fbpx

Welke baan vind ik leuk?

Dat is een van de belangrijkste vragen die je kunt stellen. In dit artikel vind je de antwoorden. Ga uit van je persoonlijkheid en onderneem actie. Je droombaan bestaat al, je moet hem alleen nog vinden. Hier lees je hoe je dat doet.

De beste manier om uit te vinden welk werk bij je past.

Veel mensen zoeken op vacatures. Ze kijken welke banen er beschikbaar zijn en of ze voldoen aan de eisen. Dat werkt meestal niet goed omdat ze uitgaan van een baan, niet van zichzelf. En je ideale baan hoort bij jouw persoonlijkheid. Het is altijd maatwerk. Je draagt toch ook niet de kleding van een ander?

Draai het om: bekijk eerst je persoonlijkheid en voorkeuren. Dat is het beste uitgangspunt. Als je precies weet welk werk bij je past, kun je op zoek gaan – niet eerder. Anders ga je van baan naar baan en vind je nooit wat echt bij je hoort.

Het werk dat ik doe verbindt veel gebieden die me interesseren: psychologie, training, coaching, schrijven, marketing en ontwerpen. Die interesses horen bij mijn persoonlijkheid. Dat wil niet zeggen dat je een eigen bedrijf moet hebben: ook in loondienst kan dat. Wie je bent, bepaalt je werk en niet andersom.

Test of persoonlijke begeleiding?

Een oppervlakkige beroepskeuzetest werkt meestal niet. Hoe kun je ontdekken wat je echt wilt in het leven? Niet door een aantal multiplechoicevragen te beantwoorden.

Een test vraagt wat je leuk vindt. Als coach wil ik weten: “Waarom? Wat vind je daar precies leuk aan? Wat zou je nòg leuker vinden? Wat doe je als je moet kiezen? Wat houd je tegen? Hoe kun je de eerste stap zetten?” Met doorvragen kom je uit bij de kern: je unieke persoonlijkheid, voorkeuren en drijfveren. Die drie bepalen alles in je leven. Zonder kennis hiervan kom je nooit waar je eigenlijk wilt zijn.

Alleen door zelf na te denken kom je erachter wat je werkelijk wilt:


Hoe krijg je wat je wilt?

Download ons gratis eBoek Hoe Je Krijgt Wat Je Echt Wilt.

Stap uit je hoofd – en geniet van een ontspannen leven.

Meer dan 35.000 keer gedownload!

“Interessant, boeiend en leerzaam! Het geeft me ontzettend veel steun. Wat ben ik blij dat ik dit gevonden heb. Het verrijkt echt mijn leven!”

Hoe je alles krijgt wat je wilt


Wat zijn precies de stappen om je droombaan te krijgen?

Zoals gezegd is het niet voldoende om te weten wat je wilt. Daarmee heb je nog niet de baan die bij je past. Alleen het eindresultaat geldt. Dit zijn de 7 stappen om te komen van “Geen idee” tot “Ik doe het werk waar ik van heb gedroomd”.

1. Bepaal hoe belangrijk het is om werk te vinden dat bij je past. Zonder motivatie gebeurt er niets.
2. Bepaal je passie: wat je het liefst doet.
3. Bepaal je talenten. Waar ben je goed in?
4. Bepaal de andere kenmerken van je droombaan. Aan wat voor details moet je ideale baan voldoen?
5. Voeg alles samen tot een blauwdruk. In plaats van op zoek te gaan naar bijvoorbeeld een auto, weet je nu: “Ik wil een blauwe Golf met airco en automaat.” De rest van de details weet je ook.
6. Bereid je voor en ga op zoek. Wat moet je weten of leren voordat je de overstap kunt maken? Hoe wil je dit aanpakken?
7. Maar de overstap en vind je droombaan.

In de cursus Vind je Ideale Baan worden deze stappen altijd doorlopen.

Wanneer moet je in actie komen?

Het liefst nu. Hoelang moet je nog werken – een paar decennia? Dat is te lang om niet te doen wat je wilt. Welke methode je ook wilt gebruiken om je droombaan te vinden, kom in beweging. Sluit geen compromissen op zo’n belangrijk gebied in je leven. Kies voor passie en het werkt dat bij je past.

Ik vind het eeuwig zonde om iemand te zien die zonder energie en motivatie bezig is. Het is jouw leven. Wat is het je waard om te doen wat je wilt? Dat is toch het allerbelangrijkste?

Ga op onderzoek uit. Volg de e-cursus, maak een afspraak voor persoonlijke begeleiding of kies een andere manier, maar doe iets! Als ik nu terugkijk op alle banen die ik ooit hebt gehad, denk ik: “Ik had veel eerder actie moeten nemen.” Maar zoals bij alles geldt ook hier: beter laat dan nooit.

Je droombaan bestaat al, je moet hem alleen nog vinden.
Kom op, neem de eerste stap, je kunt het!

Deze online training gaat je helpen je droombaan te vinden:


Wil jij inspirerend werk vinden?

Volg dan deze online cursus Vind Je Ideale Baan.

Ontdek je passie en talent – en het werk dat je inspireert.

Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor!

“Wow…. Al jaren liep ik rond met het idee ander werk te gaan doen, maar wat? Nu weet ik wat ik wil – dankzij jouw cursus!”

Ontdek je droombaan


Over de schrijver 

Frank De Moei

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei.

Meer dan 15.000 cursisten heb ik inmiddels geholpen met een gelukkig en succesvol leven.

Wat wil jij?
Wil jij meer zelfvertrouwen, minder stress, betere relaties, leuker werk, meer geluk en meer succes?
Deze Online Trainingen gaan je helpen!

Meer over
Meer over Frank
Ervaringen van cursisten

Ontdek Het Geheim


Hoe krijg je wat je ècht wilt?


ONS GRATIS EBOEK

35.000 Lezers gingen je voor


Ook leuk om te lezen:

Reageer op dit artikel

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>