Zeg ja tegen het leven!

Veel mensen leven in weerstand. Ze willen het leven controleren en raken gefrustreerd als dat niet lukt. Ja zeggen tegen het leven betekent meer loslaten, meer accepteren, meer openstaan voor wat het leven je biedt. Het betekent zwemmen met de stroom mee. Dus zeg ja tegen het leven!

Stop te vechten tegen de realiteit.

Ja zeggen tegen het leven betekent stoppen met de strijd tegen de realiteit. Wat is de realiteit? Wij zijn de gebruiker, niet de maker van het leven. Geen enkel leven valt dus volledig te controleren. Dat is echt een illusie. Dus laat (een beetje) de controle los. Sta iets meer open voor het onbekende en het onverwachte. Dat is namelijk wat er gebeurt terwijl je iets anders aan het plannen bent…

Te veel willen controleren is eigenlijk anti-leven. Misschien dat het je lukt, maar je doodt tegelijkertijd de spontaniteit, de schoonheid en de verrassing van het onbekende. Dan wordt het leven krampachtig en krijgt het geen kans om zich ‘uit te leven’. Kijk gewoon eens wat er gebeurt als je wat controle loslaat. Als je in de paniek raakt, kun je altijd nog terug!

De spanning van het onbekende.

Veel van ons leven is een herhaling van wat we al hebben gedaan. We hebben dezelfde werkdag, gaan naar dezelfde restaurants, zien dezelfde mensen. Heb je gemerkt dat er enorm veel levensplezier – het gevoel van geluk – zit in nieuwe ervaringen? Dat je intenser leeft als je iets voor het eerst doet? Dat de spanning van het onbekende je hart sneller doet kloppen? Hoe komt dat?

Dat komt omdat je op die momenten leeft buiten je geheugen. Je hebt nog geen kans te oordelen over die nieuwe situatie omdat je er geen ervaring mee hebt. Je staat compleet open, onbevooroordeeld, levend in het moment. In plaats van: “Ik heb het al eens gezien, ik weet wat ik kan verwachten”, voel je: “Ik heb geen idee, maar ik ben benieuwd. Bring it on!”

Het leven is geen probleem, dus zoek geen oplossing.

Veel problemen ontstaan door angst. Angst is een gevoel van beperking, van samentrekking, van opsluiting. Het is het gevoel van ‘Nee’. ‘Nee’ is weerstand, weerstand tegen wat is. Zoals je inmiddels begrijpt is dit het tegenovergestelde van acceptatie, openheid en mogelijkheden. Wat wil je precies ervaren?

We zoeken allemaal geluk. Geluk is eigenlijk een totale acceptatie, een compleet ‘Ja!’ tegen het huidige moment. Denk maar eens na: Als je gelukkig bent, ben je dat omdat er geen enkele weerstand is tegen het huidige moment.

Wil jij meer genieten van je leven?

De online cursus Gelukkig Leven gaat je helpen!

Ontdek wat jou gelukkig maakt - en geniet van elke dag. Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor.

“Het werkt! Wat een super ervaring. Ik had niet verwacht in zo’n korte tijd al zo veel gelukkiger te zijn!”Als je niet gelukkig bent, komt dat door grote weerstand tegen het huidige moment. Acceptatie en weerstand zijn dus andere woorden voor Ja en Nee.

Moet je overal ja op zeggen?

Natuurlijk hoe je niet overal ja op te zeggen! Er is een bekende boek (The Yes-Man) waarin de hoofdpersoon op ieder verzoek Ja antwoord. Binnen een paar maanden zit hij aan de andere kant van de wereld, heeft geld uitgeleend aan onbekende internetfraudeurs en heeft honderd penisvergroters besteld. Want hij kon geen nee zeggen. Dat is niet slim!

Dus bepaal waar je Ja op zegt. Mijn suggestie: Sta open voor de mensen waar je een goed gevoel bij hebt. Zeg ja tegen kansen die bij je passen. Accepteer situaties waarvan je weet dat de les ligt in acceptatie, niet in verandering. Ga onbekende situaties aan, maar zorgt wel voor een back-up plan…

Zeg ja tegen jezelf…

Zoals iemand van NASA ooit zei: “We hebben twee uitdagingen: Ten eerste hoe we iemand op de maan kunnen krijgen. En ten tweede hoe we die persoon weer op aarde terugkrijgen!” Sta dus open voor het onbekende, maar blijf wel met twee benen op de grond staan. Als je mikt op de sterren en je mist, dan beland je nog steeds in de hemel. Maar zorg wel voor een retourticket naar aarde…

Jijzelf weet het beste op welk gebied je jezelf beperkt. Je weet dus ook het beste op welke uitdagingen je meer Ja kunt zeggen. Alles waar je trots op bent, is ook het resultaat geweest van dit ja zeggen. Door ja te zeggen tegen het leven – het te accepteren zoals het komt en het avontuur met het onbekende aan te gaan – zeg je eigenlijk ja tegen jezelf. En daar gaat het om!

De volgende cursus gaat je hierbij helpen:


Wil jij meer genieten van je leven?

Volg dan deze online cursus Gelukkig Leven.

Ontdek wat jou gelukkig maakt – en geniet van elke dag. Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor!

“Het werkt! Wat een super ervaring. Ik had niet verwacht in zo’n korte tijd al zo veel gelukkiger te zijn!”

Bestel direct – nu voor € 57


Over de schrijver 

Frank De Moei

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei.

Meer dan 15.000 cursisten heb ik inmiddels geholpen met een gelukkig en succesvol leven.

Wat wil jij?
Wil jij meer zelfvertrouwen, minder stress, betere relaties, leuker werk, meer geluk en meer succes?
Deze Online Trainingen gaan je helpen!

Meer over
Meer over Frank
Ervaringen van cursisten

ONTDEK HET GEHEIM

Hoe je krijgt wat je echt wilt !

Download ons gratis eBoek.

35.000 Lezers gingen je voor.


Ook leuk om te lezen:

Reageer op dit artikel

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>