Succesvol zijn heeft niets te maken met je leeftijd, intelligentie, afkomst of toeval. Het is een mythe dat die factoren je succes bepalen. Het enige dat succesvolle mensen van niet-succesvolle mensen onderscheidt is de manier waarop ze naar dingen kijken.

Mentaliteit maakt het verschil.

Kortom: succes heeft alles te maken met je mentaliteit. Voor de goede orde: succes is het bereiken van je persoonlijke doelen, wat die doelen ook zijn. Het maakt niet uit of die doelen in de ogen van anderen de moeite waard zijn. Zolang jij ze maar waardevol vindt. Hieronder vind je de belangrijkste verschillen tussen succesvolle en niet-succesvolle mensen:

Her verschil tussen twijfel en actie.

Niet-succesvolle mensen twijfelen veel. Ze weten niet welke keuze de beste is. Vaak laten ze zich leiden door de mening van anderen. Ze vragen veel feedback aan hun omgeving. Misschien dat anderen wel weten wat het beste is? Ze willen het liefst zekerheid en de garantie dat alles goed afloopt.

Succesvolle mensen twijfelen ook wel, maar laten zich er niet door tegenhouden. Ze vertrouwen op hun gevoel en gaan minder af op wat anderen ervan vinden. Ze vragen feedback, maar kiezen uiteindelijk hun eigen weg. Ze beseffen dat er geen garanties zijn voor de toekomst. Ze volgen hun gevoel en nemen actie – heel veel actie.

Begrijp je dat twijfel nooit echt weggaat? Dat er geen echte garanties zijn? Je kunt alleen maar afgaan op wat je gevoel je nu zegt. Dat is voldoende. Uiteindelijk is het jouw leven en alleen jij kunt bepalen wat je werkelijk wilt. Om daar te komen zul je veel actie moeten nemen. Door af te wachten bereik je niets.


Wil je sneller je doel bereiken?

Bestel dan het e-boek De Sleutels van Geluk en Succes.
Ondek de handleiding voor persoonlijk succes en gelukkig leven.
Leer de 21 effectieve technieken die succesvolle mensen al jaren toepassen.
Voel je goed en bereik je doel!

Het verschil tussen geven en nemen.

Niet-succesvolle mensen willen graag weten wat ze terugkrijgen, voordat ze ergens aan beginnen. Als ze er dan toch energie in stoppen, dan maar liever in iets waar ze rijkelijk voor beloond worden. Ze vragen zich af: “Wat zit er voor mij in?” Omdat dat pas duidelijk wordt nadat ze actie nemen, blijven ze twijfelen.

Succesvolle mensen begrijpen dat je pas iets krijgt als je eerst zelf investeert. Ze vragen zich af: ”Hoe kan ik waarde toevoegen aan anderen?” Dat is de sleutel tot elke beloning. Die vraag is makkelijk te beantwoorden en kunnen ze vooraf bepalen. Over de beloning achteraf maken ze zich minder druk, want die komt vanzelf – nadat ze waarde hebben toegevoegd.

Als je je afvraagt “Waarom heb ik nog niet wat ik wil?” denk dan eens aan de waarde die je zelf toevoegt. Wil je meer succes? Voeg dan meer waarde toe. Wat kun jij aanbieden aan de wereld? Waar ben je goed in? Daar ligt je kracht. Als je die kracht gebruikt, zul je (nog) meer succes krijgen.

Het verschil tussen afleiding en focus.

Niet-succesvolle mensen laten zich snel afleiden. Elke week is er wel een nieuw idee. Ze vragen zich continu af: “Moet ik niet iets anders proberen?” Daardoor zijn ze voornamelijk bezig met de korte termijn. Het gevolg is dat niets ooit de tijd krijgt om te groeien.

Succesvolle mensen hebben een plan en volgen dat. Ze laten zich niet afleiden door gebeurtenissen die niet te maken hebben met hun doelen. Daardoor zijn de voornamelijk bezig met de lange termijn. Ze concentreren en investeren hun energie. Ze hebben geduld omdat ze weten dat elk succes tijd nodig heeft.

Laat jij je regelmatig afleiden door details of onbelangrijke zaken? Heb je ooit de tijd genomen voor een persoonlijk of zakelijk plan? Weet je haarfijn wat je wilt? Hier komen een paar gewetensvragen: In hoeverre ben je bereid om je daarvoor in te zetten? Begrijp je dat je niet alles kunt doen en dus een keuze moet maken? Of je doet van alles een beetje, of je doet een paar dingen heel erg goed…

Hopen of ontwikkelen?

Niet succesvolle mensen wachten tot er iets buiten henzelf gebeurt dat alles verandert. Ze laten hun succes afhangen van dingen die ze niet kunnen beïnvloeden: andere mensen, de economie of het toeval. Daardoor zitten ze vaak in de wachtstand. Ze zien helaas niet het verband tussen hun eigen mentaliteit en hun succes.

Succesvolle mensen beginnen met het belangrijkste: hun persoonlijke ontwikkeling. Ze begrijpen dat ze hierdoor meer vaardigheden ontwikkelen en dat dit de snelste weg is naar succes. Ze wachten niet af wat anderen doen, maar nemen zelf het initiatief. Ze begrijpen dat hoop geen alternatief is voor een goed plan. En een goed plan niets is zonder een persoon die het kan uitvoeren.

Hoop jij stiekem dat er iets gaat veranderen? Laat die illusie los. Neem het heft in eigen handen. Investeer in jezelf en ontwikkel je persoonlijkheid en mentaliteit. Wat moet je leren of te komen waar je wilt zijn? Wat voor kennis of vaardigheden moet je opdoen? Welke dingen moet je loslaten?

Dit zijn een aantal verschillen tussen succesvolle en niet-succesvolle mensen. Het is geen oordeel, alleen maar een observatie. Als je weet wat je wilt is er altijd een manier om het te bereiken. Hieronder vind je de sleutels:


WIL JE MEER SUCCES?

Volg dit stappenplan en bereik je doel – slimmer en sneller!

JA, IK WIL MEER SUCCESOp jouw succes,

Frank de Moei
Professional Coach
Newstart.nl | Training in Geluk en Succes

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei. Sinds 2008 heb ik via deze site meer dan 15.000 cursisten online begeleid in het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen, meer ontspanning, betere relaties, leuker werk en meer geluk in hun leven.
Download mijn gratis e-boek:

Zo krijg je wat je echt wilt