In 7 dagen naar een fijner leven

Kun je in zeven dagen je leven ‘upgraden’? Ja, dat kan. Hier zijn zeven oefeningen die je daarbij helpen. Focus op één aspect per dag. Elke dag maakt je gelukkiger, geeft meer ontspanning en meer vreugde. Je normale dag gaat gewoon door, je hoeft niets te veranderen in je planning. Alleen je focus verandert. Dit is iets dat je voor jezelf doet, zonder dat iemand het weet. Maar het effect is enorm!

Hier gaan we:

Dag 1. Wees dankbaar.

We zijn vaak bezig met wat we missen in ons leven. Maar dat maakt ons niet gelukkig, hooguit ontevreden. De oefening van vandaag is dankbaar te zijn voor alles in je leven. Wees dankbaar voor de douche in de ochtend, je volle koelkast, je werk, je collega’s, je vrienden, je familie, je bank en televisie in de avond. Voor al die dingen die je leven verrijken, hoe klein ze ook lijken…

Hoe dankbaarder je bent, hoe beter je je voelt. De focus ligt op overvloed, niet op gebrek. Het gaat er niet om dankbaar te zijn voor de grote dingen. Juist dankbaarheid voor de alledaagse dingen – want die ervaart je elke dag. Voel je dankbaar voor alles waar je normaliter niet bij stilstaat en besef hoe rijk je leven werkelijk is.

Dag 2: Stop het denken.

Niet denken? Wat wordt ik daar nu wijzer van? Wel, je wordt er misschien niet wijzer van, maar wel gelukkiger. Denken veroorzaakt veel onrust. Neem jezelf vandaag voor: “Elke keer als ik weer ga piekeren, laat ik het los.” Hier kun je ’s ochtends al mee beginnen, want veel gedachten sprinten door je hoofd vanaf het moment dat je opstaat.

Het doel van de oefening is om niet mee te rennen met die gedachten. Laat ze gewoon voorbijgaan. Je hoeft er niet verder over te denken, je hoeft vandaag niets op te lossen. Vandaag focus je op je zintuigen: Richt al je aandacht op wat je hoort, ziet, ruikt, proeft of voelt. Dan ben je automatisch minder bezig met denken. Wedden dat aan het einde van de dag je hoofd lichter voelt?


Wil jij groeien als persoon?

Volg dan deze online Trainingen in Geluk en Succes.

Verander jezelf – en je leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor!

“Jouw cursussen zijn zo verhelderend! Was ik daar maar eerder bewust van geweest. Het werkt!”

Dag 3: Accepteer wat gebeurt.

Deze dag is een les in acceptatie. Normaliter proberen we de hele dag te controleren wat er buiten ons gebeurt. Dat is erg vermoeiend. Dus probeer vandaag om alles te accepteren wat op je pad komt. Is een collega vervelend? Sta je in een file? Regent het? Laat het gewoon gebeuren zonder het te willen veranderen.

Dat is uitdagend, maar ook erg ontspannend. Want weerstand tegen de werkelijkheid geeft stress. Laat het gewoon gebeuren, accepteer het leven zoals het is. Je hoeft het slechts één dag te proberen. Herhaal: “Dit is prima, ik hoef dit niet te veranderen.” Wedden dat je veel minder stress ervaart?

Dag 4. Zeg Ja!

We vinden het moeilijk om uit onze comfortzone te komen, omdat we vasthouden aan zekerheid. Veel van wat er op ons afkomt, wijzen we af. Vandaag is de oefening om meer ‘Ja’ te zeggen. Zeg Ja als iemand je onverwacht uitnodigt, zeg Ja tegen een nieuwe kans, zeg Ja tegen iets wat je nog nooit hebt gedaan. Zeg ja tegen het leven!

Dag 5. Maak echt contact.

Vandaag maak je echt contact met andere mensen. Het doel is om leuke gesprekken te hebben. Het maakt niet uit met wie het is. Hoe onbekender, hoe beter. Ga eens een gesprek aan met iemand in een winkel of in het openbaar vervoer, iemand die in je straat woont of naast je staat in een winkel. Het doel is een gesprek te hebben, zonder een uitkomst te verwachten.

Waarom is deze oefening zo waardevol? Het verhoogt je gevoel van verbondenheid. Niemand wil zich afgescheiden voelen, maar normaliter zijn we erg kritisch met wie we willen praten. We houden ons cirkeltje vaak beperkt. Maak contact met vreemde mensen. Je zult zien dat er onverwacht prachtige gesprekken tot stand komen. En dat deze mensen helemaal niet vreemd zijn!

Dag 6. Geef jezelf een compliment.

Veel mensen zijn zelfkritisch. Onbewust en subtiel bekritiseren we onszelf: ” Stom, dat had je beter moeten doen!” Zelfkritiek zorgt voor stress en onzekerheid. Dus de oefening vandaag geeft je meer ontspanning en zelfvertrouwen. Het is eenvoudig: Geef jezelf vandaag regelmatig een compliment. Elk uur voor het beste resultaat!

Bijvoorbeeld: “Ik heb dit goed uitgelegd. Ik heb mijn best gedaan. Ik heb die persoon goed geholpen. Ik ben trots op mijzelf!” Zoals alles heeft dit oefening nodig. Als je jezelf gedurende deze dag complimenten geeft, kan het niet anders dan dat je je beter voelt. Dan besef je hoeveel je eigenlijk al goed doet…

Dag 7. Jouw beurt.

Hierboven staan een aantal ideeën. Maar waar wil je zelf mee oefenen? Neem een uitdaging die je aanspreekt en plan er een dag voor in. Bijvoorbeeld: Meer leven in het nu, meer complimenten geven aan anderen, minder plannen, meer spontaniteit, of meer bezig zijn met je hobby’s. Het maakt niet uit, zolang het resultaat maar is dat jij je goed voelt.

Kunnen zeven dagen je leven veranderen? Jazeker – mits je deze dagen regelmatig herhaalt. Ze veranderen je kijk op je leven en daardoor je gevoel. Alles is een kwestie van herhaling, dus wees voorzichtig met wat je herhaalt. Maar deze zeven dagen kun je niet vaak genoeg herhalen…

Laat me weten welke dag je heeft geholpen en welke uitdaging je zelf hebt gekozen. Ik ben benieuwd!


Werk Aan Je Persoonlijke Groei!

Volg de Online Trainingen in Gelukkig en Succesvol Leven.

– Ontdek de stappen om elk doel te bereiken.
– Voel je beter over jezelf en andere mensen.
– Word een meester over de 7 gebieden van je leven.

Je ontvangt bij elke training:
– Praktische lessen met effectieve handvatten.
– Uitgebreide vragen en bewezen oefeningen bij elke les.
– Geweldige eBoeken met extra inzichten.

Leer in je eigen tempo, met levenslange toegang.
Coach jezelf en word de persoon die je wilt zijn!

Ontdek Alle Trainingen
Lees 1.000+ Ervaringen


Over de schrijver 

Frank De Moei

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei.

Meer dan 15.000 cursisten heb ik inmiddels geholpen met een gelukkig en succesvol leven.

Wat wil jij?
Wil jij meer zelfvertrouwen, minder stress, betere relaties, leuker werk, meer geluk en meer succes?
Deze Online Trainingen gaan je helpen!

Meer over
Meer over Frank
Ervaringen van cursisten

ONTDEK HET GEHEIM

Hoe je krijgt wat je echt wilt !

Download ons gratis eBoek.

35.000 Lezers gingen je voor.


Ook leuk om te lezen:

Reageer op dit artikel

 • annemarie schreef:

  Hoi Frank,

  Ik heb dit artikel met een hele grote glimlach gelezen. Hoe simpel en hoe waar! Heel herkenbaar, maar dank je wel dat je het nog even voor me op een rijtje hebt gezet, om me er weer eens aan te herinneren!

  Hartelijke groeten, Annemarie

 • yolanda schreef:

  Prachtig geschreven Frank en dat dankbaar had ik
  Gister al gedaan :-) ik ga tipje nummer 6 goed gebruiken
  Mezelf complimentjes geven …moet lukken om positief
  Over mezelf te zijn toch…groetjes Yolanda

 • Marike schreef:

  Hallo Frank,

  Prima artikel. Leuk idee om elke dag een andere focus uit te proberen en te voelen wat het met je doet. Lekker simpel en effectief. En oefening baart kunst :-)

  Groeten, Marike

 • Mooie artikel met ook goede bijbehorende links.
  Daar zitten zeker een aantal punten in die de moeite waard zijn voor het leven.

  Nu nog toepassen :)

 • Hartelijke dank voor het artikel.
  Het is een lange weg van het leren als het gaat om onszelf te veranderen.
  Het is een manier waarop ik graag lees en proberen om gedragingen of attitudes te veranderen.
  Ik ben blij om dit te lezen, de mogelijke veranderingen van het leven
  De vreugde van het durven te genieten van het leven.

 • georgine schreef:

  Zoveel dank Frank,
  Om jezelf te veranderen kost veel tijd en inspanning. Maar door dit artikel vaker door te nemen ga je alles op een rijtje zetten en kom je tot de conclussie NU veranderen. Alles ligt aan jezelf, de fouten bij mezelf zoeken en niet bij de ander. Thanks voor alles. Zo mooi in elkaar gezet.

 • Wat een mooi artikel. Ik heb alle dagen gevolgd en voel me daardoor echt positief! Super! Voor de laatste dag vandaag plan ik in: waardering naar anderen uitspreken. Dus complimentjes geven!

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >