Ik heb de loterij gewonnen en ben miljonair – Wat nu?

Ik denk dat veel mensen fantaseren over het winnen van de loterij. Er is iets magisch aan de gedachte op een dag meer geld te ontvangen dan dat je kunt opmaken. Stel je voor dat je je huidige baan opzegt, je koffers pakt en een jaar lang gaat reizen naar de meeste exotische plekken. Of dat je eindelijk het huis van je dromen koopt. Of je ideale auto. Onbeperkt kunt winkelen. Misschien is het je droom om zoveel mogelijk cadeaus te geven aan vrienden en familie. Of zou je een liefdadigheidsproject willen starten. En geld maakt al die dromen mogelijk.

Meer gegevens over deze foto

Uit diverse onderzoeken blijkt dat een groot deel van de Amerikanen vertrouwen dat hun pensioen gedekt zal worden door het winnen van de loterij. En toch is de kans dat zij of wij de loterij winnen kleiner dan de kans door de bliksem getroffen te worden. Hoe kan het nu zijn dat de fantasie om de loterij te winnen zo sterk is bij veel mensen?

Een miljoen of meer euro’s geeft je twee dingen waar ieder mens behoefte aan heeft:

Vrijheid.
Als je miljonair bent, heb je de vrijheid te doen wat je wilt, wanneer je het wilt en hoe vaak je het wilt. Je hoeft niet meer te doen wat anderen zeggen omdat je van niemand meer afhankelijk bent.

Zekerheid.
Met een miljoen euro’s weet je dat je de komende tijd, wat er ook gebeurt, voldoende geld hebt om voor jezelf en je gezin te zorgen. Je gaat als het ware direct met pensioen en het pensioen wordt gegarandeerd uitbetaald.

Er zijn twee uitdagingen die het willen winnen van de loterij met zich meebrengt:

Wat ga je doen als je de loterij wint?
Als je doet wat je wilt, heb je geen miljoen nodig. Als je niet doet wat je wilt, helpt een miljoen ook niet.
Laat me dit uitleggen. Als je mensen vraagt wat ze zouden doen als ze de loterij winnen, zeggen ze: “Ik zou dit en dat kopen. Ik zou direct een vakantie boeken en op het strand gaan liggen.” Als je ze dan vraagt wat ze daarna zouden doen, zeggen ze: “Gewoon, lekker eten, lekker reizen, leuke dingen doen.” En dan? “Nou, dat kan ik wel een jaar volhouden.” En daarna? “Tja, ……”

Wat doe je als je alles kunt doen wat je wilt? Wat doe je nadat je dat allemaal hebt gedaan?
Uiteindelijk komt er een moment dat je je afvraagt: “Wil ik de rest van mijn leven cocktails blijven drinken op een strand in Aruba? Wil ik wel elke dag winkelen of op de bank liggen met een boek? Wat wil ik nu verder met mijn leven?”

Het antwoord op die vraag is werk. Nee, niet een administratieve baan bij de overheid – tenzij dat natuurlijk toevallig je passie is. Maar werk dat je uitdaagt en motiveert. Waar je je energie en interesses in kwijt kunt. Wat meer een hobby is dan een functie. Meer een passie dan een baan. Het maakt niet uit of het in loondienst is of in een eigen bedrijf. Maar uiteindelijk denk ik dat je wilt werken, iets wilt creëren, iets wilt opbouwen.

Dat zit nu eenmaal in de mens. Ik denk dat er weinig mensen een leven lang luieren en denken: “Dat heb ik goed gedaan. Mijn leven had zin. Ik ben gegroeid als mens en heb veel geleerd.”
Groeien, leren, zingeving, bijdragen, opbouwen, ontwikkelen komen allemaal van bezig zijn met iets. Niet van op de bank liggen. Hoe fijn die bank soms ook is, je wilt er niet je hele leven op liggen.

Zoals gezegd: ‘Als je doet wat je wilt, heb je geen miljoen nodig. Als je niet doet wat je wilt, helpt een miljoen ook niet.’ Dus de vraag is: ‘Wat wil je precies doen?’ Dat lijkt me één van de belangrijkste vragen die je kunt stellen.

Dus wat wil je precies?
Speciaal voor mensen die niet weten wat voor werk ze willen doen heb ik de e-cursus
Vind je ideale baan en maak de overstap gecreëerd. Ontdek je passies en talenten en vind het werk dat bij je past! Dan hoef je dit niet meer uit te zoeken als je een miljoen wint…

Wat ga je doen totdat je de loterij wint?
Hoe raar het ook klinkt, kennelijk rekenen veel mensen erop dat ze op een dag de loterij winnen en dat dan alles goed komt. Er gebeurt een wonder en dan wordt het leven precies wat ze wensen. Wat als dat wonder nooit gebeurt? Heb je dan een ander plan?

Hoe mooi de fantasie ook is, het kan ook leiden tot uitstelgedrag. Dan denk je regelmatig: ‘Er komt ooit een moment wanneer ik echt kan doen wat ik wil.’ Het enige moment dat je echt kan doen wat je wilt is nu. Niet morgen, niet volgende week, maar nu. Ga vandaag nog iets doen dat je brengt in de richting van je dromen. Neem actie en wacht niet op het ideale moment.

Je hoort vaak over mensen die de loterij winnen, binnen een jaar alles uitgeven en weer terugzijn bij af. Sommigen moet zelfs een uitkering aanvragen. Als je zelf je fortuin creëert door je met volle overgave in te zetten voor je passie, dan leef je al het leven dat je wenst en heb je het geld niet of minder nodig. Als je wacht op het winnen van de loterij, maar je mentaliteit is van iemand die zijn hand ophoudt en niet zelf creëert, dan zorgt dezelfde mentaliteit ervoor dat je het ook weer kwijtraakt. Zoals iemand ooit zei: ‘Probeer miljonair te worden. Niet om die miljoen euro’s, maar om wat je erdoor wordt: een persoon die een miljoen waard is.’

Daaruit blijkt dat het uiteindelijk niet gaat om een miljoen euro’s. Veel mensen zijn tevreden als ze hun huis en de etentjes met vrienden en familie kunnen betalen. Het gaat om groei als mens en leven in overvloed. Dat beperkt zich niet tot geld. Echte rijkdom is de rijkdom van je persoonlijkheid. Wie je bent, niet wat je hebt. Wat je doet, niet wat je bezit. Wat je leert, niet wat je verdient.

Net zoals veel mensen zou ik helemaal geen bezwaar hebben de loterij te winnen. Ik fantaseer er ook wel eens over. Maar in de tussentijd doe ik wat ik het liefste doe: mensen begeleiden in geluk en succes. Vandaar dit artikel!

Wil je je passie en talenten ontdekken? De overstap maken naar je droombaan? Bestel dan de volgende e-cursus:

Vind je droombaan in slechts 12 weken!
Inspirerend werk is de basis voor je geluk. Hoe beter je bepaalt wat je passie en talenten zijn, hoe makkelijker je je droombaan vindt. Ontdek jouw ideale baan met deze online training en maakt de overstap! De training is gebaseerd op bewezen coaching technieken en is makkelijk via je e-mail te volgen. Vind je droombaan snel en eenvoudig

Geef wat positieve energie terug met een reactie, like of retweet :)

Op jouw succes,
Frank de Moei
Frank de Moei – Professional Coach – Capedium
www.newstart.nl Begeleiding in Geluk en Succes
Gratis e-boek: ‘Hoe je krijgt wat je werkelijk wilt’ Klik hier

65 reacties op “Ik heb de loterij gewonnen en ben miljonair – Wat nu?”

 1. Arno zegt:

  Goede uitleg van de verlangens achter de “fantasie” miljonair te worden. Geld is vaak meer een symbool van vrijheid en geluk dan een voorwaarde.

 2. melissa zegt:

  Ja, zeer leuk en nuttig artikel.

 3. Yolanda zegt:

  Mooi artikel wat de waarde van geld weergeeft. Tevredenheid lijkt mooi maar stagneert, juist dankbaarheid creeert groei. Geld is een dienaar, jij bent de meester.

 4. Louise zegt:

  Wat een mooi artikel!
  Zo heerlijk confronterend- dit is dus de echte waarheid!

 5. K zegt:

  Het is een mooie artikel alleen moet ik je vertellen dat geld toch jou leven vergemakkelijkt en ik moet je toch echt zeggen dat ik zeeeeer gelukkig ben sinds ik mijn miljoen euro bijelkaar had dus geld maakt jou leven echt makkelijk, k werk ook gewoon zoals iedereen alleen parttime voor mezelf en doe toch echt wat ik wil dit is echt leven

 6. Bartje zegt:

  nou lekker boeiend zeg…. just proud to be me
  doe sowieso al wat ik zelf wil hahaha

 7. Paul zegt:

  Goed artikel!

  Ik ben begin 40 en sinds 6 jaar multimiljonair (> 5 mio) door een aantal slimme zetten/transacties met vastgoed en het uitbaten daarvan. Toch maakt het me maar beperkt extra gelukkig. Ik heb een mooi en fijn gezin, goede gezondheid,meer dan genoeg geld, een prachtig huis en meerdere auto´s en toch heb ik stress: wat nu!! Ben uitgekeken op mijn vak en ben op zoek naar andere uitdagingen, en dat valt juist niet mee! Je staat snel alleen – zo voelt dat – en niemand heeft medelijden met je (soms best wel jammer)!

  Het voelt heel raar omdat je blij moet zijn met wat je hebt maar aan de andere kant weet ik heel goed dat ik dit geluk niet nog een keer heel snel zal hebben. Daarnaast moet je heel waakzaam zijn dat wat je hebt niet verliest, daar zijn heel veel voorbeelden van: zeker als je op zoek naar een nieuw prinsesje

  Het hebben van keuze mogelijkheden is een groot goed, maar het confronteert je wel hard met jezelf. Misschien ben ik een vreselijke zeur, maar wil toch laten weten dat het leven nooit echt simpel en geheel relaxt zal zijn.

  • Lilian zegt:

   Idd Paul gelukkig zijn is erg belangrijk.
   Ik ben gelukkig maar mijn finaancieel is erg slecht,door dat word ik ongelukkig.
   Ze zeggen dat geld jou niet gelukkig kan maken,maar toch als je hebt is altijd makelijk

  • Lilian zegt:

   In deze tijd moet je proberen stress te vermijden,geniet van het leven zolang je nu kunt.
   En over nieuw prinsesje,jij hebt kinderen en vrouw toch.

  • Turkan zegt:

   Hoi Paul,

   Het artikel is goed, geld maakt inderdaad niet gelukkig, het maakt het leven iets makkelijker, je hoeft niet uit te rekenen, wat je kan uitgeven,of je op vakantie kan gaan, ik ben geen miljonair, maar ik heb een heel groot hart.

   Mijn vraag is eigenlijk zou je iemand willen helpen die in nood is??

  • Melissa zegt:

   Nou wil je wel helpen hoor paul
   Je mag best een paar eurootjes storten hoor!;)
   Snap je verhaal wel….
   Mja ik denk dan helaAs zal ik dat nooit weten
   Liefs melissa

  • monique zegt:

   Hallo ik ben een 43 jarige moeder .Ik word 6aug op staat gezet en kan nergens heen ,,we slapen dan dus echt op straat .ik heb overal geprobeerd om het geld bij elkaar te krijgen maar krijg overal nee (6000).Won ik maar een beetje geld Was er maar iemand die het geld kan missen en tegen me zei ,ik help je wel ,,kan 150 euro per maand terugbetalen

  • Cis zegt:

   Beste Paul,
   Volgens mij heb jij erg veel reden om gelukkig te zijn, jij hebt een fijn gezin, je bent gezond en je hebt veel geld. Bedoel, als er een recept is voor geluk dan heb jij veel van de ingrediënten om er iets lekkers van te maken. Perfectie bestaat niet, als jij dat nastreeft zul je nooit gelukkig zijn. Ik heb niet wat jij hebt, geen liefde, matige gezondheid en hoewel ik me te pletter heb gewerkt een ver beneden modaal inkomen…maar ondanks dat ben ik wel gelukkig…alleen niet zo vaak. Ik geloof dat het winnen van de loterij mijn geluk wel zou vergroten…door vrijheid en mogelijkheden. Maar het levert natuurlijk geen gezondheid of liefde. En waarom zoek jij een nieuw prinsesje als je een fijn gezin hebt?

 8. Frank zegt:

  Beste Paul,

  Je opmerking “het hebben van keuzemogelijkheden is een groot goed, maar het confronteert je wel hard met jezelf” herken ik wel.
  Het is makkelijker te kiezen tussen twee, dan tussen honderden mogelijkheden.

  Als ik een suggestie mag geven: Onderzoek waar je energie van krijgt in je werk en neem dat als uitgangspunt. Dan ben je meer bezig met het proces dan met het resultaat en dat geeft plezier en maakt de uitdaging des te leuker.

  Veel succes!

  Vriendelijke groet,
  Frank

 9. Rob zegt:

  Mooi je uitleg maar ehm…. als ik zo veel geld heb zou ik niet veel anders doen dan dat ik nu doe alleen ik kan het allemaal wat sneller kopen…….
  Dus conclusie……. ik ga lekker verder met me leventje maar dan zonder de gedachte van kan ik dat wel betalen heerlijk toch???
  en natuurlijk zal je wel eens rot voelen maar dat doe je zonder geld ook zie er geen verschil in.

 10. Meltem zegt:

  Natuurlijk, geld maakt dergelijk wel gelukkig. Uiteindelijk opent het deuren zoals beter voor je gezondheid zorgen, sporten, af en toe op vakantie te kunnen gaan, met je kinderen,je gezin.
  Je kinderen niks te kort komt.

  Ik ben sinds een paar maanden begonnen met een projectontwikkeling in vastgoed. Nu heb ik een idee ontwikkeld wat ik niet zomaar naar projectinvesteerders kan opsturen. Het is een apart idee betreft huizen. Als ik dit zomaar naar investeerders stuur, dan kunnen ze mij alsnog afwijzen en toch mijn idee gebruiken.

  Hoe zou ik dit toch aan moeten pakken. ik kan niet zomaar iemand vertrouwen, en er is ook niemand in mijn omgeving die verstand heeft van projecten..

 11. Frank zegt:

  Beste Meltem,

  Dit valt eigenlijk buiten het gebied van coaching, maar toch:

  Op veel gebieden kun je ideeën laten registeren bij een patentbureau, een merkenorganisatie of een notaris.

  De merkplaats.nl is “een merkenbureau dat zich heeft gespecialiseerd in de dienstverlening op het terrein van de juridische bescherming van ideeën, tv-formats, merken, auteursrechten, domeinnamen, handelsnamen en modelrechten.”

  Ikzelf heb er goede ervaringen mee. Je kunt altijd vrijblijvend contact opnemen en informeren of je je idee kunt laten beschermen.

  Daarnaast zou ik altijd in zee gaan met een partij die je vertrouwt.

  Veel succes
  Vriendelijke groet,
  Frank

 12. Meltem zegt:

  Beste Frank,

  Alsnog bedankt voor je advies, en nog sory dat ik het hier heb geplaatst. Hoe kan ik jou om meer advies vragen Frank? marktplaats is toch op hoog niveau onbetrouwbaar geworden..ik ben nieuw met dit?

  en nogmaals sorry..

  Gr. Meltem

 13. erik zegt:

  geld maakt altijd gelukkig zo niet geef je een deel toch weg pffff maakje andere mensen blij hier moet je niet eens over discuseren …………………..

 14. Mieke zegt:

  Eric, als jij dan een deel zou weggeven, hier zijn ze meer dan welkom en zouden we er wel degelijk gelukkiger van worden ;-)

 15. Rijkje zegt:

  Als je heel veel centen bezit en dan? Juist! Shoppen,vreten, verdwalen, flirten,zeuren en de krant onderste boven lezen. Dit is best wel vermoeiend hoor, vergis je niet!

 16. Ad zegt:

  Nee Frank, het antwoord is niet werk maar dingen doen die je boeien. Werk moet altijd financieel wat opleveren anders is zinloos want dan wordt ontslagen of ga je failliet. Het essentiële, als je financieel onafhankelijk bent, is nou juist dat dat geen randvoorwaarde meer is bij hetgeen waarmee je je dagelijks bezig mee wilt gaan houden. Dus je hoeft jezelf niet meer te beperken tot werk in je keuze maar kunt alles gaan doen waar je hart ligt ook al levert dat in financiële zin niets op. Dat dat dan niet jaren lang op de bank liggen of cocktails drinken op een strand zal zijn lijkt me voor de hand liggend maar werk ligt wat dat betreft net zo min voor de hand. Stel het heelal boeit je mateloos dan ga toch lekker op je 51ste nog astronomie studeren of je hebt altijd al kunstschildernares willen zijn dan richt je je atelier in het schilder je er op los, wat maakt het uit dat je schilderijen niet verkopen zolang jij ze maar mooi vindt. En waarom je trouwens beperken tot één ding, mensen hebben meestal meerdere interesses die ook nog eens in de loop van de tijd veranderen. Wat let je om aan autoraces te doen en tegelijkertijd een dierenopvang te runnen waar geld bij moet?
  Kortom ga dingen doet waar je lol aan hebt en je voldoening geven en beperk je daarbij niet tot alleen werk want dat is echt niet het enige zinvolle om met je leven te doen. Tja en als je niet financieel onafhankelijk bent, ja dan zul je je moeten beperken tot werk want er moet immer brood op de plank komen. Dat je dan ook het beste voor werk kunt kiezen waar je passie ligt ben ik het voor 100% mee eens.

 17. Frank zegt:

  Beste Ad,

  Dank voor je aanvulling.
  Ik denk dat we het met elkaar eens zijn. Ik vertaal werk zoals in het artikel staat als “iets creëren, iets opbouwen, groeien, leren, zingeving, bijdragen, ontwikkelen”. Kortom, een activiteit die je boeit.

  Vriendelijke groet,
  Frank

 18. Thalia zegt:

  Ik zou een miljoen winkelwagentjes kopen met in elk exemplaar een tuinkabouter en die over de stad verspreiden. Gewoon, omdat het kan. Vraag maar niets :P

 19. Frank zegt:

  Ik vind dit wel heel zwart-wit… Sommige dingen snap ik, maar je kunt nog steeds groeien als mens en rijk zijn tegelijk.
  Ik kan genoeg dingen bedenken die ik kan doen en dan ben ik echt niet binnen een jaar klaar ;-)
  Wat dacht je van vrijwilligerswerk? Projecten in het buitenland, zou ik zo een jaar doen, er zijn zoveel niet betaalde banen die net zoveel (misschien wel meer) voldoening geven. Groei je ook van als persoon.

  Ja en als je dan terug bent.. goh, de wereld is zo groot.. ik zou alle landen gaan ontdekken en van reizen groei je ook als persoon. Nieuwe culturen, nieuwe impulsen, nieuwe ingevingen, nieuwe energie.
  En mocht je je vervelen kun je altijd opleidingen of cursussen gaan volgen of gaan werken. Maar dan weet je dat het ook gewoon kan.
  Misschien een eigen bedrijf beginnen? Iets wat veel mensen willen, maar het financieel niet haalbaar is, denk dat een miljoen dan ook wel zou helpen ;-)

  Volgens mij kun je EN rijk zijn EN groeien als persoon, het een sluit het ander niet uit.

 20. Frank zegt:

  Beste Frank,

  Ik ben het helemaal met je eens dat rijkdom en persoonlijke groei elkaar niet uitsluiten. Ik geloof niet dat ik anders beweer.

  Het punt van het artikel is deze: Kun je de elementen die je opnoemt (andere mensen helpen, reizen, cursussen volgen, een eigen bedrijf beginnen) NU al vertalen naar betaald werk? Want dan hoef je niet te wachten tot je de loterij wint, maar kun je nu al beginnen te doen wat je graag wilt.

  Je kunt die elementen vertalen naar betaald werk: er zijn genoeg mensen die jouw voorbeelden al uitvoeren, in loondienst of een eigen bedrijf.

  Vriendelijke groet,
  Frank

 21. monique zegt:

  is er een miljonair die hier ook leest, gewoon eens 200.000 aan een wild vreemd wil schenken, zodat die persoon eens kan doen wat ze wilt. aan mij dus.

  ik heb een oud kasteeltje echt voor weinig gezien. en met 200.000 euro kan ik het kopen en er iets prachtigs van maken!

  diegene die dat voor mij zou doen, heeft een goede daad verricht!

  ach…. de meeste,…. nee alle dromen zijn bedrog!

 22. Cor zegt:

  Beste mensen, ik zou monique best willen helpen bij het opknappen. Geld heb ik helaas niet meer. Nee schulden wel, en dat geeft ergere zorgen.
  Je ademt gelukkig wel gewoon door………… intussen een vriendin, en dat was toch echt ook wel een droom!!!
  Intussen probeer ik als ZZPer wat te doen, schilderen, timmeren, verwarmingswerk=mijn oud beroep, bouwactiviteiten….. en sta voor nieuwe activiteiten open zolang die redelijk worden betaald.
  Als je geld hebt is de regel dat dingen waarvan je energie krijgt, erg belangrijk zijn!! Dus activiteiten waarmee je opleeft moet je gewoon nastreven!!

  Reacties stel ik echt op prijs.

  Groeten van Cor en veeeeeeeel geluk!!!

 23. monique zegt:

  Bedankt Cor!

  Toen ik mijn berichtje schreef was ik een beetje Depri, ik sta nu wat positiever in mijn schoenen.
  Tja SHIT houden we toch wel in Nederland, want we moeten zo nodig de andere EU landen helpen.
  Idd gezondheid is belangrijker, ik maak nieuwe plannen om toch wat voor mezelf te gaan doen. andere richting misschien.
  De Droom om een boerderijtje voor mij en mijn honden en opvanghonden blijf ik houden.
  en ik kan niet wachten tot het de 10 van de maand is….Staatsloterij!

 24. Yo zegt:

  Ach, het hangt er natuurlijk veel van af hoeveel je wint.
  Is het een miljoen, dan kan je bijvoorbeeld je huis verbouwen, een grote camper kopen en een nieuwe auto.
  Betreft het miljoenen, dan zou ik het investeren in het bouwen en onderhouden van een ambachtsschool op een specifieke locatie in Zuid-Amerika. Dit omdat mijn man hier vandaan komt.
  Ik weet hoe arm deze mensen het hebben. De kinderen zijn daar vrijwel ongeschoold.
  Om een land op te bouwen heb je mensen nodig die een ambacht onder de knie hebben, zoals metselen, lassen, elektro, houtbewerking, mechanische techniek. Maar ook verpleging, textiel, administratie etc.
  En last but not least: voor de egotrip zou ik deze school benoemen naar mijzelf/familie :-D
  Ja dat zou ik doen “als”….!

 25. Bianca zegt:

  Ik vind het heel dubbelzinnig ik zie wel dat je rijk en gelukkig kan zijn, maar zonder geld kun je dromen niet waar maken. Maandelijks is al moeilijk laat staan opleidingskosten voor een “leuke” opleiding. Ik zit op dat punt vast dus ik droom ook nog lekker verder. Doen wat je wil doen zit er niet in het is overleven . Als je geld hebt heb je teminste een mogelijkheid de keus is dan aan je zelf,je kan alles leren en doen geld maakt wel gelukkig als je doet wat je wil doen.(in mijn ogen)

 26. André zegt:

  Ik kijk met afschuw naar die reclame….
  Er past geen stempel meer in mij paspoort…ga toch fietsen!

  Ik heb geen uitkering…geen bijstand, geen WW…geen AOW…
  Wat ik wel heb….een hoop ellende en armoede gezien.

  Dus als ik ooit het geluk zou hebben en ik zou een groot bedrag winnen
  zal ik even om mijn heen kijken…..
  Mijn kinderen gaat het goed…..ze hebben niets van mij nodig.

  Dan blijven er genoeg mensen en gezinnen over die ik gelukkig zou kunnen maken
  met kleine bedragen.
  Bedragen die hun in staat stellen de schulden af te lossen die buiten hun schuld ontstaan zijn.

  Ik heb in mijn leven veel tegenslagen gekend en daarbij telkens gezien dat er mensen zijn die het véél slechter vergaat dan mij.

  Waarom zou ik dus klagen….
  Ik geniet er van als ik s’morgens de gordijnen open doe en de zon schijnt in mijn gezicht!

  Het leven is mooi, ook zonder veel geld…..

 27. Tim zegt:

  Of het gelukkiger maakt weet ik niet… Wel makkelijker, een dikke hoofdprijs. Met een ton kun je al veel doen. Wat ik zou doen? Gewoon blijven werken, mijn vriendin minder laten werken. Een andere auto, 15 duizend per kind (2) aan de kant leggen voor een evt studie en de rest laten staan voor wat het is. Met een ton ben je dus eigenlijk heel rijk… Geld is gewoon makkelijk om iemand te laten doen wat hij wil. Stel… De kleine wil piloot worden… dat wil hij dan echt… Zo’n opleiding is gewoon NIET te betalen. Alleen als je al knaken hebt. Ik denk dat het “geld maakt niet gelukkig” verhaal gewoon een cliché is en dat het door mensen word geroepen die zelf “gewoon” leven en wel dromen om miljonair te zijn. Ik ben niet jalours op mensen die milionair zijn. Waarom niet? Omdat als ik het zelf zou hebben ik het ook niet erg zou vinden ;-)….

 28. berlinda zegt:

  Geweldig artikel, als je een zorgeloos leventje hebt.

  Ik zou een geweldig leven kunnen hebben. Heb in het verleden keihard geknokt voor mezelf en mijn kinderen. Het leven was goed, ondanks dat ik het niet breed had, veel werkte waren we gelukkig!

  Toen heb ik één grote fout gemaakt ik kwam een man tegen die zich anders voor deed dan hij was. Nu ben ik zit ik met hele grote schulden. weet niet hoe ik elke avond eten op tafel kan zetten, de kinderen kleding moet geven etc.

  Ik ben er absoluut zeker van dat geld alleen niet gelukkig maakt. Maar als je het niet hebt maakt het wel heel erg ongelukkig! En dan bedoel ik niet dat mijn kinderen en ik alles moeten hebben, maar psychisch is het erg zwaar waardoor ik er niet zo voor mijn kinderen kan zijn als ik zou willen. Op dit moment zou ik al heel erg blij zijn met een financieel zorgeloos leventje. Maar een leventje zonder zorgen is mij sinds mijn twaalfde al niet gegund, soms denk ik wel eens het zou makkelijker zijn te gaan slapen en dan niet meer wakker te worden.

 29. peter zegt:

  ja je doet met je geld wat je wilt

 30. bnvbbnv zegt:

  das ne goeie verhaal en veel van geleerd

 31. sjef zegt:

  zoals met zoveel dingen is bezit van de zaak het einde van vermaak. als we diep in ons zelf kijken, vinden we de zaken die we zoeken niet in geld, geld is en blijft een hulpmiddel, meer niet. toch zoeken we het toch buiten ons zelf, waarom? zo zijn wij geconditioneerd. als het waren zijn we min of meer een produkt geworden van de opeenstapeling van kennis en gedachten, hierdoor zijn we ons zelf kwijtgeraakt, Je zou bijna zeggen we hebben een stukje zieldeel verloren, en dat is wat we zoeken .en dat vindt je alleen als je je zelf vindt, door naar binnen te gaan, en het niet meer buiten je zelf zoekt.

  mijn affermatie is ik ben geboren voor het geluk en niet om ongelukkig te zijn, kom je er toch in besteed dan 15% aan het probleem en 85% aan het oplossen er van. weet je niet hoe, vraag het dan,

 32. Anup zegt:

  Ik Ben buitenlander. Ik heb armheid gezien in helewereld. Behoefte van mensen wordt nooit vervuld. Als u in arm land woont, wilt u graag naar Rijke land komen wonen( waar leven beter is Dan derde wereld) Dan u komt naar rijke land wonen. Eerese paar wordt u wel blij later inloop van de tijd, wilt u nogmeer dingen hebben netals mensen van rijke land. Mijn bedoeling is geld maakt mensen wel blij maar alleenmaar tijdelijk. Groote blijheid is liefde en proberen genoegen te nemen Wat u heeft.

  Het waarde van geld hebben mensen zelf gemaakt. In wereld zijn genoeg dingen die u door de geld niet kan kopen en krijgen, misschien krijgt wel sommige nebbe dingen ( zolang u geld heeft) . Eerlijk gezegd zijn wij human tegenwoordig erg jaloers aan elkaar . Als iemand andere man met mooi auto, huis enz ziet , wilt die andere man ook zown zijn.

 33. Patricia zegt:

  Geld zelf maakt niet gelukkig, maar creëert op een erg belangrijk vlak wel rust. Onrust over financiën hebben enorme impact op relatie, gezin en omgeving. Je moet sterk in je schoenen staan om ondanks (met plezier trouwens) hard werken steeds op het randje te leven. Gezondheid kun je niet kopen, dus dat is vereiste no. 1, maar ik begrijp heel goed dat veel mensen wel eens een meevallertje zouden willen hebben. Ik ben er daar ook eentje van hoor, ik weet alleen nog niet hoe ik dat meevallertje op mijn deurmat kan laten neerkomen! Maar daarom niet ongelukkig, hooguit onrustig…

 34. Michelle zegt:

  Vannacht droomde ik dat ik 35 miljoen euro won. Toen ik wakker werd dacht ik er over na. Wat zou ik doen als ik zoveel geld had?

  – Een appartement kopen
  – Een auto
  – Een Iphone 5

  En dat was het. Ik zou een groot deel vast laten zetten op een spaarrekening met rente. Ik zou aan familieleden vragen wat hun droom is en die vervullen.

  Als ik een vriend zou vinden zou ik het nooit vertellen; ik zou niemand vertellen hoeveel geld ik nu werkelijk heb.

  Is dat waar het om draait? Het geheim houden voor jezelf? Je hebt er uiteindelijk niets aan. Met 10.000 euro kan ik mijn eerste auto en een Iphone al kopen. Waarom zou ik dan zoveel nodig hebben?

  Om de vrijheid; je kan leven zonder zorgen om geld.
  Je kan in principe alles kopen wat je zou willen hebben.
  Behalve gezondheid, liefde en vriendschap.

  En ik denk toch dat die drie dingen het belangrijkste zijn..

 35. zara zegt:

  Beste Paul,
  Luister eens naar Hemi_sync en kom tot rust en geluk in je leven
  Met je zelf en je op balans te zetten. Dan merk je wel dat alles
  Heel mooi is en ontspaning geeft.

  Succes
  Groetjes Z

 36. zara zegt:

  Dag Michelle,
  Ik droom ook vaak dat ik ineens heel veel geld krijg of wint met een jackpot.
  Dromen zijn mooi en echt. Ieder droom heeft een betekenis. En wie weet komt je droom uit :)
  Als ik het krijg zou ik veeel mensen blij maken. En veel gunnen.
  Want mensen blij maken maakt mij ook blij.

  Maar ga maar achter je dromen aan en ontdek de geheimen

 37. ron zegt:

  Geld maakt niet gelukkig, maar weinig tot geen geld maakt ECHT ongelukkig toch ??.

 38. Chris zegt:

  Als ik veel geld had dan ging een weg zoeken voor de genezing van mijn leukemie en veel stress. Ben zelfstandig en kan nu niet werken, dus geen inkomen.
  Ben 53 en hoop nog wat jaren hier te blijven. Al is dit alleen al voor mijn gezin. Heb 2 kleinkinderen waar ik ziels gelukkig mee ben. Die willen opa nog niet kwijt. Helaas ben ik ook van de overheid afhankelijk en die steken geen geld in onderzoek en genezing van mij… Dus geld…. Als ik niet zien was hoefde van mij al dat geld niet.
  Doe maar een miljoen, eenmaal genezen mag een ander de rest hebben, kan die ook uit de problemen komen.
  Warme groeten, chris

 39. Anoniem zegt:

  Hallo allemaal,

  Als een jonge miljonair wil ik ook wat toevoegen aan dit verhaal wat er niet bij staat. Aangezien men kan genieten van het geld dat uiteindelijk toch beperkt is, ja! zelfs veel geld is beperkt. Elke dag moet ik namelijk geconfronteerd worden dat de tijd die we hier op aarde beperkt is. Jazeker, we leven niet voor altijd op aarde.

  Ik ben me gaan verdiepen in allerlei spirituele zaken tot aan religie toe. Ik heb uiteindelijk de stap gezet om moslim te worden. Niet schrikken! De islaam is namelijk een vredig en spiritueel geloof als je het goed interpreteert. Ik schenk 2,5% van mijn vermogen jaarlijks aan de armen onder ons (moslims en niet-moslims). Dit is een plicht voor iedere moslim, en dit is iets wat ik met plezier doe. Daarnaast heb ik nu pas een echt gelukkig gevoel, een religie vol broederschap en liefde voor mijn medemensen.

  Ik ben blij dat ik nu een goed leven op aarde heb en de zekerheid van een goed leven na mijn dood. Ik vraag me of er meer mensen hetzelfde hebben meegemaakt, qua de gedachte over wat hierna?

  PS: Een tip voor iedereen die streeft naar een doel in het leven, begin bij het eind ;) Oftewel plan en analyseer vanaf het einde, zo kan een doel het best bereikt worden.

 40. ikke zegt:

  Geld maakt alleen maar gelukkig als je er voor gewerkt hebt en dan ken je ook de waarde van het geld ik heb nog nooit op de lotterij gespeeld en kom uit een normaal doorsnee gezin en heb nu ook mijn mooie villa en een appartement en mijn wagens en eigenlijk hoef ik ook niet meer te gaan werken ook al ben ik er nog maar 40 en ben heel gelukkig omdat ik er voor gewerkt heb

 41. Johan zegt:

  Ik ben al 20 jaar miljonair. Wat mij betreft mag het zo blijven. Heb alles wat ik wil. Ik hoef geen kinderen of een vrouw. Heb wel dames die langs komen. Proberen je natuurlijk een vinger aftebijten. Trap ik niet in. Ik heb alles wat ik wil dat is een computer Dat is gewoon mijn passie. Waarom werken…… Geld genoeg. Heb een huis nou ja had. Heb ik verkocht en woon nu in een flat klein. Omdat het handige is voor me dan zo een lompe grote huis.

  Ik zou zeggen iedereen zijn ding. Maar om zeggen ben je gelukkig? ik wel. Kan me geen betere leven voorstellen. Daarvoor die tijd had ik een vrouw kinderen en hoop stress zeik en noem maar op. Luisteren wat een vrouw huil en jank de heledag door nee dankje niet voor mij weg gelegd meer.

  Ben bij dat ik het lotje gekocht heb bij de shell station hier. Iemand anders die ook zo het leven ervaart zoals ik. En nee ik reis niet en doe ook niet winkelen heb zelfs geen auto. Ga toch zelde mijn flat uit. Boodschappen worden gedaan en word ook gepoets de poetsers.

 42. han zegt:

  Ik ken mensen die er nooit , echt wat voor gedaan hebben
  In de schoot geworpen heet dat
  Benijd ze soms
  Geld maakt niet gelukkig ?
  Maar ik huil liever in een rolls
  Ik wilde stoppen met 55
  Huis veel geld waard…..toen
  Wordt nu gewoon tot 67 doorgaan denk ik

 43. lil' G zegt:

  Dit is een oude artikel maar wel een goeie. Ik zou ook heel graag de loterij willen winnen. En klopt geld maak je niet gelukkig maar het maak je leven makkelijker. Je hebt geen zorgen. Je kan alle leuke dingen doen maar ik zal toch mijn baan houden of minder werken. Anders zou ik me gaan vervelen.

 44. Ytaella zegt:

  Wat irritant hoe een paar mensen hier meteen gaan lopen bedelen om geld als
  Iemand aangeeft miljonair te zijn.

  Ik heb ook rijke familie maar nog nooit iets gevraagd (of gekregen, wilde ik ook niet ik wilde het zelf doen. (Daarom heb ik ook nooit de loterij willen winnen) ook niet toen ik (dacht dat ik) vrijwel niets kon en niets had. Zorg mits lichamelijk / geestelijk mogelijk dat je zelf goed verdiend.
  Doe ik ook en ben een eigen bedrijf begonnen vanuit volledige arbeidsongeschiktheid. (Ik heb het hier niet over degenen die echt niet, nooit kunnen werken, die verdienen in mijn ogen direct een hogere uitkering.)
  Mijn Eigen bedrijf was niet meteen een vetpot maar je kan er al je creativiteit en passie in kwijt, de kans om meer te creëren en te bereiken en je groeit en leert van alles dat je onderneemt en dan mag je trots zijn je hebt het zelf bereikt. En long the way vindt je al alle zelfvoldoening die je zocht.
  Ik wilde van kleins af aan behalve dat ik me geestelijk al rijk voelde altijd rijk zijn, niet voor mezelf maar om arme mensen zonder water enzo te helpen.
  Mijn geld zal in elk geval niet gaan naar degenen die erom bietsen zonder er zelf iets voor doen.
  Een goed artikel.

  • Wilma zegt:

   Ytaella,

   Heeft u er wel eens over nagedacht, dat er mensen zijn, die zelf van alles er voor doen of willen doen, maar die door anderen in de problemen zijn gekomen? En met de wetenschap, dat er miljonairs zijn die anderen willen helpen, zij hier hun wanhoop misschien delen, momdat hier miljonairs zijn? Die je niet op elke site kunt vinden?

   Groeten Wilma

 45. Kees zegt:

  Ik zou direct na het winnen van een grote prijs gaan emigreren naar een land dat absoluut buiten de EU valt.Dat besluit zou ik gaan nemen om de volgende reden.Wij hebben hier in Nederland en ook daarbuiten momenteel een Kabinet van moderne VOC piraten die al een aantal jaren aan het bewind zijn en die hebben met ons als Nederlandse bevolking niet het allerbeste meer voor op financieel gebied voor de komende 25 jaar.Het leegroven van onze vleespotten in Noord Europa is in volle gang gezet en het einde daarvan is nog lang niet in zicht met al die bendes uit Zuid en straks ook Oost Europa.Dus……………………….wanneer ik win is het onmiddelijk WEGWEZEN, en zo snel mogelijk.

 46. John zegt:

  Wat als? Wat als? Wat denk je nou? Dat je een loterij wint? Zo werkt het niet. Loterijen over de hele wereld zijn er om mensen zoals jullie leeg te zuigen. Zwakke mensen allemaal. Armoede is een keus. Wil je geld? Ga werken en doe iets. Lukt het niet? Denk wat beter kan en probeer opnieuw. Door blijven gaan en niet opgeven en vooral niet denken dat je zomaar beloond word met niks doen.
  Ik heb zelf meer geld dan ik ooit kan opmaken en weet je wat…… Ieder z’n shit! Geld of geen geld. Er is altijd wel wat als je geld hebt. Problemen waar jullie niet bij stil staan. Het leven draait niet om geld, het zit hem in andere dingen. Natuurlijk denk je als je minder te besteden hebt dat je problemen zullen verdwijnen door geld, dat dacht ik ook. Maar helaas. In het begin is alles leuk maar dan wat?
  Ja idd dan helemaal niks, dan heb geen oplossing voor je probleem.
  Je zult wel denken dat ik makkelijk praten heb, en weet je wat…. Idd ik heb ook makkelijk praten. Maar dat dan wel door hard werken, 7 dagen per week de hele dag, maand in maand uit, jaar in jaar uit.

  • Chris zegt:

   John,
   heb ook als alleenstaande moeder, bedoel daar ECHT alleenstaand mee, geen man om op terug te vallen,( te pluimen) geen ouders(dood), geen familie (hadden/hebben eigen leven), op straat gestaan, hééééél hard gewerkt, full time en voor en na gaan poetsen. Noem mensen niet zwak.

 47. Noah zegt:

  Leuk artikel!

  Mijn filosofie is dat je gedachtes je realiteit creëren. Als je positieve gedachtes hebt over geld zal je je beter voelen en komt het vaak ook echt goed, je krijgt namelijk de inspiratie om dingen te doen die voortvloeien uit die (positievere) gedachtes. Maar het belangrijkste is dat je je gelukkig voelt. Want je wilt het geld immers alleen maar om je ‘gelukkiger’ te voelen. Dus waarom niet alvast ‘gelukkig voelen’. En als je je sowieso gelukkig voelt, dan heb je ook vaker geluk :P (eigen ervaring).

  Vervolgens ligt de echte waarde niet in het geld maar in de dingen die je doet. Doe de dingen die waardevol zijn voor jezelf en anderen en die waarde zal je uitbetaald krijgen.
  Je enkel richten op op rijk worden zal de echte leegte van het leven nooit opvullen. Ik wil rijk worden, maar door middel van zoveel mogelijk waarde te creëren op deze aarde, dit is namelijk mijn primaire doel. Tezamen met persoonlijke ontwikkeling en het ervaren van het leven.

 48. andrea zegt:

  hallo,
  nou dat geld niet gelukkig maakt ,
  maar als je het hebt maakt het wel een stuk gemakkelijk.
  ik heb een gezin van 6 waarvan 2 kids met zware pdd nos en het werken voor mijn onmogelijk wordt gemaakt. zie ik het leven zwaar zitten. en hebben dan daar door ook een toren hoge schuld. mede door de uwv…
  dus bij mij mag de loterij ook wel vallen
  maar dat zal denk ik vast een droom blijven……

 49. Hoosje zegt:

  Hoi allemaal,

  Erg amusant deze stellingen.

  Een glimlachende persoonlijkheid is meer succesvol dan anderen omdat een glimlach de harten van anderen verzacht.

 50. sandra zegt:

  Ik doe drie soorten loten mee het isnet omdat ik
  Rijk wil zijn,maar omdat ik niet naar mijn zin heb op
  Me werk,in mijn vorige lokatie deed ik van alles,en ben door een
  Jobcoach naar een andere plaats gedumpt,en ik doe bijnatwee jaar de
  Spoelkeuken,het is een gebouw van 44 meter hoog,hun hebben bijna iedere
  Dag feestjes en lunch,nou dan weet je hoeveel vuile afwas er zijn en die twee chef,s
  Willen dat ik het wek leuk moet vinden en dat ik voor altijd de spoelkeuken moet doen,
  Omdat voor hun lekker makelijk en gratis is,want dan hoef hun geen weerloze mensen aan te nemen,want die bedrijf wordt betaald door mijn oude lokatie en mij,jobcoach krijgt extra geld bij als hij mensen uitleend naar andere locaties,nou ik ben hellemaal klaar mee,daarom doe ik met drie soorten loten mee in die hoop dat ik win en dat ik voor altijd van dat werk vanaf ben en als ik dat wint blijf ik niet stil nee maar ga ik een eigen bedrijfje beginnen of wie weet dat ik mensen kan helpen want dat geef meer kans om meer van te leren dan in dat spoel keuken
  En ik wil ook van mijn leven genieten,dat is mij. Grooste wens.

 51. erik zegt:

  hoi ik heb een bouwbedrijfje maar ik krijg zonder geld het allemaal niet meer recht we leven al jaaren in armoede .door de jaaren heen hebben we een tekort opgebouwd van 25.000 euro mijn huis staat verplicht tekoop maar voor een telage prijs .volgens de maakelaar zit ik 125.000 onder de markt waarde de bank drijgt he in de executie te gooien nu heb ik een koper ik moet maandag tekenen raak alles kwijt waar ik 30 jaar voor gewerkt heb blijf dus met schuld achter en kan niet eens een huurwoning krijgen dus ik staa met mijn gezin op straat famillie heb ik ook nix aan .dus tja ik zou wel miljonair willen zijn ik zou veel mensen gaan helpen denk dat je dan heel dankbaar zou zijn en voldoening zou vinden gr erik jansen

 52. serena zegt:

  iedereen is rijk op zijn eigen manier .maakt geld gelukkig ???????? ik weet het niet .maar zal vast heel erg makkelijker zijn dan als je net genoeg hebt om je hoofd boven water te houden .maar als ik rijk zou zijn of worden dan zou ik wel gelukkig zijn want met geld zou ik mijn lieffie naar nederland kunnen laten komen en hem hier houden .tot we terug gaan naar zijn land .maar ik hoef geen miljonair te zijn als we maar kunnen leven .

Wat vind jij? Reageer op dit artikel: