Leuker werk – stel je droombaan niet uit!

Wacht niet tot je ideale baan naar je toekomt. Leuker werk wordt gecreëerd, niet gevonden. Het is niet moeilijk om het werk te vinden dat echt bij je past. Door actie te nemen krijg je zekerheid. Dit artikel geeft je een aantal oplossingen.

Van universiteit tot kassajuffrouw.

Een kennis van mij zei laatst: “Ik heb het opgegeven naar mijn droombaan te zoeken. Werk is voor mij een middel om te leven, niets meer.” Ze zei het meer berustend dan opgetogen.
Deze vrouw is zeer intelligent en heeft een universitaire opleiding. Nu is ze veertig jaar en zit ze achter de kassa bij de supermarkt. Hoe is dat zo gekomen?

Begrijp me goed: er is niets mis met achter de kassa zitten. Geen enkele baan is meer waard of belangrijker dan de andere. Maar dit is niet wat ze wil. En ze heeft véél meer in haar mars. Ze denkt dat er gewoon niet meer in zit. Jarenlang heeft ze nagedacht wat ze wilde, maar ze is er nooit achtergekomen. Terwijl dat helemaal niet zo moeilijk is.

Wat zonde! Het ligt niet aan haar intelligentie. Het ligt niet aan een gebrek aan vaardigheden. Die heeft ze genoeg. Het ligt aan een gebrek aan inzicht. En misschien doorzettingsvermogen.

Is het moeilijk te achterhalen wat je echt wilt doen? Nee, natuurlijk niet. Als je het maar belangrijk genoeg vindt. En je er moeite voor wilt doen.


Hoe krijg je wat je wilt?

Download ons gratis eBoek Hoe je krijgt wat je echt wilt.

Stap uit je hoofd – en geniet van een ontspannen leven. Meer dan 35.000 keer gedownload!

“Interessant, boeiend en leerzaam! Het geeft me ontzettend veel steun. Wat ben ik blij dat ik dit gevonden heb. Het verrijkt echt mijn leven!”

Hoeveel jaar moet jij nog?

Nederland heeft het hoogste percentage werkende vrouwen ter wereld. Ook mannen besteden een groot deel van hun leven aan werk en carrière.
Waarom zou je dan het werk doen dat je niet leuk vindt? Wil je later terugkijken op je leven en denken: “Ik heb 40 jaar lang iets gedaan wat me totaal niet interesseerde en daar ben ik tevreden mee”?

Dat kan nooit de bedoeling zijn. Weinig dingen zijn belangrijker dat te achterhalen wat je echt wilt. Want in je passie ligt je kracht.

Misschien vraag je je af: Ik wil heel graag leuker werk – maar hoe? Welnu, er is altijd een antwoord!

Stel het niet uit.

Het is lastig op zoek te gaan naar je ideale baan, terwijl je werkt in je huidige functie. Aan het einde van de dag ben je moe en denk je: “Dat komt morgen wel.” Morgen wordt volgende week, volgende week wordt volgend jaar en voor je het weet ben je veertig en zit je achter de kassa.

Stel je zoektocht niet uit! Als ik je één advies zou kunnen geven is het deze: “Leuk werk maakt je leven de moeite waard. Het zorgt voor energie, plezier en inspiratie. Wat het ook is wat je wilt doen, ga ervoor! Het is één van de beste beslissingen die je ooit zult nemen.”

Hoe vind je het werk dat bij je past?

Er zijn meer dan genoeg oplossingen om je te helpen. Je hoeft niet zelf het wiel uit te vinden. Ik geef een paar mogelijkheden:

Volg een e-cursus.

De e-cursus ‘Vind je Ideale Baan’ is speciaal gemaakt om uit te vinden:
– Wat je echte passie is.
– Wat je talenten zijn.
– Wat je precies zoekt in een baan (of in een eigen bedrijf).
– Hoe je bezwaren overwint en aan de slag gaat.
– Hoe je de overstap kunt maken naar je nieuwe baan.


Wil jij je droombaan vinden?

Volg dan deze online cursus Ontdek Je Droombaan.

Ontdek je passie en talent – en vind het werk dat je inspireert. Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor!

“Wow…. Al jaren liep ik rond met het idee ander werk te gaan doen, maar wat? Nu weet ik wat ik wil – dankzij jouw cursus!”

“Ik had het gevoel dat er een leukere baan voor mij was en is. De cursus ‘Vind je Ideale Baan’ heeft mij geholpen om dat op een rij te zetten. Nu heb ik helder wat ik wil en onderneem ik actie om mijn ideale baan te vinden. Ik kan de cursus iedereen aanraden. Top!”

Van hoop naar actie.

Misschien hoop je: “Het komt wel goed. Op een dag weet ik wat ik wil en dan ga ik dat doen.” Mijn ervaring is dat die hoop niet voldoende is. Hoop is iets dat afhangt van externe omstandigheden. Actie zit in jezelf. Door actie te nemen verandert hoop in zekerheid.

Wacht niet op een speciaal moment.
Jij bent speciaal genoeg.
En het moment is nu.

Over de schrijver 

Frank De Moei

Frank is een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei. Sinds 2008 heeft hij via deze site meer dan 15.000 cursisten online begeleid in gelukkig en succesvol leven. Meer over Frank.
Download Hoe je krijgt wat je echt wilt (gratis eBoek).


Ook leuk om te lezen:

10 Vragen voordat je je eigen bedrijf begint

In je passie ligt je kracht

Van baan veranderen – crisis of kans?

  • Beste Frank,

    Ik wil je bedanken voor de leerzame artikelen die je op je website hebt staan. Ik heb er echt heel veel aan gehad en nog steeds! Ik heb tevens de e-cursus “Vind Je Ideale Baan” met veel plezier gevolgd. Nou is het zo dat ik sinds kort een hele fijne baan heb gevonden waar ik in ieder geval de komende 7 maanden met veel plezier zal werken (het is helaas tijdelijk) maar ik blijf op zoek gaan naar mijn levensdoel. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er nog niet helemaal uit ben maar dankzij jouw artikelen en de cursus kom ik telkens een stapje verder in mijn leven. Dat weet ik gewoon zeker! Ook mijn manier van denken is veel positiever geworden sinds ik jouw artikelen lees en daar ben ik zeer dankbaar voor.

    Dus heel erg bedankt voor de wijze lessen en ik wens je heel veel succes met je werk. Ik weet zeker dat je al heel veel mensen hebt geholpen en nog zult gaan helpen. Ga zo door!

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >