7 Tips voor een fantastische dag

Wat er ook op je afkomt, maak er vandaag een fantastische dag van. Gun jezelf vandaag het allerbeste. Focus je op het positieve. Wees dankbaar voor dit moment en geniet ervan. Hoe zou je je voelen als dat je zou lukken? Stop even met de wereldproblemen of je persoonlijke zorgen: je missie vandaag is om te genieten. Zo hard als je kunt!

Tip 1: Verzamel mooie indrukken.

Ken je Pac-Man? Dat is zo’n ouderwets computerspel waarin een Smiley allerlei blokjes moet opeten. Ondertussen moet hij spoken vermijden die hèm proberen op te eten. Mijn suggestie is: doe vandaag hetzelfde.

Verzamel zoveel mogelijk positieve indrukken, alsof je er nooit genoeg van kunt krijgen. Vermijd alle negatieve indrukken: dit zijn de spoken. Zie het als een spel.

Dus richt je aandacht op alles wat je bevalt: mooie dingen, aardige mensen, leuke plekken. Sta even stil bij alles wat je een goed gevoel geeft. Word een stofzuiger van mooie indrukken. Als je dat lukt, voel je je automatisch beter.

Tip 2: Wees trots op jezelf.

Onze hersenen zijn altijd bezig met wat we nog niet gedaan hebben. Maar hoe vaak herinner jij jezelf aan je successen? Aan wat je wel goed doet? Dat doen we echt te weinig. We hebben het gevoel dat we onszelf alleen bij grote prestaties mogen feliciteren. En dan vooral niet te lang blij zijn, want zo bijzonder was het niet…

Dus geef jezelf een compliment. Of doe eens gek, geef jezelf er gewoon twee. Hoe krijg je anders de waardering en de beloning voor al je inspanningen? Wie zegt dat je moet wachten totdat iemand anders je een medaille geeft?

Niets staat je in de weg om regelmatig trots op jezelf te zijn. Want wat je ook doet, je doet in ieder geval je best. Waardeer dat dan ook – wees trots op jezelf!

Tip 3: Gebruik de Tefal-techniek.

Tefal is die anti-aanbaklaag op een pan. Niets blijft kleven aan Tefal, alles glijdt ervan af. Laat alle negatieve dingen van je af glijden alsof ze geen vat op je kunnen krijgen. Alsof je er immuun voor bent.

Negatieve mensen, tijdgebrek, werkdruk of wolkenvelden: laat ze voorbijgaan. Ga er niet in zwelgen, ga het niet analyseren, sta er niet bij stil. Dat heeft geen enkele zin. Bovendien kun je dat altijd morgen nog doen. Laat al het negatieve van je afglijden en ga op zoek naar iets positiefs!

Wil jij meer genieten van je leven?

De online cursus Gelukkig Leven gaat je helpen!

Ontdek wat jou gelukkig maakt - en geniet van elke dag. Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor.

“Het werkt! Wat een super ervaring. Ik had niet verwacht in zo’n korte tijd al zo veel gelukkiger te zijn!”Tip 4: Leef niet gisteren of morgen.

Natuurlijk heb je – zoals wij allemaal – uitdagingen in je leven. Misschien pieker je over het verleden en maak je je zorgen om morgen. Maar vandaag is vandaag. Vergeet wat je hebt gedaan – en denk niet aan wat je nog moet doen. Geniet van de dag, voordat je hem mist…

Hoe vaak zijn we niet in ons hoofd bezig met alles behalve vandaag? In de file naar ons werk toe denken we na over onze toekomst. In de file terug denken we na over het verleden. En ondertussen denken we over onze relaties, onze carrière, ons pensioen en het huishouden.

Denk vandaag alleen maar aan vandaag: gisteren is voorbij en morgen is nog niet gebeurd.

Tip 5: Wees dankbaar.

Dankbaarheid is voor je geluk, wat Pokon is voor een plant: je kunt er nooit genoeg van hebben! Het is voeding die je geluk doet groeien. Zonder dankbaarheid verdort je gevoel. Je kunt niet zonder! Met dankbaarheid richt je je aandacht op wat je hebt. Je wordt je weer bewust van het goede in je leven.

Kun je niets verzinnen om dankbaar voor te zijn? Begin bij dankbaarheid voor je lichaam: je zicht, je gehoor, je ogen, je armen, je benen. Er zijn mensen die dat moeten missen, ook als sta je daar niet bij stil. Ga vervolgens door naar waardering voor je familie, vrienden, vakantieherinneringen en mooie ervaringen, tot je uiteindelijk uitkomt bij je mobiele telefoon…

Er is zo veel om dankbaar voor te zijn!

Tip 6: Word vrolijk wakker.

Vaak worden we ‘s ochtends wakker en denken: “Pfft, Wat moet ik veel doen vandaag. Ik moet nog A,B en C doen. En daarna de rest van het alfabet!” Voor je het bed uit bent, voel je je al zwaar. Automatisch zit je al te veel in je hoofd. Dan kan ook anders.

Begin de dag met positieve gedachten. Want je eerste gedachten bepalen meestal de stemming voor de rest van de dag. Een fantastische start zorgt voor een fantastische dag.

Pak je koptelefoon en zet je favoriete muziek op. Bedenk een of twee leuke dingen die je vandaag gaat doen en verheug je erop. Zeg tegen jezelf “Vandaag wordt het een fantastische dag!” Je zult merken dat je stemming al veel positiever is.

Tip 7: Lach :)

Lach, lach, lach! Ook van lachen kun je nooit genoeg krijgen. We zijn vaak zo serieus en zo diep verzonken in gedachten, dat we het beste medicijn tegen somberheid vergeten.

Wie zei ook al weer: “Een lach kost minder energie als elektriciteit, maar brengt toch meer licht?” Mooie uitspraak. Breng wat licht in je hoofd, breng wat licht in je lichaam. Lach om alles, inclusief jezelf.

Lachen zorgt voor de broodnodige ontspanning. Het geeft energie, werkt aanstekelijk en houd je gezond en stabiel. Het relativeert de problemen van de dag. Het aantal keren dat je lacht op een dag vertelt je hoe succesvol je dag was.

Want het doel van elk succes is je goed voelen. Een lach zorgt voor een fantastische dag – en veel lachen zorgt voor een fantastisch leven…

Wil je een beter gevoel over jezelf en je leven? Bestel dan de onderstaande online training:


Wil jij meer genieten van je leven?

Volg dan deze online cursus Gelukkig Leven.

Ontdek wat jou gelukkig maakt – en geniet van elke dag. Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor!

“Het werkt! Wat een super ervaring. Ik had niet verwacht in zo’n korte tijd al zo veel gelukkiger te zijn!”

Bestel direct – nu voor € 57


Over de schrijver 

Frank De Moei

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei.

Meer dan 15.000 cursisten heb ik inmiddels geholpen met een gelukkig en succesvol leven.

Wat wil jij?
Wil jij meer zelfvertrouwen, minder stress, betere relaties, leuker werk, meer geluk en meer succes?
Deze Online Trainingen gaan je helpen!

Meer over
Meer over Frank
Ervaringen van cursisten

ONTDEK HET GEHEIM

Hoe je krijgt wat je echt wilt !

Download ons gratis eBoek.

35.000 Lezers gingen je voor.


Ook leuk om te lezen:

Reageer op dit artikel

 • Annemarie schreef:

  Een geweldige Tip: “De Tefal-techniek”

  Tefal is die anti-aanbaklaag op een pan. Niets blijft kleven aan Tefal, alles glijdt ervan af. Laat alle negatieve dingen van je af glijden alsof ze geen vat op je kunnen krijgen. Alsof je er immuun voor bent.

  Negatieve mensen, tijdgebrek, werkdruk of wolkenvelden: laat ze voorbijgaan. Ga er niet in zwelgen, ga het niet analyseren, sta er niet bij stil. Dat heeft geen enkele zin. Bovendien kun je dat altijd morgen nog doen. Laat het van je afglijden en ga op zoek naar iets positiefs.

  Dank je wel hiervoor!!!!!!

 • Dank je wel en graag gedaan Annemarie,

  Het is geen officiële term (de Tefal-techniek), maar hij werkt wel :)

  Met vriendelijke groet,
  Frank

 • Anoniem schreef:

  Bedankt Frank, dat ik met deze zo ware, maar ook humoristische woorden vandaag mijn dag mag starten. Hartelijke groet Monique.

 • Graag gedaan Monique – geniet ervan! :)

  Vriendelijke groet,
  Frank

 • Dank je wel!

  Wat een mooie dag!

  Met hartelijke groet,

 • Baukje schreef:

  Ik doe het niet

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >