Ik ben gelukkig omdat ik het zeg

Als je nu niet gelukkig bent, is daar maar één reden voor: Je hebt jezelf nog geen toestemming gegeven je goed te voelen. Dat is het enige dat je tegenhoudt. Met een eenvoudige oefening gaan we dit veranderen. Onderschat nooit de kracht van wat je tegen jezelf zegt. Waarom zou je je nu niet goed voelen?

Waarom is iemand nu nog niet gelukkig?

Als je meer artikelen van me leest, dan weet je de reden: We koppelen ons geluk vaak aan een doel in de toekomst. Als je dàt bereikt, dan word je gelukkig! Als je die baan hebt, die partner vindt, dat salaris binnenhaalt of die kledingmaat krijgt – dan zul je gelukkig zijn. Ik hoop dat je beseft dat dit niet gaat werken. Ook al haal je dit doel, dan verzin je automatisch weer nieuwe doelen…

Zo blijf je je geluk uitstellen. En hier is dan ook het punt: Geluk is een beslissing in het nu. Je bent nu gelukkig – of niet. Elke keer als je geluk koppelt aan een toekomstig doel, stel je je geluk uit. Dus laten we hiermee stoppen en besluiten vandaag gelukkig te zijn! Het enige dat je nodig hebt is wat inzicht, een beslissing en één goede affirmatie.

Deze uitspraak stopt het zoeken.

Elke keer als ik besef dat ik met mijn hoofd in de toekomst zit, weet ik dat ik geluk aan het uitstellen ben. De kerngedachte is altijd: “Ik moet eerst dit bereiken, dan voel ik me beter.” Dat betekent dat er nu dus iets ontbreekt dat voorkomt dat ik me nu goed voel. Als ik in die valkuil stap, zeg ik tegen mezelf: “Ik ben nu gelukkig” Dat lijkt heel simpel, maar het is enorm krachtig.

Zeg het maar eens tegen jezelf: “Ik ben nu gelukkig!” Herhaal het een aantal keren totdat het echt inzinkt. Als het goed is, voel je opluchting. Die opluchting komt omdat je bevestigt dat je al bent wat je zoekt. Als je geluk nu al voelt, hoef je het niet meer te zoeken in de toekomst. Dat geeft je direct rust.


Hoe krijg je wat je wilt?

Download ons gratis eBoek Hoe Je Krijgt Wat Je Echt Wilt.

Stap uit je hoofd – en geniet van een ontspannen leven.

Meer dan 35.000 keer gedownload!

“Interessant, boeiend en leerzaam! Het geeft me ontzettend veel steun. Wat ben ik blij dat ik dit gevonden heb. Het verrijkt echt mijn leven!”

Hoe je alles krijgt wat je wilt


Waarom werkt deze affirmatie zo goed?

Ten eerste omdat er geen koppeling is met de toekomst. Je zegt immers: “Ik ben nu gelukkig.” Ten tweede koppel je geluk niet aan een voorwaarde. Je zegt niet: “Ik ben gelukkig als ik de staatsloterij heb gewonnen.” Je zegt: “Ik ben nu gelukkig – punt.” Geen voorwaarde waar je nog aan moet voldoen. Is dat niet heerlijk?

Maak niet de fout dat je situaties laat bepalen hoe je je voelt. Afgezien van echte uitdagingen zoals ziekte, ontslag of scheiding, bepaal je meestal zelf hoe je je ergens bij voelt. Als wij naar een concert gaan en jij zegt: “Dit is fantastisch!” en ik zeg: “Vreselijk!”, wie heeft dan gelijk? Is het concert fantastisch of vreselijk? Of is het onze perceptie die dat bepaalt?

De kracht van je eigen woorden.

Door tegen jezelf te zeggen “Ik ben nu gelukkig”, verander je je eigen perceptie. En daardoor verandert je gevoel. Geloof je me niet? Zeg maar eens duizend keer tegen jezelf: “Ik ben moe” of “Ik voel me niet goed.” Hoe voel je je nu? Niet zo best waarschijnlijk. Zeg daarna maar eens duizend keer tegen jezelf: “Ik voel me geweldig” en kijk dan eens wat er gebeurt. Wedden dat je je beter voelt?

Onderschat nooit de kracht van wat je tegen jezelf zegt. Elke emotie in je leven is afhankelijk van wat je tegen jezelf zegt. Elke situatie wordt gefilterd door je eigen kijk op de wereld. Dat vormt een extra laag die je emoties beïnvloeden. Alles wat we voelen, bedenken we eerst in onze hoofd. Dus waarom niet bedenken dat je je goed voelt?

Voel je goed, wat je ook doet.

“Ik ben nu gelukkig” is een mentaal geneesmiddel voor elke vorm van onrust en ongemak. Mits je ermee oefent natuurlijk! Door het één keer te zeggen, verandert er weinig. Maar door het regelmatig tegen jezelf te zeggen, verandert er heel veel! Zo zul je je regelmatig gelukkig voelen. Wat heb je te verliezen? Probeer het maar eens en merk het verschil.

Kun je gelukkig zijn, puur omdat je het tegen jezelf zegt? Ja, natuurlijk. Dat is de enige reden waarom je überhaupt gelukkig kunt zijn – doordat je jezelf toestemming geeft. Dus gééf jezelf die toestemming. Waarom zou je wachten tot een tijdstip in de toekomst? Waarom zou je je nu niet goed voelen? Daar schiet niemand iets mee op. Voel je goed, wat je ook doet!

En ben je nog niet gelukkig? Dan gaat deze e-cursus je helpen:


Wil jij echt gelukkig worden?

Volg dan deze online cursus Gelukkig Leven.

Ontdek wat jou gelukkig maakt en geniet van elke dag.

Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor!

“Het werkt! Wat een super ervaring. Ik had niet verwacht in zo’n korte tijd al zo veel gelukkiger te zijn!”

Word gelukkig met jezelf en je leven


Over de schrijver 

Frank De Moei

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei.

Meer dan 15.000 cursisten heb ik inmiddels geholpen met een gelukkig en succesvol leven.

Wat wil jij?
Wil jij meer zelfvertrouwen, minder stress, betere relaties, leuker werk, meer geluk en meer succes?
Deze Online Trainingen gaan je helpen!

Meer over
Meer over Frank
Ervaringen van cursisten

Ontdek Het Geheim


Hoe krijg je wat je ècht wilt?


ONS GRATIS EBOEK

35.000 Lezers gingen je voor


Ook leuk om te lezen:

Reageer op dit artikel

  • Deze woorden zijn precies dat ,wat ik even nodig had. Heb vandaag al geoefend en voel me stukken beter.

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >