Wat is het verschil tussen succesvolle en niet-succesvolle mensen?

Succesvol zijn heeft niets te maken met je leeftijd, intelligentie, afkomst of toeval. Het is een mythe dat die factoren je succes bepalen. Het enige dat succesvolle mensen van niet-succesvolle mensen onderscheidt is de manier waarop ze naar dingen kijken.

Mentaliteit maakt het verschil.

Kortom: succes heeft alles te maken met je mentaliteit. Voor de goede orde: succes is het bereiken van je persoonlijke doelen, wat die doelen ook zijn. Het maakt niet uit of die doelen in de ogen van anderen de moeite waard zijn. Zolang jij ze maar waardevol vindt. Hieronder vind je de belangrijkste verschillen tussen succesvolle en niet-succesvolle mensen:

Her verschil tussen twijfel en actie.

Niet-succesvolle mensen twijfelen veel. Ze weten niet welke keuze de beste is. Vaak laten ze zich leiden door de mening van anderen. Ze vragen veel feedback aan hun omgeving. Misschien dat anderen wel weten wat het beste is? Ze willen het liefst zekerheid en de garantie dat alles goed afloopt.

Succesvolle mensen twijfelen ook wel, maar laten zich er niet door tegenhouden. Ze vertrouwen op hun gevoel en gaan minder af op wat anderen ervan vinden. Ze vragen feedback, maar kiezen uiteindelijk hun eigen weg. Ze beseffen dat er geen garanties zijn voor de toekomst. Ze volgen hun gevoel en nemen actie – heel veel actie.

Begrijp je dat twijfel nooit echt weggaat? Dat er geen echte garanties zijn? Je kunt alleen maar afgaan op wat je gevoel je nu zegt. Dat is voldoende. Uiteindelijk is het jouw leven en alleen jij kunt bepalen wat je werkelijk wilt. Om daar te komen zul je veel actie moeten nemen. Door af te wachten bereik je niets.


Wil jij meer succes in je leven?

Volg dan deze online cursus Meer Succes In Je Leven.

Ontwikkel een ijzersterke mentaliteit. Doorbreek al je blokkades. Bereik ELK doel dat belangrijk voor je is. Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor.

“Ik weet zeker dat dit mijn leven heeft veranderd – nu al. Door alle vragen, krijg je direct inzicht in jezelf en over je leven. Bedankt!”

Bestel direct – nu voor € 67


Het verschil tussen geven en nemen.

Niet-succesvolle mensen willen graag weten wat ze terugkrijgen, voordat ze ergens aan beginnen. Als ze er dan toch energie in stoppen, dan maar liever in iets waar ze rijkelijk voor beloond worden. Ze vragen zich af: “Wat zit er voor mij in?” Omdat dat pas duidelijk wordt nadat ze actie nemen, blijven ze twijfelen.

Succesvolle mensen begrijpen dat je pas iets krijgt als je eerst zelf investeert. Ze vragen zich af: ”Hoe kan ik waarde toevoegen aan anderen?” Dat is de sleutel tot elke beloning. Die vraag is makkelijk te beantwoorden en kunnen ze vooraf bepalen. Over de beloning achteraf maken ze zich minder druk, want die komt vanzelf – nadat ze waarde hebben toegevoegd.

Als je je afvraagt “Waarom heb ik nog niet wat ik wil?” denk dan eens aan de waarde die je zelf toevoegt. Wil je meer succes? Voeg dan meer waarde toe. Wat kun jij aanbieden aan de wereld? Waar ben je goed in? Daar ligt je kracht. Als je die kracht gebruikt, zul je (nog) meer succes krijgen.

Het verschil tussen afleiding en focus.

Niet-succesvolle mensen laten zich snel afleiden. Elke week is er wel een nieuw idee. Ze vragen zich continu af: “Moet ik niet iets anders proberen?” Daardoor zijn ze voornamelijk bezig met de korte termijn. Het gevolg is dat niets ooit de tijd krijgt om te groeien.

Succesvolle mensen hebben een plan en volgen dat. Ze laten zich niet afleiden door gebeurtenissen die niet te maken hebben met hun doelen. Daardoor zijn de voornamelijk bezig met de lange termijn. Ze concentreren en investeren hun energie. Ze hebben geduld omdat ze weten dat elk succes tijd nodig heeft.

Laat jij je regelmatig afleiden door details of onbelangrijke zaken? Heb je ooit de tijd genomen voor een persoonlijk of zakelijk plan? Weet je haarfijn wat je wilt? Hier komen een paar gewetensvragen: In hoeverre ben je bereid om je daarvoor in te zetten? Begrijp je dat je niet alles kunt doen en dus een keuze moet maken? Of je doet van alles een beetje, of je doet een paar dingen heel erg goed…

Hopen of ontwikkelen?

Niet succesvolle mensen wachten tot er iets buiten henzelf gebeurt dat alles verandert. Ze laten hun succes afhangen van dingen die ze niet kunnen beïnvloeden: andere mensen, de economie of het toeval. Daardoor zitten ze vaak in de wachtstand. Ze zien helaas niet het verband tussen hun eigen mentaliteit en hun succes.

Succesvolle mensen beginnen met het belangrijkste: hun persoonlijke ontwikkeling. Ze begrijpen dat ze hierdoor meer vaardigheden ontwikkelen en dat dit de snelste weg is naar succes. Ze wachten niet af wat anderen doen, maar nemen zelf het initiatief. Ze begrijpen dat hoop geen alternatief is voor een goed plan. En een goed plan niets is zonder een persoon die het kan uitvoeren.

Hoop jij stiekem dat er iets gaat veranderen? Laat die illusie los. Neem het heft in eigen handen. Investeer in jezelf en ontwikkel je persoonlijkheid en mentaliteit. Wat moet je leren of te komen waar je wilt zijn? Wat voor kennis of vaardigheden moet je opdoen? Welke dingen moet je loslaten?

Dit zijn een aantal verschillen tussen succesvolle en niet-succesvolle mensen. Het is geen oordeel, alleen maar een observatie. Als je weet wat je wilt is er altijd een manier om het te bereiken. Hieronder vind je de sleutels:


Krijg Meer Succes In Je Leven!

Volg de Online Training Meer Succes In Je Leven.

– Bereik elk doel, sneller en slimmer.
– Overwin blokkades die je tegenhouden.
– Word 10 x effectiever en productiever.

Je ontvangt:
– 28 Praktische lessen met effectieve handvatten.
– Uitgebreide vragen en bewezen oefeningen bij elke les.
– 3 Geweldige eBoeken met 500 pagina’s extra inzichten.

Leer in je eigen tempo, met levenslange toegang.
Coach jezelf en bereik je doel!

Meer Informatie
Bestel Direct voor € 67


Over de schrijver 

Frank De Moei

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei.

Meer dan 15.000 cursisten heb ik inmiddels geholpen met een gelukkig en succesvol leven.

Wat wil jij?
Wil jij meer zelfvertrouwen, minder stress, betere relaties, leuker werk, meer geluk en meer succes?
Deze Online Trainingen gaan je helpen!

Meer over
Meer over Frank
Ervaringen van cursisten

ONTDEK HET GEHEIM

Hoe je krijgt wat je echt wilt !

Download ons gratis eBoek.

35.000 Lezers gingen je voor.


Ook leuk om te lezen:

Reageer op dit artikel

 • Ik ben het eens met de inhoud van je artikel alleen niet met je keuze om iemand succesvol of niet-succesvol te noemen. Naar mijn idee kan dezelfde persoon zowel succesvolle als niet succesvolle keuzes maken. Dat heb ik zelf ondervonden. Dus wat mij betreft is het beter om iemands gedrag succesvol of niet succesvol te noemen in plaats van de persoon.

 • Dat ben ik met je eens Nuri,

  Hier is een mooie uitspraak:

  “To young souls, there are good folks and bad folks.
  To mature souls there are only good folks, though some do bad things.
  And old souls only see themselves.”

  Vriendelijke groet,
  Frank

 • Juiste stelling is doorzetters mentaliteit.. en wat ik bereikt heb gebruik ik en geef ik door aan mijn kind die verbonden is aan mij hem wens ik zijn successen te overdenken en niet door derde partijen te laten beïnvloeden Jesse Laurens je kunt het zekers xxx

 • Mooi artikel, ik herken me inderdaad een beetje in beide verhalen. Vanuit mijn opvoeding heb ik de neiging om veel te twijfelen, eerst eens te willen zien wat iets oplevert alvorens erin te investeren…enz. Echter nu ben ik dan toch bezig met het opzetten van een heel klein bedrijfje (verkopen van mijn handgemaakte producten), gewoon naast mijn huidige werk en herken ik me juist in de “succesvolle persoon”. Niet dat ik al wat verkocht heb, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het gaat lukken, ben aan het investeren om alles op poten te zetten en merk dat de twijfel die er in eerste instantie was qua “gaat al het investeren wel iets opleveren?” er niet meer toedoet. Want ook al zou het financieel niets opleveren en niet van de grond komen, dan nog hebben de investeringen veel opgeleverd (zelfvertrouwen, nieuwe ervaring, leren van nieuwe dingen, ontdekken dat je meer kunt dan je denkt, eigen gevoel volgen maar ook raad en advies van anderen aannemen, het genieten van het hele proces van iets opbouwen, de ideeën die blijven opborrelen). Dat is eigenlijk niet in geld uit te drukken en voelt nu al als succes :-)

 • Mooie observatie Ilse :)

  Inevstering in een doel bereiken (wat dat doel ook is), is tegelijkertijd ook een inverstering in jezelf en dat is inderdaad niet in geld uit te drukken. Je bent succesvol op het moment dat je bezig bent met wat je wilt doen :)

  Veel succes ermee en vriendelijke groet,
  Frank

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >