fbpx

Hoe mijn baas me uitlachte en ik mijn droombaan vond

Dit is het verhaal over hoe ik mijn droombaan vond.

Nadat ik werd uitgelachen door mijn baas – en ik op zoek ging naar werk dat echt bij me paste.

Luister niet naar mensen die zeggen dat je iets niet kunt. Luister helemaal niet naar mensen die je vertellen dat je ‘niet goed genoeg’ bent.

En net zo belangrijk: vertel dat nooit tegen jezelf.

Je kunt alles bereiken als je er maar in gelooft – ook je droombaan!

Ik zal je een mooi voorbeeld geven.

Wat wil ik nu echt?

Toen ik 32 was wilde ik trainer worden. Ook al had ik weinig ervaring, ik voelde dat het bij me paste. Het leek me geweldig om trainer te zijn!

Dus besloot ik mijn toenmalige baan op te zeggen, zodat ik extra gemotiveerd was om (snel) te veranderen van carrière.

Het eerste bedrijf waar ik solliciteerde, vroeg of ik een proeftraining wilde geven. Dat deed ik en het was geen succes.

Het moeilijkste was dat de studenten werden ‘gespeeld’ door collega-trainers. Ze deden erg hun best om zo lastig mogelijk te zijn.

Dat lukte goed! Ik werd niet echt enthousiast van de sfeer, het niveau of het onderwerp. Na afloop gaf mijn toekomstige baas zijn mening:

Met jou wordt het nooit wat.

Hij lachte:

“Ik vond het niet zo goed gaan. Sterker nog: veel mensen kunnen het leren, maar bij jou zit het er gewoon niet in. Ik zou een ander vak kiezen als ik jou was!”

Je begrijpt dat ik behoorlijk teleurgesteld was. Ik had net mijn baan opgezegd omdat ik graag wilde trainen. Nu vertelde een ervaren trainer me dat dat nooit zou lukken!

Ik voelde me onzeker. Kon ik wel wat ik wilde? In eerste instantie dacht ik: “Misschien moet ik maar iets anders gaan doen.”

Meteen daarna kwam de gedachte: “Maar wat dan? Dit is wat ik wil!”

Ik besloot dat ik nog steeds trainer wilde worden, alleen niet meer bij dat bedrijf.

Van mislukking tot succes.

Bij het volgende bedrijf waar ik solliciteerde werd ik aangenomen als (internationaal) trainer. Het duurde een tijd voordat ik ervaring opdeed omdat het niveau van deze baan veel hoger was.

Maar het was ook veel leuker! Uiteindelijk werd ik succesvol.

De tien jaar daarna vloog ik de halve wereld over om trainingen te geven, van IJsland tot Saoedi-Arabië, van Japan tot Zuid-Afrika.

Het was een echte droombaan. Als je wilt, kun je altijd het werk van je dromen vinden.


Hoe krijg je wat je wilt?

Download ons gratis eBoek Hoe Je Krijgt Wat Je Echt Wilt.

Stap uit je hoofd – en geniet van een ontspannen leven.

Meer dan 35.000 keer gedownload!

“Interessant, boeiend en leerzaam! Het geeft me ontzettend veel steun. Wat ben ik blij dat ik dit gevonden heb. Het verrijkt echt mijn leven!”

Hoe je alles krijgt wat je wilt


Ik heb nog vaak teruggedacht aan die eerste sollicitatie en de opmerking: “Het zit gewoon niet in je.” Nu weet ik dat dat onzin was.

Ik zal nooit iemand vertellen dat ‘iets’ niet in hem of haar zit. Alles wat je echt wilt, kun je bereiken. En als je daarvoor de vaardigheden nog niet hebt, dan kun je die altijd leren.

Waar een wil is, is een weg. En als die wil sterk genoeg is, zelfs een snelweg!

Wie gelooft in je?

Een mooie uitspraak is: “De persoon die zegt dat iets niet kan, wordt ingehaald door de persoon die het al aan het doen is.”

Laat niemand je vertellen dat je iets niet kunt. Vaak zijn dit mensen die niet in je geloven en dat nooit zullen doen.

Net zo vaak zijn het mensen die niet in zichzelf geloven en dat op jou projecteren. Denk daar maar eens over na…

Waar zit de echte beperking?

De grootste beperking zit echter in onszelf. Als wij niet geloven dat we iets kunnen bereiken, komen we nooit uit de startblokken.

Helaas nemen we onbewust vaak de mening van anderen over.

Vraag jezelf dus regelmatig af: “Is dat wel zo? Wie zegt dat? Wat is het wetenschappelijk bewijs daarachter? Is er iemand die het al aan het doen is? Wat kan ik daarvan leren?”

Die vragen laten het licht schijnen over de duisternis van twijfel. Door te zoeken naar bewijs dat je iets niet kunt, kom je er hopelijk achter dat bewijs niet bestaat – het is alleen maar een mening.

Als je gelooft in jezelf, heb je aanmoediging van anderen niet meer nodig.

De basis voor succes.

Het enige verschil tussen succesvolle en niet-succesvolle mensen is het geloof in zichzelf en de bereidheid te leren van hun fouten. Die twee eigenschappen vormen de basis van elk succes.

Als je gelooft in je eigen kunnen, kom je in beweging. Als je leert van je fouten word je uiteindelijk succesvol.

Ik ken mijn beperkingen, maar ik ken ook mijn sterke kanten. Ik ben me bewust van mijn grenzen, maar vergeet nooit mijn mogelijkheden. Ik ben niet overmoedig, maar ook niet onzeker.

Dat heb ik allemaal moeten leren en dat kun jij ook.

Het verschil tussen uitgelachen worden en je droombaan vinden is soms maar één stap. De volgende keer dat iemand je vertelt dat je iets niet kunt, antwoord je gewoon:

“Sorry, geen tijd voor geklets, ik ben het al aan het doen!”


Wil jij inspirerend werk vinden?

Volg dan deze online cursus Vind Je Ideale Baan.

Ontdek je passie en talent – en het werk dat je inspireert.

Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor!

“Wow…. Al jaren liep ik rond met het idee ander werk te gaan doen, maar wat? Nu weet ik wat ik wil – dankzij jouw cursus!”

Ontdek je droombaan


En jij – wat is jouw droombaan?

En wat houd jou tegen?

Over de schrijver 

Frank De Moei

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei.

Meer dan 15.000 cursisten heb ik inmiddels geholpen met een gelukkig en succesvol leven.

Wat wil jij?
Wil jij meer zelfvertrouwen, minder stress, betere relaties, leuker werk, meer geluk en meer succes?
Deze Online Trainingen gaan je helpen!

Meer over
Meer over Frank
Ervaringen van cursisten

Ontdek Het Geheim


Hoe krijg je wat je ècht wilt?


ONS GRATIS EBOEK

35.000 Lezers gingen je voor


Ook leuk om te lezen:

Reageer op dit artikel

 • Corien schreef:

  heerlijk zo’n mooi voorbeeld, ik zelf ga 25 jaar weer studeren aan de spso richting counseler/ psychologie, het lijkt me geweldig om er achter te komen waarom we allemaal doen zoals we doen en hoe dat stand is gekomen maar ook het 1e jaar helemaal met jezelf aan de slag, ook dat is spannend en ook boeiend, ik blijf werken maar alle vrije tijd die over is gaat naar mijn studie en mijn hele gezin staat helemaal achter achter me.ook ik herken de vaal bazen die je wijs maken dat je niets voorsteld, nu gelukkig niet maar in mijn jonge jaren was ik bijna overspannen door zo’n baas. ouder en wijzer geworden ga ik ervoor, voor mezelf dus!! en het gaat me lukken dat voel ik nu al. ook de mooie reacties van andere mensen oh,… echt iets voor jou doen me goed, dat is ook weer zo mooi!!
  ik heb er zin in en ga er vanaf september helemaal voor!!
  dus dit verhaal sprak me zeer aan.
  groeten Corien

 • Beste Corien,

  Bedankt voor je reactie
  Heel veel succes met de studie: dat gaat je zeker lukken!

  Met vriendelijke groet,
  Frank

 • karlis schreef:

  Beste Frank,
  Fijn om te lezen dat meer mensen het ervaren. Ik zal ik het kort mijn verhaal vertellen. Ik kwam uit buitenland naar Nederland en na enkele jaren kon ik al Nederlands spreken. Nog niet foutloos natuurlijk. Toen besloot ik om te gaan studeren. Ik dacht aan een hbo studie. Kennis van mij zei: JIJ??? Ik denk dat jij maximaal een mbo zou doen. Het zal heel moieilijk zijn voor je omdat het niveau van het onderwijs hoog is in Nederland.
  Ik werd onzeker., wist niet wat ik moest denken. Toch geloofde ik in mijzelf, ik bleef positief en ik ging studeren. De kennis van mij keek met verbazing dat mijn studiejaren zonder problemen en vertraging voorbij vlogen. Toen heb ik mijn diploma behaald.
  Nu, jaren later weet ik dat ik alleen in mijzelf moet geloven en altijn mijn hart volgen. Ik nodig iedereen uit om te gaan voor de grootste dromen!

 • Beste Karlis,

  Een mooi verhaal!

  De opmerking “jij kan maximaal MBO doen” kunnen we dus ook in de prullebak gooien :) Ben benieuwd wat voor opleiding deze kennis zelf heeft gedaan…

  Veel succes en vriendelijke groet,
  Frank

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >