Hoe kan ik mezelf motiveren? De sleutel tot meer motivatie

De sleutel tot meer motivatie ligt niet in doorzetten, maar in inzicht. Hoe kan ik mezelf motiveren?

Je motiveert jezelf door op zoek te gaan naar plezier.

Laat los wat je geen energie meer geeft, en vind wat je wel inspireert. Dat is de sleutel naar meer motivatie!

“Ik kan mezelf niet motiveren.”

Als je jezelf niet kunt motiveren, dan is er een oplossing. De oplossing is niet doorzetten, maar loslaten. Als je doorzet, dan loop je tegen een muur op en kom je niet verder.

Maar als je accepteert dat je op deze manier geen motivatie hebt, dan kun je dit accepteren en loslaten. En dan ga je op zoek naar een nieuwe manier.

Want die nieuwe manier, die is er. De oplossing voor meer motivatie ligt niet in doorzetten. De oplossing ligt in onderzoeken wat je kunt doen om jezelf te motiveren.

En de enige manier om dat te doen, is door iets te zoeken dat je plezier geeft.

Je hebt namelijk niet meer motivatie en discipline nodig. Je hebt meer plezier en ontspanning nodig. Als je dat hebt, dan gaan dingen vanzelf.

Ik geef je eerst wat voorbeelden, en daarna de oplossing voor meer motivatie.

Hier zijn wat motivatie ideeën:

Tip 1 – Motiveer jezelf om te sporten.

Hoe motiveer je jezelf om te sporten? Hier is een eenvoudige regel: Als je geen plezier hebt in sporten, vergeet dan het woord ‘sporten’ en onderzoek het woord ‘beweging’. Wat voor soort beweging spreekt je aan? Is dat wandelen, fietsen, golfen, aquarobics?

Veel mensen denken dat ze moeten sporten omdat ze zichzelf vergelijken met anderen. Ze zien iedereen op de sportschool zwoegen en denken: “dat moet ik ook doen.” Maar het voelt niet goed.

Waarom wil je eigenlijk sporten? Is dat om er beter uit te zien? Is het om gezonder te zijn? Wat je reden ook is, besef dat sporten maar één manier is om dat doel te bereiken.

Als je er beter uit wilt zien, dan heeft het geen zin om een sport te doen die je niet aanspreekt? Dan zit je misschien wel strakker in je vel, maar die chagrijnige blik in je ogen, maakt je ook niet aantrekkelijker!

Als je iets zou doen wat je wel plezier geeft, dan straal je dan plezier ook uit en wordt je vanzelf aantrekkelijker.

Plezier is de sleutel tot succes.


Wil jij meer succes in je leven?

Volg dan deze online cursus Meer Succes In Je Leven.

Ontwikkel een ijzersterke mentaliteit. Doorbreek al je blokkades. Bereik ELK doel dat belangrijk voor je is. Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor.

“Ik weet zeker dat dit mijn leven heeft veranderd – nu al. Door alle vragen, krijg je direct inzicht in jezelf en over je leven. Bedankt!”

Bestel direct – nu voor € 67


Tip 2 – Hoe motiveer je jezelf om af te vallen?

Hoe motiveer jij jezelf om af te vallen? Ook afvallen is meestal een doel dat we stellen als we ons vergelijken met anderen mensen? “Zij zijn slanker, knapper of fitter.” Maar honger hebben is niet fijn, en je hebt heel veel discipline nodig om permanent op een dieet te gaan.

Waarom eet je niet gewoon wat gezonder? Dan heb je nooit honger, maar val je toch af. Eet wat minder snacks, suiker of chocolade. Denk ‘gezond en lekker’ in plaats van ‘lekker, maar ongezond’. Er is genoeg keuze.

Ik eet super gezond maar toch lekker. Gun jezelf af en toe ook een lolletje. Niemand wordt er beter van door permanent af te zien.

En als je dan wat kilo’s te veel hebt, so what? Is dat nu zo verschrikkelijk? Het beste gewicht is het gewicht van jouw plezier. Jouw plezier in het leven. Dat is veel belangrijker dan het juiste aantal kilo’s wegen.

Tip 3 – Jezelf motiveren om te werken.

Kun je jezelf motiveren om te werken, als je het niet echt naar je zin hebt? Hoe moet je je motivatie terugvinden in je werk, als je gewoon geen plezier meer hebt in wat je doet?

Toen ik jong was, werkte ik bij een bank. Ik vond het vreselijk. Ik keek continu op de klok om te zien of ik naar huis kon. Het werk was geestdodend en saai.

Ik voelde mijn levensplezier langzaam uit me vloeien. Als jij hetzelfde voelt over jouw baan, dan heb je niet meer motivatie nodig. Die motivatie ga je nooit krijgen, omdat je een hekel hebt aan wat je doet.

Wat heb je nodig om jezelf te motiveren?

Wat je nodig hebt, is meer durf. Meer durf, om de overstap te maken naar een baan die je beter bevalt. Je hebt eigenlijk geen andere keuze: of je werk geeft je plezier, of je verspilt je kostbare leven door iets te doen waar je niet van opknapt.

Maar het kan ook zijn dat je werk je vroeger wel beviel, maar inmiddels niet meer. Dan hoe je misschien niet radicaal van baan te veranderen, maar heb je gewoon meer inzicht nodig. Wat voelt niet goed in je huidige baan?

Is het werk wel leuk, maar de baas niet? Vind je de collega’s super, maar je werk eentonig?

Vraag jezelf af: “Wat heb ik nu echt nodig om dit leuker te maken?” Leukere klanten of meer afwisseling? Een grotere uitdaging, of meer zelfstandigheid? Bepaal dat eerst. Ga daarna brainstormen hoe je dat voor elkaar zou krijgen.

Blijven rondhangen in een probleem motiveert niet. Maar nieuwe ideeën motiveren altijd. Dus kom in beweging!

Conclusie.

Zoals je ziet, is meer motivatie alleen maar mogelijk door te zoeken naar meer plezier. Plezier motiveert, doorzetten put uit. Daarom spelen kinderen liever dan dat ze studeren. Daarom stoppen ze met spelen als ze er genoeg van hebben.

Plezier is de sleutel tot meer motivatie, op elk gebied.

Dus zoek naar meer plezier. Vaak ik dit een manier van kijken:

  • Ik wil meer afvallen > ik wil gezond en lekker eten.
  • Ik zou meer moeten meer sporten > ik zoek een vorm van beweging die mij energie geeft.
  • Ik moet harder werken > ik ga werk doen doen wat me plezier geeft.

Verander je ‘ik moet’ in ‘ik wil’ en je hebt de sleutel tot meer motivatie gevonden.

Meer bereiken zonder discipline.

Ikzelf ben ontzettende gedisciplineerd. Als je wist wat ik elke dag doe voor mijn gezondheid, mijn werk en mijn innerlijke rust, zou je verbaasd zijn. Het is heel veel.

Ik ben bijvoorbeeld elke dag een paar uur bezig met sporten en meer dan een paar uur met persoonlijke ontwikkeling. Naast mijn normale werk, heb ik ook nog andere zakelijke activiteiten.

Maar dit alles kost me geen enkele discipline. Ik doe uitsluitend wat ik leuk vind. Het kost me meer energie om een uur iets te doen wat ik niet leuk vindt, dat 8 uur te doen wat ik wel leuk vind.

Ik bereik meer met plezier, dan met discipline.

En ik vermoed dat het bij jou hetzelfde is…

Dus accepteer dat je geen supermens bent. Laat los wat je te veel moeite kost. Focus op wat je plezier geeft en ga daar meer van doen. Dat is de weg naar een succesvol leven.

En wil je meer inzichten en oefeningen om je persoonlijke doelen te bereiken? Met plezier, ontspannen, eenvoudig en snel? Volg dan deze online training:


Krijg Meer Succes In Je Leven!

Volg de Online Training Meer Succes In Je Leven.

– Bereik elk doel, sneller en slimmer.
– Overwin blokkades die je tegenhouden.
– Word 10 x effectiever en productiever.

Je ontvangt:
– 28 Praktische lessen met effectieve handvatten.
– Uitgebreide vragen en bewezen oefeningen bij elke les.
– 3 Geweldige eBoeken met 500 pagina’s extra inzichten.

Leer in je eigen tempo, met levenslange toegang.
Coach jezelf en bereik je doel!

Meer Informatie
Bestel Direct voor € 67


Over de schrijver 

Frank De Moei

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei.

Meer dan 15.000 cursisten heb ik inmiddels geholpen met een gelukkig en succesvol leven.

Wat wil jij?
Wil jij meer zelfvertrouwen, minder stress, betere relaties, leuker werk, meer geluk en meer succes?
Deze Online Trainingen gaan je helpen!

Meer over
Meer over Frank
Ervaringen van cursisten

ONTDEK HET GEHEIM

Hoe je krijgt wat je echt wilt !

Download ons gratis eBoek.

35.000 Lezers gingen je voor.


Ook leuk om te lezen:

Reageer op dit artikel

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>