Koop een roze bril en begin je eigen fanclub. Denk minder en doe meer de dingen die je echt wilt. Geef pas op als je je doel hebt bereikt. Deze gewoonten zijn niet alleen briljant, maar ook nog wetenschappelijk bewezen. Wat wil je nog meer?

Gewoonte 1: De roze bril

De manier waarop je naar je leven kijkt, bepaalt voor 100% wat je zult zien. Sommige mensen hebben een blinddoek op en zien niets. Na 100 jaar denken ze: “Was dit het nu?” Anderen lopen met een vergrootglas rond en zien alleen maar problemen: “Dit is niet goed, dat klopt niet en jij bent ook niet oké.” De slimmerds onder ons pakken hun roze bril en genieten van de dag.

Vergeet alle vervelende gebeurtenissen: laat ze over aan de klagers. Vergeet de mislukkingen: laat ze over aan de pessimisten. Word vergeetachtig op alle gebieden die je niet wilt herinneren. Zo heb je meer ruimte voor het plezier, de successen, de hoogtepunten en de mooie momenten.

Briljant motto: Zie het goede in alles en vergeet de rest.

Gewoonte 2: Je eigen fanclub.

Sommige mensen bekritiseren zichzelf alsof ze aangeklaagd worden in de rechtszaal. Wat schiet je daarmee op? We kunnen allemaal wel beter, maar we kunnen ook een stuk slechter. Dat laatste vergeten we vaak voor het gemak. Praat jezelf eens omhoog in plaats van naar beneden.
Dat geeft je zelfvertrouwen.

Begin gewoon je eigen fanclub, ook al ben je het enige lid. Wees trots op wie je bent en geef jezelf eens een compliment. Je hoeft niet verliefd te worden op je eigen spiegelbeeld – maar je mag niet meer negatief praten over jezelf. Anders wordt je fanclub opgeheven bij gebrek aan enthousiasme.

Briljant motto: Praat alleen nog maar positief tegen jezelf.


Wil je werken aan je persoonlijke groei?

Volg dan deze online Trainingen in Geluk en Succes.
Verander jezelf – en je leven zal nooit meer hetzelfde zijn!
De cursussen zijn gemakkelijk te volgen in je eigen tempo.
Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor!

Gewoonte 3: Actie – actie – actie!

Als je de helft van je gedachten zou omzetten in actie, zou je twee keer zo ver zijn. Je zorgen maken leidt nooit tot een positief resultaat. Ik kan driehonderd jaar gaan denken over de volgende stap – of ik kan het nu gaan doen. Dat laatste is een stuk makkelijker en ook een stuk sneller. Lees eens het artikel: Stel je succes niet uit.

Het hoeft allemaal niet perfect te zijn. De enige zekerheid vind je in je uitvaartpolis. Doe het gewoon, je ziet vanzelf of je op de goede weg bent. Met denken los je de meeste problemen niet op, je maakt ze alleen maar erger. Actie is het toverwoord. Hoeveel doelen heb je bereikt door er alleen maar aan te denken? Alles boven de 0 is een fout antwoord.

Briljant motto: Denk de helft en doe twee keer zo veel.

Gewoonte 4: Doen wat je wilt.

Er zijn duizenden redenen om te doen wat je niet wilt: verplichtingen, verantwoordelijkheden, verstandig zijn, praktische bezwaren, enzovoort. Er is maar één reden om wél te doen wat je wilt: je wordt er gelukkig van. En dat is – niet toevallig – meteen de beste reden.

Je wordt nooit briljant in dingen die je niet leuk vindt. We hebben gemiddeld 25.000 dagen in ons leven – veel te weinig! Je verliest er al 8.000 met slapen alleen. Na aftrek van boodschappen, files en wachten op je beurt houd je nog maar een paar duizend uren over. Besteed ze goed…

Briljant motto: Doe zo veel mogelijk wat je wilt en zo min mogelijk wat je niet wilt.

Gewoonte 5: Geef nooit – maar dan ook nooit – op.

Succes is doorgaan totdat je je doel bereikt. Mislukking is een ander woord voor  opgeven. Soms is het beter om op te geven als het niet meer goed voelt. Maar zolang het wel goed voelt, waarom zou je? Wat je wilt komt meestal nadat je besloten hebt niet op te geven.

Gooi het bijltje er niet bij neer, maar hak die boom om! Als een bijl niet werkt, leen dan een kettingzaag. Door één keer te duwen gebeurt er niets. Waar ben het meest trots op in je leven? Heb je dat ook niet bereikt na veel inspanning? Van een bevalling tot een eigen bedrijf – alles kost moeite.

Briljant motto: Geef alleen nog maar op nadàt je doel is bereikt.


WIL JE PERSOONLIJKE GROEI?

Volg deze online trainingen en maak reuzensprongen!

JA, IK WIL PERSOONLIJKE GROEI

15.000+ cursisten gingen je voor!Heb je nog een briljante gewoonte die je toe wilt voegen?

Op jouw succes,

Frank de Moei
Professional Coach
Newstart.nl | Training in Geluk en Succes

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei. Sinds 2008 heb ik via deze site meer dan 15.000 cursisten online begeleid in het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen, meer ontspanning, betere relaties, leuker werk en meer geluk in hun leven.
Download mijn gratis e-boek:

Zo krijg je wat je echt wilt