fbpx

10 Voordelen van Coaching

Wat zijn de voordelen van coaching? Wanneer kies je een coach en wanneer een online training? Werkt een Online Cursus net zo goed als een coach inhuren? Waarom werkt coaching zo goed voor je persoonlijke groei?

In dit artikel vind je de antwoorden op deze goede vragen. Dit zijn de 10 voordelen van coaching in je persoonlijke ontwikkeling:

1. Met coaching los je het probleem op.

Coaching is professionele begeleiding. Als coach ben ik gespecialiseerd om je te helpen bij veranderingen in je leven. Vooraf bepalen we precies welk resultaat je wilt behalen. En we controleren dat na afloop.
Wat je uitdaging ook is – ander werk, betere relaties, meer zelfvertrouwen, minder zorgen – coaching zorgt ervoor dat je snel een oplossing vindt.

2. Coaching geeft het snelste resultaat.

Als er iets is dat sneller resultaat geeft dan coaching, vertel het me dan. Dan ga ik dat doen! Ik heb cliënten die jarenlang worstelen met een vraagstuk binnen korte tijd enorme resultaten zien behalen. Omdat coaching snel tot de kern komt – dat waar het echt om gaat.

3. Voordelen van Coaching: het geeft het beste resultaat.

Coaching is altijd persoonlijk. Jij bent, net zoals iedereen, uniek. Wat voor anderen geldt, hoeft voor jou niet te gelden.

Coaching gaat uit van jouw uniek(e) voorkeur, gedrag en persoonlijkheid. Alleen zo kun je ervoor zorgen dat het resultaat ook echt op jou van toepassing is. En dat is dus het beste resultaat!

4. Coaching is actiegericht.

De artikelen op deze site geven je kennis. Maar coaching geeft je resultaat. Want het gaat erom die kennis toe te passen. Er is een verschil tussen iets weten en iets doen, nietwaar?

Ik help je met een actieplan en samen zorgen we ervoor dat je niet alleen weet wat je wilt, maar ook nog hoe je dat bereikt.

 


Hoe krijg je wat je wilt?

Download ons gratis eBoek Hoe Je Krijgt Wat Je Echt Wilt.

Stap uit je hoofd – en geniet van een ontspannen leven.

Meer dan 35.000 keer gedownload!

“Interessant, boeiend en leerzaam! Het geeft me ontzettend veel steun. Wat ben ik blij dat ik dit gevonden heb. Het verrijkt echt mijn leven!”

Hoe je alles krijgt wat je wilt


5. Coaching voordelen: het geeft je steun.

De druk van een persoonlijke uitdaging kan soms zwaar zijn. Je hebt het gevoel er helemaal alleen voor te staan. Soms voel je je eenzaam en lijkt het alsof je niet verderkomt.

Met coaching kom je erachter dat er iemand is die je begrijpt en die je steunt. Dat geeft nieuwe kracht en zekerheid.

6. Voordelen van Coaching: coaching motiveert.

Soms is het lastig jezelf te motiveren als dingen niet gaan zoals je wilt. Soms zie ik cliënten met hangende schouders binnenkomen en opgelucht en vrolijk de deur weer uitgaan. Omdat ze weten wat ze willen en hoe ze daar kunnen komen.

Een coachingsgesprek is altijd optimistisch en opbouwend. Dat geeft je veel positieve energie.

7. Met coaching kom je erachter wat je tegenhoudt.

Als niets je tegenhield was je er waarschijnlijk al, nietwaar? We hebben allemaal wel blokkades: soms is dat angst om te veranderen, soms is het een gebrek aan zelfvertrouwen.

Wat je ook tegenhoudt, met coaching kom je daar achter. Zonder oordeel en op een prettige manier natuurlijk. Vanuit dat punt kun je dan verder groeien.

8. Coaching voordelen: het is 100% vertrouwelijk.

Soms wil je gewoon niet dat de mensen in je omgeving weten wat je bezighoudt. Vaak kunnen deze mensen je ook niet verder helpen. Elk coachingsgesprek is 100% vertrouwelijk – niemand anders krijgt het te horen.

Dat geeft rust: je hoeft niet bang te zijn dat je iets verkeerds zegt.

9. Voordelen van Coaching: een coach oordeelt niet.

Hoe vaak heb je niet mensen in je omgeving die je adviseren? Die vertellen wat je moet doen of je corrigeren op je gedrag? Ik oordeel nooit. Of het in de ogen van anderen raar, onlogisch of niet verstandig is, dat is voor mij niet interessant.

Zolang jij je er goed bij voelt, vind ik het ook prima.

10. Coaching werkt.

Om te bekijken of coaching echt iets voor je is, kun je het beste de ervaringen en resultaten van andere coachingscliënten bekijken. Spreken die resultaten je aan? Het is belangrijk dat je een klik met een coach hebt en dat diens werkwijze jou aanspreekt.

Als coaching zo geweldig is, waarom heeft dan niet iedereen een coach?

Uiteraard zijn er veel mensen die helemaal niet geïnteresseerd zijn in persoonlijke ontwikkeling. Maar hoe zit het met de mensen die wel geïnteresseerd zijn in hun persoonlijke groei en ervan overtuigd zijn dat zelfontwikkeling hen gaan helpen?

Waarom hebben die geen coach?

Wel , er zijn meestal twee bezwaren tegen persoonlijke begeleiding door een coach:

Ten eerste heeft niet iedereen het geld (er voor over) om een coach te kunnen betalen. Ten tweede wil of kan niet iedereen reizen om een coaching sessie te houden op locatie. Sommige mensen leren liever in hun eigen vertrouwde omgeving, in hun eigen tempo.

Van persoonlijke coaching naar online training.

In dit soort gevallen is het beter om te kiezen voor een online training.

Met een online cursus leer je eigenlijk jezelf te coachen. De cursus geeft je de structuur om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling – en de vragen en oefeningen in elke les geven je de handvatten om alle kennis toe te passen in de praktijk en zo ervaring op te doen.

Het voordeel van online leren is dat je alle kennis, inzichten en oefeningen altijd tot je beschikking hebt. Je hoeft geen aantekeningen te maken of bang te zijn dat je het geprek met de coach niet meer kunt herinneren. Alle informatie heb je bij de hand.

Dus online leren is enorm populair: het is goedkoper dan persoonlijke coaching, je kunt het doen in je eigen tempo en in je eigen tijd en in de meeste gevallen is het zeker net zo effectief.

Wil je werken aan je persoonlijke ontwikkeling? Ontdek dan de online trainingen in geluk en succes:


Wil jij echt succesvol worden?

Volg dan deze online cursus Meer Succes In Je Leven.

Ontwikkel een ijzersterke mentaliteit. Bereik elk doel dat je wilt!

Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor.

“Ik weet zeker dat dit mijn leven heeft veranderd – nu al. Door alle vragen, krijg je direct inzicht in jezelf en over je leven. Bedankt!”

Ontdek de snelste weg naar succes


Over de schrijver 

Frank De Moei

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei.

Meer dan 15.000 cursisten heb ik inmiddels geholpen met een gelukkig en succesvol leven.

Wat wil jij?
Wil jij meer zelfvertrouwen, minder stress, betere relaties, leuker werk, meer geluk en meer succes?
Deze Online Trainingen gaan je helpen!

Meer over
Meer over Frank
Ervaringen van cursisten

Ontdek Het Geheim


Hoe krijg je wat je ècht wilt?


ONS GRATIS EBOEK

35.000 Lezers gingen je voor


Ook leuk om te lezen:

Reageer op dit artikel

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>