Geluk voor de prijs van een kop koffie per dag

Je kunt geluk kopen. Door te investeren in je eigen ontwikkeling. Daarmee ontwikkel je jezelf. En zelfontwikkeling maakt gelukkig en succesvol. De investering die je doet in je eigen ontwikkeling betaalt zich altijd terug.

Een kop koffie in het Midden-Oosten.

Ik heb een jaar of tien geleden in Dubai een aantal verkoop- en communicatietrainingen gegeven voor ’s werelds grootste softwarebedrijf.
Dat bedrijf had moeite om legale licenties te verkopen in het Midden-Oosten, omdat iedereen illegaal kopieerde.

Ik had een oefening bedacht met de opdracht: ‘Hoe kun je nu het aannemelijk maken dat mensen voor jullie software gaan betalen?’
Eén van de verkopers kwam met een hele mooie verkoopzin: “Hoe zou u het vinden up-to-date te blijven met de nieuwste ontwikkelingen in de markt, met een uitstekende ondersteuning, voor de prijs van een kop koffie per dag?”

Hij had berekend dat de prijs voor een softwarelicentie overeenkwam met de prijs van een kop koffie per dag. Die vergelijking maakte het makkelijk voor mensen om de prijs te accepteren. Want een kop koffie kan iedereen betalen.

Is geluk ook te koop?

Dat zette me aan het denken en ik vroeg mezelf af:
“Kun je voor de prijs van een kop koffie per dag ook investeren in je eigen geluk en succes?”
Het antwoord is natuurlijk ja.

Daarmee bedoel ik letterlijk dat je geluk en succes kunt kopen. Door in kennis en inzichten te investeren. Daarmee ontwikkel je jezelf. En zelfontwikkeling maakt gelukkig en succesvol.

De investering die je doet in je eigen ontwikkeling betaalt zich altijd terug.


Hoe krijg je wat je wilt?

Download ons gratis eBoek Hoe je krijgt wat je echt wilt.

Stap uit je hoofd – en geniet van een ontspannen leven. Meer dan 35.000 keer gedownload!

“Interessant, boeiend en leerzaam! Het geeft me ontzettend veel steun. Wat ben ik blij dat ik dit gevonden heb. Het verrijkt echt mijn leven!”

Een kop koffie per dag.

Ik zeg dan ook vaak dat de cursus Gelukkig Zijn Gelukkig Blijven evenveel kost als een kop koffie per dag. Laatst zag ik dat een andere website die zin had overgenomen. En dat is prima, want het blijft een mooie opmerking.

Wat kies je: geluk of een mooie auto?

Ik heb de afgelopen 15 jaar ontzettend veel geld uitgegeven aan kennis. Ik heb trainingen, seminars en cursussen gevolgd en 10 jaar lang dagelijks boeken gelezen. Ik heb geen idee hoeveel dat allemaal heeft gekost, maar ik had er waarschijnlijk een goede auto van kunnen kopen.

Het punt is dat – voor mij – elke investering in eigen ontwikkeling de moeite waard is. Als er maar één goed idee in een boek staat, is het al de moeite waard. Als die tijd en investering waren niet tevergeefs: ik heb er veel van geleerd. Dat is niet in geld uit te drukken. En ook niet in een auto.
Ik houd van koffie, maar nog meer van een goed idee…

Wat is belangrijk: hoeveel iets kost of hoeveel het opbrengt?

Je kunt op twee manier naar een product of dienst kijken: wat het kost of wat het oplevert. Er zijn mensen die alleen kijken naar de kosten of de korting. Daarmee gaan ze voorbij aan een belangrijk feit: het gaat niet om de investering. Het gaat om wat je ervoor terugkrijgt.

Is het interessant hoeveel een boek heeft gekost? Of is het interessant wat je ervan leert? Ik denk het laatste. Het valt me dan ook op dat de mensen die succesvol en gelukkig zijn, zich niet zo bezighouden met de investering. Ze maken zich niet zo druk over tijd of geld. Ze kijken naar het resultaat.

Ik betaal graag een paar honderd euro voor een goed idee. In de vorm van een boek of een consult. Want ik weet dat ik met dat idee iets krijg, wat niet in geld is uit te drukken: meer geluk en meer succes.

Denk eens na over wat belangrijk voor je is.

Investeer jij genoeg in je eigen persoonlijke ontwikkeling? Is de prijs die je betaalt voor kennis niet het honderdvoudige waard? Wat houd je dan tegen om te investeren in boeken, cursussen, coaching of iets anders dat je kan helpen?

Vraag jezelf niet af hoeveel iets kost. Vraag jezelf af hoeveel het je kost als je het niet zou kopen.

Natuurlijk is het fijn om mooie spullen te kopen. Maar die verslijten uiteindelijk. Of je raakt erop uitgekeken.
Goede ideeën, inzichten, vaardigheden en kennis raken nooit op. Je zult er altijd plezier van hebben. Het zal je nooit vervelen. Je kunt het altijd gebruiken. En dat allemaal voor de prijs van een kop koffie per dag.

Investeer in je eigen ontwikkeling: dat is de beste manier om meer geluk en succes te krijgen.


Wil jij je (nog) beter voelen?

Volg dan deze online cursus Gelukkig Leven.

Ontdek wat jou gelukkig maakt – en geniet van elke dag. Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor!

“Het werkt! Wat een super ervaring. Ik had niet verwacht in zo’n korte tijd al zo veel gelukkiger te zijn!”

Over de schrijver 

Frank De Moei

Frank is een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei. Sinds 2008 heeft hij via deze site meer dan 15.000 cursisten online begeleid in gelukkig en succesvol leven. Meer over Frank.
Download Hoe je krijgt wat je echt wilt (gratis eBoek).


Ook leuk om te lezen:

Hoe vrij ben jij?

7 Mythes over geluk – waarom gelukkig zijn geen toeval is

Zeg ja tegen het leven!

 • Hallo Frank

  Wat mj altijd helpt is:

  Erger je niet verwonder je slechs
  Tob niet het komt toch anders dan je denkt.

  Vr Gr Fonne

 • Hoi Fonne,

  Mee eens – mooie aanvulling :)
  Hoe zorg jij ervoor dat je je slechts verwondert en je niet ergert?

  Vriendelijke groet,
  Frank

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >