Ja en nee. Bezig zijn met je doelen maakt gelukkig. Het bereiken van je doel maakt tijdelijk gelukkig. Maar daarna stel je weer nieuwe doelen. Doelen op zich maken niet gelukkig. Je wilt bijna altijd meer. Verleg de focus naar wat je nu aan het doen bent. Je zult gelukkig zijn en daardoor automatisch je doelen bereiken.

Zonder doel kom je nooit waar je wilt zijn.

Je doelen geven richting en betekenis aan je leven. Leven zonder doelen is als op vakantie gaan zonder bestemming. Het kan goed uitpakken, maar je loopt de kans te verdwalen.

Ook al is het spontaan, het is veel makkelijker te bepalen op welke plek je wilt uitkomen. Dat vergroot de kans dat je het ook zult bereiken.
Je hoeft niet alle details te regelen, de richting is het belangrijkste.

Rennen naar de finish en de wedstrijd vergeten.

Sommige mensen zijn zo bezig met doelen in de toekomst, dat ze vergeten te leven in het nu. Dat is uitstel van geluk. Denken dat je nu iets moet doen om er later gelukkig van te worden, werkt meestal niet. Waarom niet? Omdat geluk niet afhankelijk is van je doelen.

Vraag: “Wat? Maken mijn doelen me niet gelukkig? Waarom ren ik dan de hele tijd als een Road Runner heen en weer?” Antwoord: “Geen idee. Waarom doe je dat?” Meestal omdat we denken dat onze doelen ons gelukkig maken. Maar als je nadenkt, zie je dat je op het moment dat je je doel bereikt, slechts kort tevreden bent. Daarna stel je weer een nieuw doel en begint opnieuw te rennen.

Zo gaan we van doel naar doel omdat we denken: “Als ik dát heb, ben ik pas echt gelukkig.” Is dat wel zo? Kijk eens terug naar de doelen uit het verleden die je inmiddels hebt behaald. Ben je daar gelukkig mee? Of wil je uiteindelijk toch meer? Ben je tevreden met je eerste auto, baan of relatie of wil je toch liever iets anders? Wat denk je dat er gebeurt als je dat ook hebt bereikt?

Wil je gelukkiger worden?

Volg dan deze online Cursus Gelukkig worden.
Ontdek wat je gelukkig maakt – en geniet van elke dag.
De cursus is gemakkelijk te volgen in je eigen tempo.
Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor!


Doen wat je wilt maakt gelukkig.

Als je het loslaat je doelen te zien als de enige weg naar geluk, maak je veel meer ruimte om je goed te voelen. Hopelijk verleg je dan je aandacht naar wat je nu aan het doen bent. Als je nu doet wat je wilt en je nu goed voelt, bereik je automatisch je doel. Hoe kun je ooit je doel bereiken als de weg ernaartoe niet goed voelt? Dat heeft geen zin, nietwaar?

Er zijn twee paden in dit leven: of je doet wat jij wilt of je doet wat anderen willen. Daar komt het uiteindelijk wel op neer. Zolang je blijft doen wat jij wilt, ben je altijd op de goede weg. Alleen op dat pad vind je authentiek, zinvol en persoonlijk succes. Op het andere pad wachten je slechts oppervlakkige doelen die je niet gelukkig maken. Nu doen wat je wilt is de snelste weg naar succes. Nu – niet morgen, niet volgend jaar, maar nu.

Geluk is het ultieme doel.

Uiteindelijk is ons ultieme doel gelukkig te zijn. Daar gaat het toch om? Je wilt toch iets bereiken zodat je je goed voelt? Je wilt toch een leuke baan, een goede relatie, een mooi huis en fijne vrienden om je daarmee gelukkig te voelen? Werk, relaties en al het andere zijn slechts een middel om dat te bereiken.

Streef dus je doelen na als je je daar goed bij voelt. Geniet van de finish, maar vergeet de wedstrijd niet. Uiteindelijk is het hele leven een wedstrijd, maar wel één die je met jezelf loopt. Vergelijk jezelf met niemand – iedereen is uniek.

Doelen najagen om zo gelukkig te zijn, is als een hond die zijn staart achterna rent en deze nooit te pakken krijgt. Pas als je daarmee stopt, zie je dat geluk altijd al aanwezig was. Daarom zeggen ze: “Succes is niet de weg naar geluk – geluk is de weg naar succes.”


Word gelukkig en geniet van je leven!

Je goed voelen is het belangrijkste doel in je leven. Toch zitten weinig mensen echt lekker in hun vel. Wil je je weer fantastisch voelen? Wil je weer echt genieten van je leven? Voel je dan 100% beter met deze online training!

Ja, ik wil meer genieten van het leven

15.000+ cursisten gingen je voor!


Op jouw succes,

Frank de Moei
Professional Coach
Newstart.nl | Training in Geluk en Succes

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei. Sinds 2008 heb ik via deze site meer dan 15.000 cursisten online begeleid in het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen, meer ontspanning, betere relaties, leuker werk en meer geluk in hun leven.
Download mijn gratis e-boek