De 3 onbekende voordelen van burn out coaching

Weet jij wat burn out coaching je kan opleveren? Vandaag deel ik met jou de onbekende voordelen van burn out coaching. Vaak levert deze vorm van coaching meer op dan in eerste instantie wordt gedacht. 

Wat is burn out coaching?

Burn-out coaching, ook wel stress coaching genoemd, draait om het hervinden van jouw balans. Enerzijds is het doel om stress weg te nemen, anderzijds wordt gezocht naar de dingen waar jij energie van krijgt.

Burn out coaching kan je helpen om een leven vol energie en ontspanning te leiden. Je leert effectiever te functioneren door gedachten te relativeren en je perceptie rondom stress aan te passen. Iedereen heeft namelijk bepaalde automatismen of ‘mentale landkaarten’. De vraag is of deze landkaarten nog up-to-date zijn. Laten ze het werkelijke terrein zien? Veelal houden we vast aan oude patronen, die misschien niet altijd meer zo functioneel zijn.

Voor wie is het?

Burn out coaching is voor iedereen die wilt leren omgaan met stress. Iedereen heeft weleens last van stress in zijn of haar leven. Misschien heb je stress vanwege je werk, misschien heb je stress omdat er in je privé situatie nogal wat op je afkomt.

Teveel stress kan leiden tot overbelasting. Door gebruik te maken van coaching kun je overspannenheid of burn-out voorkomen. Samen met de coach ga je kijken waar bij jou de onbalans is. Ergens komen je draagkracht en je draaglast niet meer met elkaar overeen: er wordt meer van je gevraagd dan je aankan.


Hoe krijg je wat je wilt?

Download ons gratis eBoek Hoe je krijgt wat je echt wilt.

Stap uit je hoofd – en geniet van een ontspannen leven. Meer dan 35.000 keer gedownload!

“Interessant, boeiend en leerzaam! Het geeft me ontzettend veel steun. Wat ben ik blij dat ik dit gevonden heb. Het verrijkt echt mijn leven!”

De resultaten van burn-out coaching

Na het doorlopen van een coachingstraject kun je onderstaande resultaten ervaren. Uiteraard zal dit per persoon verschillen. Iedereen heeft andere thema’s waar hij of zij aan wilt werken.

 • Meer rust in je hoofd,
 • Meer stabiel gevoel,
 • Bewuster leven, in het hier en nu,
 • Je weet beter wat je wilt,
 • Meer concentratie en meer focus,
 • Veel minder stress,
 • Makkelijker relativeren,
 • Meer emotionele stabiliteit,
 • Minder beïnvloedbaar door factoren van buitenaf,
 • Meer geduld,
 • Makkelijker ‘nee’ kunnen zeggen,
 • Betere time management vaardigheden,
 • Meer rust.

De onbekende voordelen van burn out coaching

Voordat je een burn-out oploopt is je energie erg belangrijk. Krijg je meer energie dan dat je per dag gebruikt? Hoe voel je je aan het einde van de dag? Simpel gezegd beland je in een burn-out als je elke dag meer energie gebruikt dan dat je terugkrijgt.

De vraag is dus, hoe kan je energie krijgen?

Motivatie en drijfveren

Waar wordt jij enthousiast van? Wat zijn jouw drijfveren?

Door inzicht te krijgen in wat jou motiveert kun je effectiever doelen stellen. Je leert dus niet alleen beter omgaan met stress, maar zult ook een effectiever persoon worden. Door inzicht te krijgen in jouw wensen leer je om concrete doelen te stellen. Die doelen kun je vervolgens gaan vertalen naar actiestappen.

Door samen met je coach over jouw motivatie en drijfveren te praten kun je samen aan een solide actieplan werken. Jij bent immers de expert over je eigen leven. Jij weet als geen ander wat jou motiveert. Inzicht in jouw motiverende factoren helpt je om knopen door te haken en actie te ondernemen.

Door doelen te stellen en deze te behalen kun je extra diepte en dimensie geven aan jouw leven. Burn-out coaching draagt bij aan een gelukkiger leven.

Passie

Waar ligt jouw passie?

Passie is een enorm belangrijke factor. Als je weet wat jouw passies zijn wordt het makkelijker om die te benutten. En als je bezig bent met waar jij passievol over bent, krijg je meer energie.

Passie tilt jouw leven van leuk naar geweldig. Door samen te praten over wat jouw passies zijn kan een coach je helpen om hier meer tijd voor vrij te maken. Je gaat samen aan de slag om een actieplan te maken waarin jouw passies een plek krijgen.

Meer inzicht in jouw passies kan helpen om helderheid te creëren, makkelijker keuzes te maken en balans te vinden.

Energiehuishouding

Als je niet lekker in je vel zit kun je niet het beste uit je leven halen. Door bewezen technieken toe te passen krijg jij meer inzicht in je energiehuishouding. Zoals je weet is energie een vitaal component voor een gelukkig leven.

Als je vitaal en fit bent kun je meer aan dan wanneer je somber en terneergeslagen bent. Burn-out coaching helpt jou om je energie te peilen. Denk hierbij aan het bespreken van lichamelijke en geestelijke stress symptomen. Er wordt in kaart gebracht wat de signalen van het lichaam zijn zodat hier actie op kan worden ondernomen. Door te lang niet naar de stress-signalen van het lichaam te luisteren zorg je voor te veel overbelasting, wat kan leiden tot een burn-out.

Hoeveel wil jij investeren om van je stress af te komen?

Ben jij klaar om de volgende stap te zetten?

Wil jij op een gezondere, effectievere manier omgaan met stress?


Wil je leven zonder stress?

Volg dan deze online Nooit Meer Zorgen Of Stress.

Laat je zorgen los – en vind je innerlijke rust weer terug. Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor!

“Je cursus was super – een gouden greep. Niets bracht rust en ontspaning in mijn leven. Maar met jouw cursus is het mij gelukt!”

Over de schrijver 

Sander

Dit artikel is geschreven door Sander, gastauteur en stresscoach en ervaringsdeskundige. “Als life coach weet ik wat stress met je kan doen. Via deze website begeleid ik mensen naar een gelukkiger leven, met minder stress.”


Ook leuk om te lezen:

Ben jij emotioneel instabiel? Kom er nu achter!

Wat doe je tegen een zenuwachtig gevoel?

Cortisol verlagen met 10 natuurlijke oplossingen

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>