Ik heb de loterij gewonnen en ben miljonair – Wat nu?

Lekker dromen is niet erg…

Droom je de loterij te winnen – wil je een miljonair zijn? Ik denk dat veel mensen fantaseren over het winnen van de loterij. Er is iets magisch aan de gedachte op een dag meer geld te ontvangen dan dat je kunt opmaken.

Stel je voor dat je je huidige baan opzegt, je koffers pakt en een jaar lang gaat reizen naar de meeste exotische plekken.

Of dat je eindelijk het huis van je dromen koopt. Of je ideale auto. Onbeperkt kunt winkelen. Misschien is het je droom om zoveel mogelijk cadeaus te geven aan vrienden en familie. Of zou je een liefdadigheidsproject willen starten. En geld maakt al die dromen mogelijk.

Uit diverse onderzoeken blijkt dat een groot deel van de Amerikanen vertrouwen dat hun pensioen gedekt zal worden door het winnen van de loterij. En toch is de kans dat zij of wij de loterij winnen kleiner dan de kans door de bliksem getroffen te worden. Hoe kan het nu zijn dat de fantasie om de loterij te winnen zo sterk is bij veel mensen?

Een miljoen of meer euro’s geeft je twee dingen waar ieder mens behoefte aan heeft:

Vrijheid.

Als je miljonair bent, heb je de vrijheid te doen wat je wilt, wanneer je het wilt en hoe vaak je het wilt. Je hoeft niet meer te doen wat anderen zeggen omdat je van niemand meer afhankelijk bent.

Zekerheid.

Met een miljoen euro’s weet je dat je de komende tijd, wat er ook gebeurt, voldoende geld hebt om voor jezelf en je gezin te zorgen. Je gaat als het ware direct met pensioen en het pensioen wordt gegarandeerd uitbetaald.

Er zijn twee uitdagingen die het willen winnen van de loterij met zich meebrengt:

Wat ga je doen als je de loterij wint?

Als je doet wat je wilt, heb je geen miljoen nodig. Als je niet doet wat je wilt, helpt een miljoen ook niet.

Laat me dit uitleggen. Als je mensen vraagt wat ze zouden doen als ze de loterij winnen, zeggen ze: “Ik zou dit en dat kopen. Ik zou direct een vakantie boeken en op het strand gaan liggen.”

Als je ze dan vraagt wat ze daarna zouden doen, zeggen ze: “Gewoon, lekker eten, lekker reizen, leuke dingen doen.” En dan? “Nou, dat kan ik wel een jaar volhouden.” En daarna? “Tja, ……”

Wat doe je als je alles kunt doen wat je wilt? Wat doe je nadat je dat allemaal hebt gedaan?

Uiteindelijk komt er een moment dat je je afvraagt: “Wil ik de rest van mijn leven cocktails blijven drinken op een strand in Aruba? Wil ik wel elke dag winkelen of op de bank liggen met een boek? Wat wil ik nu verder met mijn leven?”

Het antwoord op die vraag is werk. Nee, niet een administratieve baan bij de overheid – tenzij dat natuurlijk toevallig je passie is.

Maar werk dat je uitdaagt en motiveert. Waar je je energie en interesses in kwijt kunt. Wat meer een hobby is dan een functie. Meer een passie dan een baan.

Het maakt niet uit of het in loondienst is of in een eigen bedrijf. Maar uiteindelijk denk ik dat je wilt werken, iets wilt creëren, iets wilt opbouwen.

Waar gaat het nu eigenlijk om?

Dat zit nu eenmaal in de mens. Ik denk dat er weinig mensen een leven lang luieren en denken: “Dat heb ik goed gedaan. Mijn leven had zin. Ik ben gegroeid als mens en heb veel geleerd.”

Groeien, leren, zingeving, bijdragen, opbouwen, ontwikkelen komen allemaal van bezig zijn met iets. Niet van op de bank liggen. Hoe fijn die bank soms ook is, je wilt er niet je hele leven op liggen.

Zoals gezegd: ‘Als je doet wat je wilt, heb je geen miljoen nodig. Als je niet doet wat je wilt, helpt een miljoen ook niet.’ Dus de vraag is: ‘Wat wil je precies doen?’ Dat lijkt me één van de belangrijkste vragen die je kunt stellen.

Dus wat wil je precies?

Speciaal voor mensen die niet weten wat voor werk ze willen doen heb ik de e-cursus Vind je ideale baan gecreëerd:


Wil jij leuker werk vinden?

Volg dan deze online cursus Ontdek Je Droombaan.

Ontdek je passie en talent – en vind het werk dat je inspireert. Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor!

“Wow…. Al jaren liep ik rond met het idee ander werk te gaan doen, maar wat? Nu weet ik wat ik wil – dankzij jouw cursus!”

Bestel direct – nu voor € 47


Ontdek je passies en talenten en vind het werk dat bij je past! Dan hoef je dit niet meer uit te zoeken als je een miljoen wint…

Wat ga je doen totdat je de loterij wint?

Hoe raar het ook klinkt, kennelijk rekenen veel mensen erop dat ze op een dag de loterij winnen en dat dan alles goed komt. Er gebeurt een wonder en dan wordt het leven precies wat ze wensen. Wat als dat wonder nooit gebeurt? Heb je dan een ander plan?

Hoe mooi de fantasie ook is, het kan ook leiden tot uitstelgedrag. Dan denk je regelmatig: ‘Er komt ooit een moment wanneer ik echt kan doen wat ik wil.’

Het enige moment dat je echt kan doen wat je wilt is nu. Niet morgen, niet volgende week, maar nu. Ga vandaag nog iets doen dat je brengt in de richting van je dromen. Neem actie en wacht niet op het ideale moment.

Je hoort vaak over mensen die de loterij winnen, binnen een jaar alles uitgeven en weer terugzijn bij af. Sommigen moet zelfs een uitkering aanvragen.

Als je zelf je fortuin creëert door je met volle overgave in te zetten voor je passie, dan leef je al het leven dat je wenst en heb je het geld niet of minder nodig. Als je wacht op het winnen van de loterij, maar je mentaliteit is van iemand die zijn hand ophoudt en niet zelf creëert, dan zorgt dezelfde mentaliteit ervoor dat je het ook weer kwijtraakt.

Zoals iemand ooit zei: ‘Probeer miljonair te worden. Niet om die miljoen euro’s, maar om wat je erdoor wordt: een persoon die een miljoen waard is.’

Daaruit blijkt dat het uiteindelijk niet gaat om een miljoen euro’s. Veel mensen zijn tevreden als ze hun huis en de etentjes met vrienden en familie kunnen betalen.

Het gaat om groei als mens en leven in overvloed. Dat beperkt zich niet tot geld. Echte rijkdom is de rijkdom van je persoonlijkheid. Wie je bent, niet wat je hebt. Wat je doet, niet wat je bezit. Wat je leert, niet wat je verdient.

Net zoals veel mensen zou ik helemaal geen bezwaar hebben de loterij te winnen. Ik fantaseer er ook wel eens over. Maar in de tussentijd doe ik wat ik het liefste doe: mensen begeleiden in geluk en succes. Vandaar dit artikel!

Wil je je passie en talenten ontdekken? De overstap maken naar je droombaan? Bestel dan de volgende e-cursus:


Ontdek Je Droombaan!

Volg de Online Training Vind Je Ideale Baan.

– Ontdek je passies.
– Ontdek je talenten.
– Vind het werk dat echt bij je past.

Je ontvangt:
– 12 Praktische lessen met effectieve handvatten.
– Uitgebreide vragen en bewezen oefeningen bij elke les.
– 3 Geweldige eBoeken met 304 pagina’s extra inzichten.

Leer in je eigen tempo, met levenslange toegang.
Coach jezelf en vind je ideale baan!

Meer Informatie
Bestel Direct voor € 47


Over de schrijver 

Frank De Moei

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei.

Meer dan 15.000 cursisten heb ik inmiddels geholpen met een gelukkig en succesvol leven.

Wat wil jij?
Wil jij meer zelfvertrouwen, minder stress, betere relaties, leuker werk, meer geluk en meer succes?
Deze Online Trainingen gaan je helpen!

Meer over
Meer over Frank
Ervaringen van cursisten

ONTDEK HET GEHEIM

Hoe je krijgt wat je echt wilt !

Download ons gratis eBoek.

35.000 Lezers gingen je voor.


Ook leuk om te lezen:

Reageer op dit artikel

 • Goede uitleg van de verlangens achter de “fantasie” miljonair te worden. Geld is vaak meer een symbool van vrijheid en geluk dan een voorwaarde.

 • melissa schreef:

  Ja, zeer leuk en nuttig artikel.

 • Yolanda schreef:

  Mooi artikel wat de waarde van geld weergeeft. Tevredenheid lijkt mooi maar stagneert, juist dankbaarheid creeert groei. Geld is een dienaar, jij bent de meester.

 • Louise schreef:

  Wat een mooi artikel!
  Zo heerlijk confronterend- dit is dus de echte waarheid!

 • Het is een mooie artikel alleen moet ik je vertellen dat geld toch jou leven vergemakkelijkt en ik moet je toch echt zeggen dat ik zeeeeer gelukkig ben sinds ik mijn miljoen euro bijelkaar had dus geld maakt jou leven echt makkelijk, k werk ook gewoon zoals iedereen alleen parttime voor mezelf en doe toch echt wat ik wil dit is echt leven

 • Bartje schreef:

  nou lekker boeiend zeg…. just proud to be me
  doe sowieso al wat ik zelf wil hahaha

 • Goed artikel!

  Ik ben begin 40 en sinds 6 jaar multimiljonair (> 5 mio) door een aantal slimme zetten/transacties met vastgoed en het uitbaten daarvan. Toch maakt het me maar beperkt extra gelukkig. Ik heb een mooi en fijn gezin, goede gezondheid,meer dan genoeg geld, een prachtig huis en meerdere auto´s en toch heb ik stress: wat nu!! Ben uitgekeken op mijn vak en ben op zoek naar andere uitdagingen, en dat valt juist niet mee! Je staat snel alleen – zo voelt dat – en niemand heeft medelijden met je (soms best wel jammer)!

  Het voelt heel raar omdat je blij moet zijn met wat je hebt maar aan de andere kant weet ik heel goed dat ik dit geluk niet nog een keer heel snel zal hebben. Daarnaast moet je heel waakzaam zijn dat wat je hebt niet verliest, daar zijn heel veel voorbeelden van: zeker als je op zoek naar een nieuw prinsesje

  Het hebben van keuze mogelijkheden is een groot goed, maar het confronteert je wel hard met jezelf. Misschien ben ik een vreselijke zeur, maar wil toch laten weten dat het leven nooit echt simpel en geheel relaxt zal zijn.

 • Beste Paul,

  Je opmerking “het hebben van keuzemogelijkheden is een groot goed, maar het confronteert je wel hard met jezelf” herken ik wel.
  Het is makkelijker te kiezen tussen twee, dan tussen honderden mogelijkheden.

  Als ik een suggestie mag geven: Onderzoek waar je energie van krijgt in je werk en neem dat als uitgangspunt. Dan ben je meer bezig met het proces dan met het resultaat en dat geeft plezier en maakt de uitdaging des te leuker.

  Veel succes!

  Vriendelijke groet,
  Frank

 • Mooi je uitleg maar ehm…. als ik zo veel geld heb zou ik niet veel anders doen dan dat ik nu doe alleen ik kan het allemaal wat sneller kopen…….
  Dus conclusie……. ik ga lekker verder met me leventje maar dan zonder de gedachte van kan ik dat wel betalen heerlijk toch???
  en natuurlijk zal je wel eens rot voelen maar dat doe je zonder geld ook zie er geen verschil in.

 • Meltem schreef:

  Natuurlijk, geld maakt dergelijk wel gelukkig. Uiteindelijk opent het deuren zoals beter voor je gezondheid zorgen, sporten, af en toe op vakantie te kunnen gaan, met je kinderen,je gezin.
  Je kinderen niks te kort komt.

  Ik ben sinds een paar maanden begonnen met een projectontwikkeling in vastgoed. Nu heb ik een idee ontwikkeld wat ik niet zomaar naar projectinvesteerders kan opsturen. Het is een apart idee betreft huizen. Als ik dit zomaar naar investeerders stuur, dan kunnen ze mij alsnog afwijzen en toch mijn idee gebruiken.

  Hoe zou ik dit toch aan moeten pakken. ik kan niet zomaar iemand vertrouwen, en er is ook niemand in mijn omgeving die verstand heeft van projecten..

 • Beste Meltem,

  Dit valt eigenlijk buiten het gebied van coaching, maar toch:

  Op veel gebieden kun je ideeën laten registeren bij een patentbureau, een merkenorganisatie of een notaris.

  De merkplaats.nl is “een merkenbureau dat zich heeft gespecialiseerd in de dienstverlening op het terrein van de juridische bescherming van ideeën, tv-formats, merken, auteursrechten, domeinnamen, handelsnamen en modelrechten.”

  Ikzelf heb er goede ervaringen mee. Je kunt altijd vrijblijvend contact opnemen en informeren of je je idee kunt laten beschermen.

  Daarnaast zou ik altijd in zee gaan met een partij die je vertrouwt.

  Veel succes
  Vriendelijke groet,
  Frank

 • Meltem schreef:

  Beste Frank,

  Alsnog bedankt voor je advies, en nog sory dat ik het hier heb geplaatst. Hoe kan ik jou om meer advies vragen Frank? marktplaats is toch op hoog niveau onbetrouwbaar geworden..ik ben nieuw met dit?

  en nogmaals sorry..

  Gr. Meltem

 • geld maakt altijd gelukkig zo niet geef je een deel toch weg pffff maakje andere mensen blij hier moet je niet eens over discuseren …………………..

 • Eric, als jij dan een deel zou weggeven, hier zijn ze meer dan welkom en zouden we er wel degelijk gelukkiger van worden ;-)

 • Rijkje schreef:

  Als je heel veel centen bezit en dan? Juist! Shoppen,vreten, verdwalen, flirten,zeuren en de krant onderste boven lezen. Dit is best wel vermoeiend hoor, vergis je niet!

 • Nee Frank, het antwoord is niet werk maar dingen doen die je boeien. Werk moet altijd financieel wat opleveren anders is zinloos want dan wordt ontslagen of ga je failliet. Het essentiële, als je financieel onafhankelijk bent, is nou juist dat dat geen randvoorwaarde meer is bij hetgeen waarmee je je dagelijks bezig mee wilt gaan houden. Dus je hoeft jezelf niet meer te beperken tot werk in je keuze maar kunt alles gaan doen waar je hart ligt ook al levert dat in financiële zin niets op. Dat dat dan niet jaren lang op de bank liggen of cocktails drinken op een strand zal zijn lijkt me voor de hand liggend maar werk ligt wat dat betreft net zo min voor de hand. Stel het heelal boeit je mateloos dan ga toch lekker op je 51ste nog astronomie studeren of je hebt altijd al kunstschildernares willen zijn dan richt je je atelier in het schilder je er op los, wat maakt het uit dat je schilderijen niet verkopen zolang jij ze maar mooi vindt. En waarom je trouwens beperken tot één ding, mensen hebben meestal meerdere interesses die ook nog eens in de loop van de tijd veranderen. Wat let je om aan autoraces te doen en tegelijkertijd een dierenopvang te runnen waar geld bij moet?
  Kortom ga dingen doet waar je lol aan hebt en je voldoening geven en beperk je daarbij niet tot alleen werk want dat is echt niet het enige zinvolle om met je leven te doen. Tja en als je niet financieel onafhankelijk bent, ja dan zul je je moeten beperken tot werk want er moet immer brood op de plank komen. Dat je dan ook het beste voor werk kunt kiezen waar je passie ligt ben ik het voor 100% mee eens.

 • Beste Ad,

  Dank voor je aanvulling.
  Ik denk dat we het met elkaar eens zijn. Ik vertaal werk zoals in het artikel staat als “iets creëren, iets opbouwen, groeien, leren, zingeving, bijdragen, ontwikkelen”. Kortom, een activiteit die je boeit.

  Vriendelijke groet,
  Frank

 • Thalia schreef:

  Ik zou een miljoen winkelwagentjes kopen met in elk exemplaar een tuinkabouter en die over de stad verspreiden. Gewoon, omdat het kan. Vraag maar niets :P

 • Ik vind dit wel heel zwart-wit… Sommige dingen snap ik, maar je kunt nog steeds groeien als mens en rijk zijn tegelijk.
  Ik kan genoeg dingen bedenken die ik kan doen en dan ben ik echt niet binnen een jaar klaar ;-)
  Wat dacht je van vrijwilligerswerk? Projecten in het buitenland, zou ik zo een jaar doen, er zijn zoveel niet betaalde banen die net zoveel (misschien wel meer) voldoening geven. Groei je ook van als persoon.

  Ja en als je dan terug bent.. goh, de wereld is zo groot.. ik zou alle landen gaan ontdekken en van reizen groei je ook als persoon. Nieuwe culturen, nieuwe impulsen, nieuwe ingevingen, nieuwe energie.
  En mocht je je vervelen kun je altijd opleidingen of cursussen gaan volgen of gaan werken. Maar dan weet je dat het ook gewoon kan.
  Misschien een eigen bedrijf beginnen? Iets wat veel mensen willen, maar het financieel niet haalbaar is, denk dat een miljoen dan ook wel zou helpen ;-)

  Volgens mij kun je EN rijk zijn EN groeien als persoon, het een sluit het ander niet uit.

 • Beste Frank,

  Ik ben het helemaal met je eens dat rijkdom en persoonlijke groei elkaar niet uitsluiten. Ik geloof niet dat ik anders beweer.

  Het punt van het artikel is deze: Kun je de elementen die je opnoemt (andere mensen helpen, reizen, cursussen volgen, een eigen bedrijf beginnen) NU al vertalen naar betaald werk? Want dan hoef je niet te wachten tot je de loterij wint, maar kun je nu al beginnen te doen wat je graag wilt.

  Je kunt die elementen vertalen naar betaald werk: er zijn genoeg mensen die jouw voorbeelden al uitvoeren, in loondienst of een eigen bedrijf.

  Vriendelijke groet,
  Frank

 • monique schreef:

  is er een miljonair die hier ook leest, gewoon eens 200.000 aan een wild vreemd wil schenken, zodat die persoon eens kan doen wat ze wilt. aan mij dus.

  ik heb een oud kasteeltje echt voor weinig gezien. en met 200.000 euro kan ik het kopen en er iets prachtigs van maken!

  diegene die dat voor mij zou doen, heeft een goede daad verricht!

  ach…. de meeste,…. nee alle dromen zijn bedrog!

 • Beste mensen, ik zou monique best willen helpen bij het opknappen. Geld heb ik helaas niet meer. Nee schulden wel, en dat geeft ergere zorgen.
  Je ademt gelukkig wel gewoon door………… intussen een vriendin, en dat was toch echt ook wel een droom!!!
  Intussen probeer ik als ZZPer wat te doen, schilderen, timmeren, verwarmingswerk=mijn oud beroep, bouwactiviteiten….. en sta voor nieuwe activiteiten open zolang die redelijk worden betaald.
  Als je geld hebt is de regel dat dingen waarvan je energie krijgt, erg belangrijk zijn!! Dus activiteiten waarmee je opleeft moet je gewoon nastreven!!

  Reacties stel ik echt op prijs.

  Groeten van Cor en veeeeeeeel geluk!!!

 • monique schreef:

  Bedankt Cor!

  Toen ik mijn berichtje schreef was ik een beetje Depri, ik sta nu wat positiever in mijn schoenen.
  Tja SHIT houden we toch wel in Nederland, want we moeten zo nodig de andere EU landen helpen.
  Idd gezondheid is belangrijker, ik maak nieuwe plannen om toch wat voor mezelf te gaan doen. andere richting misschien.
  De Droom om een boerderijtje voor mij en mijn honden en opvanghonden blijf ik houden.
  en ik kan niet wachten tot het de 10 van de maand is….Staatsloterij!

 • Ach, het hangt er natuurlijk veel van af hoeveel je wint.
  Is het een miljoen, dan kan je bijvoorbeeld je huis verbouwen, een grote camper kopen en een nieuwe auto.
  Betreft het miljoenen, dan zou ik het investeren in het bouwen en onderhouden van een ambachtsschool op een specifieke locatie in Zuid-Amerika. Dit omdat mijn man hier vandaan komt.
  Ik weet hoe arm deze mensen het hebben. De kinderen zijn daar vrijwel ongeschoold.
  Om een land op te bouwen heb je mensen nodig die een ambacht onder de knie hebben, zoals metselen, lassen, elektro, houtbewerking, mechanische techniek. Maar ook verpleging, textiel, administratie etc.
  En last but not least: voor de egotrip zou ik deze school benoemen naar mijzelf/familie :-D
  Ja dat zou ik doen “als”….!

 • Bianca schreef:

  Ik vind het heel dubbelzinnig ik zie wel dat je rijk en gelukkig kan zijn, maar zonder geld kun je dromen niet waar maken. Maandelijks is al moeilijk laat staan opleidingskosten voor een “leuke” opleiding. Ik zit op dat punt vast dus ik droom ook nog lekker verder. Doen wat je wil doen zit er niet in het is overleven . Als je geld hebt heb je teminste een mogelijkheid de keus is dan aan je zelf,je kan alles leren en doen geld maakt wel gelukkig als je doet wat je wil doen.(in mijn ogen)

 • André schreef:

  Ik kijk met afschuw naar die reclame….
  Er past geen stempel meer in mij paspoort…ga toch fietsen!

  Ik heb geen uitkering…geen bijstand, geen WW…geen AOW…
  Wat ik wel heb….een hoop ellende en armoede gezien.

  Dus als ik ooit het geluk zou hebben en ik zou een groot bedrag winnen
  zal ik even om mijn heen kijken…..
  Mijn kinderen gaat het goed…..ze hebben niets van mij nodig.

  Dan blijven er genoeg mensen en gezinnen over die ik gelukkig zou kunnen maken
  met kleine bedragen.
  Bedragen die hun in staat stellen de schulden af te lossen die buiten hun schuld ontstaan zijn.

  Ik heb in mijn leven veel tegenslagen gekend en daarbij telkens gezien dat er mensen zijn die het véél slechter vergaat dan mij.

  Waarom zou ik dus klagen….
  Ik geniet er van als ik s’morgens de gordijnen open doe en de zon schijnt in mijn gezicht!

  Het leven is mooi, ook zonder veel geld…..

 • Of het gelukkiger maakt weet ik niet… Wel makkelijker, een dikke hoofdprijs. Met een ton kun je al veel doen. Wat ik zou doen? Gewoon blijven werken, mijn vriendin minder laten werken. Een andere auto, 15 duizend per kind (2) aan de kant leggen voor een evt studie en de rest laten staan voor wat het is. Met een ton ben je dus eigenlijk heel rijk… Geld is gewoon makkelijk om iemand te laten doen wat hij wil. Stel… De kleine wil piloot worden… dat wil hij dan echt… Zo’n opleiding is gewoon NIET te betalen. Alleen als je al knaken hebt. Ik denk dat het “geld maakt niet gelukkig” verhaal gewoon een cliché is en dat het door mensen word geroepen die zelf “gewoon” leven en wel dromen om miljonair te zijn. Ik ben niet jalours op mensen die milionair zijn. Waarom niet? Omdat als ik het zelf zou hebben ik het ook niet erg zou vinden ;-)….

 • berlinda schreef:

  Geweldig artikel, als je een zorgeloos leventje hebt.

  Ik zou een geweldig leven kunnen hebben. Heb in het verleden keihard geknokt voor mezelf en mijn kinderen. Het leven was goed, ondanks dat ik het niet breed had, veel werkte waren we gelukkig!

  Toen heb ik één grote fout gemaakt ik kwam een man tegen die zich anders voor deed dan hij was. Nu ben ik zit ik met hele grote schulden. weet niet hoe ik elke avond eten op tafel kan zetten, de kinderen kleding moet geven etc.

  Ik ben er absoluut zeker van dat geld alleen niet gelukkig maakt. Maar als je het niet hebt maakt het wel heel erg ongelukkig! En dan bedoel ik niet dat mijn kinderen en ik alles moeten hebben, maar psychisch is het erg zwaar waardoor ik er niet zo voor mijn kinderen kan zijn als ik zou willen. Op dit moment zou ik al heel erg blij zijn met een financieel zorgeloos leventje. Maar een leventje zonder zorgen is mij sinds mijn twaalfde al niet gegund, soms denk ik wel eens het zou makkelijker zijn te gaan slapen en dan niet meer wakker te worden.

 • ja je doet met je geld wat je wilt

 • bnvbbnv schreef:

  das ne goeie verhaal en veel van geleerd

 • zoals met zoveel dingen is bezit van de zaak het einde van vermaak. als we diep in ons zelf kijken, vinden we de zaken die we zoeken niet in geld, geld is en blijft een hulpmiddel, meer niet. toch zoeken we het toch buiten ons zelf, waarom? zo zijn wij geconditioneerd. als het waren zijn we min of meer een produkt geworden van de opeenstapeling van kennis en gedachten, hierdoor zijn we ons zelf kwijtgeraakt, Je zou bijna zeggen we hebben een stukje zieldeel verloren, en dat is wat we zoeken .en dat vindt je alleen als je je zelf vindt, door naar binnen te gaan, en het niet meer buiten je zelf zoekt.

  mijn affermatie is ik ben geboren voor het geluk en niet om ongelukkig te zijn, kom je er toch in besteed dan 15% aan het probleem en 85% aan het oplossen er van. weet je niet hoe, vraag het dan,

 • Ik Ben buitenlander. Ik heb armheid gezien in helewereld. Behoefte van mensen wordt nooit vervuld. Als u in arm land woont, wilt u graag naar Rijke land komen wonen( waar leven beter is Dan derde wereld) Dan u komt naar rijke land wonen. Eerese paar wordt u wel blij later inloop van de tijd, wilt u nogmeer dingen hebben netals mensen van rijke land. Mijn bedoeling is geld maakt mensen wel blij maar alleenmaar tijdelijk. Groote blijheid is liefde en proberen genoegen te nemen Wat u heeft.

  Het waarde van geld hebben mensen zelf gemaakt. In wereld zijn genoeg dingen die u door de geld niet kan kopen en krijgen, misschien krijgt wel sommige nebbe dingen ( zolang u geld heeft) . Eerlijk gezegd zijn wij human tegenwoordig erg jaloers aan elkaar . Als iemand andere man met mooi auto, huis enz ziet , wilt die andere man ook zown zijn.

 • Patricia schreef:

  Geld zelf maakt niet gelukkig, maar creëert op een erg belangrijk vlak wel rust. Onrust over financiën hebben enorme impact op relatie, gezin en omgeving. Je moet sterk in je schoenen staan om ondanks (met plezier trouwens) hard werken steeds op het randje te leven. Gezondheid kun je niet kopen, dus dat is vereiste no. 1, maar ik begrijp heel goed dat veel mensen wel eens een meevallertje zouden willen hebben. Ik ben er daar ook eentje van hoor, ik weet alleen nog niet hoe ik dat meevallertje op mijn deurmat kan laten neerkomen! Maar daarom niet ongelukkig, hooguit onrustig…

 • Michelle schreef:

  Vannacht droomde ik dat ik 35 miljoen euro won. Toen ik wakker werd dacht ik er over na. Wat zou ik doen als ik zoveel geld had?

  – Een appartement kopen
  – Een auto
  – Een Iphone 5

  En dat was het. Ik zou een groot deel vast laten zetten op een spaarrekening met rente. Ik zou aan familieleden vragen wat hun droom is en die vervullen.

  Als ik een vriend zou vinden zou ik het nooit vertellen; ik zou niemand vertellen hoeveel geld ik nu werkelijk heb.

  Is dat waar het om draait? Het geheim houden voor jezelf? Je hebt er uiteindelijk niets aan. Met 10.000 euro kan ik mijn eerste auto en een Iphone al kopen. Waarom zou ik dan zoveel nodig hebben?

  Om de vrijheid; je kan leven zonder zorgen om geld.
  Je kan in principe alles kopen wat je zou willen hebben.
  Behalve gezondheid, liefde en vriendschap.

  En ik denk toch dat die drie dingen het belangrijkste zijn..

 • Beste Paul,
  Luister eens naar Hemi_sync en kom tot rust en geluk in je leven
  Met je zelf en je op balans te zetten. Dan merk je wel dat alles
  Heel mooi is en ontspaning geeft.

  Succes
  Groetjes Z

 • Dag Michelle,
  Ik droom ook vaak dat ik ineens heel veel geld krijg of wint met een jackpot.
  Dromen zijn mooi en echt. Ieder droom heeft een betekenis. En wie weet komt je droom uit :)
  Als ik het krijg zou ik veeel mensen blij maken. En veel gunnen.
  Want mensen blij maken maakt mij ook blij.

  Maar ga maar achter je dromen aan en ontdek de geheimen

 • Geld maakt niet gelukkig, maar weinig tot geen geld maakt ECHT ongelukkig toch ??.

 • Lilian schreef:

  Idd Paul gelukkig zijn is erg belangrijk.
  Ik ben gelukkig maar mijn finaancieel is erg slecht,door dat word ik ongelukkig.
  Ze zeggen dat geld jou niet gelukkig kan maken,maar toch als je hebt is altijd makelijk

 • Lilian schreef:

  In deze tijd moet je proberen stress te vermijden,geniet van het leven zolang je nu kunt.
  En over nieuw prinsesje,jij hebt kinderen en vrouw toch.

 • Als ik veel geld had dan ging een weg zoeken voor de genezing van mijn leukemie en veel stress. Ben zelfstandig en kan nu niet werken, dus geen inkomen.
  Ben 53 en hoop nog wat jaren hier te blijven. Al is dit alleen al voor mijn gezin. Heb 2 kleinkinderen waar ik ziels gelukkig mee ben. Die willen opa nog niet kwijt. Helaas ben ik ook van de overheid afhankelijk en die steken geen geld in onderzoek en genezing van mij… Dus geld…. Als ik niet zien was hoefde van mij al dat geld niet.
  Doe maar een miljoen, eenmaal genezen mag een ander de rest hebben, kan die ook uit de problemen komen.
  Warme groeten, chris

 • Anoniem schreef:

  Hallo allemaal,

  Als een jonge miljonair wil ik ook wat toevoegen aan dit verhaal wat er niet bij staat. Aangezien men kan genieten van het geld dat uiteindelijk toch beperkt is, ja! zelfs veel geld is beperkt. Elke dag moet ik namelijk geconfronteerd worden dat de tijd die we hier op aarde beperkt is. Jazeker, we leven niet voor altijd op aarde.

  Ik ben me gaan verdiepen in allerlei spirituele zaken tot aan religie toe. Ik heb uiteindelijk de stap gezet om moslim te worden. Niet schrikken! De islaam is namelijk een vredig en spiritueel geloof als je het goed interpreteert. Ik schenk 2,5% van mijn vermogen jaarlijks aan de armen onder ons (moslims en niet-moslims). Dit is een plicht voor iedere moslim, en dit is iets wat ik met plezier doe. Daarnaast heb ik nu pas een echt gelukkig gevoel, een religie vol broederschap en liefde voor mijn medemensen.

  Ik ben blij dat ik nu een goed leven op aarde heb en de zekerheid van een goed leven na mijn dood. Ik vraag me of er meer mensen hetzelfde hebben meegemaakt, qua de gedachte over wat hierna?

  PS: Een tip voor iedereen die streeft naar een doel in het leven, begin bij het eind ;) Oftewel plan en analyseer vanaf het einde, zo kan een doel het best bereikt worden.

 • Geld maakt alleen maar gelukkig als je er voor gewerkt hebt en dan ken je ook de waarde van het geld ik heb nog nooit op de lotterij gespeeld en kom uit een normaal doorsnee gezin en heb nu ook mijn mooie villa en een appartement en mijn wagens en eigenlijk hoef ik ook niet meer te gaan werken ook al ben ik er nog maar 40 en ben heel gelukkig omdat ik er voor gewerkt heb

 • Ik ben al 20 jaar miljonair. Wat mij betreft mag het zo blijven. Heb alles wat ik wil. Ik hoef geen kinderen of een vrouw. Heb wel dames die langs komen. Proberen je natuurlijk een vinger aftebijten. Trap ik niet in. Ik heb alles wat ik wil dat is een computer Dat is gewoon mijn passie. Waarom werken…… Geld genoeg. Heb een huis nou ja had. Heb ik verkocht en woon nu in een flat klein. Omdat het handige is voor me dan zo een lompe grote huis.

  Ik zou zeggen iedereen zijn ding. Maar om zeggen ben je gelukkig? ik wel. Kan me geen betere leven voorstellen. Daarvoor die tijd had ik een vrouw kinderen en hoop stress zeik en noem maar op. Luisteren wat een vrouw huil en jank de heledag door nee dankje niet voor mij weg gelegd meer.

  Ben bij dat ik het lotje gekocht heb bij de shell station hier. Iemand anders die ook zo het leven ervaart zoals ik. En nee ik reis niet en doe ook niet winkelen heb zelfs geen auto. Ga toch zelde mijn flat uit. Boodschappen worden gedaan en word ook gepoets de poetsers.

 • Ik ken mensen die er nooit , echt wat voor gedaan hebben
  In de schoot geworpen heet dat
  Benijd ze soms
  Geld maakt niet gelukkig ?
  Maar ik huil liever in een rolls
  Ik wilde stoppen met 55
  Huis veel geld waard…..toen
  Wordt nu gewoon tot 67 doorgaan denk ik

 • Turkan schreef:

  Hoi Paul,

  Het artikel is goed, geld maakt inderdaad niet gelukkig, het maakt het leven iets makkelijker, je hoeft niet uit te rekenen, wat je kan uitgeven,of je op vakantie kan gaan, ik ben geen miljonair, maar ik heb een heel groot hart.

  Mijn vraag is eigenlijk zou je iemand willen helpen die in nood is??

 • lil' G schreef:

  Dit is een oude artikel maar wel een goeie. Ik zou ook heel graag de loterij willen winnen. En klopt geld maak je niet gelukkig maar het maak je leven makkelijker. Je hebt geen zorgen. Je kan alle leuke dingen doen maar ik zal toch mijn baan houden of minder werken. Anders zou ik me gaan vervelen.

 • Anoniem schreef:

  Anoniem ,Zou U mij ook kunnen helpen aub,Bvd.

 • Ytaella schreef:

  Wat irritant hoe een paar mensen hier meteen gaan lopen bedelen om geld als
  Iemand aangeeft miljonair te zijn.

  Ik heb ook rijke familie maar nog nooit iets gevraagd (of gekregen, wilde ik ook niet ik wilde het zelf doen. (Daarom heb ik ook nooit de loterij willen winnen) ook niet toen ik (dacht dat ik) vrijwel niets kon en niets had. Zorg mits lichamelijk / geestelijk mogelijk dat je zelf goed verdiend.
  Doe ik ook en ben een eigen bedrijf begonnen vanuit volledige arbeidsongeschiktheid. (Ik heb het hier niet over degenen die echt niet, nooit kunnen werken, die verdienen in mijn ogen direct een hogere uitkering.)
  Mijn Eigen bedrijf was niet meteen een vetpot maar je kan er al je creativiteit en passie in kwijt, de kans om meer te creëren en te bereiken en je groeit en leert van alles dat je onderneemt en dan mag je trots zijn je hebt het zelf bereikt. En long the way vindt je al alle zelfvoldoening die je zocht.
  Ik wilde van kleins af aan behalve dat ik me geestelijk al rijk voelde altijd rijk zijn, niet voor mezelf maar om arme mensen zonder water enzo te helpen.
  Mijn geld zal in elk geval niet gaan naar degenen die erom bietsen zonder er zelf iets voor doen.
  Een goed artikel.

 • Melissa schreef:

  Nou wil je wel helpen hoor paul
  Je mag best een paar eurootjes storten hoor!;)
  Snap je verhaal wel….
  Mja ik denk dan helaAs zal ik dat nooit weten
  Liefs melissa

 • Ik zou direct na het winnen van een grote prijs gaan emigreren naar een land dat absoluut buiten de EU valt.Dat besluit zou ik gaan nemen om de volgende reden.Wij hebben hier in Nederland en ook daarbuiten momenteel een Kabinet van moderne VOC piraten die al een aantal jaren aan het bewind zijn en die hebben met ons als Nederlandse bevolking niet het allerbeste meer voor op financieel gebied voor de komende 25 jaar.Het leegroven van onze vleespotten in Noord Europa is in volle gang gezet en het einde daarvan is nog lang niet in zicht met al die bendes uit Zuid en straks ook Oost Europa.Dus……………………….wanneer ik win is het onmiddelijk WEGWEZEN, en zo snel mogelijk.

 • Wat als? Wat als? Wat denk je nou? Dat je een loterij wint? Zo werkt het niet. Loterijen over de hele wereld zijn er om mensen zoals jullie leeg te zuigen. Zwakke mensen allemaal. Armoede is een keus. Wil je geld? Ga werken en doe iets. Lukt het niet? Denk wat beter kan en probeer opnieuw. Door blijven gaan en niet opgeven en vooral niet denken dat je zomaar beloond word met niks doen.
  Ik heb zelf meer geld dan ik ooit kan opmaken en weet je wat…… Ieder z’n shit! Geld of geen geld. Er is altijd wel wat als je geld hebt. Problemen waar jullie niet bij stil staan. Het leven draait niet om geld, het zit hem in andere dingen. Natuurlijk denk je als je minder te besteden hebt dat je problemen zullen verdwijnen door geld, dat dacht ik ook. Maar helaas. In het begin is alles leuk maar dan wat?
  Ja idd dan helemaal niks, dan heb geen oplossing voor je probleem.
  Je zult wel denken dat ik makkelijk praten heb, en weet je wat…. Idd ik heb ook makkelijk praten. Maar dat dan wel door hard werken, 7 dagen per week de hele dag, maand in maand uit, jaar in jaar uit.

 • Leuk artikel!

  Mijn filosofie is dat je gedachtes je realiteit creëren. Als je positieve gedachtes hebt over geld zal je je beter voelen en komt het vaak ook echt goed, je krijgt namelijk de inspiratie om dingen te doen die voortvloeien uit die (positievere) gedachtes. Maar het belangrijkste is dat je je gelukkig voelt. Want je wilt het geld immers alleen maar om je ‘gelukkiger’ te voelen. Dus waarom niet alvast ‘gelukkig voelen’. En als je je sowieso gelukkig voelt, dan heb je ook vaker geluk :P (eigen ervaring).

  Vervolgens ligt de echte waarde niet in het geld maar in de dingen die je doet. Doe de dingen die waardevol zijn voor jezelf en anderen en die waarde zal je uitbetaald krijgen.
  Je enkel richten op op rijk worden zal de echte leegte van het leven nooit opvullen. Ik wil rijk worden, maar door middel van zoveel mogelijk waarde te creëren op deze aarde, dit is namelijk mijn primaire doel. Tezamen met persoonlijke ontwikkeling en het ervaren van het leven.

 • Mooie filosofie Noah!

  Dat gaat je veel geluk en succes brengen :)

  Vriendelijke groet,
  Frank

 • monique schreef:

  Hallo ik ben een 43 jarige moeder .Ik word 6aug op staat gezet en kan nergens heen ,,we slapen dan dus echt op straat .ik heb overal geprobeerd om het geld bij elkaar te krijgen maar krijg overal nee (6000).Won ik maar een beetje geld Was er maar iemand die het geld kan missen en tegen me zei ,ik help je wel ,,kan 150 euro per maand terugbetalen

 • Beste Paul,
  Volgens mij heb jij erg veel reden om gelukkig te zijn, jij hebt een fijn gezin, je bent gezond en je hebt veel geld. Bedoel, als er een recept is voor geluk dan heb jij veel van de ingrediënten om er iets lekkers van te maken. Perfectie bestaat niet, als jij dat nastreeft zul je nooit gelukkig zijn. Ik heb niet wat jij hebt, geen liefde, matige gezondheid en hoewel ik me te pletter heb gewerkt een ver beneden modaal inkomen…maar ondanks dat ben ik wel gelukkig…alleen niet zo vaak. Ik geloof dat het winnen van de loterij mijn geluk wel zou vergroten…door vrijheid en mogelijkheden. Maar het levert natuurlijk geen gezondheid of liefde. En waarom zoek jij een nieuw prinsesje als je een fijn gezin hebt?

 • John,
  heb ook als alleenstaande moeder, bedoel daar ECHT alleenstaand mee, geen man om op terug te vallen,( te pluimen) geen ouders(dood), geen familie (hadden/hebben eigen leven), op straat gestaan, hééééél hard gewerkt, full time en voor en na gaan poetsen. Noem mensen niet zwak.

 • andrea schreef:

  hallo,
  nou dat geld niet gelukkig maakt ,
  maar als je het hebt maakt het wel een stuk gemakkelijk.
  ik heb een gezin van 6 waarvan 2 kids met zware pdd nos en het werken voor mijn onmogelijk wordt gemaakt. zie ik het leven zwaar zitten. en hebben dan daar door ook een toren hoge schuld. mede door de uwv…
  dus bij mij mag de loterij ook wel vallen
  maar dat zal denk ik vast een droom blijven……

 • Elhamdula ga je goed broeder .
  Mag je van allah altijd rijk blijven .
  En een goed gezondheid in dit korte maar zeer dierbare leventje .
  Geld komt en gaat het is maar papier?

 • Hoosje schreef:

  Hoi allemaal,

  Erg amusant deze stellingen.

  Een glimlachende persoonlijkheid is meer succesvol dan anderen omdat een glimlach de harten van anderen verzacht.

 • sandra schreef:

  Ik doe drie soorten loten mee het isnet omdat ik
  Rijk wil zijn,maar omdat ik niet naar mijn zin heb op
  Me werk,in mijn vorige lokatie deed ik van alles,en ben door een
  Jobcoach naar een andere plaats gedumpt,en ik doe bijnatwee jaar de
  Spoelkeuken,het is een gebouw van 44 meter hoog,hun hebben bijna iedere
  Dag feestjes en lunch,nou dan weet je hoeveel vuile afwas er zijn en die twee chef,s
  Willen dat ik het wek leuk moet vinden en dat ik voor altijd de spoelkeuken moet doen,
  Omdat voor hun lekker makelijk en gratis is,want dan hoef hun geen weerloze mensen aan te nemen,want die bedrijf wordt betaald door mijn oude lokatie en mij,jobcoach krijgt extra geld bij als hij mensen uitleend naar andere locaties,nou ik ben hellemaal klaar mee,daarom doe ik met drie soorten loten mee in die hoop dat ik win en dat ik voor altijd van dat werk vanaf ben en als ik dat wint blijf ik niet stil nee maar ga ik een eigen bedrijfje beginnen of wie weet dat ik mensen kan helpen want dat geef meer kans om meer van te leren dan in dat spoel keuken
  En ik wil ook van mijn leven genieten,dat is mij. Grooste wens.

 • Hallo,

  Anoniem, zou u mij alstunblieft willen helpen, ik ben door de schuld van anderen in de problemen gekomen en nu doodongelukkig.

  Groeten Wilma

 • Johan,

  Helpt u wel eens mensen? zo ja kunt u mij alstublieft helpen?

  Groeten Wilma

 • Ytaella,

  Heeft u er wel eens over nagedacht, dat er mensen zijn, die zelf van alles er voor doen of willen doen, maar die door anderen in de problemen zijn gekomen? En met de wetenschap, dat er miljonairs zijn die anderen willen helpen, zij hier hun wanhoop misschien delen, momdat hier miljonairs zijn? Die je niet op elke site kunt vinden?

  Groeten Wilma

 • hoi ik heb een bouwbedrijfje maar ik krijg zonder geld het allemaal niet meer recht we leven al jaaren in armoede .door de jaaren heen hebben we een tekort opgebouwd van 25.000 euro mijn huis staat verplicht tekoop maar voor een telage prijs .volgens de maakelaar zit ik 125.000 onder de markt waarde de bank drijgt he in de executie te gooien nu heb ik een koper ik moet maandag tekenen raak alles kwijt waar ik 30 jaar voor gewerkt heb blijf dus met schuld achter en kan niet eens een huurwoning krijgen dus ik staa met mijn gezin op straat famillie heb ik ook nix aan .dus tja ik zou wel miljonair willen zijn ik zou veel mensen gaan helpen denk dat je dan heel dankbaar zou zijn en voldoening zou vinden gr erik jansen

 • serena schreef:

  iedereen is rijk op zijn eigen manier .maakt geld gelukkig ???????? ik weet het niet .maar zal vast heel erg makkelijker zijn dan als je net genoeg hebt om je hoofd boven water te houden .maar als ik rijk zou zijn of worden dan zou ik wel gelukkig zijn want met geld zou ik mijn lieffie naar nederland kunnen laten komen en hem hier houden .tot we terug gaan naar zijn land .maar ik hoef geen miljonair te zijn als we maar kunnen leven .

 • Ben je nou serieus aan een vreemd persoon op het internet geld aan het vragen…?

 • Waarom verkas je niet naar een kleiner huis, je doet een auto de deur uit en ja gaat van je hobby je werk maken? Hangt natuurlijk wel van je hobby’s af of dit mogelijk is. Je kan natuurlijk ook gewoon een andere job kiezen met minder druk en genoegen nemen met minder salaris. Ik snap dat inkomsten inleveren geen gemakkelijke keuze is, maar als deze extra inkomsten je niet extra gelukkig maken, is er ook geen reden om meer te verdienen.

 • Als ik veel geld zou hebben, dan zou ik er als eerste voor zorgen dat ik hiervan maandelijk een inkomen zou hebben zodat ik al mijn vaste lasten kan betalen.

  Daarnaast zijn er nog een aantal andere dingen die ik zou willen doen.
  Ik ben zelfstandiger ondernemer en wil je in mijn branche profesinele spullen hebben, dan moet je nogal wat geld op tafel neer leggen. Je bent zo een half tot dik 2 miljoen kwijt voor een beetje gereedschap.

  Ik zou graag een groot huis met bedrijfsruimte te willen hebben. 2 werksters en 2 tuiniers die iedere week alles bij komen houden. Ik wil er een cafe/feestzaal bijhebben.
  Uiteraard mogen een paar mooie auto,s niet ontbreken. Verder wil ik het huis strak inrichten.

  Met mijn werk wil ik wel door blijven gaan, maar als je zoveel geld hebt kun je zelf kiezen welke opdrachten je wel en niet aan neemt.

  Ik kan nog 1000 andere dingen opnoemen die ik zou willen doen, maar reizen hoort daar voor mij niet bij. Tenzij het korte weekendjes weg betreft.

 • wat een totale onzin spreek je hier uit .

 • men zegt wel eens,GELD MAAKT NIET GELUKKIG MAAR GELUKKIG MAAKT MEN WEL GELD.

 • geld maakt wel degelijk gelukkig maar het gaat erom hoe je ermee omgaat ,dus laat je niks wijsmaken door mensen die zeggen dat geld niet gelukkig maakt.

 • Geld maakt inderdaad gelukkig volgens mij…, tot op een zekere hoogte natuurlijk. Geld dat nodig is om je van je basisbehoeften te voorzien maakt in mijn ogen oprecht gelukkig. Eten na een hele dag geen voedsel gezien te hebben maakt oprecht gelukkig, een dak boven je hoofd en een warm bed na jaren op straat te wonen maakt oprecht gelukkig.

  Geld stopt met gelukkig te maken vanaf het moment dat men meer heeft dan wat nodig is om te overleven, het krijgt een statussymbool. In de maatschappij waar we nu in leven, waar iedereen een winnaar kan zijn door hard te werken en gebruik te maken van eigen talenten (een portie geluk) zijn er natuurlijk ook heel wat verliezers die niet alleen zichzelf als verliezers zien maar hen ook wordt kwalijk genomen dat ze verliezers zijn.

  Wat ik wil zeggen is simpel, stop met geld als doel te hebben en doe wat je oprecht gelukkig maakt. Hou echter rekening met het feit dat je basisbehoeften wel bevredigd moeten worden. Als je bezig bent met wat je oprecht gelukkig maakt zal geld wel volgen maar het zou je uiteindelijk toch niets meer uitmaken.

  Het klinkt cliché maar maak je los van het materiele en streef naar wat geld niet kan kopen. Ik ben jaren geleden gestopt met mijn Masteropleiding en werk in de horeca. In de tussentijd heb ik een aantal ondernemingen proberen op te starten. Ook al is het geen makkelijke opdracht ben ik oprecht gelukkig met mijn leven en de pad die ik nu bewandel.

  Door mijn passie, hard werk en motivatie (allemaal het gevolg van het feit dat ik doe wat mij gelukkig maakt) zit ik in de eindselectie van een project dat mij een meer dan modaal inkomen zal kunnen generen terwijl ik zal doen wat ik graag doe.

 • Jeanne schreef:

  Wauwww wat mooi!!

 • je zegtvgeld maakt niet gelukkig kan waarzijn ik heb het nooit gehad maar ik weettoch als je geld hebt denk u gelukkiger maakt als je cronisch zoiek bent en geen eten meer kunt kopen nooit is een weekendje weg omdat ja andrs niet naar dokter kan of medicatieheb maar ik ben content enslaag me er elke keerwel door maar dat geld niet gelukkig maakt nietakoord hoor

 • Ik zou zeggen. Ga andere mensen helpen die het niet breed hebben.

 • Ik ben mijn Job kwijt geraakt door faillissement, ik ben 54-jarige en werk weer voor 800 euro netto minder via een uitzendbureau. En toch ben ik een gelukkig man. Ik wil beslist geen geld van iemand hebben, en aan die oplichters bendes zoals de loterij en doe ik zeker niet mee.

 • Anoniem schreef:

  jaaaaaaaaaa

 • Anoniem schreef:

  Ik ben een moeder van 51 jaar Ik ga 54 uur per week werken (poetsen) om rond te kommen alles is duur na het werk kom ik thuis ben dan uitgeblust zelfs te moe om te eten mijn kinderen zie ik bijna niet .
  De mensen die de lotto won hoe durf je te zeggen dat je niet meer weet wat je ……doen moet helpt er een anderen mee zou ik zeker doen als ik de lotto won .

 • Daniëlle schreef:

  Schaamteloos inderdaad!

 • Daniëlle schreef:

  Tsja en dat is dus te simpel gedacht. Dus omdat iemand veel geld heeft mag iemand zich niet voelen zoals hij zich voelt? Ik verbaas me daar soms echt over. Elk mens, ook al heb je een geweldig gezin, of miljoenen euro’s, heeft toch recht op zijn eigen gedachten en gevoelens? Dat die niet in joúw straatje passen zegt dan meer over jezelf.

  Kortzichtig gedoe allemaal.

 • Daniëlle schreef:

  Ik vind het echt stuitend dat mensen geluk direct koppelen aan het hebben van geld. Ik ben het er mee eens dat geld je leven zeker gelukkiger kán maken, maar het hebben van veel geld is beslist geen garantie! Sommige mensen hebben wellicht aanleg voor depressie, of maken (ondanks hun bergen geld) andere dingen in hun leven mee (denk eens aan ongeneeslijke ziektes in de directe omgeving) die je met geld echt niet kan oplossen.

  Wat ik vooral proef is dat als je dus geld heb je nooooooit meer mag zeuren voer iets, of je een keertje een beetje minder gelukkig voelen. Nee hoor, want jij hebt 7 miljoen euro en dan is je hele leven in één klap anders, beter en zijn al je overige problemen opgelost.

  Was het maar zo makkelijk mensen.

  Ik voel me een rijk mens. Een prachtig gezin en genoeg inkomsten om ook zo nu en dan van luze dingen te mogen genieten. Extra geld is altijd welkom maar zouden sommige angsten of onzekerheden die ik nu heb (en die niet gekoppeld zijn aan geld) daarmee opgelost zijn? Echt niet!

 • Jeffrey schreef:

  beste paul.

  toch wel grappig dat er meteen van die golddiggers zijn hier, maar ja dat kun je verwachten als iets online post.
  ik ben kok in een best wel rijke buurt en daar ken ik ook een paar mensen redelijk tot goed. hierdoor zie ik hel dichtbij dat geld inderdaad niet altijd gelukkig maakt. zelf heb ik het niet slecht maar ben ook zeker niet rijk. moet af en toe oppassen en keuzes maken in mijn uitgaven. ik ben wel gelukkig, ik heb een lieve vrouw en 2 poezen. we hebben allebei een auto. maar ook wij dromen er wel eens van om miljonair te worden.
  ik ga je vertellen wat ik zou doen (denk ik nu natuurlijk)
  mijn hobbys zijn onder andere bordspelletjes en koken. ik zou een winkel beginnen voor bordspellen en assesoires met daaran vast een cafe voor spel liefhebbers met mooie tafels en stoelen, goede verlichting en een dagelijks wisselende schotel voor mensen die graag een hapje blijven eten. hetis niet iets waar je rijk van wordt maar ik zou daar veel plezier in hebben. ik denk dat dat belangrijk is. ergens plezier in hebben. dus mijn tip is; zoek uit van welke hobby’s die je hebt, je een leuke zaak kunt beginnen. en probeer te werken aan je relatie, ga er een midweekje tussenuit ofzo, en dan niet in een duur hotel, maar gewoon een bungalowparkje met een openhaard en een bubelbad bijvoorbeeld.

  succes paul, mvg jeffrey

  p.s. als mijn idee ook jouw idee is, laat het me weten. dan kom ik zeker een keer met mijn vrouw langs om en spelletje te doen.

 • De beste respons en uitleg tot nu toe. Dat wat jij zegt maakt geld mogelijk sorry, als je niet genoeg geld hebt, kun je niet helemaal gelukkig zijn als je continu zorgen aan je hoofd hebt. Vallen materiële zorgen weg, dan kan je opgelucht zijn en net wat jij zegt in je respons, alleen maar de dingen doen die je leuk vindt, als hobby en het woord werk dient te verdwijnen van de vocabulaire.

  Werk associeer ik met moeten……

 • Dan ben je nog steeds in dienst van een ander, nog steeds heel beperkt, nog steeds niet de ultieme vrijheid.

  Veel geld, betekent voor de meeste mensen vrijheid, zeggenschap over eigen leven, gaan en staan waar en wanneer jij wilt, ONAFHANKELIJKHEID, dat is pas de allergrootste vrijheid die geld kan bieden

 • Precies, dat maakt veel geld mogelijk, op grote schaal goed doen

 • Gezondheid, liefde en vriendschap staat los van wel of geen geld hebben. Het één vervangt niet de ander en wel of geen geld hebben heeft degelijk veel invloed op je gezondheid. Je kunt gezonder eten, omdat je biologische fruit of groente kunt eten en dat soort dingen. Te weinig geld biedt geen perspectief en heeft wel invloed op je gezondheid, ten nadele, door de stress die het geeft. Vooral als je kinderen hebt en je verantwoordelijk voelt voor ze. Als je alleen bent, maakt het niet zoveel uit. De meeste zorgen van mensen komt door geldgebrek. Hoe minder geldzorgen, hoe meer ontspannen en meer jezelf bent en meer zin hebt om leuke dingen te doen en KUNNEN te doen. De hele tijd aan de zijlijn staan is echt geen pretje. En over nu al doen wat je leuk vindt. Voor alles is geld nodig, voor vervoer, voor representatief uitzien, dan hebben we het niet over allerlei discriminaties op het gebied van leeftijd en afkomst bij het aannemen van personeel, een verzadigde markt, overregulering van de overheid, allerlei belastingen en dat het leven in Nederland nu eenmaal erg duur is. Overal overrated prijzen, van supermarkten tot het tarief die ze voor diensten vragen. Dat wat jij zegt, nu alvast doen wat je graag wilt, is misschien in een ander land wel mogelijk, maar niet in Nederland…..

 • chris

  Ik adviseer je om op de site van Wernard Bruning te kijken, as soon as possible…..en Rick Simpson, als je Engels goed is kun je daarop googlen of op Youtube filmpjes kijken

 • Johan, geniet ze :)

  Wat je ex-vrouw betreft ok, maar je kinderen blijven wel je kinderen he, vergeet het niet. Straks heb je spijt op je sterfbed wat dat betreft of later als je veel ouder bent en dan is het te laat. Het is wel je bloed, je hebt ze als baby in je armen gehad, denk daaraan terug. Hoe oud de kinderen ook zijn, ze blijven behoefte hebben aan de liefde en erkenning van hun ouders. Zonder dat voelen zelfs volwassen kinderen dat er iets mist…..

 • Hahhahaaa, dat bedoel ik :D

  Als je geen zorgen hebt, is het leven een stuk makkelijker

 • Ik vind het zeer prijzenswaardig van u en dat meen ik.

  Maar, aangezien van rijke komaf bent, en rijkdom gekend heeft in uw leven, is uw onderbewuste daarmee geprogrammeerd. U kunt in mogelijkheden denken daardoor. Als je geen armoede maar rijkdom gekend hebt, dan is er geen onderbewuste die rijkdom tegen kan houden.

  En zelf doen geeft veel voldoening, dat wel, maar het hoefde niet uit noodzaak, maar om voldoening te halen, uit een luxe positie, net als mensen die de loterij winnen, ze moeten niets meer, maar ze doen het om er voldoening uit te halen…..

 • Ik ook, ik ga naar een classy en een mooi land als Zwitserland. Ik ga niet hier in een quasie “vrije” Nederland zitten, terwijl ondertussen alles overgereguleerd is. En daarbij ook nog een bijzonder saai land en saaie natuur. Er is totaal geen variatie, alleen maar vlakke weilanden……

 • Dan heb je iets toch niet goed gedaan……

  Wat heb je aan geld waar je niet van kunt genieten, als je 7 dagen in de week hard voor moet werken?

  Dan ben je niet slim bezig denk ik dan…

  Hard werken is alleen maar verspillen van kostbaar tijd, slim zijn, met je verstand zaken tot stand brengen, levert meer op. En mensen denken ook nog dat ze alles zelf moeten doen. Ik heb nieuws, wij hebben de illusie, onze ego, dat we alleen zijn, dat we op ons zelf aangewezen zijn, dat we het zelf moeten doen. Maar dat is niet waar, wij zijn niet “the doer” dat denken we alleen maar. Er is niets wat niet mogelijk is in het leven, absoluut niets, maar onze overtuigingen houden wat we willen tegen. Wanneer je iets wilt en je bent ervan overtuigd, dan zal het op je pad komen, gegarandeerd. Mensen zeggen, loterij winnen is onmogelijk, of heel moeilijk, juist door die gedachte, omdat ze er niet in geloven winnen ze het niet. Iedereen kan winnen en in tegenstelling wat iedereen denkt, er hoeft nooit maar 1 winnaar te zijn van dezelfde jackpot, we leven in parallele realiteiten, waarbij het lijkt dat jij bijvoorbeeld de enige winnaar bent, terwijl een ander in zijn of haar realiteit ook wint en denkt de enige winnaar te zijn. Zo lijkt het, maar ik begrijp dat mensen nog niet kunnen begrijpen wat ik zeg. That’s ok. En nogmaals, je zult nooit winnen, als je al ervan ovrtuigd bent dat het niet mogelijk is. Dat wat iemand voor mogelijk houdt of niet, bepaalt de uitkomst, in je hart dan he, no lip service….

 • Als jou dat voldoening geeft, dan is dat zo, trek je je maar niets van die reactie aan…

  Ieder heeft individuele dromen waar die recht op heeft, ook al is het onzinnig voor anderen, gaat een ander niets aan trouwens….

 • Geld voorkomt niet een depressie of ziekte.

  Of je het nou hebt of niet, met geld kun je beter leven en misschien meer de juiste hulp aanwenden en beste specialisten, betere zorg krijgen, enzovoorts, enzovoorts. Het maakt vele dingen mogelijk, dat draagt bij aan geluk, dat is een waarheid….

 • Klopt, je moet zeker doen wat je leuk vindt. En enige uitdaging is dan ook wel gewenst. Ik zou een vast inkomen moeten hebben, maar in werkelijkheid schommelt dat nogal. Begin dit jaar een nieuwe auto gekocht en ik heb er redelijk aan moeten trekken om de gewenste financiele buffers weer op orde te krijgen. Op momenten dat investeringen dan ook nog eens niet lopen, zoals je wenst, verlang je keihard terug naar de financiele ruimte die je ervoor had.

  Maar als dan in eens het balletje gaat rollen. Er een eenmalig loonstrookje op de mat valt, met een bedrag wat de jaaropgave van de schoonmaakjuffrouw staat, bepaalde investeringen het ook nog gaan doen en de mate van arbeid die je voor al dat geld hebt gedaan, maar minimaal is, dan voelt dat ook niet goed.

  Als ik er met vrienden over heb, dan is het standaard antwoord:”Geef maar aan mij, dat geld, als je er genoeg van hebt!” Iets wat van binnen ook niet goed voelt, want van dat loon had ik al 56% aan jeroentje dijsselbloem gegeven.

  Vrijdag avond belde mijn werk op, of ik terug wilde komen voor een klus waar de kennis niet voor aanwezig was. “Wel uren schrijven!” was het devies. Ik heb het geld keihard geweigerd, goed werk afgeleverd en het spulletje liep weer. Dat voelde een stuk beter.

  Volgend jaar ziet het er naar uit dat ik ook 13 weken goed betaald vrij zal zijn en ik heb nog vakantie uren, zoveel dat ik er een half jaar tussen uit kan. Maar waarschijnlijk zal dat niet gebeuren. Gewoon om dat die manier van leven compleet nutteloos voelt. Desnoods neem ik een extra baantje als vakkenvuller bij de appie heijn.

 • Ik kan me niet voorstellen dat je alles kan kopen wat je wil. Maar geluk is 1 ding wat je niet kan kopen net zo min als liefde. Wees blij met wat je heb en kan. Tuurlijk is geld makkelijk vooral als je het niet heb dat kan ik zeggen. Maar het lijkt my net zo moeilijk als je te veel heb. De mensen zelfs vrienden gaan anders naar je kijken. Ineens heb je vrienden in overvloed maar erger ben je vrienden kwijt die met jouw rijkdom niet kunnen omgaan. Ik weet niet of ik het aan zal kunnen zo veel geld klinkt gek als ik dit nu schrijf hihi. Als ik nu kijk naar mij financiële leven. Was online aant kijken of ik ergens 30 duizend euro kon lenen kom op wij hou ik voor de gek. Ik kwast hier terecht en dacht ja dit is de andere kant van geld. Ik moest eff reageren sorry. Ik geef de hoop op dat ik mijn bedrag ooit kan krijgen maar ga veder met mij leven waar ik blij mee ben. Sterkte ieder met jullie leven met of zonder geld. Kijk om je heen en geniet

 • Prinses schreef:

  Paul, stuur me even een bericht ik weet wel raad met jou, je ongelukkig voelen, je gebrek aan medelijden en tot slot je centjes. Liefs prinses

 • rodney schreef:

  Paul dat is wel zo, maar als je arme mensen gelukkig gaat maken met wat geschenken zal je dan wel beloond worden.

 • Hij heeft de loterij niet gewonnen, hij heeft slimme investeringen gemaakt en heeft er waarschijnlijk voor gewerkt om in die positie te komen. En ook jij vraagt nu geld aan een man die het eerlijk verdient heeft!! Heel triest.

 • Robert schreef:

  Ik ben het eens met de stelling 1 miljoen vindt ik ook te weinig.
  Daarom speel ik mee in lottos met een minimale hoofdprijs van 100.000.000,- euro.
  En als de gekozen nummers de juiste zijn, dan bel ik mijn baas op en zeg dat ik morgen niet meer kom.
  Groetjes

 • Robert schreef:

  Geld maakt wel gelukkig, omdat ik me ongelukkig voel zonder geld.
  De ene leeft in alles kan, en de ander moet zich beperken tot de voedselbank.
  De keuze is dus snel gemaakt.
  Rijk zijn moet je leren, arm zijn lukt iedereen.

 • Robert schreef:

  Ook schrijven is een kunst,er zijn ook mensen die bang zijn dat we het niet goed kunnen lezen en daarom gebruiken ze extra grote letters om de woorden kracht bij te zetten.
  Helemaal overbodig dus.

 • Even nog een reactie op Paul:

  Ik snap toch heel goed dat je soms ongelukkig bent, mensen reageren hier ook op een bepaalde manier, iedereen wil eigenlijk je geld. Je kan toch vast komen te zitten in de verwachtingen die mensen van je hebben. Het lijkt me best eenzaam. De meeste mensen hebben minder dan jij. Je merkt zelf al hoe makkelijk je iemand dan kunt kopen. Het hebben van goede (oprechte) vriendschappen/relaties is daardoor ingewikkelder. En je moet zelf heel sterk in je schoenen staan om daarin steeds goede weg te kiezen. Ik zou investeren in zonne-energie voor een betere toekomst van je kinderen.

 • marcel schreef:

  zelf ben ik ook door har werken aan mijn geld gekomen en heb het bedrijf verkocht toen ik 32 was ben nu full time levens genieter en heb er nog geen dag spijt van en ja geld maakt wel gelukkig kan net ff gezonder eten en betere zorg betalen als dit nodig zou zijn lekker met vrouw en dochter de wereld over reizen geweldig en verder alle mensen die in de problemen zijn gekomen gillen altijd dat het hun schuld niet is een ander heeft het altijd gedaan maar je kan ook alles er aan doen om het beter te krijgen heb toen ik 24 was ook alles verloren en ben sterker terug gekomen niet door zuchten en klagen maar door inzet

 • Iedereen heeft er een ander kijk op de ene wil heel veel geld en is dan gelukkig. De ander werk gewoon net genoeg om te leven en die is dan gekkig. Ik heb bij a nieks ben blij met wat ik heb. Maar zo blij ook weer niet moet over een maand me huis uit met een kind dat van 6 een man die ernstige diabetes is en met moeite kan lopen en ik die net hersteld is van een hersenbloeding. We leven alleen van zij ziekte uitkering ik krijg nieks van wegen 0uur contact contact. Geloof mij van alles geprobeerd maar overal gaan deuren dicht en als ze open gaan komet er shit uit. De belastingdienst weet je goed te vinden dan. Vooruitzicht vanaf hier over maand bij een opvang slapen we zij spullen aant verkopen die we zodanig niet nodig hebben om dit gen te kopen die je nodig heb voor op straat. Sorry dit gebeurt echt. Wou dat het een lul verhaal was maar helaas. En het ergst is we hadden allebij een baan en waren gelukkig maar nu nee dus geld maak het makkelijke om gelukkig te zijn.

 • Paul als je niet weet wat je met het geld moet doen, nou begin iets je eigen zaak en neem personeelleden aan, help de medemens het geeft een heel goed gevoel, ik ben zelf een student en ik vindt dat iedereen elkaar moet helpen zelfs als je geen millionair bent. Mensen worden gek door zoveel geld en dan gaan ze gekke dingen doen waardoor ze uiteindelijk depressief worden.

 • Geld maakt gelukkig tot op zekere hoogte tot drie jaar geleden konden we ons goed redden werkte hard eigen huis noem maar op.nu banen verloren huis moete verkopen achter gebleven met 250000 euro schuld.kan nu mijn huur soms niet betalen noem maar op ene deurwaarder na de andere.zit je dan met je twee kids.ik hoef niet enorm rijkdom schuldenvrij en normaal kunnen leven dat is voor mij het enige wat nog telt dus ja in mijn geval zou ik heel gelukkig zijn met geld.maar denk niet dat het er nog van komt zal me hele leven moete blijven ploetere en ik heb toch volgens het boekje geleefd.lotto winnen een schenking krijgen ik blijf dromen zeker voir mijn kindjes

 • Wat een geleuter zeg……..geld maakt wel zeker erg gelukkig.
  Weg die armoede……van werkeloos naar multi miljonair NOOIT geen zorgen meer…..kan heel veel kopen maar doe dat niet omreden dat we altijd simpel hebben geleefd en ons daarmee prima konden redden.
  Bovendien als je een mooie auto/boot/huis gaat kopen dat bestaat het risico dat de rovers komen o.a vrienden en familie, en die hebben we al vaarwel gezegd dat scheelt een hoop geld en ergernissen.
  Weggeven doen wij niet geen hartstichting of greenpeace of leger des heils.
  Dat is geen egoisme maar zelfbescherming,soms vragen mensen om geld ik antwoord dan meestal dat ik dat niet heb en dat ze een lening kunnen afsluiten bij een bank.

 • NOOIT!

 • NOOIT IN DE LENGTE, EN NOOIT IN DE BREEDTE!
  Ga er zelf maar iets voor doen.

 • Ze gaan je belonen……ik bedoel beroven!

 • Nou paul alles heeft zijn voordeel en nadeel
  We hebben altijd hard gewerkt en lang en konden goed leven ook met fam en vrienden .door ontslagen zijn we alles kwijt geraakt ons huis alles en hebben een enorme schuld waar we nooit meer uitkomen .zal niet lang duren voor ik met de kindjes op straat sta .dus op het moment zou geld me heel gelukkig maken want leven zonder geld maakt zeker niet gelukkig dat blijkt wel

 • Slaap ze

 • Marian schreef:

  Geld maakt niet gelukkig, maar wat je er mee kunt doen wel! Toch ontbreekt het sommige mensen aan een bepaalde inleving, want waarom moet iemand met veel geld 24/7 gelukkig zijn want dat kan niet. Iedereen heeft weleens een slechte dag en dat heeft niets met geld te maken. Sommige mensen zijn zo arm, ze hebben alleen geld, en dat maakt het moeilijk om nog echte vrienden te hebben, want iedereen wil wat van je. Mensen,….waarom draait het toch altijd om geld?

 • Ik ben afgekeurd en heb zoveel moeite met dit soort affirmaties. Is werk de enige manier om geluk te vinden? Ik hoop het niet want als ik de tekst mag geloven blijft er niet veel over. Ik ben bang om mensen te verliezen, er zijn er al zoveel gegaan. Als ik nu geloof dat iedereen bij me blijft gaan ze dan niet dood? Wacht even….is het mijn angst geweest waardoor ze dood gingen? Want als je er in geloof gebeurt het juist… Shit ik ben als klein kind al in de steek gelaten….wat had ik anders moeten denken om dat te voorkomen? En nu heb ik dan een leuke spaarpot, maar het veranderd niets aan mijn eenzaamheid. Mensen hebben het zo druk met social media dat ze nergens tijd meer voor hebben. Toch heb ik heel wat ondernomen om hier verandering in te brengen. Ligt het misschien toch aan mij. Ik kan met die spaarpot mijn eigen huisje kopen, maar heel klein en heel minimaal dus toch maar huren en de belastingdienst ieder jaar een deel van mijn spaarpot geven? Het is allemaal niet zo simpel. Een goeie basis van huis uit meegekregen doet wonderen en een beetje geluk helpt.

 • Beste Anita,

  Nee, natuurlijk zijn er ook andere manieren om geluk te vinden, werk is zeker niet het enige.
  “want als je er in geloof gebeurt het juist” klopt niet helemaal, anders zou alles wat je denkt onmiddelijk gemanifesteerd worden: dus als je denkt aan een lantarenpaal (neutraal) geld (positief) of geweld (negatief), dan zou je dat onmiddellijk letterlijk voor je ogen zien , en dat is niet het geval. Gelukkig maar :)

  Vriendelijke groet,
  Frank

 • Nou ik denk dat geld ook best stress kan geven in de zin wie meent het oprecht met je of wil je gebruiken. Zo van wat klaag je je kan alles.. eenzaam gevoel komt in vele vormen. Ik ben het tegenovergestelde van jou.. arm geen familie geen vrienden . Geen baan niet dat ik niet wil werken ma door mijn bordelines met piekpunt verlatingsangst Voedt ik me zoon van 14 op met gerichte focus zwaar bewust wezen 24/7 zodat hij er geen last van heeft .bewuste keuze kost veel energie mega veel stress . Ma heb nog nooit iemand geld gevraagt ..als ik in de knup kom heb ik zelf veroorzaakt dan moet ik ook dat ma in de schuld hulp verlening . de reden voor wat uitleg is oordeel niet waar je niet bii bent.wat ik ma wil zeggen is . In deze tijd is lastig mensen te vinden of spreken die beide kanten willen zien. Als wat je achter de rug hebt geen voldoening geeft .kijk dan is rond in wat je eigenlijks dacht echt nooit te gaan doen.?? Wie weet geeft u dat nieuwe power en wel voldoening.. heel veel succes in u zoektocht hierin van zeur na zeur gesprek.. hahahaha !!

 • Martin schreef:

  Interessant al die berichten over het wel of niet hebben van geld.

  Geld is iets dat door mensen uitgevonden is. Het is een werktuig dat je kan helpen om dingen in je leven te realiseren. Geld heb je nodig voor je basisbehoeften….je rekeningen, de school voor je kinderen als je die hebt, je eten en je drinken ect. Bij elke stap in het leven, en vrijwel elke actie heb je geld nodig. Dat begint al vroeg in je leven tot aan het eind. En zelfs na het eind word er nog aan je verdiend.

  Om aan geld te komen en een redelijk leven te hebben heb je een baan nodig….tenzij je het geluk hebt (opeens) millionair te zijn, of er hard voor gewerkt te hebben millionair te zijn. Inderdaad…miljoenen op je rekening hebben is geen garantie voor geluk. Het is wat je ermee doet, hoe je in het leven staat, en wat je doelstellingen zijn. Het hebben van geen geld…door b.v. het verlies van je baan of iets dergelijks is een hele andere zaak. Je kan niet meer de dingen doen die je gewend bent te doen. Bij verdere terugval van inkomen minder activiteiten, en een sociaal isoloment wat op de loer ligt. Het word dan een hele uitdaging om je staande te houden in een maatschapij dat gericht is op het hebben van succes en geld, en waarin je niet meer meetelt als je aan al die verwachtingen niet meer kan voldoen. Dus beide zaken hebben 2 kanten.

  Ik ben in landen geweest waar diepe armoede heerste, maar waar mensen per defenitie niet perse ongelukkig waren (behalve de landen van hongersnood en onderdrukking dan). Mensen in die landen waren meer bereid met elkaar te delen. Mensen daar hadden vaak een beter sociaal leven. Belangrijker dan veel geld was het hebben van een stukje land waarop je je eigen dingen kan verbouwen.

  Dit land is gericht op het hebben van zoveel mogelijk geld, en dus status. Er worden puisant hoge bedragen uitgekeerd via loterijen. Mensen worden opgefokt om met zoveel mogelijk loten mee te spelen. Doen of kunnen ze dat niet, dan lopen ze wellicht een straatprijs mis. Daar waar we vroeger (begin jaren 70) nog tevreden waren met een ton of kleinere prijzen, stelt een milioen in deze tijd niets meer voor. Wat mij gelukkig maakt?? Niet het geld alleen….maar de eenvoudige roeiboot die we vroeger met st. Nicolaas van onze ouders cadeau kregen waarmee ik op het kanaal dobberde….mijn slaapkamer en de geborgenheid van mijn eigen plek….de dingen die we beleefd hebben in onze kindertijd…al was niet alles perfect. Al die dingen zijn met geen geld in de wereld meer terug te kopen…zelfs niet als miljonair.

  Nogmaals….er is niets mis mee om miljonair te zijn, en veel geld te hebben, maar dan wil ik er zelf hard voor gewerkt hebben. Pas dan heeft het geld enige waarde….en ook op de wijze hoe het gebruikt word.

  Bedankt voor het lezen van mijn bericht.

 • Mooie insteek en aanvulling Martin :)

  Vriendelijke groet,
  Frank

 • Anoniem schreef:

  ahhahaha

 • Sezgin schreef:

  Wat een stelletje bedelaars hier zeg, bah. Totaal geen schaamte.

 • Ronald schreef:

  Interessant artikel.

  Er is wel eens onderzoek geweest naar geld en geluk. Heb je heel weinig, dan kan een inkomensstijging zeker levensgeluk brengen. De stress om te kijken of je genoeg geld hebt om de huur en het eten te betalen, of je kinderen naar school kunnen, is dan heel reeel.

  Heb je een modaal inkomen en je gaat dubbel zoveel verdienen, dan heeft geld veel minder invloed. In plaats van problemen oplossen, kun je met dit extra geld grotere luxe betalen kort gezegd. Veel geld zorgt vaak voor veel kopzorgen. Mijn vrouw kende een hoogbejaarde dame met 180 miljoen euro. Ze was bang dat ze haar geld zou verliezen en aan de bedelstaf zou raken. Onbegrijpelijk voor ons, en natuurlijk een extreem voorbeeld. Maar veel geld maakt conservatief en risikomijdend.

  Zelf ben ik relatief arm opgegroeid (gescheiden bijstandsmoeder) en weet dat weinig geld voor veel stress kan zorgen, maar ik weet ook omdat ik nu een goede baan heb, dat meer geld, boven een bepaalde grens, niet meer gelukkig maakt.

  Dromen, ambities hebben, positieve stress zijn denk ik heel erg gezond voor iedereen om te hebben. Maar hoe gek het ook klint, jezelf afvragen “wat zou jij met je leven doen als je onbeperkte middelen zou hebben”, als je een miljoen euro zou winnen, kan een hele goede en confronterende vraag zijn. Waarom doe je het nu niet? Waarom doe je nu wat je doet ook al vind je het niet leuk? Het kan je helpen prioriteiten te zetten in het leven. Met sommigen dingen hebben we geen keuze, maar met veel andere zaken hebben we zeker een keuze.

  Ik ben nu aan het kijken of ik met een collega een eigen onderneming ga beginnen. We hebben een prachtig plan, maar het kost erg veel geld om te beginnen. De loterij zou zeker een uitkomst zijn, maar het leek me veel verstandiger om op zoek te gaan naar financieers .
  Maar zelfs al zou ik de jackpot winnen, ik zou toch met dit bedrijf gaan beginnen. Gewoon omdat het me een geweldige uitdaging lijkt.

 • Beste Ronald,

  “Maar zelfs al zou ik de jackpot winnen, ik zou toch met dit bedrijf gaan beginnen. Gewoon omdat het me een geweldige uitdaging lijkt.”

  Dan weet je dat je doet (of gaat doen) wat je echt wilt – gefeliciteerd en veel succes!

  Vriendelijke groet,
  Frank

 • Telamon schreef:

  Dit is een misvatting van jewelste. De schrijver van het artikel gaat er van uit dat IEDEREEN wil werken. Dit is een enorme misvatting omdat ik bijvoorbeeld NIET wil werken, onder geen beding. Ik geboren in een wereld waarin ik MOET werken om te leven, ik werk niet > ik krijg geen geld > geen water en brood. Moderne slavernij dus. En behalve dat, heb ik hiervoor niet gekozen, dus behalve slavernij, GEDWONGEN slavernij omdat ik geboren ben, niet om ik bij WIL hier ben. Zo zie ik dat, en het feit dat er mensen zijn die bij geluk wel de vrijheid hebben die ik zoek vind ik echt gruwelijk onterecht. Maarja, gaandeweg heb ik geleerd dat de wereld een groot oneerlijk “evil” speelveld is. Ik overleef, en dat is wat ik doe.. mensen die miljonair zijn en aangeven dat ze ongelukkig met het geld en de vrijheid die erbij komt zijn simpelweg zover gebrainwashed door het systeem dat ze niet meer kunnen genieten van het niets MOETEN. In dit leven MOETEN we alles, en zodra je hard genoeg hebt gewerkt dat je niet meer MOET, zit je in de mentale fase dat je er niet meer mee om kan gaan. Indien jij miljonair bent en hier niet mee om kan gaan, dan wil ik voorstellen om mij je geld te geven zodat je weer echt MOET werken om te leven en te genieten, immers, dat is wat jouw diepste wens is zoals je net aangaf. Bij voorbaat dank, een genieter.

 • Telamon schreef:

  Jij hebt het begrepen, een van de zinnigste opmerkingen die ik ooit op het internet gelezen hebt. Al hoef je daar weinig moeite voor te doen.. maar toch, +1

 • Ja of dat je single moeder bent geen familie geen vrienden omdat je verlatingssangst te groot is. Je zoon zo goed mogelijk op probeert te voeden dat denke aan mezelf geen optie is. Dus ooit wat gekregen.. nee! En ja je beslissingen zijn soms dom maar je wilt zo graag voor je zoon. Wat heb je dan een schuld van meer als 5000 euro. Ja dan kun je best wel is denke 1 lotje 1x 10.000 joh en al me zorge zijn weg. Pfff heb wel hard geknokt in het leven zorge dat mijn zoon hopelijk zo goed ik kan toekomst gericht opvoed zodat hij later wel hopelijk er goed bij kan zitten.. ik ben nog ma 34 mijn zoon is 14. Nou zorge gaan me te boven . Dan wenste ik wel is had ik ma familie konde ze me bij staan al was ma ff luisteren.. ma goed “Ik kom er uiteindelijk wel uit”!!! Ma oordeel niet te snel wat wie waar. Rijke en arme kunnen flinke kopzorgen hebben..

 • Zou niet weten waarom je “niet schrikken” erbij zet.. hahaha moslim is van oudsher heel anders dan wat we nu zeg ma zien en horen. Ik ben geen moslima ma weet dat de koran van heel vroeger toch iets heel anders was dan wat ons nu wordt wijs gemaakt.. geniet van je trotse beslissing.. ik had de vraag of je mij ff dat is kan uitleggen een plan analyseerd van begin tot eind. Zou graag is juiste beslissinge willen maken die mij kwa toekomst (ben 34) er is op vooruit helpen. Hang nu beetje in het donker zoekende wat ik nou moet doen . Mvg sara

 • Voor mij zou zoveel geld een heel ander doel dienen. Ik ben tevreden met wat ik heb, ben absoluut niet materialistisch ingesteld, maar gek genoeg doet het me pijn om te lezen hoe verkwistend sommigen met ” hun ” miljoenen omgaan en zich nog niet gelukkig voelen. Er is zoveel leed te aanschouwen, zelfs in je nabije omgeving. Met zoveel geld zou ik me pas echt gelukkig voelen als ik anderen kon helpen, mens of dier. Vaak kleine simpele dingen maken je rijker voelen vanbinnen. Een boodschappenkar vullen voor de voedselbank, zorgen voor goede faciliteiten in een dierenasiel, eenzame bejaarden een onvergetelijke vakantie bezorgen etc. Dat zou voor mij echte rijkdom betekenen. Helaas heb ik niet zoveel geld tot mijn beschikking wat ik dan mag gebruiken voor anderen. Ik hoop ooit in mijn leven ooit de kans te krijgen om zoveel geld te mogen winnen. Al werk ik hard om in mijn levensonderhoud te kunnen voorzien, ik zal genoegen moeten nemen met het geven van kleine giften aan goede doelen. Voorlopig blijf ik dromen en hopen dat misschien andere rijke mensen mijn werkelijke droom om anderen te helpen en bij te staan, waar kunnen maken.

 • Wat een ellende om al die poen.

 • Ben blij dat ik NIKS gewonnen heb.

 • Een bedrijf wat je moet starten met heel veel geld is geen goed bedrijf of goed product en zal geen winst opleveren.
  zeker vandaag de dag niet meer.

  als je toch bereid bent om dit na te streven dan is er meer ego als verstand en liefde in het spel, en ego zal nooit winst opleveren.
  Ego zal alles juist stuk laten gaan, zeker als je in zee gaat met collega s en financieers
  Hoe mooi ook, je het voor je eigen voorspiegelt,bovenstaande is een natuurwet en zal vroeg of laat jou droom laten knallen.

 • Rachel schreef:

  Ik zou wel een klein geld prijsje willen winnen
  Puur alleen om mijn leven op oorde te stellen en te zorgen dat ik kan studeren
  Van dat geld om een goede toekomst op te bouwen
  Voor de rest nee geld maakt mensen verschrikkelijk
  Geluk moet je zelf doen.

 • Anoniem schreef:

  Rachel je hebt helemaal gelijk.
  Een beetje geld is mooi. Wat voor je medemens overhebben.
  Maar als mensen veel geld hebben gewonnen zijn het net aasgieren.
  Dan willen ze nog meer. Het meer is nooit vol. Oftewel GIERIG!!!!!
  Ik zeg altijd je kan het niet mee nemen in je graf. Beter met een warme hand dan een koude hand. Daar wordt je blij en gelukkig van.

 • Hallo allemaal,
  Als ik de hoofdprijs win stop ik gelijk met werken.

 • klavertje 4 schreef:

  ik ook

 • Vindik leuk hehe

 • Nadine schreef:

  Ik gok dat als je een bedrag wint dat je leven financieel verzekerd, andere zorgen de overhand nemen. Vooral op spiritueel vlak. Volgens mij moet je er stevig voor in je schoenen staan.

 • Anoniem schreef:

  Ja is goed!

 • Anoniem schreef:

  Wauw, uit al deze reacties wordt je verhaal meteen bevestigd geen begrip van de medemens en veel mensen die alleen wat van je moeten

 • Robert schreef:

  Ik heb al mijn spaargeld van 20 jaar en luxe eigendommen weggegeven.
  Hier ben ik maanden lang depressief van geweest, ik was aan mijn spullen gehecht.
  Van de personen die mijn spullen meenamen heb ik niets meer van gehoord, op enkele uitzonderingen na. De meesten zeiden niets, of ze logen erover. Ze laten je verrotten, kreperen in je eigen shit. Ik woon alleen en heb geen schulden. Ik ben financieel nog slechter af dan 30 jaar geleden. Ben nu weer langzaam aan het opklimmen uit het dal. Lees veel boeken over het geloof. Dat geeft soms antwoorden. Het is interessant om te leren hoe mensen uit verschillende culturen in het leven staan. Geld is voor mij slechts een middel om doelen te bereiken. Ik had alles, gaf alles weg, maar in mijn geest ben ik nog even rijk. Wat morgen brengt, zie ik wel weer, ik ga gewoon door. Al gaat dat wat moeilijker dan voorheen.

 • Jeremiah schreef:

  En? Ben je er gekomen? Ik had het zelf niet beter kunnen zeggen.

 • Dennis Eijs schreef:

  Ik wil inderdaad op de bank hangen, tv kijken, boekie lezen.
  Ik doe dan gewoon wat ik nu doe. Alleen heb ik dan mijn eigen zwembad, mijn eigen sportzaal, etc.
  Een betere bank, of liever, een thuisbioscoop. Dus wat ik nu elders die kan dan gewoon in huis. Wat ik.nu dus niet kan in de coronatijd.

 • 1 ding is zeker koop je geen lot , win je ook nooit wat speel al 25 jaar maar nooit een grote prijs . maar geef niet op .je moet er in geloven .meschien ooit winnen

 • Als ik de hoofdprijs won dan ging ik alleen nog maar grond kopen.
  Er is 1 ding belangrijker dan geld, en dat is grond.
  Er komt in Nederland ieder jaar minder goede cultuurgrond beschikbaar.
  Die prijs in grondaandelen kan alleen nog maar stijgen deze eeuw.
  Banken beschouwen grond dan ook als het beste onderpand dat er is.
  Een ander voordeel is dat je op 1 januari rustig gaat slapen en op 31 december ook want in de tussenliggende 363 dagen wordt namelijk de jaarlijkse pacht aan jou betaald door de huurder van je land. Dat geeft een zeer rustig en zeker gevoel en minder stress dan die hele wereld van aandelen waarin van alles ronddart met allerlei listen en lagen, streken en gekkigheid jaar in en jaar uit.

 • Misschien is deze mevrouw de schaamte voorbij. Vind ik niet raar als je helemaal omhoog zit

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >