Doen wat je wilt is de weg naar succes

Doen wat je wilt geeft een enorme bevrijding. Dus waarom doen we dat niet de hele tijd? Voornamelijk omdat we te druk zijn met doen wat er gedaan moet worden – niet met wat we echt willen. Doen wat je wilt geeft passie, plezier, geluk en succes in je leven. Dus doe wat je wilt!

Er is een groot verschil tussen wat je wilt – en wat je kunt.

Dat onderscheid negeren leidt tot veel uitdagingen in je leven. Je hebt op elk gebied in je leven (werk, relaties, gezondheid, persoonlijk groei) vier keuzes.

Niet meer en niet minder.

Wat je niet wilt en niet kunt = vermijden.

Dit is het gebied dat je niet interesseert en waar je ook niet goed in bent. Alles in dit gebied moet je zoveel mogelijk vermijden.

Voorbeelden: omgaan met mensen die je veel energie kosten. Proberen carrière te maken als boekhouder terwijl je in je hart een muzikant bent.

Probeer deze situaties, mensen en activiteiten zoveel mogelijk te vermijden. Je hebt er niets aan en het kost je alleen maar energie.

Wat je wel wilt, maar niet kunt = uitbesteden of leren

Wat wel gedaan moet worden maar waar je niet goed in bent, kun je beter aan een ander overlaten.

Voorbeelden: als je geen talent hebt voor koken maar toch gezond wilt eten, dan kun je kiezen voor een afhaalmaaltijd. Je administratie die je elke maand frustreert, kun je uitbesteden aan een bekende of een extern bedrijf.

Als je het echt zelf wilt doen maar je kunt het (nog) niet, probeer dan te leren van andere mensen. Wat doen zij goed? Wat kun jij beter doen? Je kunt alles leren als je het echt wilt. Alles!

Voorbeelden: je wilt presenteren, maar kunt het (nog) niet. Koop een boek of neem contact op met een coach of trainer.. Zet door, maar probeer niet zelf het wiel uit te vinden – dit kost je te veel tijd.


Hoe krijg je wat je wilt?

Download ons gratis eBoek Hoe Je Krijgt Wat Je Echt Wilt.

Stap uit je hoofd – en geniet van een ontspannen leven.

Meer dan 35.000 keer gedownload!

“Interessant, boeiend en leerzaam! Het geeft me ontzettend veel steun. Wat ben ik blij dat ik dit gevonden heb. Het verrijkt echt mijn leven!”

Hoe je alles krijgt wat je wilt


Wat je niet wilt, maar wel kunt = overbodig.

Waar je goed in bent maar wat je niet interesseert, is overbodig. Wat heb je eraan deze dingen te doen? Alles in dit gebied is leuk om te kunnen, maar niet nodig voor je doel.

Voorbeelden: je hebt een talent voor verkopen, maar vindt het niet inspirerend. Je kunt goed organiseren, maar wilt het liefst iets voor jezelf doen.

Wat je wel wilt en ook kunt = geluk en succes.

Dit is het gebied in je leven waar je geluk en succes vindt. Hier komen je interesses en talenten samen. Het geheim van geluk en succes is dat wat je kunt en waar je goed in bent. En, ze liggen in elkaars verlengde.

Van die twee (wat je kunt en wat je wilt) is het eerste het belangrijkste. Als je iets maar leuk genoeg vindt, zul je daar altijd je vaardigheden in verbeteren. Je natuurlijk vaardigheden liggen voornamelijk op het gebied van je interesse. Daarom noemen we dat talent  – je hebt er een natuurlijke aanleg voor.

Kiezen: van extern naar intern.

De uitdaging voor veel mensen is zich te concentreren op wat ze willen. Maar al te vaak doen we dat niet. Dan werken we waar we niet willen werken en gaan we om met de mensen waar we niet mee om willen gaan.

Die keuze maken we zelf. Niemand kan je vertellen wat je moet doen.

Wat ons ook tegenhoudt, is dat we denken dat we niet goed zijn in de dingen die we graag willen. Maar zoals gezegd: wat je wilt, is waar je automatisch goed in bent. Soms vanzelf, soms met een beetje doorzettingsvermogen.

Laat je niet te veel leiden door je omgeving, door status, wat de maatschappij wil, wat je ouders of vrienden van je verwachten. Dit zijn allemaal externe redenen waarom je iets zou moeten doen.

Als je in je hart kijkt, weet je wat je wilt. Dit is je interne motivatie. En dat is het enige dat echt telt.

Hoe komt je er nu achter wat je wilt?

Dit is heel simpel en toch voor veel mensen een uitdaging. Luister naar je gevoel. Dat vertelt je wat je echt wilt.

Net zo goed als gevoel vertelt wat je echt wilt, vertelt je verstand je vaak waarom je het niet zou moeten doen. Je verstand heeft de neiging om beren op de weg te zien. Door ‘verstandig’ te zijn, denken we dat het niet lukt om te doen wat we willen.

Dan geven we onze dromen op en kiezen we voor de weg van de minste weerstand: doen wat we eigenlijk niet willen. Dat is het verschil tussen een baan en werk dat echt bij je past.

Dat lijkt op de korte termijn het beste. Maar op de lange termijn komt je gevoel altijd weer terug op wat je wilt. Dit gevoel kun je nooit voor lange tijd negeren.

Doen wat je wilt geeft zelfvertrouwen, geluk en succes.

De enige weg naar zelfvertrouwen, geluk en succes is doen wat je wilt. Er is geen andere weg. Je kunt geluk en succes zoeken in externe dingen als status, geld, maatschappelijk aanvaardbare keuzes of je omgeving tevreden houden, maar het is een weg die uiteindelijk doodloopt.

Als je doet wat je wilt en de keuzes maakt die bij je passen, heb je succes volgens je eigen maatstaven. Volgens jouw normen, niet die van anderen. Dat geeft zelfvertrouwen, want zelfvertrouwen is immers het vertrouwen in jezelf, in wie jij bent en wat jij wilt.

Dat geeft weer geluk. Zie je dat succes, geluk en zelfvertrouwen allemaal met elkaar te maken hebben? Dat ze onlosmakelijk zijn verbonden met jezelf zijn en doen wat je wilt?

Misschien is het niet altijd gemakkelijk om te kiezen voor wat je wilt. Maar het is wel het enige wat werkelijk belangrijk is.


Wil jij echt succesvol worden?

Volg dan deze online cursus Meer Succes In Je Leven.

Ontwikkel een ijzersterke mentaliteit. Bereik elk doel dat je wilt!

Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor.

“Ik weet zeker dat dit mijn leven heeft veranderd – nu al. Door alle vragen, krijg je direct inzicht in jezelf en over je leven. Bedankt!”

Ontdek de snelste weg naar succes


Over de schrijver 

Frank De Moei

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei.

Meer dan 15.000 cursisten heb ik inmiddels geholpen met een gelukkig en succesvol leven.

Wat wil jij?
Wil jij meer zelfvertrouwen, minder stress, betere relaties, leuker werk, meer geluk en meer succes?
Deze Online Trainingen gaan je helpen!

Meer over
Meer over Frank
Ervaringen van cursisten

Ontdek Het Geheim


Hoe krijg je wat je ècht wilt?


ONS GRATIS EBOEK

35.000 Lezers gingen je voor


Ook leuk om te lezen:

Reageer op dit artikel

 • “Als jij verandert verandert alles voor jou!”
  Zeer mooie kerngedachte bij wat je schreef!

 • Vind ik ook Alysa :) Het is een uitspraak die ik 25 jaar geleden voor het eerst hoorde en wat mij op het pad van zelfontwikkeling heeft gezet. Voor mij een van de beste uitspraken ooit – fijn dat jij hem ook goed vindt :)

  Vriendelijke groet,
  Frank

 • Indien er mensen nog meer hierover willen lezen en zich willen laten inspireren, kunnen het boek van the Secret lezen. Leest trouwens zeer vlot.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >