De grootste blokkades voor het vinden van leuker werk zitten in je hoofd. Het zijn je veronderstellingen die je tegenhouden. Met die veronderstellingen verlam je jezelf en blijf je zitten waar je zit. Dat is niet nodig. Verander je manier van kijken en je komt automatisch in beweging!

1. Ik moet eerst weten of mijn droombaan wel realistisch is.
Te snel iets willen toepassen doodt elke creativiteit. Als je brainstormt over je droombaan, ga je onmiddellijk bedenken hoe je daar komt. Een snellere manier om ontmoedigd te raken bestaat er niet. Je stuit direct op praktische bezwaren: Je bent te oud (of je jong), je hebt te veel (of te weinig) diploma’s, je bent te slim (of te dom), et cetera…”

Dan denk je automatisch: “Dat lukt me toch niet!” En vervolgens stop je met zoeken. Begin eerst eens te bedenken wat je wilt. Pas als je weet wat je wilt, kun je uitzoeken hoe je daar moet komen. Als je alleen maar denkt aan de praktische bezwaren, dan zul je nooit een visie ontwikkelen. Zonder visie (wat je precies wilt) kom je nooit in beweging.

Hoe sterker je visie, hoe makkelijker je deze werkelijkheid kunt maken. Als je visie je echt inspireert, ontdek je ook wel hoe je daar kunt komen. Daarom is een visie het belangrijkste. En daarna – en niet eerder – komt de uitvoering. Als je visie sterk is, zie je mogelijkheden. Als je visie zwak is, zie je alleen beperkingen. Dus ontwikkel eerst een visie!

2. Ik moet precies weten welke functie ik zoek.
Misschien wel. Sommige mensen weten al vroeg dat ze brandweerman of kunstenares willen worden. Maar de meesten weten alleen wat hen globaal motiveert – zonder een concreet beroep daaraan te koppelen. Als ik bijvoorbeeld gemotiveerd wordt door kennis te delen, dan kan ik trainer, coach, voorlichter of professor worden.

Zolang ik werk heb dat me in staat stelt mijn kennis te delen, voel ik me goed. Wie zegt dat er maar één functie is die bij mij past? Ik kan kiezen tussen verschillende beroepen, verschillende bedrijven en verschillende vakgebieden. Begrijp je dat er meerdere functies zijn waar ik in pas? Staar je niet blind op een exacte titel of baan.

Wie is sneller succesvol? De persoon die zegt: “Ik wil werken als smartphone-designer bij een telecombedrijf in Boxmeer, in een kantoorpand naast een park, tegen een salaris van € 61.357, met een paarse Audi A4 van de zaak en een assistente met blond haar die Koreaans spreekt.” Of de persoon die zegt: “Ik wil gewoon mooie dingen creëren, daar krijg ik energie van.”

3. Het moet in één keer perfect gaan.
“Het moet in één keer perfect gaan” is de belangrijkste oorzaak van menselijke teleurstelling. Het vinden van je droombaan is een proces. Een patatje om de hoek is snel geregeld, maar je droombaan vinden: dat kost meer moeite. Geef het de tijd. Je kunt niet voor de komende veertig jaar bepalen in welke baan je gaat werken. En het zou me verbazen als je überhaupt veertig jaar in dezelfde baan zou willen werken.

Het enige dat je hoeft te doen, is de eerste stap te zetten. “Dit vind ik leuk en dit ga ik doen.” Dat is voorlopig voldoende. Je zult zien dat je wensen veranderen door de ervaring die je opdoet. Als je morgen in je droombaan belandt, ben je overmorgen al weer bezig met nieuwe keuzes: “Ik wil iets minder van dit, ik wil iets meer van dat.”

Je droombaan is dus niet statisch. Het verandert, net zoals jij verandert. Geef het de tijd. Het heeft ook tijd gekost om mijn bedrijf te bouwen. Ik ben gewoon begonnen en heb het stap voor stap verbeterd. Zo kwam ik steeds dichter bij mijn ideale baan. Was het de moeite waard? Jazeker. Ging het in één keer perfect? Nee, zeker niet. Maar elke stap in de goede richting brengt je dichter bij je doel.

Hoe vind je nu je droombaan?
Hoe ontdek je wat je werkelijk wilt? Hoe bepaal je je echte talenten? En hoe stap je over van werk naar droombaan? Dat leer je allemaal in de e-cursus Vind je Ideale Baan. Je ontwikkelt meer vertrouwen in jezelf en zult ontdekken dat je prima kun verdienen met je ideale baan. Eén ding is zeker: Je kunt ontdekken wat je echt wilt èn je kunt dat ook gaan doen. De vraag is alleen: hoe graag wil je het?

Vind je droombaan in slechts 12 weken!
Inspirerend werk is de basis voor een gelukkig leven. Hoe beter je weet wat je passie en talenten zijn, hoe makkelijker je je droombaan vindt. Ontdek jouw ideale baan met deze online training en maakt de overstap! De training is gebaseerd op bewezen coaching technieken en is makkelijk via je e-mail te volgen. Vind je droombaan snel en eenvoudig

En jij – welk werk zou je graag willen doen?
Wat houd je nu nog tegen?

Heb je een vraag of een mening? Ik hoor het graag 🙂

Op jouw succes!

Frank de Moei | Newstart.nl
Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei. Sinds 2008 heb ik meer dan 10.000 cursisten geholpen met het vinden van meer zelfvertrouwen, minder stress, betere relaties, leuker werk en meer geluk in hun leven. Gratis e-boek | Online Training | Online Coaching

0 antwoorden

Laat je reactie achter

Laat je reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.