Doe meer in minder tijd

“Ik heb geen tijd om na te denken wat ik werkelijk wil, omdat ik het te druk heb met dingen die ik eigenlijk niet moet doen.” Komt je dat bekend voor?

Er is een verschil tussen dingen goed doen en de goede dingen doen. Dingen goed doen heeft te maken met alle klussen en werkzaamheden die je (denkt dat je) moet doen. De goede dingen doen heeft te maken met bepalen welke dingen je resultaat brengen en gelukkig maken.

Bepaal wat je wilt.

Je kunt gemakkelijk 10 levens vullen met alles wat gedaan moet worden. Maar wat wil je nu echt? Welk resultaat gaat je gelukkig maken en wat voor acties moet je nemen om daarin succesvol te zijn?

Bepaal eens wat jouw belangrijkste doel is dit jaar.
Wil je ander werk? Wil je meer inkomen? Wil je een nieuwe of betere relatie? Wil je afvallen of meer aan sport doen? Welk doel zal, als het bereikt is, de grootste bijdrage geven aan je geluk en succes?

Focus je op je hoofddoel.

Bij dat doel zou je focus moeten liggen. Ongetwijfeld kun je duizend redenen bedenken waarom je niet aan dat doel toekomt. Maar hoe graag wil je het echt?

Laat de andere dingen en doelen voor wat ze zijn. Je kunt niet alles tegelijkertijd veranderen. De focus moet liggen op wat voor jou het belangrijkst is. Het is meegenomen als je daarnaast nog andere dingen kunt doen. Maar niet noodzakelijk.

Je kunt niet alles doen.

Om dat doel te bereiken moet je bepalen welke acties je moet nemen.
Waarschijnlijk zijn dit niet meer dan tien belangrijke acties.

Van alle 10 dingen die je moet doen, zijn er twee die het grootste deel van het resultaat bepalen. De andere 8 hebben minder invloed.

Deze verdeling ken je waarschijnlijk als de 20/80-regel. 80% van je resultaten worden bepaald door 20% van je acties. Dit wordt ook wel de weg van de minste inspanning genoemd: alleen die dingen doen die echt het verschil maken. Zo doe je meer in minder tijd.


Wil jij meer succes in je leven?

Volg dan deze online cursus Meer Succes In Je Leven.

Ontwikkel een ijzersterke mentaliteit. Doorbreek al je blokkades. Bereik ELK doel dat belangrijk voor je is. Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor.

“Ik weet zeker dat dit mijn leven heeft veranderd – nu al. Door alle vragen, krijg je direct inzicht in jezelf en over je leven. Bedankt!”

Bestel direct – nu voor € 67


Doe alleen de belangrijke dingen.

Welke twee à drie dingen moet je doen om je resultaat te bereiken? Als je werk wilt zoeken dat beter bij je past, moet je:
–      Bepalen wat.
–      Bekijken welke bedrijven jouw ideale functie aanbieden.
–      Sollicitatiebrieven versturen.

Dat zijn de drie acties die je resultaat gaan brengen. De rest is minder belangrijk.

Als je nu gaat surfen op het internet zoek je bijvoorbeeld op ‘Vind je ideale baan.’ Je ziet naast de link ‘Ontdek je passie en talenten en vind je droombaan’ ook een advertentie met ‘Piloot worden?’ Gisteren had je de film Top Gun gezien die toevallig over een piloot in opleiding ging. Hoe heette die actrice die naast Tom Cruise speelde ook al weer?

Je gaat even zoeken en tikt de naam van de film is. Je ziet de naam van de actrice. Die blijkt ook in een andere film te hebben gespeeld die je hebt gezien. En voor je het weet ben je een uur verder. Je wilt eigenlijk helemaal geen piloot worden, maar nu zit je al een half uur op een forum te discussiëren over een film uit 1989. En vraag je je ’s avonds af waar je de tijd vandaan moet halen om ander werk te vinden.

Doe alleen de dingen die je dichter bij je belangrijkste doel brengen en laat de rest zitten.

Niets doen is ook productief.

Natuurlijk ben je een mens en geen machine. Elke machine heeft een maximaal vermogen. Kom je daarboven, dan gaat deze eerder stuk. Ook jij hebt tijd nodig om tot rust te komen en je batterij op te laden.

Het nadeel van altijd maar bezig zijn, is dat je geen tijd hebt om na te denken. Daarom wordt bezig zijn ook vaak gebruikt als excuus. “Ik heb geen tijd om na te denken wat ik werkelijk wil, omdat ik het te druk heb met dingen die ik eigenlijk niet moet doen.”

Dus niets doen helpt je. De beste ideeën komen juist als je bezig bent met iets anders. Dan heeft je geest even de tijd om de tunnelvisie los te laten en creëert zo ruimte voor nieuwe ingevingen.

Vooropgesteld dat je iets doet waar je je hoofd niet te veel bij hoeft te gebruiken en je geest leeg kunt maken. Bijvoorbeeld een boek lezen, een wandeling maken, sporten, of op een andere manier relaxen.

Door te surfen op het internet gebruik je juist wel je hersenen en stop je die nog voller met informatie. Probeer iets te vinden waarmee je je geestelijke knop kunt uitzetten. Zo gun je jezelf de tijd en ruimte om dingen weer in perspectief te zien. Wie weet krijg je nog een briljant idee dat je gaat helpen je doel te bereiken.

Denk dagelijks aan je doel.

Het is een goed idee om die rusttijd te gebruiken met het fantaseren dat je doel al hebt bereikt. Hiermee bereik je het volgende:

  1. Je bepaalt of dit nog wel is wat je wilt.
  2. Je hervindt je focus en wordt herinnerd aan je motivatie.
  3. Je voelt je goed omdat je fantaseert over je bereikte doel.
  4. Je krijgt een duidelijker beeld hoe dat doel eruit zou moeten zijn.

Hoe vaak gebeurt het niet dat je iets graag wilt en dat doel na verloop van tijd loslaat? Het kost te veel moeite. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Zonde!

Door elke dag aan je doel te denken en te doen alsof je het al hebt bereikt, versterk je je motivatie en komt je doel steeds dichterbij. Zeker bij langetermijndoelen is het belangrijk er elke dag mee bezig te zijn,

Vind je balans.

Bij ieder mens ligt de balans tussen inspanning en ontspanning anders. Probeer de tijd voor jezelf te vinden nadat je hebt gedaan wat je besloten had te doen. Als je deze volgorde omdraait (eerst genieten, dan pas doen) zul je merken dat je minder doet en er ook minder van geniet.

Ken je die reclame over dat speelgoedkonijn met een Duracell-batterij?
Het konijn weet wat hij wil, namelijk trommelen. Hij weet ook dat de batterij niet oneindig blijft werken. Hij verpilt geen energie met pirouettes draaien en doet alleen wat hij belangrijk vindt: trommelen. Daardoor houdt hij het langer vol dan de andere konijnen. Ook het konijn ligt ’s avond op de bank omdat hij uitgetrommeld is. Het enige verschil met ons is dat het konijn dan niet nadenkt over zijn doel. Omdat een speelgoedkonijn niet kan nadenken. Maar ook omdat hij al elke dag doet wat hij wil. Trommelen is zijn enige doel. Dus erover nadenken hoeft niet meer.


Krijg Meer Succes In Je Leven!

Volg de Online Training Meer Succes In Je Leven.

– Bereik elk doel, sneller en slimmer.
– Overwin blokkades die je tegenhouden.
– Word 10 x effectiever en productiever.

Je ontvangt:
– 28 Praktische lessen met effectieve handvatten.
– Uitgebreide vragen en bewezen oefeningen bij elke les.
– 3 Geweldige eBoeken met 500 pagina’s extra inzichten.

Leer in je eigen tempo, met levenslange toegang.
Coach jezelf en bereik je doel!

Meer Informatie
Bestel Direct voor € 67


Waar ben jij de meeste tijd aan kwijt?
Wat zou je moeten veranderen om sneller je doel te bereiken?

Over de schrijver 

Frank De Moei

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei.

Meer dan 15.000 cursisten heb ik inmiddels geholpen met een gelukkig en succesvol leven.

Wat wil jij?
Wil jij meer zelfvertrouwen, minder stress, betere relaties, leuker werk, meer geluk en meer succes?
Deze Online Trainingen gaan je helpen!

Meer over
Meer over Frank
Ervaringen van cursisten

ONTDEK HET GEHEIM

Hoe je krijgt wat je echt wilt !

Download ons gratis eBoek.

35.000 Lezers gingen je voor.


Ook leuk om te lezen:

Reageer op dit artikel

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>