Je kunt alles bereiken wat je wilt

Als je echt zou geloven in je eigen kracht, zou niemand je tegen kunnen houden. Belangrijker nog: je zou jezelf ook niet meer tegenhouden. Je kunt alles doen, zijn of hebben wat je wilt. Wat je nodig hebt, is een doel, tijd en doorzettingsvermogen.

We kunnen veel meer dan we denken.

Als we die kracht in onszelf naar boven halen, dan wordt het leven een feest. Want met die kracht kunnen we ons leven sturen in de richting die we willen. Uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde: het gevoel meester te zijn over ons eigen leven.

De mensen die succesvol en gelukkig zijn, nemen hun leven in eigen hand. Ze wachten niet op het ideale moment en geven niet de schuld aan externe omstandigheden.

Bedoel je dat ik overal controle over heb?

Dat zou te ver gaan. Soms overkomen je dingen waar je niet om hebt gevraagd. Je hebt niet altijd alles in de hand. Je kunt andere mensen niet controleren. Je kunt het weer, het verkeer of de economie niet controleren. Kortom: je kunt de wind niet controleren, maar je kunt wel stand van je zeil aanpassen.

Sommige mensen zeggen dat je alles aantrekt, ook wat je niet wilt. Als je het daarmee eens bent, prima. Voor anderen is dat iets wat ze moeilijk kunnen geloven. Eén ding is in ieder geval zeker: jijzelf hebt de grootste invloed op je eigen leven. Gebruik die invloed om je leven de vorm te geven die je wenst.

Het internetcafé op de berg.

Ik was jaren geleden op de Golan-Hoogte, op de grens van Libanon, Syrië, Jordanië en Israël. Ik was op bezoek in een ontzettend arm dorp, met weinig voorzieningen. De straten waren leeg, de huizen onafgebouwd, muren stonden op instorten. We gingen op bezoek bij een vriend van een vriend.

Deze jongen was midden twintig en sprak geen Engels. Maar hij had wel een zeer hooggekwalificeerd IT-diploma. Het vreemde was dat de opleiding en het examen beide in het Engels waren. En dat sprak hij niet. Hoe had hij dat voor elkaar gekregen?

Een taal leren door het woordenboek te lezen.

Het bleek dat hij een Engels studieboek had gekocht en drie jaar lang woord voor woord had vertaald. Net zolang tot hij het examen had gehaald. Hij sprak nog steeds geen Engels, maar kende wel alle technische computerwoorden uit zijn hoofd.

Stel je voor hoe het zou zijn om in het Japans een examen over vliegtuigonderdelen te doen en je begrijpt ongeveer de uitdaging.
“I don’t speak English good. But I speak computer”, zei hij.

Zijn droom was een internetcafé in zijn woonplaats te beginnen. Toen ik afscheid nam, wist ik: “Dat gaat hem zeker lukken!”

Dit is een prachtig voorbeeld van doorzettingsvermogen.

Een beetje geloof in jezelf, alsjeblieft!

Je weet vaak niet wat je echt kunt totdat je het nodig hebt.
We denken dat veel uitdagingen te groot zijn, totdat we tegen onszelf zeggen: “En nu is het genoeg, nu ga ik het voor elkaar krijgen, wat het ook kost.” Als je op dat punt bent beland, dan komt je werkelijke kracht naar boven.


Wil jij echt succesvol worden?

Volg dan deze online cursus Meer Succes In Je Leven.

Ontwikkel een ijzersterke mentaliteit. Bereik elk doel dat je wilt!

Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor.

“Ik weet zeker dat dit mijn leven heeft veranderd – nu al. Door alle vragen, krijg je direct inzicht in jezelf en over je leven. Bedankt!”

Ontdek de snelste weg naar succes


Maar waarom zou je wachten? Je weet ook wel dat je nu niet al je krachten gebruikt. Dat hoeft ook niet. Het gaat erom die doelen uit te kiezen, die je echt de moeite waard vindt. Alleen met inspirerende doelen haal je de kracht naar boven die je nu niet gebruikt.

Waarom gaan we er dan niet gewoon voor?

We laten onze doelen vaak zitten omdat het zonder ook wel gaat. We zijn niet helemaal tevreden, maar ook niet echt ongelukkig. We redden het ook wel zonder die ideale baan.
Kortom: we ervaren niet genoeg pijn en moeten te veel moeite doen voor wat extra plezier. Er is geen noodzaak om te veranderen. Het is gewoon niet dringend genoeg.

Hoe kom je nu wel in beweging?

Door een doel te kiezen dat je inspireert. Alles begint met een inspirerend doel. Als het doel genoeg inspireert, zul je vanzelf de middelen en de motivatie vinden om het te bereiken

Je kunt veel leren van anderen. Waarom zou het zelf het wiel uitvinden? Misschien is er al iemand die heeft bereikt wat jij wilt bereiken. Als je je doel hebt vastgesteld, heeft het geen zin om de langzaamste weg te nemen. Je wilt juist snelheid maken. Een mentor of een voorbeeldpersoon kan je daarbij helpen.

Tenslotte zul je moeten doorzetten. Dit is het gedeelte waar de meeste mensen tegenop zien. Maar ze vergeten één belangrijk feit: doorzetten is alleen moeilijk als je doel je niet inspireert. Als je een doel volgt dat heel belangrijk voor je is, vind je vanzelf de energie, tijd en motivatie om het vol te houden. Dan realiseer je dat je werkelijk alles kunt bereiken wat je wilt.

Ik heb vijf vragen voor je:

– Wat wil je nu echt?
– Wat houd je tegen?
– Waar kun je controle op uitoefenen?
– Waar heb je geen invloed op?
– Wat moet je loslaten?


Wil jij echt succesvol worden?

Volg dan deze online cursus Meer Succes In Je Leven.

Ontwikkel een ijzersterke mentaliteit. Bereik elk doel dat je wilt!

Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor.

“Ik weet zeker dat dit mijn leven heeft veranderd – nu al. Door alle vragen, krijg je direct inzicht in jezelf en over je leven. Bedankt!”

Ontdek de snelste weg naar succes


Over de schrijver 

Frank De Moei

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei.

Meer dan 15.000 cursisten heb ik inmiddels geholpen met een gelukkig en succesvol leven.

Wat wil jij?
Wil jij meer zelfvertrouwen, minder stress, betere relaties, leuker werk, meer geluk en meer succes?
Deze Online Trainingen gaan je helpen!

Meer over
Meer over Frank
Ervaringen van cursisten

Ontdek Het Geheim


Hoe krijg je wat je ècht wilt?


ONS GRATIS EBOEK

35.000 Lezers gingen je voor


Ook leuk om te lezen:

Reageer op dit artikel

  • Yolanda L schreef:

    Als ik dit artikel toepas op werkgebied, dan komt deze quote bij me naar boven.
    ‘Pleasure in the job puts perfection in the work.’
    Aristoteles

    Voor mij is het belangrijk dat ik ’s ochtends opsta met die kriebel in m’n buik van plezier en het gevoel ‘Joepie, ik mag vandaag weer!’. Als je dat niet hebt, en juist repeterend geen zin hebt of moe wordt, moet je je afvragen waar je dan wél je energie vandaan haalt. Desnoods is het in een hobby, tennisles geven, squashen met vrienden, als dat je die buikkriebel geeft, zit je op het juiste spoor.

  • Daar ben ik het helemaal mee eens Yolanda,

    Plezier is de basis van alles :)

    Frank

  • carolina schreef:

    Mooi om nog eens te lezen hoe mijn eigen kracht altijd uitzag.
    27 jaar gewerkt en tussendoor gestudeerd en 3 kinderen opgevoed.
    Alles met plezier en ongekende kracht gedaan zoals hierboven beschreven, wat ook op mijn weg kwam, ik had mijn visie en dus mijn power niets kwam daar tussen.
    Toch vanaf 2006 wet van murphy waar ik nu nog inzit.
    Alles wat fout kon gaan ging ook fout, prive en werk kinderen wel al volwassen maar familie is dus nu vrijwel niet meer van te spreken voor mij.
    Ik weet ik kan zomaar besluiten die kracht weer uit de lade te halen, maar voel me lam.
    Lees dus hier ,kracht, en voel vermoeidheid.
    En ik voelde mij dus altijd een tycoon.
    Ik heb dit gelezen en ben mij bewust, ik kan op ieder moment besluiten kracht uit te oefenen, zonder externen aansprakelijk te maken voor mijn gevoel en toestand.
    Toch voelt het wrang als ik bedenk dat alle overheids instellingen fouten op mijn kosten gemaakt hebben en ik wel door actie geprobeerd heb dit recht te breien en het maar niet lukte.
    Ik was altijd zuinig en nu verlies ik dus zelfs mijn huis straks als ik niet alles geregeld kan krijgen.
    En ik heb het gevoel dat dat vroeg of laat gaat gebeuren, ook al is het knap zoals ik me nog gehouden heb.
    En ik lach en grap nog aardig, denk zelfs af en toe in theo maassen stijl over mijn problemen met de overheid en de prive kwesties die voorbij kwamen.
    Voor vrienden kom ik over als een krachtig persoon die ik ook ben, maar ik mis tegenwoordig de verfijning hierin.
    Misschien meerderen die zich hierin ook kunnen vinden.
    Daarom laat ik dit even achter hier.
    Wie weet krijg ik een antwoord wat me ineens wakker doet schrikken en anderen ook.

  • xander schreef:

    ik wil heel graag een bekende drummer worden en ik ben van plan om ook op mijn youtube kanaal (misterxdrums) heel bekend te worden

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >