De reden dat je nog niet hebt wat je wilt, is dat je iets fundamenteels mist: de kennis, vaardigheden of inzichten die nodig zijn om je doelen te bereiken. Als je meer wilt ervaren, moet je groeien als persoon. Er is geen andere weg. Persoonlijke ontwikkeling is dus de sleutel. Lees hoe je krijgt wat je wilt.

Waarom heb ik het nog niet?

Dat is een goede vraag, nietwaar? Hoe komt het dat je jouw doel nog niet hebt bereikt? Dat je nog steeds niet tevreden bent met je leven? Dat je nog steeds twijfelt? Je kunt je hersenen bijna horen kraken, zo hard denk je daar over na. Maar hoe je ook je best doet, het antwoord blijft uit. Als je alleen maar zou weten wat je moest doen! Als iemand je maar iets zou vertellen wat je verder gaat helpen.

Dat is mijn rol: je vertellen wat die sleutel kan zijn. Ik weet wat je verder gaat brengen. Dat is geen magische pil of een mooie belofte. Het is hard werken. Maar het is het enige dat altijd werkt. Ik sta open voor suggesties, maar iets beters heb ik nog nooit gevonden. Hier komt het:

Wat mis je nog?

De enige reden dat je nog niet hebt, voelt of doet wat je wilt is dat je de kennis, de vaardigheden of de inzichten mist om dit voor elkaar te krijgen. Met andere woorden, je mist nog een stap in je persoonlijke ontwikkeling. Ken je iemand die alles heeft wat jij wilt? Welnu, die persoon is gewoon een stapje verder.

De enige manier om dus te krijgen wat je wilt is door jezelf te ontwikkelen. Meer kennis of ervaring opdoen. Meer inzichten of lessen leren. Als je dat werkelijk zou doen, zou je krijgen wat je wilt. Stiekem weet je dat dit de enige weg is. Je weet dat er geen snelle oplossingen zijn. Je weet dat door zelf te groeien je meer krijgt of meer ervaart. Dus ik vertel je misschien niets nieuws. Maar toch is er een groot verschil tussen wat je weet en wat je doet met wat je weet.


Wil je sneller je doel bereiken?

Bestel dan het e-boek De Sleutels van Geluk en Succes.
Ondek de handleiding voor persoonlijk succes en gelukkig leven.
Leer de 21 effectieve technieken die succesvolle mensen al jaren toepassen.
Voel je goed en bereik je doel!

Zo los je niets op.

Bijna iedereen heeft uitdagingen, en sommige zijn behoorlijk groot. Dit is wat een groot deel van de mensen doet als ze een probleem hebben:

  • Ze hopen dat er iets magisch gebeurt dat alles oplost.
  • Ze negeren het probleem en hopen dat het weggaat.
  • Ze raken gefrustreerd en kopen iets om zich beter te voelen.
  • Ze twijfelen en doen uiteindelijk niets.
  • Ze verwachten dat iemand anders het voor hen oplost.

Dat zijn misschien allemaal leuke, aardige en goede mensen. Maar het zijn geen slimme mensen.

Anderen nemen actie. Ze proberen van alles en hopen dat er iets van lukt. Hoe meer actie, hoe groter de kans op slagen, nietwaar? Ze schieten met hagel in de hoop dat ze uiteindelijk toch iets raken.

Ook dit zijn misschien leuke, aardige en goede mensen. Maar het zijn geen slimme mensen.

Wat doen slimme mensen?

Slimme mensen weten dat vrijwel elk probleem opgelost kan worden met persoonlijke ontwikkeling. Ze weten dat om meer te krijgen, ze meer moeten worden. En dat om meer te ervaren, ze meer moeten leren. Ze gaan op zoek naar de kennis, vaardigheden, inzichten of informatie die hen ontbreekt. Ze passen toe wat ze leren. Het gaat immers niet om wat ze weten, het gaat erom wat ze doen met wat ze weten.

Werken aan jezelf.

Slimme mensen werken bewust aan zichzelf. Ze bekijken hun mentaliteit, hun inzichten, hun gedrag en hun overtuigingen, want ze begrijpen dat die hun succes bepalen. Vervolgens nemen ze actie. En omdat die actie is gebaseerd op inzicht, geeft het een veel sneller en beter resultaat. Ze gaan dus doelgericht aan de slag. Ze gooien de hagel weg en kiezen voor de Laser.

Ze begrijpen dat zij de enigen zijn die hun leven kunnen veranderen. Het probleem negeren? Verwachten dat anderen het oplossen? Twijfelen en uitstellen? Dat is nu juist niet wat slimme mensen doen. Slimme mensen ontwikkelen zichzelf en begrijpen dat dit de enige weg is naar geluk en succes.

Is het tijd voor een wake-up call?

Ik geef mezelf regelmatig een wake-up call: als ik tegen een uitdaging aanloop, dan zijn de eerste vragen die ik mezelf stel: Wat moet ik leren? Wat moet ik in of aan mezelf veranderen? Welke kennis moet ik opdoen? Wat voor inzicht mis ik nog? Welke vaardigheden gaan me verder helpen? Ik weet dat maar één persoon is die iets kan veranderen.

Het is uiteraard geen wedstrijd. Persoonlijke ontwikkeling is voor ieder mens anders. Wat ik wil ontwikkelen in mezelf is voor jou misschien helemaal niet belangrijk – en vice versa. We hebben allemaal onze eigen doelen. Daarom ben ik ook zo’n fan van persoonlijke ontwikkeling. Het discrimineert nooit, het oordeelt nooit, het vergelijkt nooit. Iedereen doen het op zijn of haar eigen tempo.

Moet je altijd veranderen?

Zelfontwikkeling betekent groei en verandering. Maar het betekent net zo goed waarderen wie je bent. Het heeft totaal geen zin jezelf te veranderen als je dat doet in een richting die niet bij je past! Door jezelf te kennen en jezelf te accepteren ga je pas echt groeien. Als je ontwikkelt wat van nature bij je past, dan boek je veel sneller resultaat….

Waar moet je beginnen?

Ik hoop echt dat je waarde van persoonlijke ontwikkeling inziet. Het is de enige echte weg naar geluk en succes. Het is het enige dat blijvend werkt. Het is het enige dat nooit verloren gaat. Spullen kun je verliezen, een baan kun je kwijtraken, een relatie kan voorbijgaan. Maar de kennis, inzichten en ervaring die je hebt opgedaan blijven altijd bij je.

Maar waar moet je beginnen? Hoe kun je jezelf het beste ontwikkelen? Wat voor inzichten zijn dan eigenlijk belangrijk? Een mooi punt om te beginnen is bij De Sleutels van Geluk en Succes:


WIL JE MEER SUCCES?

Volg dit stappenplan en bereik je doel – slimmer en sneller!

JA, IK WIL MEER SUCCESOp jouw succes,

Frank de Moei
Professional Coach
Newstart.nl | Training in Geluk en Succes

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei. Sinds 2008 heb ik via deze site meer dan 15.000 cursisten online begeleid in het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen, meer ontspanning, betere relaties, leuker werk en meer geluk in hun leven.
Download mijn gratis e-boek:

Zo krijg je wat je echt wilt