Meer motivatie en inspiratie – 7 dagelijkse tips

Hoe motiveer je jezelf? Met deze tips is elke dag een inspiratie: Begin de dag goed, gebruik affirmaties, doe iets nieuws, neem tijd voor jezelf, werk aan je doel, beweeg je lichaam en sluit je dag goed af. Probeer ze uit en merk het verschil!

Begin de dag goed.

De stemming waarmee je ontwaakt, bepaalt meestal de rest van je dag. Soms worden we wakker en beginnen onze gedachten direct ‘te malen’. Binnen een paar seconden zijn we bezig met alle uitdagingen die we die dag moeten aangaan. Dat creëert onrust.

Draai het om: bedenk eens wat jij vandaag zou willen creëren. Zie in gedachten dat alles moeiteloos gaat. Dat je de uitkomsten krijgt die je wilt. Stel je voor dat het een prachtige dag wordt, vol met mooie ervaringen. Dat inspireert enorm. Je zult merken dat zo’n dag veel prettiger verloopt.

Vraag jezelf: wat wil ik vandaag ervaren?

Bevestig hoe je je wilt voelen.

Als je tegen jezelf zegt: “Ik kan het niet” of “Ik heb er geen zin in”, dan wordt dat jouw waarheid. Dan demotiveer je jezelf.
De beste manier om te bevestigen hoe je je wel wilt voelen, is met behulp van een goede affirmatie.

Kies een bevestiging uit die je aanspreekt. Bijvoorbeeld: “Ik voel me goed en vol energie. Ik ben bezig mijn dromen werkelijkheid te maken.” Of een andere zin die je goed doet voelen. Herhaal deze regelmatig. Beter nog, maak van deze affirmatie je levensmotto. Zodat andere mensen, als ze het over jou hebben, zullen zeggen: “Hij (of zij)? Oh, die is bezig zijn/haar dromen werkelijkheid te maken.”

Bevestig wat je wilt ervaren. Je kunt niet iets krijgen door het te ontkennen.

Doe iets nieuws.

Niets werkt meer inspirerend dan te doen wat je nog niet eerder hebt gedaan. Misschien zelfs iets waarvan je dacht het niet te kunnen. Begin eens een gesprek met die ene collega waar je nooit mee praat. Ga eens direct naar de sportschool in plaats van op de bank te ploffen. Besluit eens een nieuwe hobby te beginnen.

Aan het einde van de dag heb je op die manier een nieuwe ervaring toegevoegd aan je leven. Als je dat regelmatig doet, heb je een rijk leven. Er zijn weinig dingen die meer motiveren dan te merken dat je groeit als persoon – in de richting van je doelen.

Nieuwe ervaringen inspireren meer dan oude ervaringen.

Neem tijd voor jezelf.

De grootste motivatie krijg je van dingen die je leuk vindt. Bouw elke dag wat tijd in voor je eigen ontspanning. Zelfs een Duracell batterij moet af en toe opgeladen worden. De belangrijkste persoon in je leven ben jij, dus geef jezelf dit cadeau.

Doe elke dag iets wat je inspireert: luister naar je favoriete muziek, kijk een inspirerende film of lees inspirerende artikelen op deze site. Voed je geest met inspirerende gedachten en gevoelens. Elke dag, niet alleen in het weekend…

Hoe kun je jezelf motiveren als je er geen tijd voor vrijmaakt?

Werk aan je doel.

Of je nu een groot of een klein doel hebt, doe er elke dag iets mee. Bepaal wat je wilt bereiken en besteed wat tijd aan een volgende stap. Een boek wordt pagina voor pagina beschreven, een huis wordt steen voor steen gebouwd. Zorg dat je elke dag een pagina schrijft van je droomscenario. Of een steen stapelt voor je ideale creatie.

Hoe heb ik deze website met artikelen, boeken en cursussen gebouwd? Pagina voor pagina, bladzijde voor bladzijde, les voor les. Niet in één keer. Grote doelen zijn vaak overweldigend, maar een klein doel motiveert. En elke groot doel bestaat uit een aantal kleine doelen. Hoe geïnspireerd zul je zijn als je op een gegeven moment je doel hebt bereikt? Begin vandaag met de eerste stap, dan komt het vanzelf.

Een doel dat de moeite waard is, bereik je zelden in één sprong.

Beweeg je lichaam.

Een gemotiveerde geest kan niet bestaan in een ongemotiveerd lichaam. Je krijgt weinig inspiratie als je je gespannen of zwak voelt. Inspiratie heeft beweging en frisse lucht nodig.

Dus beweeg je lichaam. Maak een wandeling, dans in je huiskamer of ga naar de sportschool. Het maakt niet uit hoe je beweegt, zolang je maar beweegt. Vóór ontspanning komt inspanning. Vóór inspiratie komt transpiratie. Zelfs het woord motivatie stamt af van movere – Latijns voor bewegen. Dat zegt genoeg, nietwaar?

Je lichaam is één van de grootste energiebronnen die tot je beschikking staan. Door het te bewegen laadt het zichzelf op.

Sluit je dag goed af.

Je dag goed afsluiten is ongelofelijk krachtig. Je haalt het goede uit de afgelopen 24 uur en vergeet de rest. Je herleeft nog even de beste momenten. En je eindigt met de hoogtepunten.

Deze drie vragen zorgen ervoor dat je elke dag goed afsluit, zodat je je welverdiende rust kunt nemen. Zo voorkom je dat er nog gedachten door je hoofd blijven spoken.
Kijk terug op je dag en vraag jezelf:
– Wat is er goed gegaan?
– Waar ben ik trots op?
– Waar ben ik dankbaar voor?

Als je de antwoorden op deze vragen vindt, dan heeft elke dag waarde gehad. Dan heeft iedere dag je geïnspireerd.

Sluit je dag goed af. Zo wordt het nog beter in je herinnering.

Niets werkt inspirerender dan een gelukkig en succesvol leven.

Wil je weten hoe je dat bereikt?

Dit gaat je helpen:


Wil jij jouw doel bereiken?

Volg dan deze online cursus Meer Succes In Je Leven.

Bereik ELK doel dat belangrijk voor je is. Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor!

“Ik weet zeker dat dit mijn leven heeft veranderd – nu al. Door alle vragen, krijg je direct inzicht in jezelf en over je leven. Bedankt!”

Over de schrijver 

Frank De Moei

Frank is een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei. Sinds 2008 heeft hij via deze site meer dan 15.000 cursisten online begeleid in gelukkig en succesvol leven. Meer over Frank.
Download Hoe je krijgt wat je echt wilt (gratis eBoek).


Ook leuk om te lezen:

Heb jij een winnaarsmentaliteit?

7 Regels voor een geweldig leven

Wat is de waarheid?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>