Droombaan vinden – 7 bezwaren

De grootste uitdaging zit eigenlijk in je hoofd. Daar zijn de bezwaren die voorkomen dat je doet wat je werkelijk wilt. Zijn die bezwaren werkelijkheid? Zijn ze wetenschappelijk bewezen? Sta je open voor een alternatief? Hier zijn zeven redenen die je tegenhouden je ideale baan te vinden:

“Een droombaan is een illusie.”

Laten we eerlijk zijn: Wat sommige mensen echt willen is wereldberoemd zijn, bakken vol met geld verdienen, met een privé-jet de wereld rondvliegen, het milieuprobleem oplossen, aanbeden worden door miljoenen en ook nog even de Nobelprijs winnen. Dat zou pas echt een ideale baan zijn! De rest is alleen maar tweede keus.

Die torenhoge verwachtingen maken het moeilijk jezelf te motiveren om leuker werk te vinden. Dit is mijn definitie van een droombaan: een droombaan is een baan die echt bij je persoonlijkheid past, waar je je talenten in kunt benutten, die je veel plezier en energie geeft en waar je voldoende mee verdient om van te kunnen leven. Dat klinkt al een stuk realistischer, nietwaar? Is dit een illusie? Ik denk het niet, want ontelbare mensen hebben hun droombaan gevonden.


Wil jij leuker werk vinden?

Volg dan deze online cursus Ontdek Je Droombaan.

Ontdek je passie en talent – en vind het werk dat je inspireert. Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor!

“Wow…. Al jaren liep ik rond met het idee ander werk te gaan doen, maar wat? Nu weet ik wat ik wil – dankzij jouw cursus!”

Bestel direct – nu voor € 47


“Het is crisis.”

“Dus wacht ik maar af, tot het beter wordt.” Maar uitstel is afstel. Hier is een confronterend inzicht: Het wordt beter als jij het beter maakt. Natuurlijk is dit geen gemakkelijke tijd, maar wanneer is het ooit wel makkelijk geweest? Ook in een bloeiende economie worden mensen ontslagen en ook in een crisis worden mensen aangenomen. Of jij een van die mensen bent, hangt voor een heel groot deel af van je eigen inspanningen.

“Ik weet niet wat ik wil.”

Nu heb je me: dat is een bezwaar waar ik niets tegenin kan brengen. Hoe goed ik ook ben in oplossingen vinden, dat is inderdaad een beperking. Als je niet weet wat je wilt, heeft het ook geen zin ergens mee te beginnen. Nee wacht, ik heb toch nog een idee: Ga dan uitzoeken wat je wilt!

Dat is toch te doen, nietwaar? Alles wat je nodig hebt is tijd. Heb je geen tijd, neem dan een goede coach, dan krijg je sneller resultaat. Je kunt altijd ontdekken wat je wilt, mits je de moeite doet erachter te komen. Ik ken mensen die al twintig jaar roepen dat ze niet weten wat ze willen. Hoeveel tijd en energie hebben ze echt geïnvesteerd om dat te veranderen? Er is altijd een oplossing.

“Ik kan het niet.”

Onzin! Je kunt bijna alles wat je wilt. Je hebt er wel doorzettingsvermogen voor nodig, je moet je wel inspannen. Maar als je iets echt wilt, dan kun je het bereiken. Dit is een mooie uitspraak: “De mens die zegt dat het niet kan, wordt ingehaald door degene die het al aan het doen is.” Denken dat je iets niet kunt is een zelfvervullende voorspelling.

Laat die gedachten los. In een maand of een jaar kun je ontzettend veel bereiken. Onderschat niet wat mogelijk is als je ergens helemaal voor gaat. Je hebt toch ook niet in één keer leren lopen, fietsen, praten, typen of autorijden? Misschien lijkt het moeilijk in het begin, maar op den duur is alles te leren.

“Met een droombaan verdien ik niets.”

Dat is zwart-wit denken: “Of je hebt een vervelende baan waarin je goed verdient – òf je hebt een droombaan maar nauwelijks inkomen.” Wie zegt dat dit zo is? Wie heeft je dat idee verkocht? Is er geen tussenweg mogelijk?

Zou je in je ideale baan niet veel meer energie hebben? Zou je er niet veel meer tijd in stoppen? Zouden je talenten niet beter benut worden? Meer energie, meer tijd en meer talent vertaalt zich toch meestal in meer inkomen, nietwaar? Je ideale baan is de plek waar alles samenkomt.

“Ik ben er nog niet klaar voor.”

Natuurlijk wel. Als je niet doet wat je wilt, is elke tijd goed om daar alsnog mee te beginnen. Misschien denk je: “Ik mis iets, ik moet nog eerst dit kunnen, ik moet nog eerst dat voorbereiden.” Ik denk dat je vooral moet beslissen op zoek te gaan naar je ideale baan. Zonder die beslissing gebeurt er niets, hoeveel kennis en vaardigheden je ook hebt.

Het laatste bezwaar.

Deze heb ik bewust opengelaten. De meeste bezwaren die we hebben, zitten in ons hoofd. Het zijn onze zelfbedachte ‘beren-op-de-weg’ die voorkomen dat we in beweging komen. Vul hier in wat je verder nog tegenhoudt je droombaan te vinden.

Print vervolgens alle bezwaren uit. Lees ze nog een keer terug en gooi het papier daarna in de prullenbak. Ben je geïnteresseerd in bezwaren of ben je geïnteresseerd in oplossingen?

Houd je niet bezig met de redenen waarom je iets niet kunt, houd je bezig met de manier waarop je het gaat bereiken. Wil je ontdekken wat je droombaan is en hoe je de overstap kunt maken? Bestel dan de onderstaande e-cursus:


Ontdek Je Droombaan!

Volg de Online Training Vind Je Ideale Baan.

– Ontdek je passies.
– Ontdek je talenten.
– Vind het werk dat echt bij je past.

Je ontvangt:
– 12 Praktische lessen met effectieve handvatten.
– Uitgebreide vragen en bewezen oefeningen bij elke les.
– 3 Geweldige eBoeken met 304 pagina’s extra inzichten.

Leer in je eigen tempo, met levenslange toegang.
Coach jezelf en vind je ideale baan!

Meer Informatie
Bestel Direct voor € 47


Over de schrijver 

Frank De Moei

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei.

Meer dan 15.000 cursisten heb ik inmiddels geholpen met een gelukkig en succesvol leven.

Wat wil jij?
Wil jij meer zelfvertrouwen, minder stress, betere relaties, leuker werk, meer geluk en meer succes?
Deze Online Trainingen gaan je helpen!

Meer over
Meer over Frank
Ervaringen van cursisten

ONTDEK HET GEHEIM

Hoe je krijgt wat je echt wilt !

Download ons gratis eBoek.

35.000 Lezers gingen je voor.


Ook leuk om te lezen:

Reageer op dit artikel

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>