Stress behandeling

Stress behandeling is dé manier om stress te verminderen. Het behandelen van stress kan je doen op verschillende manieren. Hieronder deel ik de aanpak van StressPro met je. 

Stress behandeling voor een gelukkiger leven

Iedereen heeft in zekere zin te maken met stress. De één zal dit hinderlijk vinden, een ander zal er niet veel om geven. Stress is persoonlijk: iedereen gaat er anders mee om. Sommige mensen zijn van nature stressbestendig, zij zouden nooit iemand inhuren om hen te begeleiden naar een leven met minder stress. Ben jij zo iemand? Dan heb je vermoedelijk de producten en diensten van deze website niet nodig.

Ben je daarentegen iemand die veel last heeft van stress én durft te investeren in zichzelf om van dit probleem af te komen? Dan ben je aan het juiste adres. 

Typen stress behandeling

Je kan op verschillende manieren stress behandelen, zoals:

  • Met een psycholoog praten.
  • Met iemand van HR praten.
  • Meer ontspanning in je leven aanbrengen.
  • Met een life- of stress coach samenwerken.
  • Leren mindful te leven.
  • Elke dag bewegen en zorgen voor goede voeding.
  • Een online training in mentale ontspanning volgen

”Hallo… Zelfvertrouwen!”

Heb jij genoeg van twijfel en onzekerheid?

Volg onze GRATIS serie:

Weg met Onzekerheid – Hallo Zelfvertrouwen!

Ontdek de Krachtige Weg naar Meer Zelfrespect!

“Mijn zelfvertrouwen groeit met de dag. Zowel op het werk als in mijn privéleven voel ik me gelukkiger. Ik sta er zelf van te kijken, maar het is waar. Bedankt voor de hulp!”


Niet iedereen zal geld willen uitgeven om stress te verminderen, dat kan is logisch omdat stress voor iedereen anders is. Iemand die daarentegen bijna tegen een burn-out aanzit zal eerder geneigd zijn om te investeren in persoonlijke ontwikkeling om zijn stress te verminderen.

Wat zijn de uitgangspunten van Stress behandeling?

Om je een beter beeld te geven, deel ik hieronder een aantal uitgangspunten.

Alles werkt met elkaar samen. Je moet een probleem bij de kern aanpakken.

De ideeën vanuit life coaching staan centraal in mijn coaching aanpak. Ik geloof namelijk dat alles met elkaar verbonden is: zit je vanuit je privé situatie niet lekker in je vel, dan zul je dit ook merken op je werk. Of vice versa: Geeft je werk geen voldoening meer en veel stress, dan ga je dit meenemen naar huis. Vanuit dit perspectief hanteert de stress coach een aanpak waarbij we je hele leven bekijken.

Zijn medicijnen de oplossing tegen stress symptomen?

Belemmerende overtuigingen omvormen

Veel stress ontstaat door bepaalde overtuigingen die vroeger in het leven gevormd zijn. Enkele voorbeelden:

“Ik moet perfect zijn”.

“Om hulp vragen is toegeven dat ik het zelf niet kan.”

“Ik ben altijd al een stresskip, dat kan ik niet veranderen.”

Zo nemen de belemmerende overtuigingen een belangrijke rol in. We gaan samen opzoek naar jouw overtuigingen. Zijn je overtuigingen nog passend en constructief? Prima! Zijn ze verouderd en niet meer constructief? Dan is het tijd om ze om te vormen tot nieuwe overtuigingen.

De gewenste situatie staat centraal

We blijven niet te lang hangen in het verleden. Dat is geweest. We gaan niet de schuld bij een ander leggen. In mijn stress coaching aanpak hanteer ik de gedachtegang vanuit de positieve psychologie. Dat wil zeggen: In het heden ga je stappen zetten om te bouwen aan een nóg mooiere toekomst. Het verleden heeft je gemaakt tot wie je nu bent, maar dat wil niet zeggen dat je altijd zo zal zijn. Iedereen kan groeien en veranderen.

Er is niks mis met je. Dat je wat begeleiding zoekt om je stress aan te pakken is een goed teken: je bent bereid om jezelf te ontwikkelen. Er is niet iets ‘kapot’, dat gemaakt moet worden. Je hebt een goed leven, maar wilt het nóg beter maken.

Stress is slechts een onderdeel

Ondanks dat ik een stress coach ben zie ik stress als onderdeel van een groter geheel. Zoals ik eerder al schreef kijk ik niet alleen naar de losse onderdelen, maar naar het complete plaatje. Stress wegnemen is vaak een eerste stap naar een gelukkiger leven. Vaak, als de stress weg is, worden de uitdagingen duidelijk die overwonnen dienen te worden voor een gelukkiger leven.

Zodoende werk ik ook graag met methodieken vanuit mindfulness, denk hierbij aan leren loslaten, dingen die je niet kan veranderen leren accepteren, tevreden zijn met wat je hebt en rust weten te vinden.

Stress coaching gaat dus niet alleen maar om stress, het gaat ook om de grotere vragen: Wat wil je graag? Waar krijg je energie van? Haal je voldoening uit wat je doet?


Wil jij minder stress?

Volg dan deze online cursus Nooit Meer Zorgen of Stress.

Laat alle zorgen en stress los.

Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor!

“Je cursus was super – een gouden greep. Niets bracht rust en ontspaning in mijn leven. Maar met jouw cursus is het mij gelukt!”

Laat al je zorgen los


Over de schrijver 

Sander

Dit artikel is geschreven door Sander, gastauteur en stresscoach en ervaringsdeskundige.

Over deze website
Newstart is gespecialiseerd in persoonlijke groei.

Meer dan 15.000 cursisten hebben we inmiddels geholpen met een gelukkig en succesvol leven.

Wat wil jij?
Wil jij meer zelfvertrouwen, minder stress, betere relaties, leuker werk, meer geluk en meer succes?
Deze Online Trainingen gaan je helpen!

Meer over
Meer over Newstart
Ervaringen van cursisten

Ontdek Het Geheim


Hoe krijg je wat je ècht wilt?


ONS GRATIS EBOEK

35.000 Lezers gingen je voor


Ook leuk om te lezen:

Reageer op dit artikel

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>