Je ex loslaten – 3 tips

Het grootste probleem met liefdesverdriet is dat iets wilt dat je niet kunt krijgen. Namelijk een fijne relatie met je ex. Hoe meer je beseft dat dit weg is, hoe meer je het terug wilt! Zo ontwikkel je een tunnelvisie: je bent alleen nog maar bezig met wat er ontbreekt aan je leven. Er zijn meestal drie gedachten die je vasthouden in je liefdesverdriet:

1. Het had zo mooi kunnen zijn!

Als je zwelgt in liefdesverdriet, fantaseer je hoe het had kunnen zijn. “Waarom is de ander er vandoor gegaan? Waarom zag hij/zij niet dat het zo mooi had kunnen zijn! Kon mijn ex dit maar inzien! Met wat kleine aanpassingen (meestal van de ander), hadden we nu een droomleven kunnen hebben!” Die gedachten pijnigen je, nietwaar?

Maar had het werkelijk zo mooi kunnen zijn? Dat is de vraag. Als het zo mooi had kunnen zijn, dan was het dat wel geweest. Meer zat er kennelijk niet in. Als het er wèl in had gezeten, dan was het wel gebeurd. Dat dit niet is gebeurd, zegt toch voldoende over de relatie? Geef de illusie op dat het anders had kunnen zijn. Doe je dit niet, dan blijf je zwelgen in je fantasie. Pas als je die fantasie loslaat, kun je verder met je leven.

2. Ik vind nooit meer zo iemand!

Na een mislukte relatie denk je: “Ik vind nooit meer zo’n man of vrouw. Dit was het hoogtepunt en vanaf nu kan het alleen maar tegenvallen. Ik blijf alleen achter. Ik wil gewoon een gelukkige relatie!” Hoe sterker je denkt dat je nooit meer iemand vindt, hoe sterker je blijft vasthouden aan je ex. Maar was dit wel het hoogtepunt in je leven?

Als het een hoogtepunt was, dan waren jullie nu gelukkig. Wie zegt dat je nooit meer zo iemand vindt? Bovendien: Wat heb je aan iemand die niet bij je wilt zijn? Hoe mooi, goed, knap deze ook is? Heb je zo iemand eigenlijk wel nodig? Alleen achterblijven is ook een illusie. Als je openstaat voor nieuwe relaties, vind je vanzelf wel iemand die bij je past.


Wil jij je relaties verbeteren?

Volg dan deze online cursus Betere Relaties.

Geef je grenzen aan – en los je relatieproblemen op. Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor!

“Jouw cursus is zo verhelderend! Was ik daar maar eerder bewust van geweest. Het geeft me veel voldoening – en het werkt!”

Bestel direct – nu voor € 57


De wereld is vol met leuke mensen, dus wie zegt dat er maar één perfecte partner bestaat? Past er maar één huis, één platonische vriend(in) of één baan bij je? Of zijn er meer mogelijkheden? Niet alleen willen achterblijven is een slechte basis om een relatie te beginnen. Wees realistisch: je vind altijd wel iemand die (nog) beter bij je past. Maar dan moet je wel eerst je ex loslaten…

3. Het ligt aan mij!

Vaak betrekken we de relatiebreuk op onszelf. “Het ligt aan mij. Ik had het anders moeten doen. Ik heb het verprutst.” Toch je hebt gedaan wat je kon met wat je toen wist. Wens niet dat je iemand anders had moeten zijn. Je bent zoals je bent en degene die dat waardeert, die verlaat jou niet. Degene die je verlaat waardeert dat kennelijk niet. Wat heb je aan iemand die je niet neemt zoals je bent?

Iedereen maakt fouten en niemand kan deze ongedaan maken. We kunnen er hooguit voor zorgen dat we de fout niet opnieuw maken. Dus bekijk wat je zou willen veranderen – voor de volgende relatie. Zo worden je relaties beter. Voor deze relatie kun je niets meer veranderen, want hij is voorbij. Leer van je fouten en probeer het opnieuw…

Je voelt je verdrietig omdat je focust op het enige dat je niet kunt hebben. Maar hoe zit het met alles dat je wèl hebt? Het leven bestaat uit meer dan een relatie. Richt je aandacht op de rest en je voelt je automatisch weer beter. Natuurlijk heeft het verwerken van liefdesverdriet tijd nodig. Gun jezelf die tijd, maar blijf er niet in hangen.

Maak je geluk niet afhankelijk van iemand die niet meer bij je is. Dat is zinloos. Je was gelukkig voordat je deze persoon ontmoette en je kunt dus óók weer gelukkig zijn na jullie relatie. Richt je aandacht op alle goede dingen in je leven. Gaat niet zwelgen in het verleden Het verleden is afgesloten, maar de toekomst ligt nog open!

En wil je in de toekomst betere relaties? Bestel dan deze e-cursus:


Verbeter Je Relaties Met Iedereen!

Volg de Online Training Betere Relaties.

– Los je relatieproblemen op.
– Word een meester in communicatie.
– Verbeter al je relaties, zakelijk en privé.

Je ontvangt:
– 23 Praktische lessen met effectieve handvatten.
– Uitgebreide vragen en bewezen oefeningen bij elke les.
– Een geweldig eBoek met 100 pagina’s extra inzichten.

Leer in je eigen tempo, met levenslange toegang.
Coach jezelf en verbeter je relaties!

Meer Informatie
Bestel Direct voor € 57


Over de schrijver 

Frank De Moei

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei.

Meer dan 15.000 cursisten heb ik inmiddels geholpen met een gelukkig en succesvol leven.

Wat wil jij?
Wil jij meer zelfvertrouwen, minder stress, betere relaties, leuker werk, meer geluk en meer succes?
Deze Online Trainingen gaan je helpen!

Meer over
Meer over Frank
Ervaringen van cursisten

ONTDEK HET GEHEIM

Hoe je krijgt wat je echt wilt !

Download ons gratis eBoek.

35.000 Lezers gingen je voor.


Ook leuk om te lezen:

Reageer op dit artikel

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>