Wat is de beste baan ter wereld? Na onderzoek vond ik: 1. Wonen in een luxe villa op een Bounty-eiland. 2. Zweefvlieglessen geven boven een tropisch regenwoud. 3. Betaald slapen in designer bedden 4. Directeur zijn van het Museum van Plezier. 5. Het testen van glijbanen in vakantieparken. Maar is dat ook jouw droombaan?

Pak je koffers!

Al deze banen bestaan echt en vier van de vijf worden goed betaald. Klinkt goed? Kom op, pak je koffers dan! Oh wacht, er zijn wel een aantal dingen die je nog moet weten: Voor het beheren van de villa moet je zijn gekozen uit 37.000 andere kandidaten. Voor het geven van vlieglessen moet je een vliegtuig hebben en op Maui wonen. Voor het testen van designer bedden moet je in een showroom slapen. Om directeur te zijn van het Museum van Plezier moet je zes jaar oud zijn. En voor het testen van glijbanen moet je jaarlijks 50 duizend kilometer reizen.

Wat is de beste baan ter wereld?

Bovendien: misschien verveel je je dood op een onbewoond eiland, sta je liever met je benen op de grond, ben je echt te actief om te slapen op je werk, vind je een museum ontzettend saai en ben je niet geïnteresseerd in een zwembroek van de zaak. Maar nog belangrijk: het zijn misschien wel leuke banen, maar ze zijn al vergeven. En als laatste zijn het misschien niet de leukste banen voor jou. Want de beste baan ter wereld, is de baan die jij hebt, niet een ander.

Dus laten we eens kijken naar jouw ideale baan. Leuk dat een ander glijbanen of bedden test, maar wat schiet jij daarmee op? Wat zijn de ingrediënten van de baan die jij het leukste vindt? Dit zijn ze:

1. In je droombaan maak je van je passie je werk.

Ik weet, passie klinkt misschien als een cliché. Wat is dat precies: passie? Je passie is gewoon het werk dat je het liefst doet. Als je passie is om anderen ergens mee te ondersteunen, dan voel je je goed in elke baan waarin je dat kunt doen. Zolang je met mensen samenwerkt en hen ergens mee helpt, zit je in je passiezone: het gebied waar je doet wat je het liefst wilt.

Vind je ideale baan

De beste manier om je droombaan te vinden, is door het volgen van de Online Training Vind je Ideale Baan. Ondek je passie, ontdek je talenten - en maak de overstap naar de baan van je dromen. Als leuk werk belangrijk voor je is, dan is deze cursus iets voor jou!

Je kunt het ook nog gedetailleerder bepalen. Mijn passie is anderen te helpen hun doelen te bereiken en zich goed te voelen. Persoonlijk doe ik dat het liefst door te coachen, cursussen te geven en artikelen te schrijven. En help ik het liefst mensen die gemotiveerd zijn het beste uit zichzelf te halen. Elk werk dat mij in staat stelt om dit te doen, is voor mij de beste baan ter wereld. Een passie is dus een activiteit die je energie geeft, je goed doet voelen, iets wat je de hele dag zou kunnen doen.

2. In je droombaan benut je je grootste talent(en).

Talent is ook een woord dat veel misbruikt wordt. Jouw talent is iets waar je een natuurlijk aanleg voor hebt, dat je gemakkelijk afgaat en – uiteraard – waar je je goed bij voelt. Vergeet de kinderen die piano spelen alsof ze een reïncarnatie van Mozart zijn: Het gaat niet om iets briljant te doen. Een talent betekent niet dat je automatisch de beste van de wereld bent. Het gaat er uitsluitend om een vaardigheid die je gemakkelijker afgaat dan je andere vaardigheden.

Ben je beter in schilderen dan in rekenen? Dan is schilderen je talent. Ben je beter in presenteren dan in analyseren? Dan is presenteren je talent. Uiteraard moet elk talent ontplooid worden. Een talent is als een spier, het heeft oefening nodig om groter te worden. Welke vaardigheid gaat je het gemakkelijkste af? Dat is jouw talent. Iedereen heeft het, maar zoek het niet in de hoek van ‘briljant zijn’. Een talent vind je op de afdeling ‘dit kan ik beter dan iets anders.’

3. Overige ingrediënten.

Als je combineert wat je leuk vindt met wat je goed kunt, dan ben je al een heel eind op weg naar de beste baan ter wereld. Wat mis je dan nog? Er zijn natuurlijk nog meer ingrediënten: Met wie wil je samenwerken? Wil je leiding geven of niet? Wil je op een plek werken of wil je reizen? Wil je structuur of vrijheid? Wil je in een bedrijf werken of wil je zelfstandig zijn?

Al deze ingrediënten ontdek je in de e-cursus Vind je Ideale Baan. Het doel van deze cursus is de leukste baan ter wereld vinden voor jou. Niet voor een ander, maar voor jou persoonlijk. Je leert ook hoe je het vertrouwen vindt de eerste stap te zetten. Als je geen enkel idee hebt wat je wilt doen, dan heb je twee keuzes: Of je volgt de droom van iemand anders – maar dan loop je wel de kans om acht uur per dag in een showroom te moeten slapen. Of je ontdekt het hieronder:


Vind je droombaan in slechts 12 weken!

Passie en talent zijn de basis voor werken met plezier. Hoe beter je weet wat je passie en talent is, hoe makkelijker je je droombaan vindt. Ontdek jouw ideale baan met deze online training en maakt de overstap!

Ja, ik wil mijn ideale baan ontdekken

15.000+ cursisten gingen je voor!


En jij – wat vind jij de beste baan ter wereld?

Op jouw succes,

Frank de Moei
Professional Coach
Newstart.nl | Training in Geluk en Succes

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei. Sinds 2008 heb ik via deze site meer dan 15.000 cursisten online begeleid in het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen, meer ontspanning, betere relaties, leuker werk en meer geluk in hun leven.
Download mijn gratis e-boek

1 antwoord

Wil je jouw ervaring delen, of heb je een vraag?

Wil je jouw ervaring delen, of heb je een vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.