De 7 voordelen van doelen stellen

Met een doel krijg je meer controle over je leven. Het zorgt ervoor dat je groeit in de richting van je dromen. Je neemt het heft in eigen hand. Doelen geven je sneller het resultaat dat je wenst. Dit zijn de zeven voordelen van doelen stellen:

1. Met een doel krijg je meer resultaat.

Elk jaar worden er in Scheveningen zandkastelen gebouwd. Niet alleen door kinderen, maar ook door professionele ontwerpers voor een internationaal festival. Sommige van die kastelen zijn wel 30 meter lang en 10 meter hoog. Dit is wat anders dan je emmertje omdraaien om een torentje te bouwen.

Wat is het verschil? Een duidelijk doel. Het kind dat een zandkasteel bouwt, wil alleen maar een beetje rommelen. Gewoon voor de ontspanning. Maar als je meedoet aan een professioneel festival is rommelen niet genoeg. Om dat resultaat te bereiken moeten ze plannen en doelen stellen. Anders zegt de jury: “Dit had een kind ook kunnen bereiken.”

2. Met een doel focus je op wat je wilt.

Een duidelijk doel stelt je in staat te werken aan je dromen. Het grote voordeel daarvan is dat je geen tijd meer over hebt om je bezig te houden met dingen die je niet wilt. Want wat je niet wilt, is wat overblijft als je niet bezig bent te krijgen wat je wel wilt.

Zie het als een maaltijd. Als je zegt: “Ik wil een salade met kip en appel”, dan kun je die gaan halen. Als je denkt: “Ik heb geen idee wat ik lust, dus ik eet alles wat ze me voorzetten”, dan loop je de kans dat ook te moeten doen. Dus ook wat je niet lust.

3. Met een doel krijg je meer controle.

Niets zo vervelend als je leven niet in eigen hand te hebben. Om elke dag wakker te worden en niet te weten wat er gaat gebeuren. Het kan goed gaan of fout, wie weet? Een beetje verrassing is leuk, maar je wilt wel het idee hebben dat je het leven leidt dat je zelf hebt bedacht. Wie moet het anders voor je bedenken?


Hoe krijg je wat je wilt?

Download ons gratis eBoek Hoe Je Krijgt Wat Je Echt Wilt.

Stap uit je hoofd – en geniet van een ontspannen leven.

Meer dan 35.000 keer gedownload!

“Interessant, boeiend en leerzaam! Het geeft me ontzettend veel steun. Wat ben ik blij dat ik dit gevonden heb. Het verrijkt echt mijn leven!”

Hoe je alles krijgt wat je wilt


4. Met een doel hoef je niet te wachten op een ander.

Soms hebben we mooie dromen: “Op een dag word ik wakker en win ik de loterij. Op een dag kom ik iemand tegen die me een droombaan aanbiedt. Op een dag ontmoet ik iemand die voor me gaat zorgen en al mijn problemen oplost.” Kijk maar eens naar die series waar een miljonair een vrouw zoekt. Aan belangstelling geen gebrek.

Maar wat als dat nooit gebeurt? Wat als die persoon nooit opdaagt? Wat doe je dan? Ik hoop voor iedereen dat ze de loterij winnen en dat ze iemand tegenkomen die alles oplost. Maar ik hoop nog meer dat we daar niet op wachten en ons leven in eigen hand nemen.

5. Met een doel vertrouw je meer op je gevoel.

Het klinkt raar, maar mensen die vertrouwen op hun gevoel, hebben vaak duidelijke doelen. Het lijkt een paradox: mensen die altijd met hun doelen bezig zijn, staan toch niet meer in contact met hun gevoel? Toch blijkt dat wel zo te zijn.

Een doel geeft je een duidelijker beeld van wat je wilt. Alle situaties die op je pad komen, kun je afmeten aan dat doel: “Gaat dit me dichter bij mijn doel brengen of juist niet?” Zo is het heel makkelijk om te bepalen wat je moet kiezen. Je gevoel zegt je namelijk direct of dit de juiste beslissing is. Mensen die veel twijfelen, hebben over het algemeen dan ook geen duidelijke doelen.

6. Met een doel geef je richting aan je leven.

Je leven gaat altijd een bepaalde richting op. Waarom dan niet de richting die je wilt? Over tien jaar kun je overal zijn. Waarom dan niet op de plek die je zelf hebt uitgekozen?

Iemand zegt: “Het maakt me niet uit , ik leef bij de dag.” Dat is prima, maar als je op een dag opstaat en je leven heel anders is dan je gedacht had, kun je dan nog terug? Alles verandert, dus je kunt maar beter zorgen dat het verandert in de richting van je dromen.

7. Met een doel groei je als persoon.

Dit is waarschijnlijk de belangrijkste reden. Het grootste voordeel van een doel is dat je er moeite voor moet doen. Terwijl je bezig bent te bereiken wat je wilt, groei je als persoon. Je ontwikkelt vaardigheden, doet ervaringen op en leert van je fouten.

Die groei, daar gaat het uiteindelijk om. Misschien is dat nog wel belangrijker dan het doel zelf. Als je je doel hebt bereikt, wie ben je dan geworden? Dat is de vraag van tien miljoen. Als je dat weet, kun je meteen bepalen of je doel de moeite waard is.


Wil jij echt succesvol worden?

Volg dan deze online cursus Meer Succes In Je Leven.

Ontwikkel een ijzersterke mentaliteit. Bereik elk doel dat je wilt!

Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor.

“Ik weet zeker dat dit mijn leven heeft veranderd – nu al. Door alle vragen, krijg je direct inzicht in jezelf en over je leven. Bedankt!”

Ontdek de snelste weg naar succes


Over de schrijver 

Frank De Moei

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei.

Meer dan 15.000 cursisten heb ik inmiddels geholpen met een gelukkig en succesvol leven.

Wat wil jij?
Wil jij meer zelfvertrouwen, minder stress, betere relaties, leuker werk, meer geluk en meer succes?
Deze Online Trainingen gaan je helpen!

Meer over
Meer over Frank
Ervaringen van cursisten

Ontdek Het Geheim


Hoe krijg je wat je ècht wilt?


ONS GRATIS EBOEK

35.000 Lezers gingen je voor


Ook leuk om te lezen:

Reageer op dit artikel

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>