Ja en nee. Bezig zijn met je doelen maakt gelukkig. Het bereiken van je doel maakt tijdelijk gelukkig. Maar daarna stel je weer nieuwe doelen. Doelen op zich maken niet gelukkig. Je wilt bijna altijd meer. Verleg de focus naar wat je nu aan het doen bent. Je zult gelukkig zijn en daardoor automatisch je doelen bereiken.

Zonder doel kom je nooit waar je wilt zijn.

Je doelen geven richting en betekenis aan je leven. Leven zonder doelen is als op vakantie gaan zonder bestemming. Het kan goed uitpakken, maar je loopt de kans te verdwalen.

Ook al is het spontaan, het is veel makkelijker te bepalen op welke plek je wilt uitkomen. Dat vergroot de kans dat je het ook zult bereiken.
Je hoeft niet alle details te regelen, de richting is het belangrijkste.

Rennen naar de finish en de wedstrijd vergeten.

Sommige mensen zijn zo bezig met doelen in de toekomst, dat ze vergeten te leven in het nu. Dat is uitstel van geluk. Denken dat je nu iets moet doen om er later gelukkig van te worden, werkt meestal niet. Waarom niet? Omdat geluk niet afhankelijk is van je doelen.

Vraag: “Wat? Maken mijn doelen me niet gelukkig? Waarom ren ik dan de hele tijd als een Road Runner heen en weer?” Antwoord: “Geen idee. Waarom doe je dat?” Meestal omdat we denken dat onze doelen ons gelukkig maken. Maar als je nadenkt, zie je dat je op het moment dat je je doel bereikt, slechts kort tevreden bent. Daarna stel je weer een nieuw doel en begint opnieuw te rennen.

Zo gaan we van doel naar doel omdat we denken: “Als ik dát heb, ben ik pas echt gelukkig.” Is dat wel zo? Kijk eens terug naar de doelen uit het verleden die je inmiddels hebt behaald. Ben je daar gelukkig mee? Of wil je uiteindelijk toch meer? Ben je tevreden met je eerste auto, baan of relatie of wil je toch liever iets anders? Wat denk je dat er gebeurt als je dat ook hebt bereikt?

Geniet van je leven

De beste manier om je goed te voelen, is door het volgen van de Online Training Geluk - Genieten van het Leven. Gelukkig zijn is geen toeval, het is een beslissing. Ontdek wat jou ècht gelukkig maakt en geniet weer van elke dag. Voel je beter over jezelf en je leven!

Doen wat je wilt maakt gelukkig.

Als je het loslaat je doelen te zien als de enige weg naar geluk, maak je veel meer ruimte om je goed te voelen. Hopelijk verleg je dan je aandacht naar wat je nu aan het doen bent. Als je nu doet wat je wilt en je nu goed voelt, bereik je automatisch je doel. Hoe kun je ooit je doel bereiken als de weg ernaartoe niet goed voelt? Dat heeft geen zin, nietwaar?

Er zijn twee paden in dit leven: of je doet wat jij wilt of je doet wat anderen willen. Daar komt het uiteindelijk wel op neer. Zolang je blijft doen wat jij wilt, ben je altijd op de goede weg. Alleen op dat pad vind je authentiek, zinvol en persoonlijk succes. Op het andere pad wachten je slechts oppervlakkige doelen die je niet gelukkig maken. Nu doen wat je wilt is de snelste weg naar succes. Nu – niet morgen, niet volgend jaar, maar nu.

Geluk is het ultieme doel.

Uiteindelijk is ons ultieme doel gelukkig te zijn. Daar gaat het toch om? Je wilt toch iets bereiken zodat je je goed voelt? Je wilt toch een leuke baan, een goede relatie, een mooi huis en fijne vrienden om je daarmee gelukkig te voelen? Werk, relaties en al het andere zijn slechts een middel om dat te bereiken.

Streef dus je doelen na als je je daar goed bij voelt. Geniet van de finish, maar vergeet de wedstrijd niet. Uiteindelijk is het hele leven een wedstrijd, maar wel één die je met jezelf loopt. Vergelijk jezelf met niemand – iedereen is uniek.

Doelen najagen om zo gelukkig te zijn, is als een hond die zijn staart achterna rent en deze nooit te pakken krijgt. Pas als je daarmee stopt, zie je dat geluk altijd al aanwezig was. Daarom zeggen ze: “Succes is niet de weg naar geluk – geluk is de weg naar succes.”


Word gelukkig en geniet van je leven!

Je goed voelen is het belangrijkste doel in je leven. Toch zitten weinig mensen echt lekker in hun vel. Wil je je weer fantastisch voelen? Wil je weer echt genieten van je leven? Voel je dan 100% beter met deze online training!

Ja, ik wil meer genieten van het leven

15.000+ cursisten gingen je voor!


Op jouw succes,

Frank de Moei
Professional Coach
Newstart.nl | Training in Geluk en Succes

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei. Sinds 2008 heb ik via deze site meer dan 15.000 cursisten online begeleid in het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen, meer ontspanning, betere relaties, leuker werk en meer geluk in hun leven.
Download mijn gratis e-boek

3 antwoorden
 1. wil
  wil zegt:

  Eigenlijk zou ik gelukkig moeten zijn!
  Heb tot op heden drie maal mijn droom mogen verwezenlijken.
  Toch voel ik een leegte over wat ik mis?
  Als coach geef ik mijn geïnteresseerden mee dat een doel in het leven belangrijk is.
  De kracht van een wens is niet te onderschatten.
  Maar wat als je wens uitkomt????
  WAT IS DAN DE VO;LGNDE WENS.
  ik HEB HET NIET OVER HET MATERIEELE!
  Groetjes,Wil Bekker.
  Blotevoetenpark Brunssum

  Beantwoorden
 2. Ida
  Ida zegt:

  Hallo,

  Om heel eerlijk te zijn heb ik nooit een doel gehad in mijn leven.. ik wist ook nooit wat ik wilde worden en nu heb ik daar nog steeds geen ideeën over. Qua opleidingen heb ik eigenlijk ook altijd maar wat gedaan, heb inmiddels verschillende opleidingen gehad en afgerond maar in het dagelijkse leven doe ik daar niks mee. Op een of andere manier ben ik nooit iets tegengekomen wat mij enorm getriggerd heeft of waarvan ik het gevoel had dat DAT het is. Heel lastig want ik voel me vaak zo’n dwalend lichtje..ik weet het gewoonweg niet. Daarnaast zijn bepaalde ideeën wat mij wel wat lijkt, naar mijn idee te grote/onhaalbare “dromen”, waardoor ik de kracht/motivatie niet kan vinden om daar wat mee te gaan doen. Hoe vind je je doel en hoe bereik je die?

  Beantwoorden
  • Frank
   Frank zegt:

   Beste Ida,

   “Daarnaast zijn bepaalde ideeën wat mij wel wat lijkt, naar mijn idee te grote/onhaalbare “dromen”, waardoor ik de kracht/motivatie niet kan vinden om daar wat mee te gaan doen.”
   Blijf niet hangen in het idee dat het DAT moet zijn (ook passie moet ontwikkeld worden). Als iets je aanspreekt, dan is dat voorlopig voldoende. Kennelijk triggert het dan wèl iets in je. Van tevoren weet je nooit hoe dit gaat uitpakken, maar dat kun je pas weten als je er ook mee aan de slag gaat. Dus om de laatste vraag te beantwoorden: elk doel bereik je (alleen) stap voor stap, met geduld. Dus een ‘onhaalbare’ droom ombreken in duizend kleine stappen en gewoon gaan beginnen.

   Dit artikel geeft je meer inzicht:
   https://www.newstart.nl/blog/in-je-passie-ligt-je-kracht/

   Veel succes en vriendelijke groet,
   Frank

   Beantwoorden

Wil je jouw ervaring delen, of heb je een vraag?

Wil je jouw ervaring delen, of heb je een vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.