Van elke dag moe naar elke dag vakantie

Als je regelmatig moe bent en niet geïnspireerd, dan kan dat te maken hebben met het werk dat je doet. Dat kun je veranderen. Als je doet wat je het liefste doet, hoef je nooit meer te werken. Dan is het elke dag vakantie.

Elke dag moe.

Heb jij wel eens van die dagen dat je moeilijk uit bed komt? Dat je helemaal geen zin hebt om op te staan? Dat je je niet verheugt op de dag en deze het liefst over wilt slaan?

Soms heb je periodes dat je elke dag moe bent. Er is geen energie meer. Het is alsof het plezier in het leven er niet meer is. Eén ding weet je zeker: je bent lichamelijk helemaal gezond. Wat is er dan met je aan de hand?

Elke dag vakantie.

Als je op vakantie bent, verandert alles. Dat ben je vol energie en levenslust. Je voelt je ontspannen en blij. Je geniet van de dag en bent vrolijk: het leven is heerlijk.

Als je dan weer terugkomt en begint te werken, is het alsof het licht uit gaat: weg is de energie, het plezier, de blijdschap. Binnen een paar dagen sleep je jezelf weer naar je werk en lijkt het leven weer zwaar en moeilijk.

Wat is het verschil?

Het verschil tussen elke dag moe en elke dag vakantie is niet wie je bent, maar wat je doet. Het is het verschil tussen doen wat je wilt en doen wat je niet wilt.

Wil je elke dag vakantie? Ga dan doen wat je werkelijk wilt. Als je doet wat je wilt, hoef je nooit meer te werken. Nooit meer te zwoegen. Als je doet wat je wilt, heb je elke dag vakantie.

Maar ik weet niet wat ik werkelijk wil!

Probeer er dan achter te komen. Je kunt beginnen met wat je niet wilt. Wat voor werkt zou je het liefst niet meer willen doen? Dat is al een heel goed uitgangspunt.

Heb je genoeg van bureauwerk? Wil je niet meer elke dag in de file staan? Wil je creatiever zijn? Wil je minder vergaderingen? Dan weet je al beter welke richting je het moet zoeken.


Hoe krijg je wat je wilt?

Download ons gratis eBoek Hoe je krijgt wat je echt wilt.

Stap uit je hoofd – en geniet van een ontspannen leven. Meer dan 35.000 keer gedownload!

“Interessant, boeiend en leerzaam! Het geeft me ontzettend veel steun. Wat ben ik blij dat ik dit gevonden heb. Het verrijkt echt mijn leven!”

Maar ik wil het liefst helemaal niets doen!

Sorry, maar dat geloof ik niet. We willen allemaal wel een paar weken niets doen, misschien wel een paar maanden. Maar de hele dag op het strand liggen is uiteindelijk ook saai.

Iedereen heeft wel een passie of hobby. Wat doe je het liefst? Op de lange termijn krijg je geen energie van niets doen. Je krijgt energie door leuke dingen te doen. Misschien denk je dat werk daar niet bij hoort. Maar dat is alleen omdat je nog niet het werk doet dat je wilt.

Maar het lukt me niet te veranderen!

Zoek dan hulp. Neem contact op met een goede coach. Kijk naar de ervaringen van zijn cliënten en bepaal of die je aanspreken.

Vaak zijn we zo aan het navelstaren dat we het overzicht verliezen. Wie kan je helpen meer inzicht te krijgen in je situatie? Wie kan je helpen een stap te zetten in de goede richting? Wie kan je helpen met je motivatie?

Maar ik ben bang om mijn baan op te zeggen!

Wie zegt dat je dat nu hoeft te doen? Je kunt eerst bepalen wat je wilt en vervolgens ernaartoe werken. Je hoeft niet morgen ander werk te zoeken. Je hoeft niet morgen een eigen bedrijf te beginnen. Je kunt de overgang naar je ideale baan plannen en het naadloos laten aansluiten.

Elke verandering is spannend. Zekerheid is altijd fijn. Maar het kan ook een straf zijn. Als zekerheid ervoor zorgt dat je nooit echt doet wat je wilt, is het geen zegen maar een straf. Soms is het niet in je eigen belang te blijven waar je zit. Soms moet je iets goeds achterlaten om iets beters te vinden. Te veel zekerheid staat groei in de weg.

De belofte van elke dag vakantie.

Hoe zou je je voelen als je precies deed wat je wilde? Als je de hele dag bezig kon zijn met wat je werkelijk motiveert? Hoeveel energie zou je hebben? Hoe fantastisch zou dat voelen? Hoeveel gelukkiger zul je zijn?

Focus je op dat beeld. Dat is waar je je motivatie voor de komende tijd uit kunt halen. Als je visie sterk genoeg is, zul je altijd een oplossing vinden. Als je droom maar genoeg aantrekkingskracht heeft, zul je de weg ernaar toe altijd ontdekken.

De beloning van elke dag vakantie.

Hoe meer moeite je moet doen om het ideale werk te vinden, hoe groter de beloning zal zijn. Het is niet de inspanning waar het om gaat, het is de beloning waar het werkelijk om draait.

Het is meer dan de moeite waard om een leven te creëren waarin je het gevoel hebt elke dag op vakantie te zijn. Blijf controleren of je je goed voelt en of je energie hebt. Als je merkt dat dat afneemt, bepaal dat waar je wel energie van krijgt. Besluit je droom je volgend. Maak een plan. Zoek hulp. En wie weet word jij op een dag wakker en besef je dat je al een jaar lang elke dag vakantie hebt!

Wil je meer genieten van je leven?
Alsof je elke dag vakantie hebt?
Bestel dan nu de onderstaande e-cursus:


Wil jij je droombaan vinden?

Volg dan deze online cursus Ontdek Je Droombaan.

Ontdek je passie en talent – en vind het werk dat je inspireert. Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor!

“Wow…. Al jaren liep ik rond met het idee ander werk te gaan doen, maar wat? Nu weet ik wat ik wil – dankzij jouw cursus!”

Over de schrijver 

Frank De Moei

Frank is een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei. Sinds 2008 heeft hij via deze site meer dan 15.000 cursisten online begeleid in gelukkig en succesvol leven. Meer over Frank.
Download Hoe je krijgt wat je echt wilt (gratis eBoek).


Ook leuk om te lezen:

Keuzestress – welke baan of carrière moet ik kiezen?

Waarom doe je werk dat je niet leuk vindt?

Ben jij toe aan een nieuwe baan?

 • Francien schreef:

  Ha Frank.

  Als ik nog geen coach had wist ik er nu 1.
  Wat jij hierboven beschrijft daar zit ik dus midden in. Ik vertelde je al eens dat ik verander van baan (zij het noodgedwongen), daarom vind ik de volgende uitspraak van jou zo goed.
  ‘Soms moet je iets goeds achterlaten om iets beters te vinden.’
  Daar hou ik me aan vast. En dat ik midden in een reintegratie-traject zit; heftig maar heel erg goed.
  En ik word helemaal blij en super-enthousiast als ik dit van jou lees. Yes, dit gaat werkelijkheid worden. Trouwens ik deed al werk met heel veel plezier, waar ik me erg thuis voelde, maar de omstandigheden zorgden dat het me niet meer lukte.
  Maar ik ga voor datgene wat ik echt wil!!!

  Groeten Francien.

 • Beste Francien,

  Is er een betere beslissing dan te gaan voor wat je echt wilt?
  Hou vol en volg je enthousiasme :)
  Veel succes!

  Vriendelijke groet,
  Frank

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >