Doen wat je wilt – wat houdt je tegen?

Hoe komt het dat je iets wilt bereiken, maar het nog niet lukt? Kennelijk is er dan iets anders dat je tegenhoudt. Je wilt vooruit, maar het voelt alsof de handrem erop zit. Herken jij deze drie blokkades? Onzekerheid, de mening van anderen en de angst voor verandering; deze houden je tegen te doen wat je wilt.

Loslaten van het voordeel.

Als je iets anders wilt in je leven, moet je eerst loslaten wat je al hebt. Nu zeg je misschien: “Geen probleem, dat doe ik graag.” Maar als dat zo zou zijn, had je allang de huidige situatie losgelaten. Als ik jou een gloeiend hete pan geef, dan laat je die direct los. Maar hoe zit het met het loslaten van werk dat je niet bevalt? Hoe zit het met het loslaten van een relatie waar je niet meer in gelooft?

Dat is niet zo makkelijk. Er zit kennelijk nog een voordeel in je huidige situatie, ook al ben je daar niet tevreden mee. Het voor de hand liggende voordeel is dat je huidige situatie vertrouwd is. Ook al is je baan niet plezierig, je weet in elk geval wel wat je hebt. Ook al is de relatie niet bevredigend, het geeft je in elk geval een gevoel van zekerheid. En het alternatief is onbekend en eng. Wie weet wat er kan gebeuren?

Sta open voor het onbekende.

Hoe dat nu te veranderen? Toen ik een relatie had die helemaal niet goed voelde, dacht ik: “Alles beter dan dit. Zelfs het onbekende, zelfs alleen zijn, is beter dan wat ik nu ervaar.” Dat maakte de beslissing te veranderen gemakkelijker. “Wat houdt me tegen? dacht ik. “De angst voor verandering” was het antwoord. Wat ons tegenhoudt, is dat we automatisch ervan uitgaan dat iets nieuws ook iets slechts betekent. Maar wie zegt dat?

Focus je op wat je wilt en vertrouw erop dat alles goed gaat komen. Sta op voor het avontuur van het onbekende! Staar je niet blind op denkbeeldige beren op de weg, maar focus je op de zon achter de wolken. Ook al weet je wat je nu hebt, je weet ook dat het niet is wat je echt wilt. Dus dit heb je al geprobeerd. Is het niet tijd voor iets nieuws?

Hoe kom je in beweging?

Alles begin het een gezond geloof in jezelf. Het is logisch dat je bij elke verandering denkt: “Kan ik dit wel?” Iedereen die ooit iets heeft bereikt, heeft ook getwijfeld aan zichzelf. Maar iedereen die ooit iets heeft bereikt, is na die twijfel ook in beweging gekomen. Trouwens, iedereen die ooit iets heeft bereikt, heeft ook fouten gemaakt. En niemand deed het in één keer helemaal goed.


Wil jij meer succes in je leven?

Volg dan deze online cursus Meer Succes In Je Leven.

Ontwikkel een ijzersterke mentaliteit. Doorbreek al je blokkades. Bereik ELK doel dat belangrijk voor je is. Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor.

“Ik weet zeker dat dit mijn leven heeft veranderd – nu al. Door alle vragen, krijg je direct inzicht in jezelf en over je leven. Bedankt!”

Bestel direct – nu voor € 67


Laten we het eens omdraaien: Als je een sterk geloof zou hebben in jezelf, zou je dan makkelijker in beweging komen? Als het antwoord ja is, dan weet je wat je moet doen.

Hoe reageren anderen als je gaat doen wat je wilt?

Besef daarnaast dat je niet alles kunt controleren. Ergens zul je moeten beginnen. Probeer niet alle bezwaren in je hoofd op te lossen, dat lukt je toch niet. Ga ervan uit dat je op het moment zelf wel een oplossing verzint. Je hebt een bijna onuitputtelijke voorraad ervaring tot je beschikking. Ieder mens is een meester in overleven. Anders zouden we nooit zijn geboren en zou je dit artikel niet lezen.

Als je gaat doen wat je wilt, creëer je bijna vanzelf frictie met je omgeving. Begrijp me goed; niet met de mensen die van je houden en je graag gelukkig zien. Niet met de mensen die je respecteren en accepteren zoals je bent. Wel met de mensen die vinden dat je moet doen wat zij vinden dat je moet doen.

Wat maakt je gelukkig?

Aangezien bijna alle mensen sociale dieren zijn, willen we graag geaccepteerd en gewaardeerd worden. De gemakkelijkste manier om positieve feedback te krijgen, is door te doen wat anderen willen. Helaas! Dat maakt in sommige gevallen juist ons niet gelukkig. Hoe ga je daar nu mee om?

Besef dat je niemand gelukkig kunt maken door zelf ongelukkig te zijn. Wie schiet daar iets mee op? Besef dat er altijd mensen zullen zijn die willen dat je iets anders doet. Besef dat je soms moet vechten voor je eigen geluk en vrijheid. Alleen jij bepaalt wat je wilt met je leven en dat is maar goed ook: het is jouw leven. Vertrouw op jezelf en kom in beweging!


Krijg Meer Succes In Je Leven!

Volg de Online Training Meer Succes In Je Leven.

– Bereik elk doel, sneller en slimmer.
– Overwin blokkades die je tegenhouden.
– Word 10 x effectiever en productiever.

Je ontvangt:
– 28 Praktische lessen met effectieve handvatten.
– Uitgebreide vragen en bewezen oefeningen bij elke les.
– 3 Geweldige eBoeken met 500 pagina’s extra inzichten.

Leer in je eigen tempo, met levenslange toegang.
Coach jezelf en bereik je doel!

Meer Informatie
Bestel Direct voor € 67


Over de schrijver 

Frank De Moei

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei.

Meer dan 15.000 cursisten heb ik inmiddels geholpen met een gelukkig en succesvol leven.

Wat wil jij?
Wil jij meer zelfvertrouwen, minder stress, betere relaties, leuker werk, meer geluk en meer succes?
Deze Online Trainingen gaan je helpen!

Meer over
Meer over Frank
Ervaringen van cursisten

ONTDEK HET GEHEIM

Hoe je krijgt wat je echt wilt !

Download ons gratis eBoek.

35.000 Lezers gingen je voor.


Ook leuk om te lezen:

Reageer op dit artikel

 • witchke schreef:

  Hallo,

  ik denk dat dit zeker allemaal waar is. Maar soms denk ik ook wel eens dat we vaak vergeten wat we hebben en dat hetgeen we hebben ook al goed is. De trend van aan de overkant is het gras groener… en dat is gewoon niet altijd zo. Het is niet altijd makkelijk om te weten wanneer je eigenlijk al iets wonderbaarlijks hebt maar het niet ziet of wanneer je inderdaad echt moet veranderen. Of dat is toch mijn ervaring. Maar de tip hier op de site zijn van harte welkom en zeer bruikbaar.

 • Inspirerend artikel, iets om over na te denken. Ik denk dat het heel belangrijk is om altijd je eigen intuitie te volgen en keuzes te maken die voor jou goed voelen.
  Echter vraag ik me wel af, of dat in deze crisistijd nog wel altijd mogelijk is. Natuurlijk zijn er altijd mogelijkheden en komt er altijd weer iets op je pad, toch geloof ik niet dat het vandaag de dag goed is om je baan zomaar op te zeggen om je dromen achterna te gaan. Ik worstel zelf al een aantal maanden met dit dilemma, ik zou graag mijn huidige baan opzeggen en op zoek gaan naar mijn droombaan. Probleem is dat ik nu al heel actief aan het zoeken ben, maar helaas niet veel verder kom. Het opzeggen van mijn huidige baan zou aan de ene kant meer noodzaak geven om echt iets anders te vinden, maar aan de andere kant zou dit er ook voor kunnen zorgen dat ik weer in een ander baantje terechtkom waar ik eigenlijk niet thuishoor. Terwijl ik nu mijn hypotheek kan betalen en in ieder geval íets heb… Lastig. Ik denk dus niet dat het er zozeer om gaat dat mensen afgeschrikt worden door reacties van anderen, maar eerder door de huidige economie.

 • Beste Witchke,

  Je hebt helemaal gelijk: waarderen wat je hebt is minstens net zo belangrijk als groeien naar wat je (nog meer) wilt ervaren :)
  Mooie aanvulling!

  Met vriendelijke groet,
  Frank

 • hallo frank, met het verkrijgen van deze email krijg ik steeds meer de overtuiging dat een mens die zoekende is, altijd iets wordt aangeboden wat hij/zij nodig heeft op dat moment.
  Hoe is het anders mogelijk dat ik van jouw de laatste tijd onderwerpen toegestuurd krijg die nauw aansluiten bij de fase van mijn zoektocht van dit moment.
  Dit kan haast geen toeval meer zijn.
  mijn dank voor dit onderwerp en keep up the good work
  met vriendelijke groet
  Dolf

 • Nadine schreef:

  hallo Frank, voor mij geld hetzelfde als voor Dolf. En ook bedankt.

 • Nadine schreef:

  eigenlijk heb ik daarbij nog een ander probleem en dat is dat het me tot nu toe niet is gelukt om 1 vastomlijnd idee te kiezen om dat uit te voeren. er tuimelen teveel verschillende ideeen door mijn hoofd, die me verwarren. tot de uitvoeringsfase komt het daardoor niet eens. Ik vind het heel lastig en heb last van de stagnatie. kun je mer hierover advies geven?

 • Graag gedaan Dolf en Nadine,

  Fem, bedankt voor je aanvulling :)

  Nadine, ik zou kiezen voor de optie waar je echt enthousiast van wordt. Waarvan je denkt: “Als me dit zou lukken, dan zou ik het echt geweldig vinden!” Dat is de keuze die je over het algemeen de meeste inspiratie en energie (en dus resultaat) geeft.
  Maar dat is mijn persoonlijke mening, kies altijd voor wat jezelf het beste gevoel geeft :)

  Veel succes!
  Frank

 • Beste Frank en mede strijders ik zit al 12 jaar in een proces wat ontstaan is naar een ernstig hersentrauma ben wel angstig om het zo openbaar te maken. Ik leer hier heel veel van voel ik de stap om het verder te groeien met het besef wat er gevoelsmatig aan gaat komen benauwt me er is ook zo veel in het leven, Ik wou dit delen Dank voor jullie tijd inspiratie groet Gijs

 • Frank,je hebt helemaal gelijk,
  het volgen van je gevoel is in dit geval de beste optie!

 • beste frank,
  voor Fem zou ik willen zeggen dat als je naast je baan naar een andere baan zoekt,
  je eigenlijk op zoek bent naar meer van het zelfde en dat kan toch ook geen oplossing zijn.
  Soms moet je ‘out of the box’ denken om een oplossing te vinden die je verder brengt.
  dolf

 • Michael schreef:

  Beste Frank,

  Mooi onderwerp heb je gekozen!
  Zelf ben ik hier dagelijks mee bezig, en ben werkelijk enthousiast voor het volgende wat het onbekende op mijn pad brengt.

  Graag help ik mijn omgeving ook te motiveren in wat hun beweegt, en merk dat ik meer en meer mensen ontmoet die net zo zijn.

  een tip voor de mensen die nog geen keuze hebben kunnen maken, doe wat je doet goed, en blijf genieten van ( het idee van) de dingen die je wilt doen, als je stap voor stap de dingen doet die op je pad komen zul je vast en zeker je eigen kwaliteiten gaan herkennen, en uitbreiden.

  het is nooit te laat, om een stap te zetten.

  graag was ik een beter schrijver, maar het gaat erom dat je weet dat je het kan!
  (Waar een wil is, is immers een weg) ;-)

  Dank je Frank, voor het delen van deze energie!

 • Het is nooit te laat om dat te worden wat je had kunnen zijn!
  soms moet alleen even tegen de stroom in zwemmen om dat te vinden wat je zocht.
  prettige avond
  Dolf.

 • Wat heerlijk om tijdens je dagelijks werk ineens zo’n inspirerende en uitdagende mail te ontvangen. Ik heb er weer helemaal zin in en ben weer even wakker geschud dat je je doel niet bereikt door stil te blijven zitten.

  Bedankt,
  Petra

 • Michael schreef:

  Ik besefte mij vrij vroeg in het leven, dat als je iets wilt, dat daar zeker iets voor gedaan moet worden.

  vervolgens bedacht ik een simpele “regel” die mij succes zou leveren in wat ik ook aanraak.
  die regel luid, R=P+A.
  Resultaat, is plan plus actie.

  ik hoop dat het mensen verder motiveert te durven dromen! en vervolgens te naleven!

  Groetjes : )

 • Rodney schreef:

  Deze week hoorde ik dat een bepaalde collega van me (55 jaar, veel ervaring en wilt dus geen tegenspraak bij samenwerking) het niet zo op mij heeft omdat ik te eigenwijs overkom. (Zelf ben ik 24 jaar) Terwijl ik alleen maar mijn mening over situaties en ideeen deel, vat deze persoon dit als kritiek of tegenspraak op.

  Nu vertelde een collega van mij dit over een bepaalde situatie en zei dat ik me terug moet trekken en voortaan mn mond moet houden en met de sleur mee moet gaan, als een schildknecht er achteraan lopen als het ware.

  Deze mail/nieuwsbrief is dus een prima aanvulling op deze situatie, je kunt niet iedereen te vriend houden door jezelf aan te passen voor een ander. Maar aan de andere kant kan dit ook erg negatieve gevolgen hebben op mn carriere, omdat deze persoon veel invloed heeft in/op het bedrijf.

  Wat kan ik hier het beste aan doen?

 • Beste Rodney,

  Dat is lastig te zeggen zonder de details te weten (de manier van communiceren van je collega en de manier waarop je zelf communiceert.)

  Ik zou mezelf afvragen:
  1. Kan ik door mijn communicatie aan te passen ook een middenweg vinden, waar zowel ik als mijn collega zich goed bij voelen? (Typ maar eens het woord ‘communiceren’ in op de zoekbalk rechtsboven)
  2. Zo nee, wat is dan belangrijker: mezelf zijn en mijn mening kunnen geven, of de eventuele gevolgen voor mijn carrière bij dit bedrijf?

  Succes en vriendelijke groet,
  Frank

 • Stefan schreef:

  Echt een opkikkertje dit, bedankt :)

 • Aiacia schreef:

  Allemaal goed en wel om nu eens écht te gaan waarvoor je wil, maar wat als je daarvoor ‘illegale’ dingen moet doen, bvb van de bijstand leven en toch stiekum een studie aan een universiteit aanvatten, ik leef in België en moest van mijn ouders ‘aan de arbeid’ maar wou eigenlijk gaan studeren, wat bevoorbeeld als je ingeschreven bent bij de overheid als werkzoekende maar toch stiekum tracht te studeren bvb. aan het hoger onderwijs of voor (de) examencommissie en zo wensen van studeren je hoofdbezigheid te maken, ipv dus gaan werken of werk zoeken?!

 • Beste Aiacia,

  Wellicht is er nog een derde mogelijkheid. Ik ken veel mensen die naast werk ook studeren. Zij kozen ervoor noodzaak (eigen inkomen verdienen) en passie (studeren) te combineren.

  Vriendelijke groet,
  Frakk

 • Aiacia schreef:

  Dat wist ik, maar vooral in mijn jongere jaren, dacht ik dat dat moeilijk zou zijn!

 • Frusti schreef:

  Geld..
  Vervoer
  De regels van de maatschappij…
  Je kan niet (meer) doen wat je wilt, je word geleefd en dat is het probleem tegenwoordig !!
  “Vroeger” pakte je je boeltje in op je (paarden)wagen, en je was weg, weg naar een ver land.
  Nu zit je met verplichtingen, contracten, belastingen en wetten die dit tegenhouden.

  En mensen die zeggen “geluk zit in jezelf” … aub, ga lekker verder dromen op je wolkje.
  Ik word wakker met een pestbui, en dan moet ik mezelf ‘overtuigen’ : Ik ben happy / gelukkig .. (?) Dat voelt alsof ik tegen mezelf lieg en me voor de gek houdt, daar trap ik dus niet in blijkbaar.
  Wilde meditatie proberen maar NIEMAND legt me precies uit wat je nu moet doen…
  Ben al 10 jaar met therapie bezig en ze weten nog steeds niet wat er aan de hand is.

  De samenleving is kapot door alle labels die we plakken en omdat de mensen te ver “inzoomen”..

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >