fbpx

Hoe word je succesvol?

Het doel van elk leven is groei. Succes is je geboorterecht, aangezien succes ervoor zorgt dat je groeit als mens. Succes zonder ontwikkeling is niet mogelijk en ontwikkeling is de essentie van ons universum. Hoe word je succesvol? Door mee te gaan met de stroom van het elven, in plaats van er tegenin te zwemmen.

Laten we daarnaast eens een aantal ideeën over succes bekijken. Als je nog niet het gevoel hebt succesvol te zijn kun je nagaan of één van onderstaande stellingen daar de reden van is.

Succes is alleen succes als het persoonlijk is.

Persoonlijk succes is anders dan maatschappelijk succes. Iemand kan veel bezit, macht of status hebben, maar dat betekent nog niet dat hij of zij persoonlijk succesvol is. Hoe word je succesvol? Door eerst je definitie van succes bij te stellen.

Persoonlijk succes is succes volgens je eigen maatstaven. Wie is succesvoller: de directeur van een groot bedrijf die in zijn hart het liefst muzikant wil zijn, of de muzikant die een stuk minder verdient, minder status en macht heeft, maar wel fulltime bezig is met zijn passie?

Persoonlijk succes is doen wat je wilt. Zoals Steven Covey zei: ‘Je kunt een ladder gaan beklimmen, maar wat als de ladder tegen de verkeerde muur staat?’

Dus het is belangrijk te bepalen op welk gebied je succesvol wilt zijn.

Geluk brengt succes, niet andersom.

Want als je het werk doet dat bij je past en je bezig bent met je passie, dan geeft dat geluk. En geluk brengt op zijn beurt weer persoonlijk succes. Geluk is de motor voor succes. Vanuit het gevoel van geluk is succes mogelijk. Als je succesvol wilt zijn om vervolgens gelukkig te worden, dan beweeg je in de verkeerde richting. Hoe word je succesvol? Door te beginnen bij de bron: je geluk.

Per slot van rekening wil je succesvol zijn om een bepaald gevoel te bereiken. Een gevoel van blijdschap en voldoening. Waar doe je het anders voor? Dat gevoel van blijdschap en voldoening geeft je geluk.

Heeft het zin om succesvol te zijn in iets waar je hart niet ligt, om vervolgens met dat succes gelukkig te worden? Hoe kun je gelukkig worden door iets te doen waar je niet gelukkig van wordt? Dat klinkt gewoon niet logisch.

Beter is het om succes te bereiken in iets waar je op dit moment al gelukkig van wordt. Zo ben je gelukkig voordat je succes bereikt en gelukkig nadat je succes hebt bereikt.


Hoe krijg je wat je wilt?

Download ons gratis eBoek Hoe Je Krijgt Wat Je Echt Wilt.

Stap uit je hoofd – en geniet van een ontspannen leven.

Meer dan 35.000 keer gedownload!

“Interessant, boeiend en leerzaam! Het geeft me ontzettend veel steun. Wat ben ik blij dat ik dit gevonden heb. Het verrijkt echt mijn leven!”

Hoe je alles krijgt wat je wilt


Succes is eerst intern, dan extern.

Om in de buitenwereld succesvol te zijn, moet je eerst in je innerlijke wereld succesvol zijn. Met andere woorden, succes in je gedachten komt voor succes in de materiële wereld.

Hoe kun je in de buitenwereld succes bereiken als je gedachten, mentaliteit en gevoel wat anders communiceert?

Door je de juiste gedachten en mentaliteit eigen te maken overtuig je jezelf van succes. Pas dan kun je anderen ook overtuigen.

Zorg ervoor dat jouw mentaliteit succes aantrekt.

Succes is niet iets dat je najaagt, succes is iets dat je aantrekt door je persoonlijkheid. Hoe word je succesvol? Door te beginnen bij jezelf…

Naast je mentaliteit dienen je gedachten je succes te ondersteunen. Je moet succes vóór je zien, voordat je het kunt krijgen. Focus je gedachten op het doel dat je wilt bereiken en laat geen gedachten over mislukking toe.

Als je in je gedachten succes als een zeker feit ziet, dan begin je het aan te trekken. Zie het zo: als jij op vakantie gaat, maar je weet niet waar naar toe of hoe het eruit ziet, hoe wil je er dan ooit komen?

De bestemming van succes wordt bepaald door te kiezen uit de catalogus van je gedachten. Kies de juiste gedachten en je vindt je juiste bestemming. Kies de verkeerde gedachten en je volgt een verkeerde bestemming. Niet alleen staat je ladder dan tegen de verkeerde muur, de ladder zelf zal je gewicht niet kunnen dragen. De ladder van je gedachten is te licht om je succes te ondersteunen.

Succes is doorgaan totdat.

Veel mensen die succesvol zijn, gingen door waar anderen ophielden. Bij elk succes horen tegenslagen. Iedereen die succesvol is, heeft ook gefaald. Als je nooit hebt gefaald, heb je het waarschijnlijk nooit echt geprobeerd.

Dit is misschien niet leuk om te horen, maar wel de waarheid. Hoe word je succesvol? Door te beginnen, dat is altijd de eerste stap – en ook de belangrijkste stap…

Elke boom die in de lente wil bloeien, moet eerst de winter overwinnen. Er is geen enkele boom die denkt: ‘Ik sla de winter dit jaar over en kom wel terug als de zon schijnt.’

Discipline en doorzettingsvermogen zijn geen populaire woorden. We willen nu eenmaal liever gemakkelijk succes. Zonder inspanning veel bereiken.

Dat kan natuurlijk. Misschien heb je geluk. Misschien valt jouw succes uit de hemel zonder er iets voor te doen. Maar het lijkt niet waarschijnlijk.

Discipline en doorzettingsvermogen zijn makkelijk als ze in dienst staan van een doel dat de moeite waard is om te bereiken. Een doel dat je zoveel energie geeft dat discipline verandert in plezier. En doorzettingsvermogen verandert in gewoonte.

Wil je meer weten over persoonlijk succes? Bestel dan het boek ‘De Sleutels van Geluk en Succes’ en leer wat je kunt doen om je doelen te bereiken en gelukkig te zijn:


Wil jij echt succesvol worden?

Volg dan deze online cursus Meer Succes In Je Leven.

Ontwikkel een ijzersterke mentaliteit. Bereik elk doel dat je wilt!

Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor.

“Ik weet zeker dat dit mijn leven heeft veranderd – nu al. Door alle vragen, krijg je direct inzicht in jezelf en over je leven. Bedankt!”

Ontdek de snelste weg naar succes


Over de schrijver 

Frank De Moei

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei.

Meer dan 15.000 cursisten heb ik inmiddels geholpen met een gelukkig en succesvol leven.

Wat wil jij?
Wil jij meer zelfvertrouwen, minder stress, betere relaties, leuker werk, meer geluk en meer succes?
Deze Online Trainingen gaan je helpen!

Meer over
Meer over Frank
Ervaringen van cursisten

Ontdek Het Geheim


Hoe krijg je wat je ècht wilt?


ONS GRATIS EBOEK

35.000 Lezers gingen je voor


Ook leuk om te lezen:

Reageer op dit artikel

 • Pascal schreef:

  Ik ben het er mee eens dat het beste is om je passie als baan te hebben. Maar ik vind het te oppervlakkig om te zeggen dat je daar succesvol in word. Ik ken mensen die als passie vakkenvuller zijn bij de AH omdat ze dat gewoon leuk vinden maar eenmaal thuis zitten ze depressief voor de tv omdat ze zo’n lage inkomen hebben. Je baan hoeft niet perse super geweldig te zijn. Er zijn altijd wel negatieve dingen. Bij de ene is het reizen niet fijn en bij de andere de tijden, maar zou je dat niet over hebben om toch een topsalaris te verdienen? Je wou altijd vakkenvuller zijn in je leven maar je weet dat je met een economische baan zekerheid hebt op een topsalaris en baangarantie, welke kies jij dan? Laat ik maar gelukkig worden en kies ik voor het beroep vakkenvuller maar moet ik leven met een klein inkomen of kies voor de economische baan en moet ik eenmaal veel reizen en stomme vergaderingen doorstaan maar met wel een lekker maandsalaris waar je ogen van uitpuilen. Je word uiteindelijk met je salaris blijer. Je kunt meer dingen doen met geld. Ja het klinkt allemaal heel geldwolf-achtig maar het is gewoon zo. Ik vind dat als je voor je passie kiest terwijl je weet dat daar slecht in betaald word of niet succesvol in word terwijl je dat wel wilt worden dat je dan blind kiest. Denk na en kies logisch. Gr. Pascal

 • Beste Pascal,

  Is er, naast een droombaan met een klein inkomen of een vervelende baan met een topsalaris, misschien nog een andere mogelijkheid?
  Waarom moet je kiezen tussen geld of geluk?

  Met vriendelijke groet,
  Frank

 • Hallo,
  Graag reageer ik( vul ik aan ) op het bovenstaande. Frank , je schrijft ; ” Waarom moet je kiezen tussen geld of geluk?”

  De idiale situatie is geld en er gelukkig in zijn. Soms heb je het niet voor het kiezen. Pascal schrijft dat ze beter zou kiezen voor geld en dan maar minder gelukkig.

  Er is nog een andere optie denk ik. Minder geld te besteden hebben in een niet zo ideaal leven omdat je leven dat op dat moment niet toe laat. Dan heb je juist heel veel mogelijkheden om kwaliteiten te vinden in jezelf die er anders niet uit gekomen zouden zijn. Want ook dan kun je heel veel zelfvertrouwen krijgen omdat je bijvoorbeeld doorzettingsvermogen leert, met geld leert om gaan , ordelijk en systymatisch leert zijn , geduld , niet hebzuchtig leert zijn omdat je bijvoorbeeld leert te roeien met de riemen die je hebt , je creatief leert zijn, enz..

  De grote kunst is om juist in die situatie gelukkig leren zijn met alles wat je hebt. Wellicht dat je , met die basis in je hele persoonlijkheid , vanuit daar de ladder kunt beklimmen om er nooit weer af te vallen omdat je nu eenmaal geleerd hebt wat echte tegenslag is en dat alles daarbij in het niets valt.

  Dit was mijn bijdrage , groeten Anita

 • geld en geluk heeft een bepaalde verhouding met elkaar , wij als tegenwoordig materialistische maatschappij zijn ingesteld op hoe meer hoe beter ..
  kom niet met verhaaltjes als geld maakt niet gelukkig of met weinig geld kan je ook erg gelukkig zijn
  je zal onbewust of bewust van nature meer willen !
  dat geeft niet dat is de aard van het beestje zeggen we maar
  ik leef al 9 jaar met een netto inkomen van 924 per maand wajong
  ik heb een hoop pech gehad en succes kon ik nou nooit bepaald voelen want ik had nooit iets bereikt en je wordt door de maatschappij uitgekauwd als een hopeloos geval , woorden als hij is lui , dom , wil niet zijn vaak genoeg om me oren gevlogen en ik was eigenlijk best wel bereid om na 7 jaar echt op te willen geven want waarom zou ik willen bewijzen als

 • ik erzelf niet meer in geloof ! het is nu bijna 3 jaar geleden dat ik de keuze had gemaakt om proberen er voor mezelf wat van te maken , dan heb ik maar een uitkering . dan zit het leven me nog meer tegen! ja geld maakt dingen makkelijker en zal zeker bijdragen aan het ( geluk ) maar geloof mij dat dit gevoel van kracht en zelfvertrouwen erg machtig is als je ondanks alles straks in de spiegel durft te zeggen tegen jezelf ! ik heb niet opgegeven ! ik ben een knokker! ik kan nu zeggen dat ondanks mijn situatie tot vorig jaar hetzelfde was ik nu begin te ervaren dat je jezelf succesvol mag voelen in wat je doet
  ik heb nu gekozen voor dingen waar mijn passie naartoe gaat en het gaat steeds beter
  ik ga kijken voor scholing en me diploma halen ! ik heb geleerd dat als je jezelf de moeite waard vindt om voor te knokken succes vanzelf naar je toekomt!

  conclusie : Zelfwaarde is niet in geld uit te drukken maar het betaald ook niet de rekeningen ;)

  groet tim

 • Lorenzo schreef:

  Ja daar ben ik het mee eens . Goed de voor en nadelen afwegen . Geld blijft toch de prioriteit . En met passie je vak beoefenen geeft minder geestelijke weerstand

 • Beste succesvolle mensen

  Ik wil zo graag een succesvolle zaketnvrouw worden wat moet ik doen omdat te worden ik wil eigen bedrijven wil werken un amerika en dubai waar moet ik beginnen vind het supermoeilyk

 • Sandro schreef:

  Dit boek is ook niet bedoelt voor de moderne loonslaven. Maar voor ondernemers die zelf voor hun brood zorgen en daar hard voor moeten werken. Mijn ervaring in loonbedrijven is dat meer dan 90 procent van de werknemers idd geen passie heeft en werkt voor een salaris. Succesvol zullen ze nooit worden. Want dat doet de grote baas wel voor ze. Ben zelf uit loondienst gegaan en ben een eigen onderneming begonnen zonder ook maar 1 euro te lenen van een bank. Mijn bedrijf bestaat nu 9 jaar puur op mijn eigen kracht. En ik ben er heel gelukkig mee en boek er succes mee. De mensen die voor mij werken koester ik, wil dat ze met plezier werken. Deze werknemers zijn ook zelfstandig en niet in loondienst dit zijn ook allemaal mensen die passievol zijn in het geen wat ze doen voor mij. Dus wil je succes. Dan moet je zeker geen moderne loon slaaf zijn. Gr

 • Laten we eerlijk zijn Pascal, het lijkt me erg onwaarschijnlijk dat iemand echt ernaar uit kijkt om vakkenvuller te zijn. Misschien als part time bijbaan, maar als we er echt goed onderzoek naar gaan doen en alle vakkenvullers in Nederland gaan vragen of dat daadwerkelijk hun droom beroep is, dan weet ik zeker dat ze dat echt niet zullen bevestigen. De reden dat je depressief op de bank gaat zitten heeft natuurlijk met veel meer te maken dan alleen je baan. Maar je baan is wel één van dé grootste factoren, als het al niet de grootste factor is, om gelukkig te worden in je leven. Want volg jij je dromen en wat je graag wilt bereiken in je leven, en ga je echt aan de slag met wat je wilt bereiken in dit leven, dan kan ik je garanderen dat je niet zult uitkomen op een baan als vakkenvuller o.i.d. En werk je er vervolgens keihard voor om die passie en dromen in praktijk te brengen, dan zul je niet eens de tijd hebben depressief op je bank te zitten tot je succesvol bent.

  Kritisch zijn is altijd makkelijk Pascal en anderen die dit lezen. Maar je zult er niks mee bereiken. Terwijl hard werken aan je toekomst, je doelen, je dromen vanzelf zijn vruchten afwerpt. Als je maar het volle vertrouwen leert te hebben in wat je wilt bereiken en dat je het ook wel zult bereiken ;)

 • Begin met je angst te overwinnen en jezelf uit te dagen een prioriteitenlijstje te maken. Wat wil je doen? Wat wil je bereiken? Ga in jezelf geloven en praat jezelf aan dat je het kunt bereiken. Zet alles wat je in je macht hebt in om een zakenvrouw te worden. Vergeef jezelf wanneer je faalt en omarm je faalmomenten. Ze zijn een belangrijk onderdeel van succesvol worden. Door je fouten leer je en kom je vooruit. Ga je sterker de volgende opdracht/situatie aan. Kortom. Accepteer, leer, ga door tot je bereikt wat je bereiken wil. En geef niet op. Nooit niet.

 • Pracht antwoord. Weer eens het bewijs dat je het op eigen kracht kunt!

 • Anoniem schreef:

  ja, alles kan in dit leven zolang je ervoor gaat!!

 • Mooi verwoord, kunt u mij informatie geven hoe je succesvol wordt met jou ervaring?

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >