Wat is coaching er waarom werkt het zo goed?

Het doel van coaching is het oplossen van je probleem.

Door coaching:
–      Krijg je een beter gevoel over jezelf.
–      Krijg je meer plezier in het leven.
–      Verbeter je je relaties met anderen.
–      Vind je leuker werk dat bij je past
–      Krijg je meer succes in je zakelijk leven.
–      Kun je beter zorgen en stress loslaten.

Waarom heb ik daar coaching voor nodig?

In eerste instantie zul je proberen je uitdaging zelf op te lossen. Je denkt erover na en probeert zo inzicht te krijgen. Als dat niet lukt ga je met vrienden, familie en kennissen erover praten en hoop je op een gouden tip of goed advies.

Vaak zie je dat dit niet werkt. Het is moeilijk om objectief naar jezelf te kijken. Er komen veel emoties naar boven en daardoor mis je het inzicht. Ook praten met anderen lost weinig op. Andere mensen geven vaak het advies – hoe goed bedoeld ook- dat ze zelf willen horen. En dat is waarschijnlijk net niet wat je nodig hebt.

Het gevolg is dat je je probleem voor je uit blijft schuiven en er geen oplossing voor vindt. Dat is juist niet de bedoeling.

Als je auto kapot is, dan ga je direct naar de garage. Maar waar ga je naartoe met een uitdaging? En is dat überhaupt wel nodig? En hoe weet je wat werkt?

Als je een probleem – beter gezegd een uitdaging – hebt dan is een professionele coach de aangewezen persoon om samen met jou je uitdagingen te bekijken en een oplossing te vinden.

Is dat nodig? Wel, als je merkt dat je probleem een negatieve invloed heeft op je geluk en je leven, dan is het belangrijk om er iets aan te doen, toch?


Hoe krijg je wat je wilt?

Download ons gratis eBoek Hoe Je Krijgt Wat Je Echt Wilt.

Stap uit je hoofd – en geniet van een ontspannen leven.

Meer dan 35.000 keer gedownload!

“Interessant, boeiend en leerzaam! Het geeft me ontzettend veel steun. Wat ben ik blij dat ik dit gevonden heb. Het verrijkt echt mijn leven!”

Hoe je alles krijgt wat je wilt


Waarom werkt coaching zo goed?

Coaching is erg resultaatgericht. Coaching pakt direct het probleem aan en vindt –samen met jou – een oplossing.

Als je vraagt aan mensen hoe ze coaching hebben ervaren, dan zeggen ze vaak: “Het is grappig, ik weet niet precies hoe het gesprek ging, maar aan het eind had ik veel meer inzicht en wist ik wat ik wilde en kon doen.” Het is voor hen lastig te beschrijven wat er nu precies gebeurde. De coach stelde vragen en gaf een aantal suggesties en op één of andere manier raakte dat net de essentie van het probleem en werd de oplossing duidelijk.

Als je aan mij als coach zou vragen hoe coaching werkt, dan zou ik zeggen dat er veel psychologische inzichten, communicatieve vaardigheden, kennis en ervaring bij komen kijken. Coaching is een professie, geen hobby.

Door het stellen van de juiste vragen, het achterhalen van je werkelijke behoefte, het creëren van inzicht in je persoonlijkheid en je doelen, en het geven van suggesties die werken, wordt een coachingsgesprek een succes. Het resultaat: je kunt zelfstandig verder omdat je beter weet wat je wilt en hoe je dat kunt bereiken.

Net zoals een monteur snel de oorzaak van het autodefect kan vinden, vindt een coach snel de oorzaak van het probleem. En geeft ook handvaten voor een oplossing. Die oplossingen zijn nooit standaard, zoals in een garage. Je persoonlijkheid is natuurlijk uniek. Er bestaat geen tweede persoon zoals jij. Dus elke oplossing in coaching is er één waar jij je goed bij voelt. Die voor jou gemaakt is. En samen met jou is gecreëerd.

Je eigen geluk is natuurlijk veel belangrijker dan de staat van je auto.

Het is gewoon zonde van je tijd als je voor langere tijd met een uitdaging zit die je levenslust en plezier beperkt.

Toen ik jaren geleden voor de eerste keer met coaching in aanraking kwam, was ik verbaasd over het resultaat. Inmiddels weet ik waarom het werkt. Maar het waarom is alleen interessant voor de coach. Dat het werkt is het belangrijkste. En dat het snel werkt is een mooie bijkomstigheid.

Overigens maakt het voor het resultaat (de oplossing voor je uitdaging) niet uit of coaching via een persoonlijk gesprek, de telefoon of via bijvoorbeeld Skype gebeurt. Wereldwijd wordt er zelfs meer gecoacht per telefoon dan via een persoonlijk gesprek.

Voor wie is coaching bedoeld?

Coaching (of welke andere methode dan ook) werkt niet goed als iemand de verantwoordelijkheid afschuift en zegt dat het aan anderen ligt. Ook niet als iemand niet bereid is iets te doen. Als je auto een nieuwe band nodig heeft, kun je deze ook niet erop denken. Actie is het sleutelwoord.

Coaching werkt het beste bij mensen die wel de verantwoordelijkheid nemen in hun eigen leven en die bereid zijn actie te ondernemen. Mensen zoals jij en ik die over het algemeen prima functioneren, maar een uitdaging hebben op een bepaald gebied.


Wil jij echt succesvol worden?

Volg dan deze online cursus Meer Succes In Je Leven.

Ontwikkel een ijzersterke mentaliteit. Bereik elk doel dat je wilt!

Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor.

“Ik weet zeker dat dit mijn leven heeft veranderd – nu al. Door alle vragen, krijg je direct inzicht in jezelf en over je leven. Bedankt!”

Ontdek de snelste weg naar succes


Over de schrijver 

Frank De Moei

Ik ben een professionele life-coach, gespecialiseerd in persoonlijke groei.

Meer dan 15.000 cursisten heb ik inmiddels geholpen met een gelukkig en succesvol leven.

Wat wil jij?
Wil jij meer zelfvertrouwen, minder stress, betere relaties, leuker werk, meer geluk en meer succes?
Deze Online Trainingen gaan je helpen!

Meer over
Meer over Frank
Ervaringen van cursisten

Ontdek Het Geheim


Hoe krijg je wat je ècht wilt?


ONS GRATIS EBOEK

35.000 Lezers gingen je voor


Ook leuk om te lezen:

Reageer op dit artikel

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>