Stel dat je iemand een verjaardagscadeau geeft. Je hebt heel veel moeite gedaan om precies het prefect cadeau te vinden waar die persoon al weken om vroeg. Je bent speciaal naar een andere provincie gereden om het te halen. Het cadeau was behoorlijk duur, maar je had het er voor over.

Trots en opgewonden geef je het cadeau aan de ander. Je verheugt je al op de gezichtsuitdrukking als de ander er achter komt wat het is. De vriend of vriendin pakt het cadeau uit. De spanning stijgt, je wacht op het: “Wauw, dat is precies wat ik wilde hebben!”

De ander kijkt je aan en zegt: “Leuk. Maar op dit moment wil ik eigenlijk iets anders.”
Zou je zo’n persoon nog een cadeau geven? Natuurlijk niet!

Dankbaarheid creëert ruimte om meer te ontvangen.

Zo gaat het ook met alles dat je in je leven hebt en nog wilt hebben. Er is pas ruimte voor nieuwe dingen als je de dingen die je nu hebt kunt waarderen.
Waarom is dat?

Als je niet dankbaar bent voor wie je bent en wat je hebt, dan ben je in een staat van behoefte. Je hebt behoefte aan iets anders. Je behoefte zegt: “Ik heb op dit moment niet genoeg. Er is een tekort.”

De boodschap die je hiermee aan jezelf, je onderbewuste en de wereld om je heen geeft is precies dezelfde: “Er is een tekort. Ik heb niet genoeg.” Raad eens wat je dan terugkrijgt?

Wat zou er gebeuren als je zegt: “Ik heb geen zelfvertrouwen?” of “Ik ben niet gelukkig?” of “Ik zal nooit succesvol worden.”
Dit is een zelfvervullende voorspelling, toch?

Geniet van je leven

De beste manier om je goed te voelen, is door het volgen van de Online Training Geluk - Genieten van het Leven. Gelukkig zijn is geen toeval, het is een beslissing. Ontdek wat jou ècht gelukkig maakt en geniet weer van elke dag. Voel je beter over jezelf en je leven!

We weten zeker dat de mensen die zelfverzekerd, gelukkig en succesvol zijn, dit niet tegen zichzelf zeggen. En dat de mensen die onzeker, ongelukkig en niet succesvol zijn, dit wel regelmatig tegen zichzelf zeggen. Is er misschien een verband tussen wat je tegen jezelf zegt en wat je uiteindelijk krijgt?

Kortom, door geen dankbaarheid te tonen, creëer je een tekort in je leven. Een gebrek aan dankbaarheid is daarom een blokkade voor geluk en succes.

Waar zou je dankbaar voor kunnen zijn?

Voor alles. Er is niets waar je niet dankbaar voor zou kunnen zijn. Er is genoeg in je leven om wel dankbaar voor te zijn, ongeacht wie je bent.

Uit onderzoek blijkt dat als je een dak boven je hoofd hebt en brood op de plank, schoon drinkwater hebt, gezond bent en geen gewapend conflict in je omgeving hebt, je bij de rijkste 10% van de mensheid hoort.
Als je daarbij een computer hebt, kunt lezen en wat geld in je zak hebt, hoor je bij de 1% van de rijkste mensen op aarde.

We vergelijken ons vaak met mensen die het beter hebben. Dat soort vergelijkingen maakt ongelukkig. Besef je dat je bij de rijkste mensen op aarde hoort? Dat is tenminste een vergelijking waar je van opknapt!

Dus begin eens te kijken naar alles wat er goed is in je leven. Alles wat je hebt en alles dat je bent.

Dankbaarheid is geluk.

Geluk is het besef dat er niets ontbreekt. Wanneer was de laatste keer dat je je gelukkig voelde? Op vakantie, bij vrienden, alleen op de bank met een boek? Er is een grote kans dat je op dat moment gelukkig was omdat er niets ontbrak. Het moment was perfect. Je miste niets.

Je bent over het algemeen niet gelukkig als er wel iets ontbreekt. Als dat wat er ontbreekt belangrijker is dan wat je hebt. Wanneer was de laatste keer dat je ongelukkig was? Kwam dat doordat er iets ontbrak? Doordat je iets miste? Iets niet had?

Dankbaarheid is het besef van waardering voor het goede in je leven. Met dit besef komt blijdschap en vreugde. Wat andere woorden zijn voor geluk.

Met dit gevoel van geluk sta je meer open en ben je meer ontspannen. Daardoor bereik je eerder succes.
Je zegt tegen jezelf, je onderbewuste en de wereld om je heen: “Ik ben blij met dit cadeau! Ik ben blij met de dingen die ik heb. Ik waardeer ze.”
Op die manier trek je meer cadeaus aan. Op die manier laat je zien dat je het waard bent om te ontvangen. Op die manier maak je jezelf duidelijk dat er genoeg is.

Als ik tevreden ben met wat ik heb, kan ik dan nog krijgen wat ik wil?

Absoluut. Dankbaarheid zegt niet: ‘Er heb niets meer te wensen. Ik wil niets meer veranderen of verbeteren.’ Dankbaarheid zegt alleen: ‘Ik waardeer het goede in mijn leven terwijl ik meer goede dingen verwacht.’

Probeer in te zien dat een gevoel van dankbaarheid je rijker en gelukkiger maakt. Het gevoel van rijkdom en geluk trekt op zijn beurt weer meer rijkdom en geluk aan. Net zoals iemand die blij is met je cadeau jou doet besluiten meer te geven. Omdat hij of zij het waard is.

Ben jij het ook waard?
Zijn de dingen of mensen in je leven het waard om gewaardeerd te worden?
Als het antwoord op beide vragen ja is, ben je op de goede weg!


Word gelukkig en geniet van je leven!

Je goed voelen is het belangrijkste doel in je leven. Toch zitten weinig mensen echt lekker in hun vel. Wil je je weer fantastisch voelen? Wil je weer echt genieten van je leven? Voel je dan 100% beter met deze online training!

Ja, ik wil meer genieten van het leven

15.000+ cursisten gingen je voor!


Op jouw succes,

Frank de Moei
Professional Coach
Newstart.nl | Training in Geluk en Succes

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei. Sinds 2008 heb ik via deze site meer dan 15.000 cursisten online begeleid in het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen, meer ontspanning, betere relaties, leuker werk en meer geluk in hun leven.
Download mijn gratis e-boek

0 antwoorden

Wil je jouw ervaring delen, of heb je een vraag?

Wil je jouw ervaring delen, of heb je een vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.