fbpx

Meer actie in je leven

Passie is de bron van daadkracht. Dus als je meer wilt bereiken in je leven, ontdek dan wat je werkelijk wilt. Dit doen is de bron van leuker werk, betere relaties en een goed gevoel over jezelf. Het heeft weinig zin actie te nemen in een richting die niet bij je past. Maar doen wat je leuk vindt, dat gaat vanzelf en dat hoeft niemand je te leren!

Wat is de reden dat we uitstellen of twijfelen?

Veel mensen hebben het gevoel vast te zitten. Ze twijfelen aan de richting van hun leven. Ze vinden dat er meer in zit, maar het lukt ze niet om de juiste stappen te zetten. Ze denken: “Hoe zet ik twijfel om in doen? Hoe stop ik met uitstellen? Hoe neem ik meer actie en boek ik meer resultaat?” Herkenbaar? Laten het er dan een oplossing voor vinden:

Er is een reden waarom we niet in beweging komen. Vaak is wat we wensen iets anders dan wat we geloven. Ik wil bijvoorbeeld een relatie, maar ben bang gekwetst te worden. Of ik wil een andere baan, maar ben bang voor een kleiner salaris. In de basis willen we verandering, maar zijn we bang voor de onzekerheid die dat oplevert.

Dit maakt alle verschil van de wereld:

Toch is er een eenvoudige manier om in beweging te komen. Het is zo eenvoudig, dat de meeste mensen er overheen kijken. Ik zal het aan de hand van een simpel voorbeeld duidelijk maken. Stel jezelf deze vraag: Hoe ga je meer bereiken op het gebied van toegepaste wiskunde? Dat is eenvoudig – dat ga je niet. Het interesseert je gewoon niet!

Stel jezelf nu deze vraag: Hoe kan ik meer bezig zijn met mijn favoriete hobby? Wel, dat hoeft niemand je te leren. Daar zorg je zelf wel voor, gewoon omdat je het ontzettend leuk vind! Zie je het verschil tussen wiskunde en je favoriete hobby? Het ene interesseert je niet en het andere vind je fantastisch. En dat onderscheid maakt alle verschil van de wereld.

Doen wat je wilt, is de weg naar succes.


Hoe krijg je wat je wilt?

Download ons gratis eBoek Hoe Je Krijgt Wat Je Echt Wilt.

Stap uit je hoofd – en geniet van een ontspannen leven.

Meer dan 35.000 keer gedownload!

“Interessant, boeiend en leerzaam! Het geeft me ontzettend veel steun. Wat ben ik blij dat ik dit gevonden heb. Het verrijkt echt mijn leven!”

Hoe je alles krijgt wat je wilt


Vraag jezelf:

1. Hoe ga ik minder twijfelen?
2. Hoe ga ik minder uitstellen?
3. Hoe word ik actiever?
4. Hoe kan ik meer bereiken?
5. Hoe blijf ik gemotiveerd?

Het antwoord is eenvoudig: Doe de dingen die je leuk vindt! Serieus, wat is het verschil tussen twijfel en actie, tussen stilstand en succes? Dat is passie:

Passie is de bron van daadkracht.
Passie is de bron van echte motivatie.
Passie is de bron van blijvend enthousiasme.

Zonder passie gebeurt er niets.

Passie zorgt voor minder stilstand en meer actie in je leven. Passie zorgt voor energie en inspiratie. Zonder passie gebeurt er niets – in ieder geval niets dat de moeite waard is. En toch doen heel veel mensen wat ze niet willen. En vragen ze daarna waarom ze zo veel twijfelen en uitstellen. Logisch, er is te weinig passie!

Dus focus op plezier. Waar je plezier uit haalt, dat hoeft niemand je te leren. Je weet zelf wat je het liefste wilt – in je werk, in je relaties, in je vrije tijd, in je persoonlijke doelen. Je weet waar je enthousiast van wordt, waar je je agenda direct voor zou vrijmaken, waar je je ontzettend op verheugt. Je weet precies wat je leven de moeite waard zou maken.

Passie is de bron van – en dus ook de richting naar – meer actie in je leven.

Doe jij wat je leuk vindt?

Ik kan je niet vertellen hoeveel mensen me uitleggen dat ze genoeg hebben van hun werk. Ze zijn erin gerold en rollen er het liefst vandaag weer uit. Als we bekijken waarom ze precies willen stoppen, dan zien we dat hun werk en hun passie bijna tegenovergesteld is. Bijvoorbeeld:

1. Hun passie is met mensen werken, maar ze zitten de hele dag administratief werk te doen.
2. Ze worden enthousiast van creatieve ideeën bedenken, maar ze volgen nu vooral de regeltjes van anderen.
3. Ze houden van afwisseling, maar doen elke dag precies hetzelfde.

Een gebrek aan actie is niet het probleem.

Hoe kun je dan verwachten dat je meer moet doorzetten in dit werk? Hoe kun je dan verwachten dat je niet twijfelt of je dit wilt blijven doen? Dat lukt je niet. Het probleem is niet een gebrek aan actie of te veel twijfel. Het probleem is een gebrek aan passie. Als je zou doen wat je wilt, dan is actie het laatste waar je je zorgen over hoeft te maken!

Vandaar dat ik altijd adviseer om eerst te onderzoeken waar je passie ligt. Begin te ontdekken waar je hart ligt, waar je energie van krijgt en wat je inspireert. Dat is de basis van de baan die het beste bij je past. Ik ben daadkrachtig als ik gemotiveerd ben. Ik stel niet uit als ik geïnspireerd ben. Ik twijfel niet als ik gepassioneerd bezig ben. En dat geldt ook voor jou.

Het is tijd een keuze te maken.

Dat geldt ook voor je relaties. Hoe kun je werken aan relaties die je niet inspireren? Hoe kun je passie terughalen die je niet meer voelt? Waarom zou je krampachtig proberen te verbeteren wat van nature niet lekker loopt? Kiezen voor gezonde relaties waar je energie van krijgt, is kiezen voor de passie om je tijd te besteden aan die mensen waar je van opknapt.

Als ik je vraag wat je zou doen met een vrije dag, dan weet je dat wel. Wel, waarom geldt dat niet voor je werk en je relaties? Je weet toch waar je energie van krijgt en wat je energie kost? Als er iets niet lekker loopt, is dat soms een teken dat het je gewoon niet meer inspireert. Als je meer actie wilt in je leven, begin dan met de bron – passie. Dat is de oorsprong van alle actie in je leven!


Wil jij echt succesvol worden?

Volg dan deze online cursus Meer Succes In Je Leven.

Ontwikkel een ijzersterke mentaliteit. Bereik elk doel dat je wilt!

Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor.

“Ik weet zeker dat dit mijn leven heeft veranderd – nu al. Door alle vragen, krijg je direct inzicht in jezelf en over je leven. Bedankt!”

Ontdek de snelste weg naar succes


Over de schrijver 

Frank De Moei

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei.

Meer dan 15.000 cursisten heb ik inmiddels geholpen met een gelukkig en succesvol leven.

Wat wil jij?
Wil jij meer zelfvertrouwen, minder stress, betere relaties, leuker werk, meer geluk en meer succes?
Deze Online Trainingen gaan je helpen!

Meer over
Meer over Frank
Ervaringen van cursisten

Ontdek Het Geheim


Hoe krijg je wat je ècht wilt?


ONS GRATIS EBOEK

35.000 Lezers gingen je voor


Ook leuk om te lezen:

Reageer op dit artikel

 • Frank, dank voor het delen van je passie/kennis!:) Elke keer weer raak ik geïnspireerd door je artikelen. Leuk om te lezen! Om je passie achterna te gaan is soms ook lef voor nodig, om die onzekere sprong te durven maken. Ik ervaar dat ik de juiste keuzes maak met mijn gevoel en niet met mijn hoofd. Bv na een les yoga sta ik zo dicht bij mijn gevoel, dat sommige keuzes in 1 keer heel simpel/logisch zijn. Dit voelt gewoon goed, of nee dit voelt niet goed, natuurlijk ga ik dit niet doen. Klaar. Punt. Beslissing gemaakt en hoef ik niet meer over na te denken. Grt E.

 • Beste Eva,

  Dank je wel en graag gedaan :)

  Inderdaad, het gevoel is heel helder, maar het verstand maakt het heel complex. Het verstand is vaak twijfelend, maar het gevoel heeft voldoende lef :)

  Vriendelijke groet,
  Frank

 • Je zegt: “Als ik je vraag wat je zou doen met een vrije dag, dan weet je dat wel.”.
  Eerlijk gezegd: nee, dat weet ik niet (altijd).
  Ook in je vrije tijd kan je zonder passie zitten, niet?
  Soms heb je zoveel keuzemogelijkheden maar niet echt iets dat er uit springt. Dat maakt het moeilijk.

 • Beste Rony,

  Het hoeft niet per se een passie te zijn waar je je vrije dag mee vult.
  Gewoon dingen doen die je aanspreken is toch ook goed?
  Beter veel keuzes en niet iets dat eruit springt, dan slechts 1 keuze en die niet willen :)

  Vriendelijke groet,
  Frank

 • Beste Frank,

  Bedankt voor dit inspirerend artikel.
  Passie, inspiratie, is waar het leven om draait.

  Inspirerende groet,

 • Ik heb ook de cursus blijvend zelfvertrouwen gekocht. Nadat mijn relatie stukliep op mijn eigen onzekerheid ben ik die onzekerheid enorm te lijf gegaan. De artikelen die ik toegestuurd krijg helpen mij de juiste focus te krijgen en het werkt geweldig. Ik voel me bij elk artikel dat ik lees weer sterker. Hoe vaker ik ze lees, hoe meer het in mijn mind gaat vastzitten en wordt het een levenswijze. Ik ben je erg dankbaar. Door jou artikelen ben ik nu ook gaan kijken naar mijn passie en ik heb het gevonden. Het leuke ervan is dat het een richting is die niemand van mij had gedacht. Ik hou het lekker nog even voor mijzelf en ga iedereen verrassen als alles meer concreet is. ik kan niet wachten op de reacties. Wat betreft mijn relatie: Ik geef niet op. Ook hier ga ik mijn focus opleggen.

 • Beste Marja,

  Fijn dat te horen en heel graag gedaan:
  Fijn dat de inzichten je helpen.
  Groei zo lekker door in de richting die het beste bij je past :)

  Veel succes en vriendelijke groet,
  Frank

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >