Iedereen heeft uitdagingen. Sommigen van ons verwachten dat er in hun buitenwereld iets moet veranderen, voordat zij zich beter voelen of hun doelen kunnen bereiken. Maar dat is een misvatting. Verandering begint bij jezelf. Als jij verandert, verandert automatisch jouw situatie en je omgeving met je mee.

Veel mensen zoeken de oplossing van hun problemen buiten henzelf.

Ze verwachten dat anderen veranderen, de werkdruk vermindert, de economie aantrekt en de belastingen omlaaggaan.
Maar wat als deze externe factoren niet verbeteren? Wat als anderen niet veranderen? En de werkdruk hetzelfde blijft? Wat als de economie niet aantrekt of belastingen omhooggaan?

Het werkelijke probleem is namelijk dat je jezelf afhankelijk maakt van iets waar je geen enkele invloed op hebt. Misschien gebeurt het, maar misschien ook niet. Wil je daar echt op wachten?

Het enige waar je echt invloed op hebt, is jezelf.

Je kunt de belastingen niet veranderen, maar wel jezelf. Je kunt het weer niet mooier maken, maar wel bepalen hoe je er tegenaan kijkt. Je kunt anderen niet veranderen, maar wel meer ontspannen omgaan met hun gedrag.
Dit geeft je veel meer controle. Misschien ben je er nog niet helemaal van doordrongen, maar je kunt – als je echt wilt – voor bijna 100 procent bepalen hoe je omgaat met de dingen in je leven.

Het mooie is dat, als je de manier verandert waarop je naar de dingen kijkt, de dingen zelf ook veranderen. Voor iedere persoon die zich druk maakt over anderen, is er ook één, die er ontspannen mee omgaat. En deze laatste kan over het algemeen ook veel beter opschieten met mensen. Zo krijg je uiteindelijk waar je op focust.

Wat maakt je vrij?

Ook in een neergaande economie worden miljonairs gecreëerd. Het ligt niet aan de economie of de rest van de wereld, het ligt aan jezelf. Dat besef maakt je vrij!


Wil je sneller je doel bereiken?

Bestel dan het e-boek De Sleutels van Geluk en Succes.
Ondek de handleiding voor persoonlijk succes en gelukkig leven.
Leer de 21 effectieve technieken die succesvolle mensen al jaren toepassen.
Voel je goed en bereik je doel!

Het probleem is ook niet dat de belastingen hoog zijn: het probleem is dat je niet genoeg verdient om rond te komen.
Het probleem is niet dat iets te duur is, het probleem is dat je het niet kunt betalen.
En het probleem is niet dat het slecht weer is, maar dat jij je daar vervelend bij voelt. Er zijn ook mensen die het heerlijk vinden dat het regent.

De werkdruk is iets dat je voor een groot deel zelf bepaalt. Misschien moet je eerder nee zeggen. Misschien moet je de tijd beter indelen of prioriteiten stellen. Misschien kun je wat stressbestendiger worden of wellicht past een andere baan beter bij jou.

De enige die de kwaliteit van je leven kan veranderen, ben jij.

Als jij verandert, zal alles voor jou veranderen.

Als jij beter en slimmer wordt, kun je meer aan en behaal je meer resultaat. Als je beter leert communiceren, verbeteren je relaties automatisch. Als jij positiever bent over je omstandigheden, geven deze je een beter gevoel. Als je positiever met jezelf communiceert, krijg je meer zelfvertrouwen en een sterkere persoonlijkheid.

Het is soms moeilijk om te accepteren dat het allemaal afhangt van jou.

Want het betekent dat alles wat tot nu toe niet goed is gegaan, je voor een groot gedeelte zelf had kunnen veranderen. En als je het zelf had kunnen veranderen, waarom heb je dat dan niet gedaan? Dit legt alle verantwoordelijkheid bij jezelf. En het is nu eenmaal makkelijker om excuses te verzinnen.

Maar het geeft ook een enorme vrijheid.

Het laat je niet alleen de snelste weg zien om dingen te veranderen, maar ook de enige weg. In de wetenschap dat de oorzaak van alle dingen bij jezelf ligt, zit ook de belofte dat dit iets is wat je kunt veranderen. En als je jezelf ontwikkelt, ontwikkelen automatisch ook de dingen en situaties in je omgeving: je relaties worden beter, je krijgt meer zelfvertrouwen, je groeit als mens en je bereikt meer en betere resultaten.

Word geen deel van de groep van mensen, die de schuld voor hun problemen geven aan alles en iedereen behalve henzelf.

Mensen die altijd redenen en excuses vinden waarom ze niet hebben wat ze willen en waarom ze nog niet zijn gearriveerd. Voor ieder mens die zegt dat iets niet gedaan kan worden, is er één die het al doet.

Wees iemand die harder aan zichzelf werkt dan aan het veranderen van anderen. Een persoon die meer is dan alleen het resultaat van zijn omgeving. Die begrijpt dat alle veranderingen van binnenuit komen. En die ziet dat om iets te veranderen eerst hijzelf moet veranderen. Die het te druk heeft met zichzelf te verbeteren om anderen te bekritiseren. Die oplossingen vindt in plaats van tijd met excuses te verspillen.

Wees geen klager, maar een vrager. Iemand die zichzelf continu afvraagt: hoe kan ik dit verbeteren? Wat kan IK eraan doen? Die focust op de oplossing, niet op de problemen. Zeg ja als anderen nee zeggen. Zeg ‘waarom niet?’ als anderen zeggen ‘waarom wel?’.

Hiermee creëer je een mentaliteit die overal tegen opgewassen is. Die altijd een situatie creëert waarin je leert. Die altijd een oplossing vindt voor een probleem en een wens inwisselt voor een resultaat.

Een goede mentaliteit creëert vertrouwen in jezelf en stelt je in staat je lot in eigen handen te nemen. Hier heb jij je leven lang plezier van. Bovendien maakt het je veel gelukkiger en brengt het je veel meer succes.

Verander de wereld: begin bij jezelf. Dat doe je zo:


WIL JE MEER SUCCES?

Volg dit stappenplan en bereik je doel – slimmer en sneller!

JA, IK WIL MEER SUCCESOp jouw succes,

Frank de Moei
Professional Coach
Newstart.nl | Training in Geluk en Succes

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei. Sinds 2008 heb ik via deze site meer dan 15.000 cursisten online begeleid in het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen, meer ontspanning, betere relaties, leuker werk en meer geluk in hun leven.
Download mijn gratis e-boek:

Zo krijg je wat je echt wilt