Passie is de bron van daadkracht. Dus als je meer wilt bereiken in je leven, ontdek dan wat je werkelijk wilt. Dit doen is de bron van leuker werk, betere relaties en een goed gevoel over jezelf. Het heeft weinig zin actie te nemen in een richting die niet bij je past. Maar doen wat je leuk vindt, dat gaat vanzelf en dat hoeft niemand je te leren!

Wat is de reden dat we uitstellen of twijfelen?

Veel mensen hebben het gevoel vast te zitten. Ze twijfelen aan de richting van hun leven. Ze vinden dat er meer in zit, maar het lukt ze niet om de juiste stappen te zetten. Ze denken: “Hoe zet ik twijfel om in doen? Hoe stop ik met uitstellen? Hoe neem ik meer actie en boek ik meer resultaat?” Herkenbaar? Laten het er dan een oplossing voor vinden:

Er is een reden waarom we niet in beweging komen. Vaak is wat we wensen iets anders dan wat we geloven. Ik wil bijvoorbeeld een relatie, maar ben bang gekwetst te worden. Of ik wil een andere baan, maar ben bang voor een kleiner salaris. In de basis willen we verandering, maar zijn we bang voor de onzekerheid die dat oplevert.

Dit maakt alle verschil van de wereld:

Toch is er een eenvoudige manier om in beweging te komen. Het is zo eenvoudig, dat de meeste mensen er overheen kijken. Ik zal het aan de hand van een simpel voorbeeld duidelijk maken. Stel jezelf deze vraag: Hoe ga je meer bereiken op het gebied van toegepaste wiskunde? Dat is eenvoudig – dat ga je niet. Het interesseert je gewoon niet!

Stel jezelf nu deze vraag: Hoe kan ik meer bezig zijn met mijn favoriete hobby? Wel, dat hoeft niemand je te leren. Daar zorg je zelf wel voor, gewoon omdat je het ontzettend leuk vind! Zie je het verschil tussen wiskunde en je favoriete hobby? Het ene interesseert je niet en het andere vind je fantastisch. En dat onderscheid maakt alle verschil van de wereld.

Doen wat je wilt, is de weg naar succes.

Wil je sneller je doel bereiken?

Bestel dan het e-boek De Sleutels van Geluk en Succes.
Ondek de handleiding voor persoonlijk succes en gelukkig leven.
Leer de 21 effectieve technieken die succesvolle mensen al jaren toepassen.
Voel je goed en bereik je doel!


Vraag jezelf:

1. Hoe ga ik minder twijfelen?
2. Hoe ga ik minder uitstellen?
3. Hoe word ik actiever?
4. Hoe kan ik meer bereiken?
5. Hoe blijf ik gemotiveerd?

Het antwoord is eenvoudig: Doe de dingen die je leuk vindt! Serieus, wat is het verschil tussen twijfel en actie, tussen stilstand en succes? Dat is passie:

Passie is de bron van daadkracht.
Passie is de bron van echte motivatie.
Passie is de bron van blijvend enthousiasme.

Zonder passie gebeurt er niets.

Passie zorgt voor minder stilstand en meer actie in je leven. Passie zorgt voor energie en inspiratie. Zonder passie gebeurt er niets – in ieder geval niets dat de moeite waard is. En toch doen heel veel mensen wat ze niet willen. En vragen ze daarna waarom ze zo veel twijfelen en uitstellen. Logisch, er is te weinig passie!

Dus focus op plezier. Waar je plezier uit haalt, dat hoeft niemand je te leren. Je weet zelf wat je het liefste wilt – in je werk, in je relaties, in je vrije tijd, in je persoonlijke doelen. Je weet waar je enthousiast van wordt, waar je je agenda direct voor zou vrijmaken, waar je je ontzettend op verheugt. Je weet precies wat je leven de moeite waard zou maken.

Passie is de bron van – en dus ook de richting naar – meer actie in je leven.

Doe jij wat je leuk vindt?

Ik kan je niet vertellen hoeveel mensen me uitleggen dat ze genoeg hebben van hun werk. Ze zijn erin gerold en rollen er het liefst vandaag weer uit. Als we bekijken waarom ze precies willen stoppen, dan zien we dat hun werk en hun passie bijna tegenovergesteld is. Bijvoorbeeld:

1. Hun passie is met mensen werken, maar ze zitten de hele dag administratief werk te doen.
2. Ze worden enthousiast van creatieve ideeën bedenken, maar ze volgen nu vooral de regeltjes van anderen.
3. Ze houden van afwisseling, maar doen elke dag precies hetzelfde.

Een gebrek aan actie is niet het probleem.

Hoe kun je dan verwachten dat je meer moet doorzetten in dit werk? Hoe kun je dan verwachten dat je niet twijfelt of je dit wilt blijven doen? Dat lukt je niet. Het probleem is niet een gebrek aan actie of te veel twijfel. Het probleem is een gebrek aan passie. Als je zou doen wat je wilt, dan is actie het laatste waar je je zorgen over hoeft te maken!

Vandaar dat ik altijd adviseer om eerst te onderzoeken waar je passie ligt. Begin te ontdekken waar je hart ligt, waar je energie van krijgt en wat je inspireert. Dat is de basis van de baan die het beste bij je past. Ik ben daadkrachtig als ik gemotiveerd ben. Ik stel niet uit als ik geïnspireerd ben. Ik twijfel niet als ik gepassioneerd bezig ben. En dat geldt ook voor jou.

Het is tijd een keuze te maken.

Dat geldt ook voor je relaties. Hoe kun je werken aan relaties die je niet inspireren? Hoe kun je passie terughalen die je niet meer voelt? Waarom zou je krampachtig proberen te verbeteren wat van nature niet lekker loopt? Kiezen voor gezonde relaties waar je energie van krijgt, is kiezen voor de passie om je tijd te besteden aan die mensen waar je van opknapt.

Als ik je vraag wat je zou doen met een vrije dag, dan weet je dat wel. Wel, waarom geldt dat niet voor je werk en je relaties? Je weet toch waar je energie van krijgt en wat je energie kost? Als er iets niet lekker loopt, is dat soms een teken dat het je gewoon niet meer inspireert. Als je meer actie wilt in je leven, begin dan met de bron – passie. Dat is de oorsprong van alle actie in je leven!


Wil je meer geluk en succes in je leven?

Bestel dan nu het e-boek ‘De Sleutels van Geluk en Succes’. Ontdek stap voor stap je doelen te bereiken en je goed te voelen. Geluk en succes zijn haalbaar voor iedereen!

Ja, ik wil meer succes in mijn levenOp jouw succes,

Frank de Moei
Professional Coach
Newstart.nl | Training in Geluk en Succes

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei. Sinds 2008 heb ik via deze site meer dan 15.000 cursisten online begeleid in het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen, meer ontspanning, betere relaties, leuker werk en meer geluk in hun leven.
Download mijn gratis e-boek