Wat is de prijs van succes? Zo word je succesvol

Bepaal wat je moet doen om je doel te bereiken. Bepaal vervolgens of je die prijs wel wilt betalen. Ben je daartoe bereid, dan kun je alles bereiken wat je wilt. De prijs van succes is makkelijk te betalen als de beloning de moeite waard is!

De mythe van succes.

Succes komt nooit zomaar aanwaaien, al denken we dat vaak wel. We kijken naar de mensen die hebben wat wij willen en denken: “Logisch dat zij succesvol zijn. Zij hebben talent, zij hebben geluk, zij hadden de wind mee.” Maar niets is minder waar.

Zij hebben talent.

Dat is nog maar de vraag. Veel mensen met een aangeboren talent doen er niets mee. Anderen missen dit talent, maar compenseren dit gemis door hard te werken. Doorzettingsvermogen is belangrijker dan talent. Talent zonder doorzettingsvermogen ontwikkelt zich nooit verder.

Met doorzettingsvermogen kun je alles bereiken wat je wilt:


Hoe krijg je wat je wilt?

Download ons gratis eBoek Hoe Je Krijgt Wat Je Echt Wilt.

Stap uit je hoofd – en geniet van een ontspannen leven.

Meer dan 35.000 keer gedownload!

“Interessant, boeiend en leerzaam! Het geeft me ontzettend veel steun. Wat ben ik blij dat ik dit gevonden heb. Het verrijkt echt mijn leven!”

Hoe je alles krijgt wat je wilt


Zij hebben geluk.

Als twee mensen gaan vissen, hoe komt het dat de één terugkomt met een vette vangst en de ander met lege handen? Dat is geen toeval of geluk. De één heeft zich beter voorbereid, is vroeger opgestaan, heeft het juiste materiaal en is naar de plek gegaan waar veel vis zat.

De ander heeft zich niet voorbereid, sliep uit, nam de eerste de beste hengel en ging gewoon maar ergens zitten. Met de opmerking “De ander had gewoon geluk”, doet hij de succesvolle visser tekort. En leert hij bovendien nooit de oorzaak van diens succes kennen.

Zij hadden de wind mee.

Misschien hebben sommige mensen een kruiwagen, misschien hebben ze een goede timing. Soms hebben we wind mee, soms hebben we wind tegen. Dat geldt voor ons allemaal, in gelijke mate. We kennen allemaal tegenslagen en hebben allemaal meevallers. Het is echt niet zo dat die oneerlijk verdeeld zijn.

Kijk dieper onder de oppervlakte.

Als je kijkt naar succesvolle mensen, kijk dan niet te oppervlakkig. Niemand wordt zomaar succesvol. Niemand krijgt per ongeluk succes. De enige uitzondering is misschien de winnaar van de staatsloterij.

Alhoewel… Ik las dat een vrouw uit Amerika in vijftien jaar tijd vier keer de jackpot had gewonnen. Ze was een wiskundige en had precies berekend in welke plaats de winnende loten werden verkocht. Zo zie je dat ook haar succes geen toeval was.

Wat is de prijs van succes?

Elk succes kost je twee dingen: tijd en energie. Sommige mensen zeggen dat succes ook je gezondheid kan kosten, maar ben je dan eigenlijk wel echt succesvol? Als succes ten koste zou gaan van mijn gezondheid, relaties of geluk, ben ik persoonlijk niet bereid die prijs te betalen.

De beste vraag is dan ook: “Ben je wel bereid die prijs voor jouw persoonlijk succes te betalen? Wil je dat wel?” Die keuze maak je natuurlijk zelf.

Hoe meer inspanning, hoe meer resultaat.

Hoe meer tijd en energie je investeert, hoe groter de opbrengst. Mijn ervaring is dat de doelen die je de meeste moeite kosten, ook de meeste voldoening geven. Deze website heeft tienduizenden bezoekers per maand. Dat is geen toeval. Ik heb er tienduizenden uren tijd en energie in gestoken.

Wat moet je leren?

Bepaal voor jezelf wat je moet doen om succesvol te zijn. Wat moet je leren? Welke vaardigheden moet je ontwikkelen? Om het voorbeeld van deze website te volgen: ik wist niets of weinig van websites, IT, design, schrijven of marketing. Ik heb het allemaal moeten leren. Voor sommige dingen heb ik talent, voor andere niet.

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen alles kan leren wat ze nodig hebben om succesvol te zijn. Zolang je het maar belangrijk genoeg vindt.

Ben je bereid de prijs te betalen?

Stel dat je wilt leren vissen. Dan weet je dat je iets moet leren over hengels, visvoer, de beste tijd en de beste plek om te vissen. Stel dat je dit allemaal wilt leren en zelfs bereid bent om vroeg op te staan. Maar je bent niet bereid om tien kilometer te fietsen voor de beste plek.

Dan kun je net zo goed thuis blijven. Ook al weet je alles over hengels en sta je vroeg op, die tien kilometer moet je fietsen voor het beste resultaat.

Wat is de beloning?

De prijs voor succes is makkelijk te betalen als de beloning de moeite waard is! De inspanning van succes weegt minder dan de spijt van mislukking.

Bepaal wat je moet doen om je doel te bereiken en bepaal vervolgens of je die prijs wilt betalen. Ben je daartoe bereid, dan kun je alles bereiken wat je wilt!


Wil jij echt succesvol worden?

Volg dan deze online cursus Meer Succes In Je Leven.

Ontwikkel een ijzersterke mentaliteit. Bereik elk doel dat je wilt!

Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor.

“Ik weet zeker dat dit mijn leven heeft veranderd – nu al. Door alle vragen, krijg je direct inzicht in jezelf en over je leven. Bedankt!”

Ontdek de snelste weg naar succes


Over de schrijver 

Frank De Moei

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei.

Meer dan 15.000 cursisten heb ik inmiddels geholpen met een gelukkig en succesvol leven.

Wat wil jij?
Wil jij meer zelfvertrouwen, minder stress, betere relaties, leuker werk, meer geluk en meer succes?
Deze Online Trainingen gaan je helpen!

Meer over
Meer over Frank
Ervaringen van cursisten

Ontdek Het Geheim


Hoe krijg je wat je ècht wilt?


ONS GRATIS EBOEK

35.000 Lezers gingen je voor


Ook leuk om te lezen:

Reageer op dit artikel

 • Beste Frank, zoals gewoonlijk vind ik jouw artikelen altijd prettig en stimulerend. Maar regelmatig moet ik aan het volgende denken: “Het persoonlijke is politiek”. Vooral nu het de laatste decennia op de werkvloer steeds harder is geworden door o.m. reorganisaties, flex-contracten, werkdruk. Ik heb deze zaken meerdere keren aan den lijve ondervonden. Ik voor mezelf ben er redelijk uitgekomen (met heel veel centen minder, maar alla)……maar dat wil niet zeggen dat het makkelijk is zowel voor mezelf als met vele anderen.

 • Beste Magda,

  Dank je wel :)

  Je bedoelt dat sommige mensen zo ambitieus zijn dat ze op de werkvloer (via politieke spelletjes) er alles aan doen om vooruit te komen, ten koste van hun collega’s?

  Dat kan nooit de bedoeling zijn, want succes ten koste van anderen is (naar mijn mening) leeg en inhoudsloos en geeft geen blijk van een sterk karakter. Daarnaast zijn er inderdaad in bijna elke sector reorganisaties en bezuinigingen. In de opstartfase is elk bedrijf bezig met marktvergroting. Daarna komen de ‘bureaucraten’ en die zijn vooral bezig met snijden in de kosten. Dit is een natuurlijk proces, maar wordt wel versnelt door de huidige economie.

  Enfin, goed dat je er redelijk bent uitgekomen!

  Als het leven altijd makkelijk zou zijn, dan waren we wel geboren met een cocktail en een ligbed met parasol :)

  Veel succes en vriendelijke groet,
  Frank

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >