Vision Board – Het beste hulpmiddel om je doel te bereiken

Met een Vision Board bereik je sneller je doel. Een Vision Board maken kan iedereen!

Om je doel te bereiken moet je het duidelijk voor je zien. Je hersenen werken niet met woorden, maar met beelden.

Als ik zeg: “Ik zie een kleine hond met een korte staart,” dan zie je onmiddellijk in je gedachten een beeld van die hond. Geen woorden, maar een beeld.

Wat je in je geest voor je ziet, daar focus je je gedachten op. En waar je je gedachten op focust, ga je vroeg of later ervaren. In de werkelijkheid.

Om je doel te bereiken moet je het voor je zien alsof het al bereikt is.

Hoe beter je dat voor je ziet, hoe makkelijker het is om het te bereiken.
Een voorbeeld:
Zeggen “Ik wil een nieuwe auto” werkt niet. Wat is een nieuwe auto? Welk merk, welke kleur? Hoe kun je je nieuwe auto krijgen als je niet weet welke?
“Een rode Fiat Punto met airco, automatische ramen en een cd-wisselaar” helder en duidelijk voor je zien, werkt veel beter. Je weet precies wat je wilt en dus kun je beginnen ernaartoe te werken.

Je doelen voor je zien is de eerste stap om ze te bereiken. Het beste hulpmiddel om je doelen duidelijk voor je te zien is een Vision Board.

Wat is een Vision Board?

Wat is de betekenis van een Vision Board?

Een Vision Board is een collage van beelden. Beelden, tekeningen of foto’s die je doelen uitbeelden. Dit kunnen doelen en foto’s zijn van:

Vision Board voorbeelden

– Materiële dingen: je ideale huis, je ideale auto, je ideale woonkamer, je ideale boot of je ideale tuin.
– Plaatsen: je ideale vakantiebestemming, de stad die je altijd al hebt willen zien, het strand waar je meer tijd op wilt doorbrengen
-Mensen: je ideale partner, vrienden die je meer wilt zien, onbekenden die je graag wilt ontmoeten
– Werk: je ideale baan, het ideale eigen bedrijf, de branche waarin je graag wilt werken, het perfecte kantoor, de ideale functie
– Hobby’s: je favoriete sport, je favoriete museum of je favoriete restaurant.

Als je meer wilt reizen kunt je een foto kiezen van de plaats waar je naartoe wilt. Als je een ander baan wilt, kun je een foto kiezen van het bedrijf waar je wilt werken of van iemand die dat werk al doet.

Pas als je je bestemming weet, kun je er ook daadwerkelijk komen.


Wil jij jouw doel bereiken?

Volg dan deze online cursus Meer Succes In Je Leven.

Bereik ELK doel dat belangrijk voor je is. Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor!

“Ik weet zeker dat dit mijn leven heeft veranderd – nu al. Door alle vragen, krijg je direct inzicht in jezelf en over je leven. Bedankt!”

Hoe zien jouw doelen eruit? Wat doe je in de toekomst die je wilt hebben? Waar ben je, wie zijn er bij? Wat doe je, wat heb je? Al deze dingen zijn uit te beelden op een Vision Board.

Wat heb je ervoor nodig?

Maar drie dingen: het Vision Board, je fantasie en de beelden.

Het Vision Board:
Dit kan een prikbord of een zogenaamde ‘white board’ zijn. En stuk karton gebruiken kan ook. Daarop komen de afbeeldingen en foto’s. Meestal hang je een Vision Board aan de muur.

Tegenwoordig zijn veel Vision Boards digitaal en daarvoor kun je bijvoorbeeld Powerpoint en een tekstdocument gebruiken. Plak de digitale foto’s in een presentatie en bekijk de presentatie regelmatig op je computer.

Je fantasie:
Maak je doelen en je dromen niet te klein. Bedenk zoveel mogelijk dingen, plaatsen, mensen en hobby’s die je wilt zien, ontmoeten of hebben. Hoe meer hoe beter.

De beelden:
Voor een prikbord kun je foto’s uit tijdschriften halen of afbeeldingen van je computer uitprinten en opplakken.
Voor een digitale Vision Board kun je foto’s of video’s van je pc of het internet gebruiken.

Wat is er zo leuk aan?

Zie het als de catalogus van je favoriete winkel. Je kunt alles kiezen wat je wilt. Elke doel dat je wilt bereiken is wel uit te beelden in een foto. Desnoods manipuleer je de foto’s: je kunt een foto van jezelf over de achtergrond van je favoriete vakantieland plakken. Wees creatief!

Bezig zijn met de doelen die je wilt bereiken en de dingen die je wilt hebben of doen geeft heel veel energie. Wat is er leuker dan bezig te zijn met je dromen?

Waarom werkt een Vision Board zo goed om je doelen te bereiken?

Vooropgesteld dat je je Vision Board regelmatig, het liefst elke dag, bekijkt, werkt een Vision Board fantastisch:

 • Je bepaalt duidelijk wat je wilt.
 • Ook weet je precies hoe dat eruitziet.
 • Je wordt regelmatig herinnerd aan je doel.
 • Je haalt de (vaak onduidelijke) fantasie uit te hoofd en maakt het concreet.
 • Daarnaast word je automatisch enthousiast bij het zien van je favoriete spullen, mensen, plaatsen en hobby’s.
 • Je geest slaat in je onderbewuste die afbeeldingen op.
 • Je onderbewuste gaat daarmee aan de slag om je te helpen je doelen te bereiken. Hoe dat werkt is voor een ander artikel, maar dat het werkt staat vast. Probeer het maar.

Vision Board ervaringen van mijzelf.

Elk succesvol mens heeft doelen. Veel mensen schrijven hun doelen op. Ik werk al vijftien jaar met een Vision Board en kan zeggen dat de meeste doelen die ik daarop heb gezet, realiteit zijn geworden. Van landen die ik wilde bezoeken tot ervaringen die ik wilde opdoen en materiële spullen die ik wilde bezitten.

Beelden werken sneller en beter dan geschreven woorden. Je ziet in één oogopslag wat belangrijk voor je is.

Vision Board ervaringen van anderen.

De Vision Board ervaringen van anderen zijn meestal ook positief. In het begin willen mensen een Vision Board voorbeeld, maar als snel beseffen ze dat alles kan en niets hoeft. Het beste Vision Board is je eigen Vision Board. Zet er gewoon alles op wat je hartje begeert. Alleen al door dat te doen, voel je je beter!

Probeer het eens. Zet je dromen om in werkelijkheid. Ontwikkel een visie waarin je je ideale leven inclusief mensen, spullen, plaatsen en gebeurtenissen voor je ziet.

Want alles wat je wilt creëren in je leven moet je eerst voor je zien.
Een Vision Board werkt als een verrekijker. Hoe beter je deze afstelt, hoe scherper je ziet waar je naartoe wilt gaan en hoe sneller je doel bereikt.

Wil jij je doelen sneller bereiken? Dan gaat dit je helpen:


Wil jij jouw doel bereiken?

Volg dan deze online cursus Meer Succes In Je Leven.

Bereik ELK doel dat belangrijk voor je is. Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor!

“Ik weet zeker dat dit mijn leven heeft veranderd – nu al. Door alle vragen, krijg je direct inzicht in jezelf en over je leven. Bedankt!”

Over de schrijver 

Frank De Moei

Frank is een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei. Sinds 2008 heeft hij via deze site meer dan 15.000 cursisten online begeleid in gelukkig en succesvol leven. Meer over Frank.
Download Hoe je krijgt wat je echt wilt (gratis eBoek).


Ook leuk om te lezen:

Neem je leven in eigen hand – 7 tips

Kies je overtuigingen

Hoe kun je je leven veranderen – of verbeteren?

 • Ik heb zelfs twee visionboards; een voor de dingen die ik wil, en een voor de dingen die ik inmiddels heb bereikt/ontvangen. Door ook te blijven kijken naar de dingen/situaties die je hebt bereikt blijf je dankbaar, wat op zijn beurt weer meer overvloed geeft. En het is ook gewoon cool om het tweede board te zien groeien…..

  • Mirjana schreef:

   Beste Yolanda, dat is echt mooi tip. Perfect Idee.

 • Het is super! Ik ga ook mee beginnen met visioenenbord te maken. In juni of in juli heb ik een boek the secret gekocht. In het begin toen ik thuis kwam, las ik dat boek niet veel omdat leek mij niet interessant. Maar na een paar weken of een maand later, dacht ik: ooit moet ik dat boek uitlezen, want eens ik dat boek gekocht heb, geef ik niet zomaar weg zonder dat ik dat daarvoor betaald heb. En nu… bijna eind augustus begon ik verder te lezen met dat boek en ik bladerde door totdat ik begrijp en dan “aah, nu snap ik, ik moet dus mijn negatieve gedachten naar positieve gedachten omdraaien”. Het is heel simpel, in 1 keer van negatief gedachte naar positief gedachten omdraaien. Ik heb laatste tijden een goed gevoel, het is van groot belang dat naar eigen gevoel moet luisteren. Want gewoon voelen is onmogelijk. Belangrijk is dat ik iets voel, en ik heb een gevoel dat ik terug mijn leven opbouw. Het is aantrekkingswet. Als ik slechte persoon tegenkomt, gebruik ik een afstand. Niet slecht bedoeld, maar mijn innerlijk ziel zegt: elk mens is uniek, gelukkig zijn. Maar waar is de “echte tevreden/gelukkig mensen” naartoe? Ik blijf doorzetten, en zeg elke keer aan mezelf: heb vertrouwen tot dat mijn doel naar mij toe komt. Het is zo super! Ik raad iedereen aan om het boek the secret te lezen of eventueel visioenenbord te maken. Dat geeft een duidelijk inzicht. Ik wil nog zoveel zeggen. Ik probeer je duidelijk te maken. Ik ben nog maar pas begonnen. Maar ik heb het gevoel dat ik nu op de juiste weg zit.

 • ”Beelden werken sneller en beter dan geschreven woorden.” Sorry maar ik ben helemaal niet met je eens, ik heb heel veel dingen bereikt door mijn doelen duidelijk op te schrijven..ik heb toen geen beelden of plaatjes gebruikt, pure alleen woorden heb ik gebruikt.. alles echt alles wat ik op geschrijven had. is na een jaar uit gekomen.. dus alles werkt.. alleen je moet er in geloven dat het uit komt.. het maakt niet uit wat je hierbij nodig hebt..Dont limit ur self..!! Good luck :)

  • Beste Nadia,

   Als het voor jou werkt, dan werkt het :)

   Als je iets opschrijft (bijvoorbeeld een nieuwe auto of iets anders dat je graag wilt hebben of bereiken), zijn het dan de letters van het woord ‘auto’ die je doel bepalen? Is het de a, u, t en o samen die dat doel bepalen?
   Of is het ’t beeld van het type, de kleur auto en het merk die je in je geest prent?
   Uiteindelijk zijn het altijd beelden, een woord verwijst altijd naar een beeld…

   Maar als geschreven woorden voor jou het beste werken, dan is dat natuurlijk het belangrijkste :)

   Vriendelijke groet,
   Frank

 • JOYCE . schreef:

  GOEDE DAG.
  MIJN NAAM IS JOYCE.
  BEN AL HEEL LANG OPZOEK NAAR MENSEN DIE MIJ KUNNEN HELPEN EN STEUNEN OM EEN VISION BOARD TE MAKEN .
  IK ZIE MIJN KINDEREN AL EEN HEEL POOS NIET HEB WEL RECENTE FOTO’S VAN MIJN KINDEREN .MIJN VRAAG EN VERZOEK IS GROOT IK HEB HULP NODIG OM MIJN DROMEN WAAR TE MAKEN OM MIJN KINDEREN WEER TE ONTMOETEN .GROETJES JOYCE .

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >