fbpx

Sneller je doel bereiken

De snelste manier om je doel te bereiken, is er elke dag mee bezig zijn. Bepaal welke dingen je moet doen die echt het verschil maken. Laat de rest los, want alles waardoor je wordt afgeleid, werkt tegen je. Alleen door te focussen op wat echt belangrijk is, kom je dichterbij. Leer van je fouten, verdiep je inzicht, vergroot je vaardigheden – dat is de snelste weg naar succes!

10.000 uur nodig om te leren.

Ze zeggen dat je tienduizend uur nodig hebt om op een gebied meesterschap te bereiken. Dus tienduizend uur om een instrument te leren spelen, tienduizend uur om uit te blinken in je werk, tienduizend uur om überhaupt ergens goed in te worden. Moet je veel tijd en energie investeren om jouw doel te bereiken? Natuurlijk.

Als dat niet nodig was, had je je doel waarschijnlijk al bereikt. We kunnen ervan uitgaan dat je doel één grote uitdaging is. Dat er veel kennis, inzicht en ervaring voor nodig is. Dat je het niet ‘zo maar eventjes’ bereikt, op een blauwe maandagochtend. Het kan niet anders. Dit is de wet van succes: Alles wat de moeite waard is, heeft tijd en energie nodig.

Alles waar je door afgeleid wordt, werkt tegen je.

De kernvraag is: Waar haal je die tijd vandaan? Want je bereikt je doel sneller als je er meer tijd en energie in stop. Hoe groter de focus op je doel, hoe sneller je er komt. Hoe meer tijd je besteedt, hoe meer aandacht je geeft – hoe sneller je leert, hoe meer ervaring. Resultaat komt alleen ná ervaring – en ervaring komt alleen ná oefening…


Hoe krijg je wat je wilt?

Download ons gratis eBoek Hoe Je Krijgt Wat Je Echt Wilt.

Stap uit je hoofd – en geniet van een ontspannen leven.

Meer dan 35.000 keer gedownload!

“Interessant, boeiend en leerzaam! Het geeft me ontzettend veel steun. Wat ben ik blij dat ik dit gevonden heb. Het verrijkt echt mijn leven!”

Hoe je alles krijgt wat je wilt


De tijd die je daarvoor nodig hebt, moet je ergens vandaan halen. Er zijn duizenden manieren om afgeleid te worden van je belangrijkste doel. En ze werken allemaal – maar ze werken wel allemaal tegen je! Dus zorg ervoor dat je zo min mogelijk afgeleid wordt, zodat je zoveel mogelijk tijd wint…

Focus – het magische woord.

Toen ik jaren geleden begon met deze website, wist ik dat ik veel meer dan tienduizend uur nodig zou hebben om hem succesvol te maken. Hoe bouw je een website voor meer dan een miljoen bezoekers terwijl je fulltime bezig bent met een eigen coachingspraktijk? En hoe doe je dat zo snel mogelijk? Wel, het antwoord is natuurlijk: focus.

Ik zag in dat ik heel veel dingen moest loslaten. Als je vasthoudt aan je doel, laat je automatisch los wat je doel in de weg staat. Wat stond mijn doel in de weg? Vooral tijd ‘verspillen’ aan dingen die niet bijdroegen aan succes. Bijvoorbeeld nutteloos surfen op het internet. Dat is fastfood voor je geest: het vult wel je hoofd, maar je wordt er niet slimmer van. Nog een extra reden om een site te bouwen die (hopelijk) wel meer inzicht geeft…

Er zijn slechts een paar dingen die het verschil maken.

Twintig jaar geleden las ik de uitspraak: ‘Succes is een paar simpele dingen, dagelijks herhaald.’ Die uitspraak is blijven hangen. Er zijn niet honderden dingen die je moet doen voor persoonlijk succes – het zijn slechts een paar dingen die het verschil maken. En deze moeten we elke dag herhalen. Wat een eenvoudig, maar oh zo belangrijk inzicht!

Wat moest ik doen voor een succesvolle website? Ik moest er elke dag mee bezig zijn: elke dag een stukje schrijven, elke dag iets verbeteren, elke dag leren van mijn fouten, elke dag iets nieuws ontdekken. Langzaam bouwde ik de tienduizend uur ervaring op. Elke dag bezig zijn aan je belangrijkste doel, ìs de snelste weg naar persoonlijk succes.

Wacht niet op succes, maar neem het!

Ter vergelijking: Rond dezelfde tijd dat ik begon, waren er genoeg mensen die ook wilden beginnen. Ze wachtten op het ideale moment, ze wachtten op meer inspiratie, ze wachtten op meer bezieling, ze wachtten op een betere timing. Ze wachten nu nog. Tienduizend uur besteed aan…wachten. Hoe jammer! Stel je succes niet uit, daar is het te belangrijk voor.

5 Belangrijke inzichten.

Natuurlijk is mijn voorbeeld maar een voorbeeld. En toch, wat je doel ook is: Het is een uitdaging en het gaat tijd kosten. Dat is het kenmerk van elk persoonlijk doel. Deze inzichten gaan je hopelijk helpen:

1. Besluit hoe belangrijk je doel is. Als je helder hebt waarom je iets wilt, vind je automatisch ook de motivatie om aan de slag te gaan.

2. Laat de illusie los dat je je doel even in een uurtje bereikt. Zonder geduld bereikt niemand zijn doel, mèt geduld is alles mogelijk!

3. De tijd die je nodig hebt om je doel te bereiken, vind je alleen als je activiteiten loslaat die je niet helpen je doel te bereiken. Deze activiteiten zijn de belangrijkste blokkade die je weerhouden van je doel. Laat ze los…

4. Focus je tijd, energie een aandacht op je belangrijkste doel. Leer van je fouten, verdiep je inzicht, ontwikkel je vaardigheden, vergroot je ervaring – zo groei je in meesterschap.

5. Herhaal elke dag drie dingen die je dichter bij je doel brengen. Vergeet de rest. Besteed het grootste deel van je tijd aan deze drie dingen, elke dag.

Het klinkt als een eenvoudig recept, maar eenvoud betekent gewoon dat het niet gecompliceerd is. Eenvoud is eigenlijk een voordeel. Tennis is eenvoudig; je moet de bal over het netje slaan. Daar gaat het eigenlijk om. Maak je persoonlijk doel niet te gecompliceerd. Bepaal wat je dagelijks moet doen en doe het – succes verzekerd!


Wil jij echt succesvol worden?

Volg dan deze online cursus Meer Succes In Je Leven.

Ontwikkel een ijzersterke mentaliteit. Bereik elk doel dat je wilt!

Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor.

“Ik weet zeker dat dit mijn leven heeft veranderd – nu al. Door alle vragen, krijg je direct inzicht in jezelf en over je leven. Bedankt!”

Ontdek de snelste weg naar succes


Over de schrijver 

Frank De Moei

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei.

Meer dan 15.000 cursisten heb ik inmiddels geholpen met een gelukkig en succesvol leven.

Wat wil jij?
Wil jij meer zelfvertrouwen, minder stress, betere relaties, leuker werk, meer geluk en meer succes?
Deze Online Trainingen gaan je helpen!

Meer over
Meer over Frank
Ervaringen van cursisten

Ontdek Het Geheim


Hoe krijg je wat je ècht wilt?


ONS GRATIS EBOEK

35.000 Lezers gingen je voor


Ook leuk om te lezen:

Reageer op dit artikel

  • roelan schreef:

    ik vind het al een uitdaging als ik het leest ,maar nu in de praktijk dat zal niet meevallen ,maar ik ga het zeker proberen

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >