ONS GRATIS EBOEK

35.000 Lezers gingen je voor


Ook leuk om te lezen:

Reageer op dit artikel

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>