Waarom krijg ik niet wat ik wil?

De reden dat je nog niet hebt wat je wilt, is dat je iets fundamenteels mist: de kennis, vaardigheden of inzichten die nodig zijn om je doelen te bereiken. Als je meer wilt ervaren, moet je groeien als persoon. Er is geen andere weg. Persoonlijke ontwikkeling is dus de sleutel. Lees hoe je krijgt wat je wilt.

Waarom heb ik het nog niet?

Dat is een goede vraag, nietwaar? Hoe komt het dat je jouw doel nog niet hebt bereikt? Dat je nog steeds niet tevreden bent met je leven? Dat je nog steeds twijfelt? Je kunt je hersenen bijna horen kraken, zo hard denk je daar over na. Maar hoe je ook je best doet, het antwoord blijft uit. Als je alleen maar zou weten wat je moest doen! Als iemand je maar iets zou vertellen wat je verder gaat helpen.

Dat is mijn rol: je vertellen wat die sleutel kan zijn. Ik weet wat je verder gaat brengen. Dat is geen magische pil of een mooie belofte. Het is hard werken. Maar het is het enige dat altijd werkt. Ik sta open voor suggesties, maar iets beters heb ik nog nooit gevonden. Hier komt het:

Wat mis je nog?

De enige reden dat je nog niet hebt, voelt of doet wat je wilt is dat je de kennis, de vaardigheden of de inzichten mist om dit voor elkaar te krijgen. Met andere woorden, je mist nog een stap in je persoonlijke ontwikkeling. Ken je iemand die alles heeft wat jij wilt? Welnu, die persoon is gewoon een stapje verder.

De enige manier om dus te krijgen wat je wilt is door jezelf te ontwikkelen. Meer kennis of ervaring opdoen. Meer inzichten of lessen leren. Als je dat werkelijk zou doen, zou je krijgen wat je wilt. Stiekem weet je dat dit de enige weg is. Je weet dat er geen snelle oplossingen zijn. Je weet dat door zelf te groeien je meer krijgt of meer ervaart. Dus ik vertel je misschien niets nieuws. Maar toch is er een groot verschil tussen wat je weet en wat je doet met wat je weet.


Wil je meer succes?

Volg dan deze online cursus Meer Succes In Je Leven.

Bereik ELK doel dat belangrijk voor je is. Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor!

“Ik weet zeker dat dit mijn leven heeft veranderd – nu al. Door alle vragen, krijg je direct inzicht in jezelf en over je leven. Bedankt!”

Zo los je niets op.

Bijna iedereen heeft uitdagingen, en sommige zijn behoorlijk groot. Dit is wat een groot deel van de mensen doet als ze een probleem hebben:

 • Ze hopen dat er iets magisch gebeurt dat alles oplost.
 • Ze negeren het probleem en hopen dat het weggaat.
 • Ze raken gefrustreerd en kopen iets om zich beter te voelen.
 • Ze twijfelen en doen uiteindelijk niets.
 • Ze verwachten dat iemand anders het voor hen oplost.

Dat zijn misschien allemaal leuke, aardige en goede mensen. Maar het zijn geen slimme mensen.

Anderen nemen actie. Ze proberen van alles en hopen dat er iets van lukt. Hoe meer actie, hoe groter de kans op slagen, nietwaar? Ze schieten met hagel in de hoop dat ze uiteindelijk toch iets raken.

Ook dit zijn misschien leuke, aardige en goede mensen. Maar het zijn geen slimme mensen.

Wat doen slimme mensen?

Slimme mensen weten dat vrijwel elk probleem opgelost kan worden met persoonlijke ontwikkeling. Ze weten dat om meer te krijgen, ze meer moeten worden. En dat om meer te ervaren, ze meer moeten leren. Ze gaan op zoek naar de kennis, vaardigheden, inzichten of informatie die hen ontbreekt. Ze passen toe wat ze leren. Het gaat immers niet om wat ze weten, het gaat erom wat ze doen met wat ze weten.

Werken aan jezelf.

Slimme mensen werken bewust aan zichzelf. Ze bekijken hun mentaliteit, hun inzichten, hun gedrag en hun overtuigingen, want ze begrijpen dat die hun succes bepalen. Vervolgens nemen ze actie. En omdat die actie is gebaseerd op inzicht, geeft het een veel sneller en beter resultaat. Ze gaan dus doelgericht aan de slag. Ze gooien de hagel weg en kiezen voor de Laser.

Ze begrijpen dat zij de enigen zijn die hun leven kunnen veranderen. Het probleem negeren? Verwachten dat anderen het oplossen? Twijfelen en uitstellen? Dat is nu juist niet wat slimme mensen doen. Slimme mensen ontwikkelen zichzelf en begrijpen dat dit de enige weg is naar geluk en succes.

Is het tijd voor een wake-up call?

Ik geef mezelf regelmatig een wake-up call: als ik tegen een uitdaging aanloop, dan zijn de eerste vragen die ik mezelf stel: Wat moet ik leren? Wat moet ik in of aan mezelf veranderen? Welke kennis moet ik opdoen? Wat voor inzicht mis ik nog? Welke vaardigheden gaan me verder helpen? Ik weet dat maar één persoon is die iets kan veranderen.

Het is uiteraard geen wedstrijd. Persoonlijke ontwikkeling is voor ieder mens anders. Wat ik wil ontwikkelen in mezelf is voor jou misschien helemaal niet belangrijk – en vice versa. We hebben allemaal onze eigen doelen. Daarom ben ik ook zo’n fan van persoonlijke ontwikkeling. Het discrimineert nooit, het oordeelt nooit, het vergelijkt nooit. Iedereen doen het op zijn of haar eigen tempo.

Moet je altijd veranderen?

Zelfontwikkeling betekent groei en verandering. Maar het betekent net zo goed waarderen wie je bent. Het heeft totaal geen zin jezelf te veranderen als je dat doet in een richting die niet bij je past! Door jezelf te kennen en jezelf te accepteren ga je pas echt groeien. Als je ontwikkelt wat van nature bij je past, dan boek je veel sneller resultaat….

Waar moet je beginnen?

Ik hoop echt dat je waarde van persoonlijke ontwikkeling inziet. Het is de enige echte weg naar geluk en succes. Het is het enige dat blijvend werkt. Het is het enige dat nooit verloren gaat. Spullen kun je verliezen, een baan kun je kwijtraken, een relatie kan voorbijgaan. Maar de kennis, inzichten en ervaring die je hebt opgedaan blijven altijd bij je.

Maar waar moet je beginnen? Hoe kun je jezelf het beste ontwikkelen? Wat voor inzichten zijn dan eigenlijk belangrijk? Een mooi punt om te beginnen is bij De Sleutels van Geluk en Succes:


Wil je meer succes?

Volg dan deze online cursus Meer Succes In Je Leven.

Bereik ELK doel dat belangrijk voor je is. Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor!

“Ik weet zeker dat dit mijn leven heeft veranderd – nu al. Door alle vragen, krijg je direct inzicht in jezelf en over je leven. Bedankt!”

Over de schrijver 

Frank De Moei

Frank is een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei. Sinds 2008 heeft hij via deze site meer dan 15.000 cursisten online begeleid in gelukkig en succesvol leven. Meer over Frank


Ook leuk om te lezen:

Doen wat je wilt is de weg naar succes

De enorme kracht van een dagelijkse gewoonte

3 Dingen die je nooit tegen jezelf moet zeggen!

 • Veel van deze teksten worden geschreven door mensen die niet inzien dat je rottige privétijden kan hebben waardoor er geen cursus het hoofd in gaat.
  Veel te veel zaken leiden af. Mooi ideaalplaatje: even wat leren.
  Maar, als het niet het hoofd in wilt vanwege stress van de maatschappij en dat je er helemaal alleen voor staat, geen uitkering krijgt en dus geen opleiding even kan betalen; dan raak je dus van een gezond slim persoon helemaal onderaan de ladder. Niemand ziet je staan, hulp vragen aan UWV of gemeente geeft totaal geen oplossing en zo zak je verder weg.
  Slimme mensen laten het niet van een ander afhangen? Zelf vechten gaat niet altijd meer. En Dan hoop je geholpen te worden. Maar hulp komt niet, de opleiding kan niet betaald worden.
  En toch zijn we slim en hebben we ervaring maar we worden niet meer gezien en worden voor mensen aangezien die hun kansen niet hebben gegrepen. Helaas word erg vaak niet ingezien dat mensen het wel Willen aanpakken, maar uit volle onmacht het niet Kunnen aanpakken en waarmaken. En ja, in dit geval deel ook ik mee in dit leed.
  Een cirkel waar je toch echt zonder hulp niet uit komt, al wil je het zelf zo graag aanpakken.
  Helaas bestaat die echte hulp dus niet. Opleidingen kosten geld. Geen werk, geen geld. Te lang een uitkering door afwijzingen op de arbeidsmarkt=ook geen geld meer.
  Daar gaat een slim persoon straks de doofpot in.
  Andere omstandigheden dan het goed lopende leventje zorgt er dus voor dat we aangezien worden voor mensen die het niet “aanpakken”.
  Ik hoop dat dit verschil gesnapt word. Niet altijd ben je in staat om zonder hulp te kunnen doen wat je zou moeten doen. Ook mentaal moet die rust er zijn vanwege de werkloosheid en stress. Niemand gaat gestressed goed een opleiding afronden. We willen leren, maar door de stress gaat het even niet. Geen rustige privéruimte waar je kan leren thuis.
  Al deze factoren zorgen voor uitstel; wachtende op betere tijden. En ondertussen zakken we verder weg en mogen we straks verklaren waarom we die kansen niet gegrepen hebben..
  Groeten.

 • Richard schreef:

  Nou Peter dat is een hele bak met excuses, de tijd dat je dit verhaal hebt geschreven had je beter kunnen besteden aan onderzoek doen wat er mogelijk is en zoals Frank al aangeeft dat kost moeite, geduld en tijd en klagen demotiveert je alleen maar en zo blijf je zitten waar je zit.

  Niemands leven is perfect, zaak is om dagelijks bezig te blijven met je doel ook al lijkt dat soms uitzichtloos, als je niks doet weet je zeker dat het nooit zal lukken.

  Ik ben met sommige doelen al jaren bezig, alles wat ik leer en doe is meegenomen en soms lijkt een situatie uitzichtloos maar dan opeens valt alles op zijn plek door alles wat ik heb geleerd en dan is er een oplossing voor mijn “probleem” waarvan het lange tijd leek dat alle moeite voor niks was geweest.

  Je ziet namelijk niet altijd duidelijk hoe ver je bent met een doel, maar ik kan je verzekeren dat als je dagelijks actie onderneemt dat dat de enige manier is om ooit wat te bereiken en daarvoor heb je geduld, doorzetingsvermogen en aandacht nodig en ja dat kost moeite maar de beloning is dan wel enorm hoog die je alleen kan ervaren door NU te beginnen met je doel, daarbuiten geeft dagelijks bezig zijn een verlaging van stress omdat je een doel hebt, klagen en afgeven op anderen helpt je niet en zorgt alleen maar voor onvrede of wellicht een depressie.

  En ook al bereik ik b.v niet altijd mijn doel ik heb er wel een goed gevoel bij omdat ik actie heb ondernomen en er moeite voor gedaan en daar gaat het om.

  En begin met een klein doel, als je dan een klein doel hebt bereikt kan je dat zelfvertrouwen gebruiken om een groter project te beginnen.

  BEGIN NU!Nou Peter dat is een hele bak met excuses, de tijd dat je dit verhaal hebt geschreven had je beter kunnen besteden aan onderzoek doen wat er mogelijk is en zoals Frank al aangeeft dat kost moeite, geduld en tijd en klagen demotiveert je alleen maar en zo blijf je zitten waar je zit.

  Niemands leven is perfect, zaak is om dagelijks bezig te blijven met je doel ook al lijkt dat soms uitzichtloos, als je niks doet weet je zeker dat het nooit zal lukken.

  Ik ben met sommige doelen al jaren bezig, alles wat ik leer en doe is meegenomen en soms lijkt een situatie uitzichtloos maar dan opeens valt alles op zijn plek door alles wat ik heb geleerd en dan is er een oplossing voor mijn “probleem” waarvan het lange tijd leek dat alle moeite voor niks was geweest.

  Je ziet namelijk niet altijd duidelijk hoe ver je bent met een doel, maar ik kan je verzekeren dat als je dagelijks actie onderneemt dat dat de enige manier is om ooit wat te bereiken en daarvoor heb je geduld, doorzetingsvermogen en aandacht nodig en ja dat kost moeite maar de beloning is dan wel enorm hoog die je alleen kan ervaren door NU te beginnen met je doel, daarbuiten geeft dagelijks bezig zijn een verlaging van stress omdat je een doel hebt, klagen en afgeven op anderen helpt je niet en zorgt alleen maar voor onvrede of wellicht een depressie.

  En ook al bereik ik b.v niet altijd mijn doel ik heb er wel een goed gevoel bij omdat ik actie heb ondernomen en er moeite voor gedaan en daar gaat het om.

  En begin met een klein doel, als je dan een klein doel hebt bereikt kan je dat zelfvertrouwen gebruiken om een groter project te beginnen.

  BEGIN NU!

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >